#Democracy spring dag 2 opnieuw arrestaties voor VS Parlement

Washington – Dinsdag is de tweede dag van de door Democracy Spring aangekondigde sit-ins, dit keer zijn het op de stoep van Capitol Hill, de parlementsgebouwen, de ouderen die demonstreren en gearresteerd worden, zonder dat zij zich gewelddadig hebben gedragen of een ander strafbaar feit hebben begaan.

De grote nieuwszenders besteden maximaal enkele seconden aan de protestbeweging in Washington. Net als in Frankrijk zijn ook hier de machthebbers bang dat miljoenen mensen zich werkelijk gaan roeren en de macht gebruiken die zij eeuwenlang samen hebben, maar NOOIT gebruikten.

De initiatiefnemers zeggen dat de democratie op het spel staat en in crisis is. Want zeggen ze de Amerikaanse verkiezingen worden gedomineerd door miljardairs en het grote geld, die onbeperkte bedragen kunnen spenderen voor politieke campagnes om hun belangen te beschermen.

Rob Vellekoop, 13 april 2016

steunDLMnieuws336x140