10 praktische tips voor actie

“De moderne revolutionair staat op en verandert met zelfvertrouwen de wereld zonder geweld”, schreef ik in een vorig artikel. Ik stel voor dat we nu even praktisch worden en elkaar stimuleren met mogelijkheden.

Praktische tips

1. Actie van achter de computer werkt ook, dat is geweldloos en kost weinig inspanning of geld, maar heeft wel een groot bereik. Verspreid en deel zo veel mogelijk artikelen. Ieder mens heeft behoefte aan aandacht en respect. Soms is persoonlijk contact in levende lijve nodig. Vergeet niet zo nu en dan mee te doen aan een demonstratie, want het is o zo prettig om medestanders persoonlijk te ontmoeten en tegenstanders hebben nu eenmaal meer respect voor grote groepen mensen.

2. Consumentenstakingen: mobiliseer mensen om bepaalde artikelen of om bij bepaalde leveranciers niet meer te kopen, als manier om pressie uit te oefenen op grote bedrijven die te veel macht in de samenleving naar zich toe trekken.

3. Werk aan je zelfvertrouwen (ik heb hiervoor een methode ontwikkeld en kom binnenkort met een gratis boekje hierover), waardoor je minder angst krijgt om meer voor jezelf op te komen en dingen aan te pakken die niet kloppen.

4. Doe aangifte van machtsmisbruik door ambtenaren (bij problemen met uitkering, deurwaarders, politie-optreden, e.d.). Maak gebruik van de mogelijkheden, je bent soms minder machteloos dan het lijkt.

5. Betaal alles zoveel mogelijk contant, om te voorkomen dat banken nog meer macht krijgen dan ze al hebben. Banken houden niet van contant geld.

6. Stap over je schaamte heen en meld problemen via Facebook sites of op Meldpunt Machtsmisbruik. Het versterkt de onderlinge solidariteit omdat veel meer mensen dan het vaak lijkt met dezelfde problemen worstelen.

7. Trap niet in de Verdeel en Heers val. Om de aandacht af te leiden van het wanbestuur van Rutte II worden er allerlei fictieve vijanden tevoorschijn getoverd, denk aan buitenlanders, moslims, Grieken, uitkeringsgerechtigden, Russen, fraudeurs, conspiracy-denkers, enzovoort. Laat je niet tegen elkaar uitspelen, maar steun elkaar.

8. Respecteer mensen die niet in actie komen, veroordeel hen niet. Zij zijn nog niet zover en vaak houdt angst hen tegen. Hou het contact warm, er komt een moment dat zij wel klaar zijn voor actie.

9. Kleinschalige projecten kunnen de macht van grote bedrijven en overheidsorganen terugdringen. Denk aan gezamenlijk voedselinkopen bij de boer, (zonne-)energie delen, gemeenschappelijke moestuinen, spullen ruilen, auto delen, zaden ruilen, enz. Kleinschaligheid is het beste middel tegen machtsconcentraties zoals multinationals.

10. Inspireer elkaar zoveel mogelijk. Voer actie tegen misstanden door te protesteren voor iets. Ik heb geleerd dat een actie tegen veel minder sterk werkt dan een actie ergens VOOR.

Heb je nog meer suggesties, voeg ze dan toe als commentaar aan dit artikel.

Rob Vellekoop, 4 juni 2015

13 Comments

 1. Interessante lijst met tips.

  Mijn bijdrage:

  1) belangrijk is: nooit zomaar iets aannemen van iemand, altijd alles zelf controleren, zelf nadenken.

  2) als iemand die je op internet vertrouwt en die vaak met goede info komt plotseling valse info geeft en onzin verkondigt, wil dat niet zeggen dat plotseling zijn oude uitspraken en info vals zouden zijn, maar wees wel op uw hoede.

  3) Vertraag digitalisering van je relatie met instanties. Doe papieren aangiftes, stuur af en toe brieven per post ipv e-mail, gebruik zo min mogelijk DigiD, vraag papieren informatie en het liefst met stempels en handtekeningen, betaal in supermarkten contant, gebruik geen creditcard cards, vermijd het gebruik van Google accounts of Gmail voor belangrijke communicatie. Gebruik daarentegen weer wel social media en forums om wantoestanden te rapporteren. Betaal NOOIT met je mobieltje. Laat af en toe uw mobieltje thuis.

