Video: Martha over de mensonterende bijstand

Een aangrijpende video-boodschap van Martha, een jonge moeder van 34, die haar frustraties over het aanvragen van een bijstand even kwijt moet. De aanvraag is afgewezen omdat ze een half jaar lang geen inkomsten had en toch overleefde!

De gemeente Den Haag vindt het ongeloofwaardig dat mensen zonder inkomen kunnen overleven en blijkbaar door hun medemens geholpen kunnen worden!

Ze vertelt geëmotioneerd dat ze in deze tijd door giften heeft kunnen overleven en boodschappen van mensen kreeg. Blijkbaar is dit voor de gemeente onmogelijk. Verder vertelt zij over haar poging om voor zichzelf te beginnen, want zij wil helemaal de bijstand niet in. Ze wil helemaal niet afhankelijk zijn van de staat en onder curatele gesteld worden.

Martha: “Je wordt steeds verder de grond wordt ingetrapt als je niet conform het systeem bent, niet het perfecte werkmiertje.”

 

legal2people
Gratis juridische bijstand voor mensen in de bijstand (Advertentie)

9 Comments

 1. Hallo Martha,

  Ik zag net je filmpje,

  Sinds begin deze maand (mei 2016) hebben ze mijn uitkering geblokkeerd, omdat ik freelance werk heb. Dat weten ze vanaf het prilste begin. Ik zou zelfstandig ondernemer zijn, volgens de gemeente. Als ik dat zou zijn zou ik een bedrijfsnaam, een BTWnummer hebben en ingeschreven moeten staan bij de KvK.. Dus heb ik bezwaar gemaakt. Vanmorgen weer met de betreffende dame gesproken. Het had haar aandacht, ze zou het met de kwaliteitsafdeling? opnemen. Intussen kan ik dus net als jij niet aan mijn maandelijkse betalingsverplichtingen voldoen. Het geeft veel stress, zoals je het al noemde. Maar we hebben rechten. IK heb DML gebeld die ik vond op internet. Daar werd ik heel vriendelijk te woord gestaan. Heel fijn dat ook jij hiermee in aanraking gekomen bent. Wat kan DML voor jou betekenen? In ieder geval wens ik je Gods zegen toe en heel veel voorspoed. Dat je mooie idee zijn weg zal vinden naar de Nederlandse burgers. Met vriendelijke groet,

  D.K. Friesland

 2. Het ziet er onder de nu bestaande sterrenstand naar uit dat ook volgend jaar na de landelijke verkiezingen geen wezenlijke verbetring zal plaatsvinden. We krijgen een wisseling van de wacht. Dus exit VVD en PvdA en wat we ervoor terug krijgen is hoogstwaarschijnlijk de herenkapper Pegtholt en een soort PVV constructie.
  Da’s meer van hetzelfde en dus Martha, het onder dat gesternte voor jou en heel veel anderen niet beter worden, wel slechter.
  Het is de Machiavelliaanse manier van een land besturen wat de overheid ertoe verleidt immoreel te mogen zijn tegen alle juist calvinistische gewoonten in!
  De ambtenaren zouden juist een neutrale regelgebonden houding aan moeten nemen en los staan van politieke tendensen. In tegenstelling, zij hebben des te meer de basis fascitoide Regeln sind Regeln’ mentaliteit. Zij zijn de joden van het Sondercommando wat de soortgenoten de gaskamers injaagd in ruil voor een week langer leven.
  Dit systeem is in de basis immoreel en kan niet meer gerepareerd worden en is rijp voor de sloop.
  De tweedeling in de samenleving is niet alleen een onvermijdelijk verschijnsel maar ook een noodzakelijke.
  Omdat duidelijk zichtbaar is in de samenleving van nu, dat een gedeelte van 75 à 85% het allemaal geen zak kan schelen wie er aan de macht is en wat er bekokstoofd wordt, laat staan dat ze interesse hebben voor andere geluiden. Die willen naar de afgrond en vinden alle anderen ‘gek’ en zijn bereid deze niet alleen belachelijk te maken maar ook aan te geven indien het wat oplevert.
  Voor die groep is er de NWO die vol opgetuigd klaar staat waarvan dagelijks het bewijs.
  Voor de andere 15% is er Vrede en Recht. Het enige alternatief, enige fundament waarop de afslag kan bouwen.
  Alleen voor die 15% wil ik mij en vele anderen met mij, inzetten!
  Ik voel mij deel van die 15% en wij zijn diegenen waar we op wachten!

 3. Nederlandse ambtenaren op sociale diensten hebben hun baantjes daar genomen voor hun eigen gemak en staan mijlenver weg van de realiteit. Dit soort optreden is precies het tegenovergestelde van waar sociale diensten en bijstand ooit is opgericht. Ik hoop dat Martha gaat procederen en met terugwerkende kracht haar recht krijgt.

 4. Nog ff martha visser,heb je filmpie toch gezien.er zijn meerdere wegen naar rome had ik op mijn school geleerd.dus ga nu niet meer huilie huilie,en ga dan ondernemen,ik maak een stadstuin kompleet BIO ,doe mee en leer,wordt een zelfstandige zoals ik aan het worden ben.helaas doe ik nix nakkus op faecesbook,maar je kan ten alle tijden ff reageren(tot 05-05-2016)op mijn account:aswieten@xs4all.nl,daarna ben ik ‘unplugged’,want ik ben dan bezig om mijn eten te maken ook voor de komende winter,tevens aan het leren daar heb ik geen internet meer voor nodig.nogmaals sterkte en ik had al gezien dat je een ‘kleine’overwinning hebt gehad van je rechten als burger en ingezetende en staatsburger van NEEderland,nou je bent altijd welkom en ga leren zoals ik,mvg TOON Tone.(mijn internet bestaat gelukkig niet meer na 05-05-2016,dat was toch bevrijdingsdag)

 5. Kweetniet hoe ik dat filmpie kan kijken,wil het graag zien.Martha sterkte eens komt het goed.(been there,done that,got the T shirt,took a lot of SHIT,boring…,je woont in den haag,OK…ben een stadstuin aan het bouwen,heb je voor ff altijd eten.TOON Tone.

