#Flashmobs doen het goed tegen TTIP

Demonstraties zijn uit, maar #flashmobs zijn in. Dit is het lied dat tijdens bijeenkomsten over TTIP gezongen wordt midden in het betoog van een van de sprekers door de demonstranten die zich als bezoekers gemengd hebben onder het publiek.

Geen slogans, geen spandoeken, maar een lied dat op de achterkant staat van het pamflet tegen TTIP dat de mensen voor zich houden, zodat ze tegelijkertijd iedereen kunnen laten zien waar ze tegen zijn en het lied zingen waarvoor ze staan.

Het overkwam de Belgische Minister Didier Reynders, Europees Commissaris  Cecilia Malmström, onderhandelaar VS Dan Mullaney en  EU-onderhandelaar Ignacio Bercero.

Sing away the TTIP

Do you hear the people sing?
Singing the song of angry men?
It is the music of the people
Who will not be slaves again
When the beating of your heart
Echoes the beating of the drum
There is a life about to start

Will you join our crusade?
Who will be strong and stand with me?
Beyond the barricade
Is there a world you long to see?
Then join in the fight
That will give you the right to be free

Rob Vellekoop, 8 maart 2016

steundlm

2 Comments

  1. Demonstraties zijn geen modeverschijnsel maar blijven hard nodig.

    Samen zingend protesteren tijdens zo’n bijeenkomst is natuurlijk een mooie vorm van protest. De stelling ‘Demonstraties zijn uit, maar #flashmobs zijn in’ komt een beetje trendy en als een modegrill over. Straks komt niemand meer achter zijn computer vandaan, want kleine groepen maken wel een filmpje. Actie voeren voor een betere wereld in welke vorm dan ook is altijd een goede zaak. Demonstraties met fysieke aanwezigheid scheppen ook gevoelsmatig een enorme band. Zingen blijft ook mogelijk trouwens. Niet te veel denken, ook voelen. Alleen kan je al heel wat en samen nog veel meer. Hert een vult het andere aan.

  2. De wereld wordt geregeerd door DAS KAPITAL, daar is niet tegen aan te zingen, John Lennon heeft zijn leven daarvoor opgegeven?

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.