 2. Gebruik stevia géén suiker
  Drink water uit de kraan géén flessenwater
  Rij altijd 5% minder dan de toegestane snelheid 95 km i.p.v. 100km
  Eet géén aardappels
  BLIJF GEZOND !!!!!!!!

  • Beste medemens Jhon,

   Van rietsuiker ben ik persoonlijk nooit ziek geworden tot vandaag en ook niet dikker van geworden en ik gebruik rietsuiker NU dagelijks.

   Echter in het verleden ben ik zowel fysiek als mentaal wel ziek geworden van aspartaam, de kunstmatige zoetstof welks door de EU is goedgekeurd en E-munner E951 heeft en door het NLse Voedingscentrum als volgt wordt omschreven:

   — Aspartaam —
   Aspartaam is een kunstmatige zoetstof, die ongeveer 200 keer zoeter is dan suiker en nauwelijks calorieën levert. Je vindt aspartaam vooral in light frisdrank, suikervrij snoepgoed en zoetjes. Het heeft het E-nummer E951.

   Aspartaam is een veilige zoetstof zolang het gebruik onder de aanvaardbare dagelijkse inname (ADI) blijft. Aangezien aspartaam een E-nummer heeft, is het gegarandeerd dat je er niet te veel van binnen krijgt, zelfs al drink je veel light frisdrank.

   Een onderdeel van aspartaam is fenylalanine. Mensen met de erfelijke stofwisselingsziekte phenylketonurie (PKU) kunnen dat niet afbreken. Op het etiket van producten met aspartaam staat daarom de waarschuwing ‘Bevat een bron van fenylalanine’.

   http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/intensieve-zoetstoffen/aspartaam.aspx

   Maar andere wetenschappers hebben daar een totaal tegenovergestelde mening over en hun bevindingen komen geheel overeen met mijn eigen ervaringen met aspartaam in het verleden.
   En dit zijn de experimenten die deze wetenschappers hebben uitgevoerd in de PRAKTIJK op proefdieren en in dit geval waren het vele ratten, die de pineut waren vanwege de ziekelijke menselijke geest en haar kunstmatige uitvindingen m.b.t. voedsel. En men hoeft niet eens als laborant te zijn opgeleid om de onderstaande bevindingen volledig te kunnen begrijpen, want de bijgesloten foto’s van de test-ratten spreken duidelijk voor zich.

   Mijn aspartaam experiment:

   http://www.aspartaam.nl/experiment/mijn_aspartaam_experiment1.html

   S&A PP

 3. Tip 12: Humor.
  Geen enkele serieuze idioot kan winnen van oprechte intelligente humor.
  Rutte & co, inclusief Juncker glimlachen veel maar hebben helemaal geen gevoel voor humor.
  Kijk eens naar de verwrongen gelaatsuitdrukkingen van Verhoffstad, Van Baalen, Schulz en Tusk en noem maar een andere sukkel uit Brussel, lege verbeten gezwets hoofden, die niets van humor begrijpen. Met humor geconfronteerd, worden ze onzeker. Kijk maar naar de venijnige, maar humor volle speeches van Farage in het EU parlement dewelke bijna ongecontroleerde woede in die EU-gezichten opwekken. Humor jongens, veeeel meer humor!

  • TIP 11 en TIP 12. Mee eens Cale! Ik zie dat redacteur Rob zijn lijst echter nog niet aanpaste. Terwijl uitstekende tips toch uitstekend zijn 😉

