Banken verwachten crisis en bereiden verbod voor op cash geld

Uit allerlei maatregelen wereldwijd is af te leiden dat de banken een volgende financiële crisis verwachten. Om zich hiertegen te wapenen bereiden zij een verbod op cash geld voor, zodat bankklanten niet meer massaal hun tegoed cash bij de bank (bankrun) kunnen opnemen. Het is ook mogelijk dat het slechts spel is te suggereren dat er een crisis aan komt met als doel de klant zelfs voor hun banktegoeden rente (zogenaamde negatieve rente) te laten betalen en zo de bankklant volledig in de tang te krijgen

Een aantal feiten opgesomd door DWN.
– Frankrijk beperkt met een nieuwe wet vanaf de zomer de bestemmingen van contant geld.
– Zweden is al langer bezig met het terugdringen van cash geld, daar mogen de burgers slechts nog een beperkte hoeveelheid contant geld aanhouden.
– In Griekenland zullen rekeningen van boven de 70 euro uitsluitend per cheque of creditcard betaald mogen worden.
– de Baader-Bank wacht officieel de afschaffing van cash af om negatieve rente op banktegoeden te kunnen vragen.
– tot slot wordt overwogen mensen die contant geld opnemen dit tegen een wisselkoers te doen van bijvoorbeeld 97% zodat ze bij opname steeds 3% opnamekosten hebben.

De meest gevaarlijke situatie die het bestaan van de bank in gevaar kan brengen is de bankrun. Dat betekent dat mensen massaal hun CASH tegoed bij hun bank opnemen. Als te veel mensen dit massaal doen is er niet genoeg contant geld om iedereen uit te kunnen betalen. Dit komt doordat 95% van al het geld dat in omloop is giraal geld is (dat op bankrekeningen staat) en slechts de overige 5% is aanwezig in de vorm van munten en bankbiljetten. Wanneer de banken hun klanten dus niet meer hun geld kunnen terug geven gaan zij failliet.

Het afschaffen van contant geld heeft nog een voordeel voor de banken. Zij kunnen ongehinderd rekeninghouders rente gaan laten betalen over hun eigen geld. Kortom de mens als melkkoe van de klant is bijna volledig verwezenlijkt: ieder is verplicht zijn geld bij een bank onder te brengen, moet daarover rente betalen en voor iedere transactie moet de rekeninghouder bankprovisie betalen. En daarnaast beheersen zij volledig het financiële systeem omdat geen overheid geld kan lenen zonder bij de banken aan te kloppen. (geldschepping)

Ondertussen doen de overheden niets. Er staat geen land ter wereld op dat zegt dat het spel van de banken afgelopen moet zijn. Met andere woorden de macht van de banken is zo groot dat zij bepalen of en wanneer er straks geen contant geld meer zal zijn.

Niet iedereen wacht dit gelaten af. De Zwitserse pensioenfondsen hebben in stilte hun geld van de bank opgenomen en cash in kluizen opgeslagen om deze vorm van financiële onderdrukking door de banken te voorkomen!

Rob Vellekoop, 5 mei 2015

steundlmabonn

29 Comments

 1. Was laatst in Leiden en moest ergens parkeren. Een kaartje gekocht bij een automaat die alleen een pas lustte. Maar tot mijn grote verbazing spuugde dat ding een kaartje uit zonder invoering van de pin-code!
  Nu hoor ik tegenwoordig wel vaker dat alleen al door de pas in de buurt van een terminaal te houden dat zo’n ding al gelezen kan worden tot bedragen van max. 25 euri.
  Nu begin ik iets te vermoeden.
  Na het bericht dat Denemarken als eerste land in supers geen baar geld meer hoeft te accepteren komt nu dit verhaal van die pasjes er overheen, hetgeen mij duidelijk maakt dat we langzaam voor de zoveelste keer de hegeliaanse dialectiek ingedreven worden! Ofwel, probleem, reactie, oplossing.
  De pas wordt nu langzaam een autonoom betaalmiddel en als er geen pin-code meer bij hoeft en daarnaast op zekere afstand gelezen kan worden dan voorzie ik een boel trammelant.
  Ieder gevonden of gestolen pasje vertegenwoordigd het hele kapitaal van de eigenaar en kan dus ineens leeggeroofd worden. Ook kunnen slimme lieden met de nodige draagbare aflees apparatuur in bijv. bussen of treinen of volle zalen of bioscopen van ieder de pas uitlezen en leegroven. Dit is niet alleen onderdeel van het laten verdwijnen van het contante baargeld maar ook de opmaat naar iets wat zonder deze vervelende impasse nooit zou worden geaccepteerd.
  De ellende welke ontstaat door deze verandering in werking van de bankpas zal aanleiding geven tot veel onrust met de klemmende vraag vanuit het publiek om een oplossing voor dit probleem.
  De dan aangedragen oplossing zal dan de geïmplanteerde chip zijn die de problemen moet gaan oplossen want immers verliezen en roof is naar men zegt onmogelijk.
  (alsof criminelen er moeite mee zouden hebben om de chip uit iemands arm vandaan te snijden).
  Hele volksstammen halen weer opgelucht adem en denken weer een stap verder te zijn op weg naar een mooie goed geregelde toekomst.

