Waar blijft revolutie nu iedereen weet dat banken geld maken?

Zowel in Londen als Den Haag hebben in de parlementen van zowel Engeland als Nederland bijeenkomsten plaatsgevonden over de voorheen heimelijke geldcreatie door de commerciële banken. Zij konden niet anders dan toegeven: banken maken geld uit het niets, ongecontroleerd en onafhankelijk van de overheid.

In november 2014 citeer ik Ford die gelooft dat morgen revolutie uitbreekt wanneer burgers begrijpen wat banken doen. Bijna anderhalf jaar later is er nergens ter wereld enig spoor van verzet te ontdekken. Dat is de manier waarop de krankzinnig rijke 1% zich gemakkelijk kan handhaven ten opzichte van de overige 99% van de wereldbevolking.

autoriteit
Uit: ‘Nieuwe Tao’

De burgers zijn apathisch, de meesten zijn lamgeslagen door jarenlange indoctrinatie van de massamedia, die angst heeft geïnjecteerd voor veranderingen, uitsluitend bezig om op de vlucht voor de armoede een stap voor te blijven, werken aan hun carrière als schuldslaaf of leven van een karige uitkering waarbij het beste is dat ze zwijgen. Of zij geloven dat niets meer kan worden veranderd. Onder het mom van er moet nu eenmaal bezuinigd worden of wij zijn toch machteloos.

Probeer je eens voor te stellen welk kunststukje je moet uithalen om miljarden mensen in bedwang te houden, zodat ze niet in opstand komen tegen honger, armoede, ziekte en heel veel ellende die volslagen onnodig is, wanneer we de gigantische rijkdom die onze aarde biedt openstellen voor iedereen.

De 1% elite speelt het klaar om de wereldbevolking met verdeel en heers tegen elkaar uit te spelen zonder dat zij die werkelijk verantwoordelijk zijn worden aangepakt.

Natuurlijk ligt een deel van de schuld aan de ellende ook bij de burgers zelf. Blijkbaar nemen zij niet de verantwoordelijkheid voor hun leven en het recht in eigen handen. Zij hebben ooit het vertrouwen geschonken aan autoriteiten en hen steeds meer macht toebedeeld. Kijk maar naar de huidige politieke praktijk van ons land. Eens in de vier jaar brengt de kiezer zijn stem uit en geeft zijn mening over het gevoerde beleid. Miljoenen mensen leven in of onder de armoede grens. Zouden zij echt voor deze regering gestemd hebben, die hen steeds dieper het moeras van de armoede induwt? En nu dit dagelijkse praktijk is, waarom komen de mensen hiertegen niet massaal in opstand?

Hoeveel bezuinigingsronden zijn er nog nodig? Hoeveel meer particuliere voedselbanken moet er nog worden opgericht voordat de mensen het niet meer pikken? Bij hoeveel werklozen en uitkeringsgerechtigden ligt het kookpunt? Of zijn we voor die tijd al zodanig gechipt en geketend dat we alleen nog maar geïnteresseerd zijn in filmpjes op You tube of tv?

geldboom
De geldboom in de tuin van de bank

Particuliere banken scheppen 95% van al het geld dat giraal in omloop is. Zij doen dit zonder enige democratische controle. Zij maken geld wanneer zij geld uitlenen, bijvoorbeeld voor hypotheken en zij vernietigen geld wanneer leningen worden afgelost. Het enige dat voor hen telt is winst maken. En op het moment dat zij verlies maken en failliet gaan moet de arme belastingbetaler de bank overeind houden uit vrees dat zij de nationale economie om zeep helpen.

Het wonderlijke van deze geschiedenis is dat deze praktijk al heel lang bestaat.

Het is eigenlijk de grootste zwendel die de mensheid ooit heeft gekend. Tot op de dag van vandaag komen de banken er mee weg.

Zij beslissen door middel van het instrument van de geldcreatie hoeveel er door bedrijven kan worden geleend en daardoor geïnvesteerd en hoe hoog de nationale schuld is. Hun macht en die van hun eigenaren is onwaarschijnlijk groot. Politici zijn slechts pionnen en bliksemafleiders in hun monopoly spel.

In iedere euro die wij uitgeven zit meer dan 20% renteschuld. Met andere woorden ons leven is doordrenkt met schuld, waarvoor wij ons hele leven aan het werk zijn. Deze schuld bestaat uit leningen en rente hierover. In feite zijn wij op enkele superrijken na al honderden jaren renteslaaf, vanaf pakweg 1500 toen er weer rente mocht worden geheven. Daarvoor is het door de kerk eeuwenlang verboden geweest.