 4. Jezelf informeren waarom anderen je niet informeren maakt inzichtelijk wat ze niet willen, dat jij weet. Vertrouw niemand, neem alles op, voor zover je daar de spullen voor aan moet schaffen, schrijf alles op, en maak gebruik van de rechten die je hebt, zodat ze niet de rechten die je hebt van je af kunnen pakken. Ga uit van de kapitalist als een domme idioot die niets wil, en schrijf je eigen artikelen en verhalen als een alternatief voor de media die in handen is van de mafia. Bedenk hoe de wereld er uit zou moeten zien, als een eerste stap deze ook te veranderen. Schrijf humanistische boeken of verhalen. Wordt veganist. Test het drinkwater. Controleer de controleurs. Ga actief op zoek naar informatie. Denk eerst na voordat je wat doet. Ondermijn de democratische rechtsstaat met het voornemen deze omver te werpen want eigenlijk is het fascisme. Maak elke maand met de stofzuiger de computer schoon, en controleer of de AIVD geen zender achter de koelkast geplakt heeft. Zorg altijd dat je geluid bij je hebt. Neem een goedkope smartphone met camerafunctie en leer deze te gebruiken mocht daar aanleiding toe zijn. Laat je niet intimideren. Infiltreer de infiltranten. Kanaliseer de boosheid en frustratie niet in passief gedrag maar steek de energie in het bereiken van trefzekere oplossingen, om zo van andermans probleem niet jouw frustratie te maken. Zoek contact met gelijkgestemden. Bedenk dat jij gelijk hebt, omdat zij dat niet hebben. Ga uit van het grote complot. Denk dus dieper na over het leven, dan alles klakkeloos aannemen zoals de fascisten zouden doen, want die houden een verdorven systeem zo dus in stand. Beoefen een vechtsport en train jezelf in wapens zodat je ze niet hoeft te gebruiken. Geef geen energie aan de uitzuigers, maar schenkt de energie aan iemand die het wel kan waarderen. Lees DLM en vraag hoe je gebruikers privé kunt contacten. Zet spionagenetwerken op, voorzien van eigen namen, codes, en doelen. Houdt deze ook geheim. Denk in termen van oplossingen en niet in termen van problemen. Ga streng te werk en wees zacht waar het moet. Blijft kritiek leveren, en wordt, als je het leuk vindt, journalist met je eigen site, zodat het alternatief een bruikbare gedachte wordt, van hoe het ook anders kan. Lach de kassajuffrouw hard uit, als ze de boodschappen af moet rekenen, want het bestormen van de Gouden Koets om deze te blokkeren is niet strafbaar. Analyseer de analyses, en beschouw de beschouwingen. Denk na! Meer?

 5. Hola aloha DML Robbie en alle ander lieve medelanders met een VOCloos hartje,

  Laat ook je ongenoegen blijken in het openbaar, wat ik meestal ook doe als ik bij de kassa sta af te rekenen op de markt, bij winkeliers of bij de supermarkt.

  Zoals hedenochtend bij de supermarkt Jumbo in mijn woonplaats, sprak ik met een van de kassières aldaar over de bonussen van bijna €700.000.000,- / ZEVENHONERD MILJOEN EURO’S die onze huisbankier RBS van en bij onze overheid uitreikt aan haar top / management, terwijl ONZE huisbank van ONZE overheid Royabal Bank of Schotland ruim € 10.000.000.000,- / TIENDUIZEND MILJOEN EURO’S verlies leidt..
  En achter mijn persoon begonnen meteen daarna 2 andere aardige señoritas van middelbare leeftijd met pure polder roots/komaf ook hun eigen ervaringen samen te delen m.b.t. het UWV en de staat/ de gemeente en dat deed mij denken aan het artikel/reactie/ingezonden levenservaring welks Rob vorige op DML plaatste en waarop massaal werd gereageerd.
  Ik heb tegen deze lieve dames, de kassière en in het bijzijn van iedereen en het was er aardig druk vanochtend in de Jumbo, medegedeeld dat ze de macho VOC cultuur aan moeten pakken en het niet moeten pikken / accepteren om door een klein select groepje in driedelig pak of mantelpakje (de moderne ridder kostuums ipv een ouderwetse harnas) te worden genaaid / uitgebuit en naar de kloten te worden geholpen oftewel geruïneerd. Ik woon tegenwoordig in een volkswijk en daar passen we op straat en in de winkels geen ABN NL toe, maar zeg maar recht toe recht aan streetwise language en dat komt rechtstreeks vanuit het hart.
  En tevens heb ik hen een beetje engels bij gebracht

