Doe mee: stop met politiek en hou grote schoonmaak

Het woord politiek staat voor veel mensen gelijk aan machtsmisbruik, corruptie en vriendjespolitiek. Het roept meteen ook een gevoel van onmacht op. Vaak hoor je ‘Het is de politiek en daar kan je toch niets aan veranderen’.

Daarmee ben ik het roerend eens. Zolang we onze onmacht blijven uitspreken en ‘politiek’ blijven bekijken als iets waaraan we niets kunnen veranderen dan zal de situatie blijven zoals hij nu is: een kleine groep van beroepspolitici die uitvoeren wat de macht achter de schermen, de eigenaren van multinationals, wil.

Op welke manier kunnen we dit aanpakken?

Er is een gewelddadige manier waarbij een grote groep mensen gesteund door een concurrerende elite de machthebbers verdrijft en er nieuwe politici naar voren worden geschoven die opnieuw op de oude voet doorgaan.

Er is een geweldloos pad. Een machtig voorbeeld is Ghandi. Hij klaagde wantoestanden aan, cijferde zichzelf volledig weg en maakte de lange mars naar de bevrijding van de Engelsen. Helaas bleven de machthebbers achter de schermen aan en verschenen ook hier nieuwe politici op het toneel die weer deden wat de oude macht hen beval.

schoonmakenMet andere woorden de aanpak waarbij de oude macht blijft zitten is zinloos. Steeds worden de symptomen (politici) vervangen door andere, waardoor corruptie, vriendjespolitiek en machtsmisbruik blijven.

Daarom stel ik een andere aanpak voor. Laten we een grote schoonmaak gaan houden. We schuiven enkele mensen naar voren via de reguliere verkiezingen (geweldloos) die geen politiek mogen bedrijven, maar uitsluitend als opdracht mee krijgen: MAAK SCHOON.

Dat betekent dat het huidige financiële systeem op de helling moet. We gaan namelijk de macht aanpakken bij de bron, namelijk bij het bezit.

De schoonmaak in grote lijnen

1. De geldcreatie van particuliere banken (lees: macht aan grote aandeelhouders) geven we aan de overheid en dit stellen we daardoor onder controle van de burgers.
2. Banken worden normale ondernemingen die failliet kunnen gaan.
2. Rente vragen over uitgeleend geld wordt verboden.
3. Dividend kan pas worden uitgekeerd na winstdeling met de werknemers.
3. Er wordt een onvoorwaardelijk basisinkomen ingevoerd (het uitkeringsapparaat gaat bijna volledig verdwijnen)
4. Mensen kunnen nooit komen onder het bestaansminimum van het basisinkomen. (dat betekent einde van honger, dakloosheid en armoede)
5. De grondwet geldt weer voor iedere burger (nu niet), dat wil zeggen dat naast de bestaande grondrechten geldt dat iedereen voortaan recht heeft op een basisinkomen, huisvesting en voeding.

Is invoering hiervan mogelijk?

Ja, wanneer de meerderheid van de bevolking bereid is de welvaart met elkaar te delen EN hun verantwoordelijkheid te nemen.

Dat wil zeggen steun elkaar om dit samen in ons land in te voeren.

Stop met polderen, egotrippen of klagen.

Rob Vellekoop, 22 januari 2016

steundlmabonn

27 Comments

 1. Mahatma Ghandhi is vermoord, later is zijn hele familie ook vermoord.
  Door moslims zijn ze vermoord.

  Als je niets leert van de geschiedenis, dan ben je gedoemd deze te herhalen.
  Moslim werden opzettelijk in ons land geïmporteerd voor het uitmoorden van enig succesvolle verdediging tegen de internationale militia die hier de dienst uit maken.

  Het klinkt dus mooi, maar geweldloze initiatieven zijn al door de gehele geschiedenis uitgemoord. Initiatieven die geweld gebruiken worden inderdaad eerder aangevallen, maar dat is omdat ze een meer serieuze bedreiging vormen, niet omdat ze niet gelijk zouden hebben. Dit blog is in ieder geval wel een pistool op de juiste slaap, want onwetendheid is het machtigste instrument van de vijand.