Let op: de overheid leent geld van de banken om investeringen  te kunnen doen en de belastingbetaler betaalt vervolgens belasting om de rente over de nationale schuld te kunnen betalen! Op deze manier bepalen de banken het investeringsniveau en beïnvloeden zij de bedrijvigheid in ons land, samen met de hoogte van de nationale schuld.

Met andere woorden er wordt onnodig belastinggeld geheven om als rente en aflossing aan de banken te voldoen. De gehele Nederlandse staatsschuld is 466 miljard en de rente bedraagt 8 miljard per jaar. Er moet dus nog 8 plus 466 miljard aan onze economie worden onttrokken om aan de banken te betalen, terwijl deze schuld gecreëerd is met een simpele boeking zonder dat er ooit echt geld tegenover heeft gestaan.

Moet de burger daarom zwijgen en zich schikken in zijn lot? We zijn met zijn allen een schuld aangegaan, hoe onterecht ook en moeten we deze aflossen ten koste van alles? Ik ben zeker geen voorstander van geweld, maar het zou prettig zijn als de burger wakker zou worden en zijn verantwoordelijkheid zou nemen. Met zijn allen kunnen we de wereld verbeteren en een aangename maken voor ons allemaal.

Rob Vellekoop, 9 maart 2016

steundlm336x140

16 Comments

  • Those who say it can’t be done are usually interrupted by others doing it.
   James A. Baldwin

  • Daarnaast hebben velen het te druk met een poging tot overleven. Zaai nog wat verdeeldheid (vluchtelingenstroom / terroristen aka. ongrijpbare vijand) erbij en het recept voor een Orwelliaanse samenleving is op orde.

  • De eerste plaats om de globale bankiers te raken is in de verenigde staten daar zijn momenteel diuzenden recht conservative Amerikanen klaar om de regering over te nemen en de federal reserve te sluiten alleen missen zij de nodige leiding . Ik weet dit omdat ik al jaren met die groepen de “threepercenters” naar aanleiding dat in de revolutionaire oorlog tegen engeland 3% van de bewoners zich tegen de koning van engeland keerde voor hun vrijheid.

 1. Hola aloha compadre Rob Vellekoop,

  Hoe groter de leugen, des te meer mensen het geloven”. En onze medemensen laten zich nog steeds misleiden en misbruiken door de Banksters.

  In Nederland moeten studenten tegenwoordig geld lenen bij banken om voor gelogen te worden op mentale staatsgevangenissen (Universiteiten). In America heeft dit fenomeen al eerder zijn intrede gemaakt en de totale studentenschuld aldaar is bijna net zo groot als de totale Amerikaanse hypotheekschulden, namelijk $1.2 trillion ( $1.2 biljoen).

  En de meeste Amerikanen lenen ook geld als zij een auto kopen en deze schulden zijn ook naar record gestegen,

  Student And Car Debt Exponential; Credit Card Debt Declines
  http://www.zerohedge.com/news/2014-10-07/student-and-car-debt-exponential-credit-card-debt-declines

  Echter toonaangevende Amerikaanse economen, waaronder de Noble prijs Economie winnaar Paul Krugman, beweren dat de schuld in een economie, in het bijzonder ’s werelds meest door schuld opgeblazen economie, de Verenigde Staten, er niet toe doet!!!!! Hou het lenen cyclus in stand en alles zal wel weer goed komen volgens dit heerschap!!!!.

  Krugman stelde in zijn column in de New York Times: ” dat alle Amerikaanse schulden in wezen in handen zijn van de Amerikanen en zij er dus ook eigenaar van zijn en al die schuld, dus het terug te ontvangen geld, ook van hen is….. Volgens mij zit er een steekje los bij meneer Paul Krugman…. En hij vertelt ook niet dat een groot deel van de Amerikaanse staatsschulden aan de Chinezen dienen te worden terugbetaald en dat zijn toch geen Amerikanen……

  Behind the Facade: America, The Bankrupt Hegemon
  http://journal-neo.org/2016/03/06/behind-the-facade-america-the-bankrupt-hegemon/

 2. https://moneycrisis.wordpress.com/2012/06/11/grootste-zwendel-van-de-eeuw/

  https://moneycrisis.wordpress.com/2015/03/23/the-daily-lie/

  Aan de rechterkant van de site meer zeer lezenswaardige artikelen.