  Fuck the system en Pablitoh stak zijn middelvinger erbij op

  De ouderen hadden er ietsje meer moeite mee, dan de jongeren met deze uitspraak en mijn gebaar in de zaak van Jumbo.
  Maar dat kan mijn persoon die oudere dames niet kwalijk nemen, want in hun jeugd bestond het internet nog niet en ook niet het gebruik van de Engelse taal op Amerikaanse wijze en het bijbehorende gebaar.
  En toen ik hetzelfde gevoel op een andere wijze in het NLs vertaalde voor hen en met mijn vuist op de kassaband zachtjes sloeg, waren de 2 oudere dames weer heel strijdbaar en begrepen wat ik bedoelde.

  En nu ga ik mij voorbereiden op een meeting voor volgende week op de UvA met de jonge en de oudere generatie van de Lage Landen en de jongere generatie is tegenwoordig heel kleurrijk en vrouwelijk. Want dat is wel heel mooi van de Lage Landen aan de Noordzee, want in de vorige eeuw hebben vooral de dames uit de polder en niet eens op klompen wel weer gestreden voor mensenrechten zoals de groep Dolle mina, een feministische groep en beweging, die in het begin van de jaren 70 actie voerde voor gelijkberechtiging tussen man en vrouw.

  Viva Las Mujeres del Pais Bajo / Lange Leve de Vrouwen van de Lage Landen.

  DOLLE MINA

  Wat was Dolle Mina?
  Dolle Mina was een linkse, radicaal feministische actiegroep, ontstaan in december 1969. Met ludieke acties wilde Dolle Mina de rechten van de vrouw verbeteren.

  http://www.atria.nl/atria/content/134155/dolle_mina

  of

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Dolle_Mina

  Enneh dankzij deze Dolle Mina’s uit de polder neem ik heden ten dage op straat moslima’s waar, die geheel westers en dus heel uitdagend, strak & sexy gekleed zijn en een deel van hen dragen vrijwillig een hoofddoek erbij. Wie ben ik dan als man & mens zijnde om daar iets over te zeggen!!!! Enneh deze señoritas zien er allemaal even aantrekkelijk uit net zoals iedere volwassen vrouw op moeder aarde.
  En door het hoofddoek en de uitdagende kleding wordt ik als man wel weer nieuwsgierig hoe hun kapsel eruit ziet in het echie.. Ach ik gebruik dan mijn verbeeldingskracht op zulke momenten en blijf met mijn poten van hen en hun hoofddoek af, net zoals ik ook doe bij de andere dames die heel uitdagend en sexy gekleed zijn. Ai ai ai caramba dames, wat doen jullie ons mannen toch aan met al die uitdagende kleding, hi hi hi.. Ach dat is jullie vrij keus lieve señoritas en mijn persoon is dan geheel vrij om mijn verbeeldingskracht toe te passen, net zoals de meeste mannen doen en zoals de meeste mannen ook zo praten als mannen onderling zijn zonder vrouwen aka mannenpraat en dat lees je niet in vrouwenbladen zoals de margriet of Viva beste señoritas, hi hi hi, maar je kan het altijd zelf vragen aan je eigen man / vriend als je een relatie hebt beste señoritas.
  Andere señoritas in de polder dragen geen hoofddoek en o.a. daarom is NL wel weer heel kleurrijk en verscheiden. En als ik de jonge kinderen op de gekleurde lagere school naast mijn woonverblijf zie, dan ziet er onze toekomst er weer rooskleurig uit beste Medelanders. Want die jongeren maken geen onderscheid in huidskleur of kledij en ze behandelen elkaar allemaal gelijk zowel de jochies als de jonge meisjes. In wezen zouden alle PVV’ers met het pedo klaas en zp syndroom verplicht moeten worden om wekelijks minimaal 8 uur vrijwillig werk te moeten doen op deze scholen. En dat is het enigste positieve van het VOC verleden, want het heeft ondanks alle ellende die de VOC heeft veroorzaakt, ons als mensen over de hele wereld bij elkaar gebracht en nu moeten we leren om als mensen met elkaar samen te leven en gezamenlijk de elite te verslaan en de elite bestaat maar uit een heel klein groepje mensen. En na deze overwining op de elite gan we met zijn allen fiesta vieren en ik ga erbij lekker dansen op salsa rythem als latino betaamde en IEDEREEN is welkom.