 2. Nederland ( en alle andere landen) wordt gerund als een bedrijf. En net als in het commerciële bedrijfsleven is een bedrijf pas geslaagd als het winst maakt. Winst maken is het doel, niet het welzijn van de medewerker, de kwaliteit van de producten of het lot van natuur en fauna. Als die waarden in de winstberekening meegewogen zouden worden zou je praktisch alle bedrijven failliet moeten verklaren. Zo ook b.v Nederland en b.v de wereld.

  Pas als we een bedrijf of een land kunnen zien als een organisatie die als doel heeft om het welzijn en geluk van ALLE deelnemers te bevorderen, kunnen we echt iets veranderen. In zo’n organisatie werkt iedereen mee ten behoeve van ons allen. Nederland is dan een menselijke organisatie met vele gradaties in zelfbestuur en maakt op zichzelf weer deel uit van een grotere organisatie ( Europa) die op zijn beurt weer deel is van een nog grotere organisatie ( wereld) die ook weer onderdeel is van een grotere organisatie. ( kosmos) Het is zo simpel…..

 3. De britse kolonialen deden liever zaken met Ghandi dan met diverse andere leiders wier bewegingen WEL bereid waren de wapens op te pakken…
  WBT de banken, moeten die niet eerst opgeplitst worden in basisbanken voor sparen en hypothekenen investeringsbanken voor investerings-spelletjes?

  WBT geldcreatie: wellicht aanhaken bij “de florijn” en/of nog provincialere/lokale aanvullende valuta?

  Basis inkomen is niet zozeer “gratis”. De meeste mensen doen toch wel wat nuttigs. Wat het wel doet is betaald werk beter verdelen.

 4. Bevrijd eerst jezelf! Stukje bij beetje. Dat is soms best moeilijk maar zeker de moeite waard. Er is geen blauwdruk voor de Nieuwe Aarde. Dus ga pionieren. Rob’s punten( op punt 1 na overheid moet iets van Coöperatie worden) zijn goed voor de mind-set. om uit de opgelegde bijna onzichtbare verslavingsregels te stappen. Bedenk er voor jezelf een paar persoonlijke bevrijdingspunten bij.

  Wees niet bang dat anderen het vreemd vinden. Denk na wat tijd van leven voor jou is. Laat je jouw tijd van leven niet afnemen. Doelen hoeven niet in een leven te worden gerealiseerd. Het gaat om de weg ernaartoe en wat je kan bijdragen zonder te verzuren. Dat wordt dus huilen, lachen, frustratie en creatie. Verdriet maar ook juist steeds meer plezier.

  Eenmaal de regie over eigen leven in handen gaan dingen bijna vanzelf. Houdt de mogelijkheid van reïncarnatie open( je hoeft er niet in te geloven). Dat geeft heel veel rust: misschien kan je in een volgend leven in welke gedaante dan ook van het eindresultaat genieten.

  Goed leven gewenst.

 5. Begin trouwens met het kiezen van een eigen burgemeester(es).
  Deze krijgt vervolgens de status van de oude en waarvan geeist zal worden dat deze met dezelfde egards behandeld zal worden als de door de koning aangewezen ambtenaar.
  De gekozen burgemeester(es) werkt dezelfde agenda af als de opgelegde en bij lullig gedrag zal de opgelegde slechts boe-koren ontmoeten.
  Het enige waar de oude macht haar status quo mee denkt te handhaven is geweld via de knechten met het geweldsmonopolie. Geweld is historisch gezien het laatste redmiddel om de macht te behouden en zal van tijdelijke aard zijn.

 6. Wat eem idee zou zijn is om elkaars hypotheek af te betalen zodat gezin x de woning vrij op naam krijgt en de bank niet meer hoeft te betalen. Gezin x gaat voortaan de helft van de anders betaalde premie storten op de afbetaling van een ander en zo racen we in relatief korte tijd middels deze groeps afbetaling door de hypotheek jungle tot groot verdriet van de banken want die zijn de melkkoetjes kwijt en de woningbezitters hun wurghypotheek.
  Op collectieve schaal kunnen dan weer woningen aangekocht worden om uitgezette mensen voor een redelijke huur in te laten wonen en zo claimen we weer een stukje van dit land terug.

 7. “Ja, wanneer de meerderheid van de bevolking bereid is de welvaart met elkaar te delen EN hun verantwoordelijkheid te nemen.”

  Rob, hoe komt het dan dat veel mensen niet delen? En geen verantwoordelijkheid nemen?
  Komt dat niet door opvoeding? Opvoeding die tegenwoordig al begint in de babycrèche!