  Wanneer gaan we nou eindelijk eens inzien dat werken in dit al eeuwenlang uitgedokterde “systeem” niets anders dan mensonterende slavernij is.
  Ik heb ook het boek van Ad Broere “Geld komt uit het niets” gelezen en één zin staat in mijn geheugen gegrift; er rest de Europese burger niets anders dan slecht betaalde pulpbanen.
  En wat zie je vandaag de dag vooral in “ons” NEEDERLAND” gebeuren? Juist! Waarvan akte!
  Maar de schuldslaven van de wereld van vandaag de dag zijn bang en in plaats van massaal in opstand te komen blijven ze als kippen zonder kop achter de kruimels = “werk” die nog worden uitgestrooid aanrennen, in de ijdele hoop (TTIP/CETA/TISA, China en DAR = Digitalisering, Automatisering, Robotisering zal dat aan diggelen gaan gooien) op “beter straks”.
  Mensen houden zichzelf graag voor de gek maar de tijd raakt op om zich nog langer voor het lapje te houden. En het zijn onze volksverlakkers en de main stream media die in het eerste gelid staan om ons voor het lapje te blijven houden, als lakeien dienen ze de hogere macht die achter de schermen opereert.

 3. De familie Rothschild is een van de meest egocentrische banksters-families op onze planeet en dikke maatjes met polder junta / koningshuis van Duitse bloed. Er is in Frankrijk een strafrechtelijk onderzoek gestart naar de Bank van de Rothschild familie, nadat Baron David de Rothschild is aangeklaagd. David de Rothschild is de patriarch van de familie en heeft de titel Baron geschonken gekregen van zijn parasitaire adellijke kornuiten vanwege zijn VOC mentaliteit, waarbij de rijken over de rug van de armen rijker en rijker worden en tevens daarbij onze planeet verwoesten.

  Rothschild Bank Now Under Criminal Investigation After Baron David De Rothschild Indictment
  http://www.activistpost.com/2016/03/rothschild-bank-now-under-criminal-investigation-after-baron-david-de-rothschild-indictment.html

  En voor degene die deze bankster familie niet kennen, kunnen o.a. de ondertsaande links raadplegen.

  The Rothschild Conspiracy – Economy Documentary – NWO
  https://www.youtube.com/watch?v=PxhtFzi2ZyU

  De familie Rothschild beweert Jiddisch te zijn, echter zij financierden Adolf Hitler

  Who Funded Hitler? — Questions For Corbett #008
  https://www.youtube.com/watch?v=rQH-ING_yds

  • Hoi Pablo,

   …waarom de opmerking ´van Dutise bloed´ erbij?
   Kijk het is soms werkelijk zo voorspelbaar hoe de mens zich laat manipuleren.
   Ik prik er gewoon doorheen…
   …al dat wat er plaatst vindt is er alleen maar om macht over de mensheid te krijgen vanuit de elite.
   Er werden halve waarheden verkondigd vanuit de politiek of nog erger keihard gelogen.

   Wie geen Turks, Russisch of wat dan ook spreekt, zou zich ook geen mening mogen veroorloven.

   Nu is het weer de mind control van de ‘foute Duitser” die de ronde maakt.
   Jammer dat de echte foute mensen er nooit worden aangepakt.
   De mens laat zich splijten, er zijn meer fronten dan ooit…

   Ik word er verdrietig van, hoe de mensheid zich altijd weer laat gebruiken voor politieke doeleinden, zoals de hypocriete Anti-fa, die men raar genoeg nooit in Israël (racistisch en fascistisch land par excellence) ziet demonstreren, een groep die niet voor moord en karaktermoord terug deinst, communistische verbonden, die Stalin een held vinden en van een wereldheerschappij dromen….
   …dat men op de ene manier blind medelijden met vluchtelingen heeft, en op de andere manier geen enkele empathie voor de medemens.in je eigen land. Dat er niemand het over STOP DE OORLOG heeft….

   Weet iemand dat er in Saoedi-Arabië (waar een vrouw niet eens auto mag rijden, waar vrijdenkende vrouwen worden gestenigd, en tegenstanders onthoofd, met kinderen erbij, die dat moeten aankijken, en hier ziet men in Poetin de boze??) een Berlijnse muur is gebouwd van 800 km met medewerking van Duitsland, Frankrijk en Spanje (EADS). Dat daardoor bij een luchtaanval van de Saoedi’s de Huthi in Jemen zijn vermoord, die in de grensstreek woonden, alles onder de dekmantel van ’terrorisme’…en ook daar hoor je hier niemand over…ook niet dat de VS en Engeland zich zouden moeten verantwoorden voor hun oorlogsdaden voor de laatste 70 jaar….niets.

   Of altijd empathisch, maar niet een selectieve empathie.