  ALBERTO BARROS salsa pura vida
  https://youtu.be/Vn4RPWdkCQI

  Saludos y viva la revolucion beste Medelanders met een VOC-loos hartje

  Polder Pablitohhhhhhh

 6. De meeste omroepen zijn niet scheutig met mailadressen, wat an sich begrijpelijk is, als je ziet wat bijvoorbeeld Tweede Kamerleden dagelijks in hun mailbox vinden.
  Maar over Zembla kwam Good Gopher snel met dit zoekresultaat: http://zembla.vara.nl/over-zembla/tip-de-redactie
  En zo hebben meer omroepen die mogelijkheid. Tekstbestandje maken in Kladblok en dan simpel knippen- en – plakken in het contactformulier.

 7. Zeer benieuwd ook naar punt drie! Kom op mensen, verspreid de berichten zoveel mogelijk. Veel mensen wilden de persoon van het bericht met titel “In de schuldsanering: “Ik kan gewoon niet meer.. ik wil dood, maar durf niet” helpen, doe het ook hiervoor!

  • Hola aloha señorita SonjaA.,

   Y como estas señorita del polder Sonja / hoe gaat je poldervrouwke Sonja 🙂 ?
   (een poldervrouwke is positief bedoelt, dus por favor / aub niet denkbeeldig servies naar mij latino kop gooien 😉 ).

   Je kan zeg maar angst in 2 soorten angst onderscheiden, namelijk:

   1) Fysieke angst
   2) Psychische / geestelijk / metale angst

   Fysieke angst is bijvoorbeeld, als jij ergens loopt en er komt een gevaarlijk en bijtgraag hond op je afstormen. Of je loopt in de savanne van Afrika en er komt opeens een leeuw op je af. Of je loopt in de Amazone en er valt een giftige slang uit de boom vlak voor je neer. Of je zwemt of duikt in Australië en geniet van het koraal en de andere zee flora en fauna en opeens doemt er een Grote witte haai. Of wat de slaven is overkomen, die in angst levenden of ze niet werden afgemaakt door hun slavenhouders. Deze situaties zijn dus fysiek angstig en je onderbewuste reageert daar meteen op. Zoals als een auto of brommer op je komt afrijden, dan is jou eerste en onmiddellijke reactie om weg te springen of weg te lopen, dus in ieder geval de afkomende auto of brommer / fiets te ontwijken en daar ga je niet eens bij nadenken. Heel simpel gezegd, dat doe je gewoon. Enzo heb je een heleboel vormen van fysieke angsten en waar je (onderbewuste)reactie is OVERLEVEN .

   En dan heb je ook nog eens psychische angst en die creëer je helemaal zelf door te gaan nadenken. Mijn persoon is bv totaal niet bang om in het openbaar mijn babbeltje te houden. Ik ben ook totaal niet bang als ik voor de rechter moet komen en mijn belangen moet behartigen en ik ga regelmatig in discussie met de onwetende lakeien van de elite namelijk de straatagenten, ik zet hen wel voor schut, echter ik scheld ze nooit. Ik was zelfs een keer naar het bureau meegenomen en in de verhoorkamer hingen foto’s van de voormalige polder dictator Beatrtix zoals op elk politiebureau een foto’s hangen van de dienstdoende polder dictator… En toen heb ik aan de 2 mannelijke agenten medegedeeld, dat als zij de wet handhaven, waarom er een foto hangt van een van de grootste criminelen die er op aarde vrij rondloopt en lid is van een van de grootste maffia-families / clan en daarbij heb ik deze agenten medegedeeld wat ik zelf weet van deze oranje maffia – clan en ik ben daar nooit dus voor gearresteerd of beboet. Want ik gebruikte geen scheldwoorden, maar werkelijke feiten.