  De prognoses zijn echter heel anders… 666.

 2. Digitaal worden de banken voor zoveel miljoenen per jaar opgelicht, dat ze dit met contant geld(alleen al aan gewicht) nog geen eens kunnen realiseren!
  Dat brengt de banken gelijk in het criminele verdachtenhoekje?

 3. De grootste alternatieve politieke beweging MenS koestert al het leven op aarde en de aarde zelf voor een duurzame toekomst met perspectief, voor ons, onze kinderen, kleinkinderen … Daarom het iVi, het “inkomen voor iedereen” van minimaal €1500 per maand, een MenS-volksbank, zonder rente lenen. Alle basisvoorzieningen beschikbaar en bereikbaar Vóór iedereen. Het roer gaat om en daar zijn wij allemaal samen verantwoordelijk voor. Politiek vanuit het hart!

 4. Mbt het stuk over de Banken en contant geld. Misschien is het wel een punt om ook als krant en media eens meer aan te geven en te melden aan de particulier dat er ook zo iets is als Digitaal geld. Hetgeen veilig is , geen risico heeft, geen kosten, buiten en zonder banken omgaat. Geen rente heft op tegoed etc etc etc
  E

  En dat is waarom de banken en de overheden hier zo op tegen zijn en continue stellen dit is voor criminele doeleind , hetgeen absoluut niet waar is, en ronduit een leugen is zuiver en alleen om zichzelf en hun financiele positie in te dekken. Want als het digitale geld eenmaal gaat lopen, dan is er geen houden meer MAAR………………… dan zijn er in principe ook geen banken meer nodig . In ieder geval maar heel sporadisch en DAT……………….. vinden zij en de overheden niet leuk , Dan verdwijnen er veel banken maar er verdwijnen ook veel mooie banen voor de heren en dames van de politiek NA de politiek. Met het verdwijnen van banken zal er een zucht van verlichting door de wereld gaan want dan verdwijnen er ook veel bancaire criminelen, Want dat zijnde meeste bankdirecteuren, Criminelen.

  Als je als particulier dat doet en uitvreet met hele wereld economien en het zuur verdiende geld van de mensen dan dien je aangepakt te worden als een crimineel, en/of strafrechtelijk vervolgt te worden want dat zijn en blijven criminele activiteiten en zeer zeker wat men voor en na 2008 heeft gedaan en waar deze mensen ook nu al weer mee bezig zijn. Want als er een slecht soort mensen is dan zijn het wel bankdirecteuren en hun college.
  Maar wat hebben de overhgeden gedaan, mede in het licht van hun toekomstige baantjes, ze weten wat de banken hebben uitgevreten ze weten dat dit alles crimineel was, maar zgn onder het mom van het zijn systeembanken en we moeten helpen en ze in leven houden. Larie koe en kwats.

  De overheden hadden de banken faillite moeten laten gaan net zo als de banken veel bedrijven, express failliet laten gaan, en dan waren ze opnieuw begonnen en wellicht beter en verantwoordelijker terug gekomen

 5. Door de eeuwen is bewezen, dat geld een waardig betaalmiddel is.
  Dat digitale geld is helemaal oncontroleerbaar, dat inmiddels al aangetoond is , daar banken gewoon geld aanmaken terwijl ze dit niet hebben.Noirmaal was het aan de goudstandaard gekoppeld.
  Denk dat ze op tegenstand zullen stuiten

 6. Bij onze woningstichting is het nu al onmogelijk om de huur cash te betalen, als je eens een maand overschrijving gemist hebt…