  Waar gaat het naar toe met onze normale manier van menselijklheid, van ongedwongen samenzijn; met vertrouwen in jezelf en vertrouwen in het leven. VERKRIJG JE DAT NIET ALLEREERST middels de band die je met je eigen moeder krijgt? Als je al door je allereigenste moeder wordt “afgedankt”, wat kunnen we dan nog verwachten? Grote onzekerheid, onzelfstandigheid, ongeloof, depressiviteit! Diepe trauma’s, welke later totaal niet meer bewust zijn.
  Opnieuw hebben we niet in de gaten welke richting we uit gestuurd worden: http://www.bnr.nl/nieuws/politiek/610192-1601/alle-peuters-twee-keer-per-week-naar-creche

  Stel je voor dat op deze wijze opgegroeide kinderen later 2e kamerlid, minister, enzovoort worden ….. Geen énkele band meer met de medemens; iets waar het nu reeds zo ernstig aan ontbreekt. Schoonmaak? Wie zulen er dan voor in de plaats moeten komen?

  • Een paar voorbeelden.

   Als er van je gestolen wordt met geweld of de dreiging van geweld, dus roof, ga je jezelf beschermen en geld sparen. Voor als het bedrag wat van je geroofd nog verhoogd wordt.

   En

   Als je al belasting betaald aan een instituut dat beloofd voor het dat van je geroofd word, bijvoorbeeld de armen te verzorgen, dan mag je ervan uitgaan dat het daarmee gesetteld is.
   Ter vergelijking als je een dienst koopt bij een aanbieder voor bijv. 1000 euro dan ga je ook geen 1100 euro betalen, behalve dan als je tevreden bent dat geef je misschien een fooi.
   En als de aanbieder bij je aan de deur komt met een wapen en zegt; jij moet deze dienst kopen dan geef je hem geen fooi, tenminste als je je volle verstand hebt.

   Voordat er een gezondheidszorg systeem is helpen doktoren en andere mensen de armen, als het gedwongen gezondheidszorg systeem geïntroduceerd is en je moet er gedwongen voor betalen denken veel mensen zoiets als; ja maar ik betaal er al voor. Verplicht betalen maakt mensen minder vrijgevig.

   Dit is hoe ik ertegen aankijken ik dacht ik schrijf het op.

 8. Goed plan Rob, ik steun je! Grote schoonmaak. in de vijfde dimensie komen alle leugens en verdraaingen aan het licht. De energien blijven stijgen waardoor de universele wetten steeds meer invloed uitoefenen op de Aarde en de mensheid. Het is een wereldwijd gebeuren en ik zal rusten als de universele wetten van de mens voor iedereen worden nageleefd op Aarde, zoals je al zegt: recht op huisvesting, voedsel, basisinkomen onderwijs en zorg. Een ieder die dit tegenwerkt wordt door wetten afgezet , het volk wordt beschermd door wetten die bindend zijn en ons beschermen tegen de machthebbers.
  Wat Nederland betreft: Een VVD is niet gebaseerd op liefde maar op geld en macht er zullen daarom altijd problemen met hen zijn wat je ook terugziet met de voorzitster en een hele rits ministers en staatssecretarissen.
  Het valt gewoon uiteen want het universum ondersteund dit niet, voorheen kwamen ze ermee weg, die tijd is over alles komt aan het licht.
  Alleen Rutte houdt met mooie praatjes de boel bijeen en niemand lijkt slim genoeg bij hem de vinger op de zere plek te leggen. Ze moeten hem meer vuur aan de schenen leggen. Waarom lacht hij armoede weg, wie wijst hem op de feiten, net zoals Jesse Klaver Wilders aanpakte waar het ging over vluchtelingen. Geef ze een stortvloed ellende en vraag eens hoe ze dit willen oplossen. Misschien een emailcampagne opzetten Rob van mensen die vast lopen niet alleen financieel maar in het systeem wat vaak op hetzelfde neerkomt ? verzamel de verhalen en wrijf ze eens onder hun neus. en blijven herhalen. Misschien dat Norbert Klein hier aan mee wil doen ?

 9. . . . ALLE VUILE WITWASSERS IN EEN LEKKER SOPJE SCHOON-SCHROBBEN EN SCHRAPEND-AFDROGEN . . .