   Enneh hoe erg ook het is, dat je geestelijk het niet meer ziet zitten, als men ervoor gaat vechten, blijft doorzetten en NOOIT opgeeft, dan kan je altijd overleven in de Polder.
   Misschien niet zoals in de woonsituatie of leefsituatie welks je gewend bent, maar je kan overleven in Nederland. En ondanks dat het er steeds slechter aan toe gaat in Holland voor de hulpbehoevenden, komen wij de onderstaande beelden gelukkig nu nog niet tegen in Holland, welks mijn persoon wel regelmatig tegenkom in Latijns Amerika en je komt het ook tegen in Azië en in Afrika, want daar heb je vele medemensen die angst hebben voor de hongerdood, dus fysieke angst, welks is gecreëerd door de ELITE.

   The saddest Video you will ever see. AFRICAN children starving to DEATH.
   https://www.youtube.com/watch?v=Er1kTF3smOE

   En als je de Engelse taal machtig bent, kan ik je dit gesprek aanraden met dhr. Jiddu Krishnamurti en Dr. Allan W. Anderson over FEAR / ANGST.

   Jiddu Krishnamurti: Fear
   https://www.youtube.com/watch?v=AM_xR9JFYuU

   Enneh nu ga ik naar buiten, want ik ga met twee vrienden, die hier niet zijn geboren, Amsterdam bezichtigen, maar niet in een rondvaartboot, want

   Op de manifestatie / protest actie genaamd Ketie Koti welks afgelopen maandag, 01-06-2015, in Amsterdam werd gehouden en georganiseerd was door de afstammelingen van de slaven uit Suriname en de NLse Antillen was mijn persoontje ook aanwezig.

   Daar heb ik ook een boek gekocht over Amsterdam, want enkele señoritas / dames hebben nu eindelijk een waarheidsgetrouw naslagwerk geschreven over een hele donkere periode van de NLse racistische macho VOC geschiedenis / historie en waarbij o.a. de stad A’dam een grote en mensonterende rol in speelde net zoals andere steden uit de polder zoals Middelburg, Utrecht, Haarlem, enz. Echter de geschiedenis zal ALTIJD op den duur boven water komen drijven.

   Daarom kan ik elke medelander dit boek van harte aanbevelen en om het boek ZELF te raadplegen. Want dit hebben wij als medelanders nooit op school of de universiteit aka de VOC jeugdgevangenissen meegekregen.
   Enneh op deze jeugdgevangenissen leert men nog steeds dat de VOC en de WIC (West Indische Compagnie) heel veel betekent hebben voor NLse economie in het verleden. Echter dat deze 2 Hollandse multinationals uit de middeleeuwen een van de grootste slavenhandelaren ter wereld waren, dat laat men NOG STEEDS op alle scholen en alle Universiteiten in de polder (bijna) geheel buiten beschouwing en deze info deelden weer enkele studenten van de UvA mondeling / oraal samen met mijn persoon tijdens hetzelfde protest genaamd Keti Koti. En deze kennis, dus dat de studenten nog steeds worden voorgelogen over het ware VOC verleden, hebben deze studenten opgedaan uit eigen ervaring en door kritisch te zijn en niet meteen alles aan te nemen / geloven, wat men hen in het onderwijs tracht wijs te maken en met behulp van het hedendaagse internet, kwamen deze studenten er zelf achter wat de Ware geschiedenis van de VOC was / is en zoals ook in het onderstaand vermelde boek staat beschreven.

   Dat hadden in wezen alle intellectuelen uit het verleden moeten doen, want dan was dit naslagwerk eerder ter beschikking geweest voor iedereen. Want o.a. de provo’s uit de hippiejaren die blowden zich suf en aanbeden de Rode Maffia van de Sovjet Unie en het Oostblok. Echter dezelfde provo’s en dan vooral de dames hebben wel weer gestreden voor mensenrechten zoals de groep Dolle mina, een feministische groep en beweging, die in het begin van de jaren 70 actie voerde voor gelijkberechtiging tussen man en vrouw. En daardoor hebben enkele dames in het heden dit meesterwerk kunnen beschrijven en publiceren over de Nederlandse betrokkenheid in de slavenhandel van nog niet zo lang geleden, welks pas is afgeschaft in 1873 volgens de officiële bronnen, echter de officiële bronnen vertrouw ik al lang niet meer uit eigen ervaring en door schade en schande weer wel wijzer geworden.