   Het is belangrijk zijn hoofd erbij te houden en je niet mee te laten sleuren met de psychologische operations, waaronder ook controlled opposition valt.
   En niet achter iedere mens die eerlijk zijn mening geeft een fascist of nazi te zien. Dat is definitief gestuurd….ook groepen als NVU etc.
   Ik denk soms, na wat ik aan documenten en documentatie heb gezien, we allemaal zijn voorgelogen om ons in een bepaalde state of mind te krijgen. Ik ben er nu vrij van…was er 40 jaar wel een slachtoffer van de geschiedenis maffia. Deze ‘boze man met snorretje’ zou zich in zijn graf omdraaien, als hij zou zien wat er voor misbruik plaatsvind en dingen waar hij nooit voorstond nu door de zogenaamde ‘neo-nazi’s’ geëist worden, die mensen die het buitenland haten, een slechte levenswandel en geen visie hebben, dieren mishandelen en compleet afhankelijk zijn van de bankenwereld en foute, oneerlijke politici. Bezieling is ver te zoeken…wij zijn gegenereerd naar een slappe, domme massa aan sukkels….die niet in staat zijn echt te denken…maar eerder op zoek zijn naar een zondebok…
   …ik ben niet politiek ingesteld, was altijd links…maar heb nu door, dat het niet uitmaakt omdat het alleen om markten en belangen gaat van elitaire clubs. Mensen die we niet eens kennen, die geen ‘gezicht’ hebben.

   Het gaat om dat we herkennen, dat het allemaal een grote deceptie is, aangestuurd door de NWO.

   “Rothschild Cartel behind the rise of Hitler also funding communism socialism and world war ”

   https://www.youtube.com/watch?v=DilIn9ffRFA

   https://www.youtube.com/watch?v=2oe10XTea2k

   Een mooie zondag toegewenst….

   • Hola aloha hermana del alma Nika,

    Ten eerste mijn toevoeging van “Duitse bloed” heeft totaal niks te maken met zgn “foute Duisters” of WW2, maar met de oorsprong van de polder junta / koningshuis en die is nu eenmaal van Duitse bloed. In het NLs volkslied staat er zelfs: “ben ik van Duitsen bloed”. Het lied is geschreven vanuit de beleving van Willem van Oranje (Wilhelmus van Oranje). En die kwam uit Duitsland. Hij was dus “van Duitsen bloed” zoals wordt gezongen
    http://wikikids.nl/Wilhelmus

    Ik maak deze opmerking om de nationalistische oranje fans te bashen (bashen betekent in de maling te nemen), want die moeten toch niks hebben van buitenlanders. En mijn opmerking heeft dus niks met Duitsland op zich te maken. En betreft WW2 is mijn visie niet hetzelfde als men hier op de NLse scholen mededeelt, want ik vertrouw nu eenmaal niet de westerse geschiedenisboeken en na heel veel onderzoek, heb ik helaas weer gelijk gekregen. Echter ik moet niks hebben van zowel de geallieerden als van Nazisme, want beiden zijn een pot nat en net zoals jij ook aangeeft gefinancierd door dezelfde banksters, waaronder the Rothshild.
    Ik had laatst een mondelinge discussie met een aanhanger van Marxisme en Bolsjewisme, want mijn gesprekspartner sprak lovend over hen, waarop ik hem erop attendeerde dat de bolsjewieken massamoordenaars waren en hun leiders zoals Lenin, Trotsky, Stalin, etc werden gefinancierd door de Wall street banksters en waren net zoals Karl Marx ook nog eens vrijmetselaars, zie deze docu maar,

    (Full) In the Shadow of Hermes by Jüri Lina (2009)
    https://www.youtube.com/watch?v=oIuW-vNQsQI

    Trouwens mijn gesprekspartner had sportschoenen aan van een bekend sportmerk en daar maakte ik ook een opmerking over en hij was meteen stil..

    En betreft Saoedi Arabië en Israël denk ik exact hetzelfde zoals jij, alleen betreft vrijmetselaar Vladi Putin hebben wij een totaal verschillende mening.

    Net zoals jij terecht aangeeft, zijn wij allemaal mensen en zoals ik hier al vaker heb medegedeeld, ik geloof niet in landsgrenzen, want die komen enkele en alleen voor in de geest van de mensen en op kaarten, maar niet in de natuur. Daarom estimada hermana rebelde Nika, zoals Rob hieronder terecht vermeldt

    We may have
    different religions
    different languages
    different colored skin

    But we belong to
    ONE HUMAN RACE
    the new world order want
    us to hate each other
    we will unite and defeat it

    Saludos y abrazos,

    Pablo

   • Hola aloha amiga Nika,

    Dit stond er op de voorkant van de daily express ruim voor WW2 begon

    london daily express march 24 1933
    http://www.wintersonnenwende.com/scriptorium/english/archives/articles/jdecwar.html

    En dit interview gaat o.a. ook daarover en wat de interviewer terecht opmerkt, wel vreemd dat men niet kritisch mag onderzoeken naar wat zich heeft afgespeeld rond WW2 .