  Als het inderdaad zo is dat cash geld verdwijnt, gaat het inderdaad apocalyptische trekken vertonen… vergelijk het boek “Openbaringen” hoofdstuk 13, (jazeker, het nieuwe testament van de bijbel) waarin over een merkteken op voorhoofd of rechterhand wordt gesproken, zonder welk niemand kan kopen of verkopen… Theologen hebben al eeuwenlang allerlei theorieën over wat dat precies inhoudt, we weten het natuurlijk niet, maar alles met elkaar ga je jezelf toch achter de oortjes krabben met al dat geharrewar over geld. Het zou natuurlijk superbijbels zijn als de grote verdrukking uiteindelijk voortkomt uit volkomen uit de hand gelopen hebzucht. Interessant, triest en griezelig tegelijk, als je erover gaat nadenken.

  • Yes, very interesting, my currency growing your own food is like growing your own money.

   Voor de laatste 30 jaar,, steeds al gezegd dat geld is niet waardevol.

   Geen voedsel, geen leven.

 7. Hoezo? Drukt de ECB er toch gewoon een duizend miljard of meer bij wanneer banken dreigen om te vallen? Trouwens in kleinere plaatsen sluiten banken(o.a. Rabo) al heel sneaky regelmatig geldautomaten……….z.g. uit kosten/baten overweging. Dit is pas het begin………. “Door de bank genomen” blijft een hot item. Hoop dat die theatervoorstelling snel op DVD komt…………ik zal deze dan met zoveel mensen delen. Heb hem zelf gezien in Amphion. Hilarisch en ontluisterend………..als je het al niet wist dán nog. Publiek liep na deze voorstelling stil en ontgoocheld de zaal uit.

  • Beste Ben, voor alle duidelijkheid als de ECB werkelijk 1000 miljard er bij drukt, hebben zij toch de banken nodig!! a. om het geld te verspreiden en b. voor een dergelijk bedrag gaan ze een lening aan, omdat de geldschepping bij de particuliere banken ligt. Dat is nu net de crux!

   • Ik bedoelde het eigenlijk meer cynisch. Verder ben ik er voorstander van dat de geldcreatie bij de overheid dient te liggen en wel met onderliggende waarde zodat er weer een evenwichtig monetair beleid ontstaat en zo de banken de vrije hand wordt ontnomen .

    • Geldcreatie moet juist helemaal niet bij de overheid komen liggen! Die bieden nu het bewijs dat ze niet in ons belang werken en alles doen om de banken te blijven behagen.
     Ze hebben ons verraden en dat zal ik nooit vergeten en vergeven doe ik ze ook nooit!

 8. Deze mensen zijn hier al 250 jaar mee bezig om alles in hun bezit te krijgen !
  Geld macht narcisme !

 9. Rob.. ik denk dat het dan snel afgelopen is met de poltiek en de macht. Dat zal niet vriendelijk ontvangen worden. De economie krijgt daar tevens een flinke klap door, misschien voldoende om grote onrusten te ontketenen.

  Plannen als deze zijn de gates of hell

  Daarbij drugs, criminaliteit, gokken, prostitutie, wapens… nimmer zal daar een einde aan komen UTOPIA

  • quote:[“Daarbij drugs, criminaliteit, gokken, prostitutie, wapens… nimmer zal daar een einde aan komen UTOPIA”] Niet heel lang geleden is aangekondigd dat een een ‘ruime hoeveelheid’ biljetten van 500 zouden worden bijgedrukt!
   Ik zie ze nooit! Zelfs biljetten van honderd zijn schaars.
   Toch moeten ze ergens in omloop zijn, maar waar?
   Weet je waar!?
   In de drugswereld natuurlijk!
   Dat kan toch moeilijk via de bank. En denk nu niet dat alle drugs via de maffia verhandeld wordt.
   Alles wat buiten de boeken moet blijven blijft gewoon met baargeld gaan!

 10. Ook dit IS dan het zoveelste bewijs dat regeringen + banken tégen een menswaardig bestaan voor de bevolking zijn.
  Als dit wordt doorgedrukt, dan is het de zoveelste keer dat wij gedwóngen worden [om opnieuw een flink deel van onze vrijheid/privacy te verliezen].

  De mensen zullen wegen vinden om hier oplossingen voor te vinden; reken maar.