   Want medemensen uit niet Europese landen zoals de Indianen en de Afrikanen werden opgesloten en tentoongesteld in o.a. Human Zoos / Menselijke Dierentuinen en kermissen in heel Europa en dat duurde tot rond 1960. Lees zelf dit artikel en bekijk goed de foto’s, waar een van die foto’s is genomen van een heel jong minderjarig meisje van Afrikaanse afkomst, die in een dierentuin was opgesloten tussen de dieren en werd gevoed door Europese volwassen mensen. Deze foto is gemaakt in Brussel – België in het jaar 1958 en in heel Europa vonden deze mensonterende praktijken plaats!!!
   Echter dit is aan jullie nooit medegedeeld en geleerd op de lagere – of middelbare school en ook niet in het hoger beroepsonderwijs of Universiteit.

   Deep Racism: The Forgotten History Of Human Zoos
   https://www.popularresistance.org/deep-racism-the-forgotten-history-of-human-zoos/

   Enneh lieve polder señoritas en mannen zoals DML Robbie, por favor / aub geef die macho VOC cultuur uit de polder eens een flinke trap in hun tere teelballetjes, want dat is heel pijnlijk voor elke man en dat kan ik zelf beamen als man zijnde 😉

   En dit is het Nieuwe geschiedenis boek van een van donkerste periodes uit de geschiedenis uit de Lage Landen en tijdens een tocht door de A’damse grachten en het IJ met een rondvaartboot wordt deze geschiedenis ook niet aan Uw persoon en de toerist medegedeeld.

   — GIDS SLAVERNIJVERLEDEN AMSTERDAM/SLAVERY HERITAGE GUIDE –
   Tweetalige uitgave Nederlands-Engels

   Wist u dat de welvaart die de Gouden Eeuw Nederland bracht een keerzijde heeft? Wist u dat de Sociëteit van Suriname destijds vergaderde in het stadhuis van Amsterdam, het huidige Paleis op de Dam? Veel Amsterdammers investeerden in plantages in Suriname en de Antillen, in de VOC en later de West-Indische Companie. Waar was dat zichtbaar in de stad? Veel werd binnenskamers geregeld of gebeurde overzee, uit het zicht.Toch zijn er sporen van dit slavernijverleden. In de huidige ambtswoning van de burgemeester op de Herengracht woonde de slavenhandelaar Paulus Godin.Deze gids voert u langs ruim honderd locaties. Voortaan bekijkt u de gevels met andere ogen.

   Did you know that the Society of Surinam met at Amsterdam City Hall, the current Royal Palace on Dam Square? Many Amsterdammers invested in the VOC, in the West India Company and in the plantations in Surinam and the Antilles. Where was this visible in the city? Much happened behind closed doors and much happened overseas, out of sight. But much can still be found today. The current residence of Amsterdam’s mayor on the Herengracht was once the home of slave trader Paulus Godin.This guide takes you to more than 100 sites. You’ll never look at the gables the same way.

   black heritage tours /

   http://www.lmpublishers.nl/shop/coolpolitics/gids-slavernijverleden-amsterdamslavery-heritage-guide/

   Saludos en ik wens jullie allen een fijn weekend
   Pablitohhhhhhh

 8. Een TIP voor tv-programma’s als Zembla, Tegenlicht, Brandpunt en RadarExtra die soms vlijmscherp maatschappelijke problemen openbaar maken. Goed als zij op hun webstek gaan verzamelen hoeveel kijkers er wel of geen betere regels voor de banken, farmacie, overheid of welk onderwerp ook willen. Laat maar zien wat een uitzending aan instemming of afkeuring oplevert. Zo krijgen de tv-onderwerpen een stem in ons land voor het land en dat lijkt mij hard nodig. DIt is mijn tip 11 voor Praktische tips voor actie.
  NB: Stuur deze reactie zo vaak mogelijk aan de omroepen door zou ik wensen (wil iemand de emailadressen van de omroepen in een volgend commentaar plaatsen s.v.p. — dank!).

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.