 10. Beste Kan Niet. Het OM hoort ook bij de politieke maffia! Kijk maar naar de het drama met Vaatstra en Demmink. Ze zitten allemaal in het complot!

 11. Ik ben het niet eens met basis inkomen, hoe kom je hierbij ? Heb je niet gehoord van Global Currency Reset?? Iedereen hetzelfde en geen regering alleen galactic Rules, geen regering meer, geen partijen geen kwatsers meer!! Geen banken zoals heden.

  • Ik zie die reset graag gebeuren, maar vrees dat het invoeren van een basisinkomen eerder lukt.

 12. Doordenker:
  Een ieder die zichzelf in staat acht een land te leiden behoort in een psychiatrische instelling opgesloten te worden naast al de mensen die denken Jezus, Napoleon, Julius Ceasar en een alien te zijn. Het is gewoon een stukje grootheidswaanzin en gevaarlijker als degenen die denken Jezus, Napoleon, Julius Ceasar en een alien te zijn.

 13. De grote schoonmaak kan beginnen met 2 partijen die de Hofleveranciers zijn geworden van corrupte , frauderende liegende & oplichters praktijken namelijk de VVD & de PvdA bestuurders zowel in de kamer als in de publieke sectoren als in semi overheid instellingen en met hun praktijken weg komen. Wat mij verbaasd is dat het OM niet een onderzoek start naar deze 2 criminele organisaties want dat zijn het,

 14. Kun je nou niet eens je wapen laten zakken en mij in vrijheid laten leven? Nee he. Je moet mij de wet voorschrijven en als ik het er niet mee eens ben met geweld of de dreiging van geweld op mijn knieen krijgen zodat ik jou gehoorzaam en als ik dat niet doe zet je mij gevangen of schiet je mij dood.

  De wet is een wapen.

  Zo gaat het altijd.

 15. Goed plan Rob, de meeste mensen zijn de spelletjes van de politieke elite meer dan zat, het moet maar eens afgelopen zijn met deze graaicultuur van deze criminelen. Velen staat het water inmiddels tot aan de lippen, heb gezien in het programma over de armoede in Nederland, dit liet nog maar voor een klein deel zien hoe sommige mensen in dit land door de criminele overheid worden behandeld, als misdadigers! Terecht dat je uit het programma bent gestapt, er zijn grenzen!! Die twee yuppen moeten nog veel leren in het leven, weinig inlevingsvermogen, kan me echt schamen over de mentaliteit in dit land, over de dikke Ikke gesproken.
  Daarom vind ik ook dat iedereen het recht heeft op een basisinkomen, geeft rust in de tent en er kunnen weer banen worden gecreeërd, kunnen grote lichamen zoals UWV en Belastingdienst wel worden opgedoek, ook de sociale diensten zijn niet meer nodig. Er is al teveel geld verkwanseld in dit land aan nutteloze zaken.
  Hoog tijd dat de burger weer het recht in eigen handen mag hebben, er zijn genoeg mensen in dit land met leidinggevende kwaliteiten, leidinggeven van bovenaf is nooit goed voor de mens, de piramide moet worden afgebroken en een goede manager bevindt zich ook gelijkwaardigheid tussen de mensen en niet daarboven.

 16. De abstractie “Ja, wanneer de meerderheid van de bevolking bereid is de welvaart met elkaar te delen EN hun verantwoordelijkheid te nemen.” is zeker waar. Het probleem is naar mijn idee de praktijk. Dus hoe bereik je het delen, ik denk dat er een aanzet of concrete impuls voor moet zijn. Principes verkopen niet las ik ergens, voordelen wel stond er. Welke impuls/aanmoediging is nodig om ‘Hou grote schoonmaak’ in gang te brengen?
  NB: Zelf doe ik aan geen politiek en wel aan grote schoonmaak, maar zie vervolgens meer in om het samen te doen, dus (mv) Houd grote schoonmaak.

 17. Rob Vellekoop,

  De grondwet weer invoeren, artikel 120 verwijderen en mensenrechten(artikel 93/94 doorvoeren is de oplossing!

 18. Die eindeloze story op het binnenhof kan voor mijn part ophouden ?
  Zij hoeven echt niet te bepalen wat wel of niet door de beugel Kan?
  Sturen eerder alles door de war, dan dat ze een positieve toevoeging aan het gebeuren geven!
  Laat alle regio’s dat zelfbestuur overnemen?

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.