    Ole Dammegard – Making Critical Thinking Illegal: Questioning the Holocaust – Hour 1
    https://www.youtube.com/watch?v=m75plUuKeWU

    of

    http://www.redicecreations.com/radio/2015/05/RIR-150522.php

    En grote leugens wat men wordt voorgekauwd in het westers onderwijs betreft de “Ontdekkingsreiziger” aka landrover & massamoordenaar Christopher Columbus, daar ging ik al heel jong aan twijfelen door een reggea lied en dat is dit nummer

    Burning Spear – Christopher Columbus

    I and I all I know
    I and I all I say
    I and I reconsider
    I and I see upfully that

    Christopher Columbus is a damn blasted liar
    Christopher Columbus is a damn blasted liar
    Yes Jah

    He’s saying that, he is the first one
    Who discover Jamaica
    I and I say that,
    What about the Arawak Indians and the few Black man
    Who were around here, before him
    The Indians couldn’t hang on no longer
    Here comes first Black man and woman and children,
    In a Jam Down Land ya
    A whole heap of mix up and mix up
    A whole heap a ben up, ben up,
    We have fi straighten out,

    Christopher Columbus is a damn blasted liar
    Christopher Columbus is a damn blasted liar
    Yes Jah

    What a long stay from home
    I and I longing to go home
    Within a Red, Green, and Gold Robe
    Come on Twelve Tribe of Isreal
    Come on Twelve Tribe of Isreal
    Out a Jam Down land ya
    A whole heap of mix up mix up
    A whole heap a ben up, ben up,
    Come on Twelve Tribe of Isreal
    Come on Twelve Tribe of Isreal
    Out a Jam Down land ya

    Christopher Columbus is a damn blasted liar
    Christopher Columbus is a damn blasted liar
    Yes Jah, he is a liar
    Yes Jah, he is a liar
    Yes Jah, he is a liar
    Columbus is a liar
    Yes jah Christopher Columbus is a damn blasted liar
    Columbus

    https://www.youtube.com/watch?v=yPLu-M_smLM

 4. Dit Kan Niet Waar Zijn | Joris Luyendijk

  Over de Bom in het Hart van onze Samenleving.

  De financiële wereld blijkt geen ver-van-je-bed-show. De financiële wereld is het bed zelf. En toen op 15 september 2008 de Amerikaanse bank Lehman Brothers failliet ging, stortte dat bed op een haar na in. Bankiers in de City hamsterden voedsel, zetten hun geld om in goud, of bereidden de evacuatie van hun kinderen naar het platteland voor.

  Joris Luyendijk zat twee jaar lang ondergedompeld in deze wereld. Aan het begin wist hij er net zoveel van als de gemiddelde burger, namelijk bijna niks. Stap voor stap lieten insiders hem – met gevaar voor hun eigen baan – zien hoe de financiële wereld in elkaar zit.

  Zijn bankiers monsters? Is hebzucht het probleem? En veel belangrijker: kan het weer gebeuren? Zijn de diepere oorzaken van de crash van 2008 weggenomen, of is de financiële wereld nog altijd een tijdbom in het hart van onze samenleving?

  https://www.youtube.com/watch?v=wlBdees5NbE

 5. SG Archief | Geld Komt Uit Het Niets | Ad Broere

  Van geldeconomie naar menselijke economie
  De crisis is nog niet ten einde. De werkeloosheid groeit, bezuinigingen zijn aan de orde van de dag.
  Ad Broere – econoom, oud-bankier, docent, auteur en ondernemer, schreef het boek ‘Geld komt uit het niets’. In het boek legt hij in heldere taal uit wat geld is, hoe het gecreëerd wordt, wat daar de risico’s van zijn en hoe we naar een economie moeten transformeren waarin geld weer het ruilmiddel is zoals het bedoeld is.
  In deze lezing een vogelvlucht door de economische en monetaire actualiteit, wat er niet deugt aan ons geldsysteem en hoe dit snel dreigt mis te lopen. Maar ook een suggestie hoe het wel kan en wat wij daar zelf aan kunnen doen.
  https://www.youtube.com/watch?v=CMVkZyxcTEY

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.