Onze kinderen hongeren, mijnheer Rutte

Welnu mijnheer Rutte en volgers volgens de EU leven meer dan 2,6 miljoen Nederlanders onder de armoedegrens, dus armoede ontstaat niet doordat de arme ouders verkeerde prioriteiten stellen, maar doordat jullie kiezen voor bezuinigingen op de uitkeringen en het herbewapenen van defensie. Jullie leggen de prioriteiten bij egostrelende projecten en de schuld bij de bevolking.

Als zelfs de conservatief geïnstrueerde mainstream media niet meer zwijgen dan moet het wel erg gesteld zijn met de armoede en honger in ons land. Maar pas op: de discussie over deze hongerende en verpauperde kinderen verplaatst zich al naar de ouders die andere prioriteiten zouden moeten stellen (wel een ontbijt, geen game).
Een opsomming van rtlnieuws:

 • “Een jongen bij ons op school loopt iedere ochtend 40 minuten. Ook in de winter. Vertrekt op tijd ivm het gladde weer om niet te laat te komen. Is daarom te vroeg op school. Wordt daarom eerder binnengehaald, heeft niet gegeten dus wordt een ontbijtje gegeven.”
 • “Een gezin bleek uit hun huis te zijn gezet en sliep een aantal dagen in een auto voor de school. Zij hadden niets over om van te  leven. Om dit gezin een overnachting te geven heeft een hele dag werk gekost (van het kastje naar de muur) uiteindelijk een uithuisplaatsing van de kinderen voor een paar dagen, een hotel voor ouders bekostigd door personeel van de school, en uiteindelijk een Poolse vrijwilligers-instelling.”
 • “Kinderen zeggen het soms gewoon: ‘ik heb zo’n honger’. Ze hebben niks gegeten en hebben niks mee. En moeten overblijven zonder eten. Ze dragen een heel dun jasje in de winter. Te grote schoenen. Ze hebben rouwrandjes en ze ruiken uit hun monden.”
 • “Deze kinderen zijn altijd ziek de dag van hun verjaardag. Trakteren kunnen ze namelijk al helemaal niet.”
 • “Schoen zetten met Sinterklaas, doen we niet meer. Want kinderen hebben geen tweede paar schoenen.”
 • “Gezin kreeg huis toegewezen. Ze hadden alleen geen kleding, handdoeken, beddengoed enz. Ze sliepen op matrassen op de grond. Met andere leraren het hele huis ingericht. Dit kan je alleen niet blijven doen. Dit mag ook verder niemand weten.”
 • “Sinds begin dit jaar krijgen 40 kinderen van school ontbijt en lunch. In een kamertje buiten het zicht van ouders en andere kinderen. Het is erg dat het moet, maar het is nodig. We willen het niet aan de grote klok hangen. Slecht voor de naam van de school.”
 • “Het heeft ook te maken met verkeerde prioriteiten. Kinderen lopen wel met het nieuwste versie van GTA op het schoolplein, maar hebben niet te eten gekregen of lopen in schoen met gaten.”
 • “Een jongen van 7 moet ’s ochtends alleen naar school. Z’n moeder ligt nog in bed en zorgt niet voor eten of kleding. Moeder aangesproken, maar ziet het probleem niet.”
 • “Deze kinderen krijgen om 10 uur vaak van andere kinderen wat of de leerkracht neemt wat extra boterhammen mee in zijn broodtrommel.”

Hier nog wat cijfers over armoede en rijkdom in NL:

Rijk
Armste 80% betaalt aan de rijkste 10% in NL 75 miljard euro p.jr. door rentesysteem.
Renteheffing door banken 90 mrd p.jr (waarvan 30 mrd hypotheekrente).
Aantal miljonairs: 173.000 bezitten in 2013 samen 322 miljard euro (273 in 2012).
Ministerssalaris 19.050 p.mnd.
Topfunctionarissen maximaal 24.765 p.mnd
(Balkenende-norm).