  Want ééns zullen de rollen omgedraaid zijn (zoals het functioneren van een volkstribunaal). Óp naar uitbalancering, in naam van de gerechtigheid.

 11. Er is al enige tijd te lezen op het internet, dat ‘ze’ op 13 september 2015 de boel laten crashen. Niets gebeurt toevallig.

  • Dan maar eerst cashen vóór het crashen……………..hou de boel in de gaten………follow the money!! Letterly, letterlijk!

 12. Beste Rob, hoe kom je er nu bij er zo absoluut over te denken?

  Denk je niet dat we dan gewoon alternatieve valuta gaan hanteren?

  We zullen er toch mee om (moeten) gaan! Waarom zouden er bijvoorbeeld geen subcultutren ontstaan waarbinnen bijvoorbeeld drugs als ‘valuta’ zullen gelden? Of sieraden, of andere natura wellicht?

  Zeker met in gedachte dat die pers er gewoon altijd is, of het nou een geldpers is die ergens staat te drukken? Een batterij kippen die eieren legt? Of Henkie van de hoek die zijn coke ff uitkookt om er wat meer aan te verdienen? Of zijn buurman die op zolder plantjes op laat groeien….

  Euhmz… ik denk niet dat het sneller afgelopen is dan er gedacht wordt,..

  Gebed zonder einde hoor, wij zijn Sjakie, en wij zijn de gans die eeuwig gouden eieren legt, komt wel goed schatje 😉

  Sjoerd.

  Maar o, ps, ik ben wel voor een nieuwe verdeelsleutel hoor en voor cash 😀

  Daarnaast, een meter is niet zomaar ff 100 cm hoor!
  Om over de seconden die nodig zijn om die meter te definiëren nog maar te zwijgen…

  Niet in bezit mag hebben? Hehe, de politie hebt het nu al te moeilijk…

  https://www.youtube.com/watch?v=aJ4b7G3azss

  Het gaat dan ook niet om de feiten, maar om de presentatie van de feiten 😛

  • Ik ben betrokken geweest bij het opzetten van een alternatieve valuta. Vanuit die ervaring kan ik je melden dat je niet even een alternatieve valuta opzet. Daarnaast zal De Nederlandsche Bank je als alternatieve valuta hopelijk gedogen. Dat betekent dat je niet officieel toestemming krijgt om er mee te beginnen, maar wel je gang kan gaan zolang het kleinschalig blijft. Natuurlijk heb je altijd clubjes mensen die zich verzetten. Echter wanneer je kijkt hoe weinig mensen zich nu verzetten tegen de ellendige omstandigheden en het corrupte systeem dan geeft mij dat niet meteen moed om te verwachten dat het zo’n vaart niet zal lopen. Het grootste deel van de bevolking volgt de leiders trouw. Slechts een heel klein percentage is kritisch en kijkt verder. Met andere woorden de alternatieven zijn kleinschalig, tegenover de macht van heersers die het grootste deel van de bevolking achter zich hebben staan. Daarom kunnen tal van bezuinigingsmaatregelen ook zo gemakkelijk worden doorgevoerd.

 13. Hahahahaha, nee, die Zwitsers kunnen het wel weer 😛

  Wat een leven hé, wat een wereld ,..

  😉

 14. Het contante geld weg?
  Dan moet eerst alle illegale handel afgelopen zijn,van drugs tot kinderhandel,gokken,
  inkoop coffeeshops, en zo voort.
  Denk dat het nog wel even duurt voor het zo ver is

  • Wanneer je het niet meer kan storten bij een bank of niet meer dan een bepaald bedrag cash in bezit mag hebben, is het sneller afgelopen dan je denkt.

   • Bovendien zal de aankoop van brandstof en voedsel nooit per florijn o.i.d. gedaan kunnen worden want dat is valuta die men niet aanneemt. Ik tuinier me rot en heb gedeeltelijk m’n energie op eigen orde. Maar ik loop al jaren te (zeuren) tegen mensen dat ze hun eigen tuin moeten starten, want je weet maar nooit!
    Kijk naar de Deagle rapporten!!!!
    Neu, ik ben een angsthaas en een komplotgek!!!!

 15. Cash geld maakt het onmogelijk om de geldstromen te kunnen nagaan. Met pinnen zijn we overal traceerbaar, in al onze uitgaven na te gaan. Niet alleen ons eigen geld kwijt, maar ook onze vrije keuzes eerstdaags….

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.