 6. Dit is een van de ergste uitwassen van de huidige neo-liberale politiek in Nederland. Typische VVD mentaliteit om je eerst weg te sturen alsof je een bedelaar bent.
  Het schijnt de heersende werkwijze te zijn, ook in kleine dorpen (waar de VVD een grote partij is). De ambtenaar stuurt je eerst weg, men vindt het blijkbaar normaal je op deze manier te vernederen en nogmaals te laten komen bedelen om die uitkering.
  Laat het er niet bij zitten Martha, je hebt gewoon rechten als burger. Maak een afspraak of schrijf een brief aan het hoofd van de afdeling of met de wethouder sociale zaken. Vraag iemand je te helpen/neem een vriend of vriendin mee die je verhaal kan aanvullen. Het is een schandalige behandeling die ze je hebben gegeven.
  Misschien is er een organisatie die je kan ondersteunen, die je informatie en advies kan geven?

 7. Een noodzakelijke transitie is onvermijdelijk, maar botst natuurlijk tegen “belangen” in:

  http://www.marketupdate.nl/columns/van-welvaartsstaat-naar-neoliberale-dominantie-naar-eerlijke-economie-deel-4/

  Wellicht volgend jaar een begin maken met af te rekenen met de PvdAfbraak en dat monster van een Klijnsma met haar “participatiewet” en het naar Brussel overhevelen van de pensioenen?

  Bovendien moet er een einde komen aan dat idiote calvinistische denken van “wie niet werkt, die niet eet”, voor het gros der Europese bevolking blijft er slecht betaalde pulpbanen over waarvan men niet kan leven. Jongeren moeten op flexibele basis komen opdraven en ouderen – 45 plussers- zijn zo goed als uitgerangeerd- ongeacht opleidingsniveau- en dat terwijl de politiek de kop maar in het zand blijft houden om zodoende een nutteloos ambtenarenapparaat met verborgen werkloosheid aan de vreet te houden via de al lang failliete werklozenindustrie en de “sociale zekerheid” die wordt vermorzeld in de participatiewet.

  http://www.nu.nl/economie/4244881/oudere-icters-in-ww-ondanks-tekort-specialisten.html

  Het schip is behoorlijk stuurloos geworden:

  http://www.nrc.nl/handelsblad/2016/04/13/de-wereldeconomie-levert-niet-langer-zekerheden-aa-1608249

  En dat mantra van “bij- her en omscholing” en “verantwoording nemen” dat geloven we zo onderhand ook wel immers te duur is de factor en automatisering/robotisering zal de rest gaan doen. Het wordt hoog tijd voor een onvoorwaardelijk basisinkomen.

 8. In plaats van elkaar steeds ‘sterkte’ toe te wensen is het waarschijnlijk zinniger om te organiseren en daarbij alle vorm van overheids bemoeienissen af te wijzen, weg te wijven en indien nodig desnoods met ‘gepaste’ middelen buiten de deur te houden. Opzetten van moestuinen in samenwerkingsverband, elkaar motiveren te zorgen voor elkaar en omgeving en men zal op die wijze veel meer bereiken als met een overheids gecontoleerde (lees belastingsgeld witwasmachine) opzet.
  De logica van elkaar niet vertrouwen en dus een leiding (regering / overheid) vragen je te beschermen met gewapend tuig door dezelfde niet te vertrouwen mensen aan te stellen als je leiders door te stemmen en dezelfde onbetrouwbare mensen als je beschermers (justitie / militair apparaat) aan te laten stellen ontgaat mij compleet. Trouwens ieder rationeel denkend mens zal daar geen logica inzien maar rationeel denken wordt afgeleerd op de basisschool. Daarna wordt op een middelbare school de propaganda afgestemd op vakgebied (studierichting) om het eventueel op het hogere onderwijs of de universiteit te complementeren. Men zou haast kunnen concluderen dat een hogere opleiding gelijk staat aan betere programmeerbaarheid van mensen wat een hoog intelligentieniveau eigenlijk zou uitsluiten. Het kan heel intressant zijn om te onderzoeken naar het verband opleidingsniveau en toepassing moreel kompas. Bij de meesten op de Aarde is het morele kompas gelijk maar toch zal een smeris geen 2 seconden twijfelen om je op te lichten (bekeuring), af te persen (dwingen tot een handeling die je niet wenst uit te voeren) en zelfs gijzelen zonder enige gegronde reden (op basis van vermoedens). Het morele kompas van de smeris is niets anders maar zodra hij zijn / haar functie bekleed komt de meest onzinnige opmerking die meteen alle Nazi’s die veroordeeld zijn tijdens de Neurenberg veroordelingen vrijpleit van alle wandaden. De bekende statisten opmerking: ‘Het is de wet’. Ondanks dat iedereen beseft dat de morele wetgeving nergens over gaat (zinloos is) en alle andere wetten dienen om mensen te sturen. Om met de legendarische woorden van de blonde drol te komen: ‘Als alle zinloze wetgeving geschrapt wordt uit het wetboek van Nederland houdt je minder als 1 regel text over’.

 9. Hartverscheurend en helaas, helaas, zo herkenbaar! Martha bedankt voor je moed dat je je kwetsbaarheid hebt getoond. Ik wens je alle, alle sterkte!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.