Arm
Onder de armoedegrens >2.600.000 (2013, Eurostat)
Huisuitzettingen door corporaties: 19 per dag (2013)
Aantal voedselbanken: 157
Klanten voedselbanken: 94.000 eind 2014
WW-uitkering is 70% van laatstverdiende loon
Werklozen dec 2014 : 642.000
Vacatures 30/9/2014 : 113.000
Minimumloon va 23 jaar bruto 1501,80 per maand
(491.000 mensen minimumloon (2012)

Bijstandsuitkering op 1-1-2015
Alleenstaanden 686,31 netto per maand
Alleenstaande ouders 960,85 per maand
Gehuwden 1372,62 netto per maand
Bijstandsgerechtigden 30/9/14: 430.000

Let op: korting uitkering als meerdere personen zelfde adres als hoofdverblijf hebben.

AOW op 1-1-2015 (excl. vak.toeslag)
Alleenstaanden 1086,20 bruto per maand
Paar 1481,20 bruto per maand

Wonen
Huurtoeslag 2014 is maximaal 328 per maand
maximale huur sociale woning 710,68 (2014: 699,48)
max. hypotheekrenteaftrek 51%

Ziekte
Zorgtoeslag 2015 maximaal 78 per maand
Minimale zorgpremie 82,50 per maand met 375 eigen risico
Minimale zorgpremie 66 per maand met 875 eigen risico

Rob Vellekoop, 4 mei 2015

8 Comments

 1. En vergeet die mensen niet die door baanverlies hun huis en haard verloren hebben en nu dakloos zijn ZONDER hulp.
  Zonder uitkering of steun van welke instantie dan ook omdat ze, in het meest gunstige geval, toch wel bij vrienden, kinderen of andere helpwillenden terecht kunnen voor meer dan 3 dagen in de week en dus niet hulpbehoevend genoeg zijn.

  Dit kabinet moet zich net zo kapot schamen als dat ze dit land kapot gemaakt hebben met hun zakkenvullende struisvogelpolitiek

 2. Ik wil graag opmerken dat je niet in aanmerking komt voor de voedselbank als je slechts beslag op je uitkering hebt van een deurwaarder van honderd euro per maand, want dan zou je nog teveel over houden, en niet als schrijnend gezien worden. Maar hoe schrijnend is het als je elke maand van je uitkering honderd euro af moet dragen voor enkele jaren, en geen eten meer mag kopen? Dus de suggestie die Rob doet dat wie minder heeft dan een uitkering naar de voedselbank kan voor twee broden op grond van RTL dat klopt niet helemaal, voor zover ik daar enig verstand van heb. Het aantal mensen dat dus buiten de boot valt van de voedselbank is dus nog groter dan het aantal mensen dat daar wel nog die twee broden kan gaan halen. Dus tellen de mensen die nog minder krijgen dan een gewone uitkering als extreem arm mee.

 3. En ook in Duitsland begint men in te zien dat het verraad van binnenuit komt:

  “Heute lachen sie noch über uns. Doch sie alle werden sich bald vor den höchsten deutschen und internationalen Gerichten zu verantworten haben. Denn Deutschland und die europäischen Völker wachen auf. Spät zwar. Aber nicht zu spät.”
  Duitsland en de Europese volkeren worden wakker!
  Ook in Nederland ziet het er geheel identiek uit! >>>
  “Wir klagen an: Völkermord am deutschen Volk durch die eigenen Politiker gemäß der Resolution 260 der UN (von 1948) und dem wortgleich lautenden §§6 des deutschen Völkerstrafgesetzbuchs

  Sie besetzen politische Spitzenpostitionen, sind Umweltminister, Außenminister, Bundeskanzler, Parteivorsitzende – und sogar Bundespräsidenten. Sie sind Politologen, Soziologen, Sozial- oder Islamwissenschaftler und arbeiten mit aller Macht an der Abschaffung ihres eigenen Volkes. Sie sitzen an den Schaltzentralen der Meinungsindustrie, sind Redaktionsleiter an den Fernseh- und Rundfunksendern, gar Intendanten. Sie schreiben als Redakteure oder freie Journalisten ihre deutschenfeindliche Artikel oder Analysen. Sie führen Meinungsforschungsinstitute oder sonstige gesellschaftswissenschaftliche Institute: von dort streuen sie “politisch korrekte” Desinformationen über die gesellschaftlichen und politischen Entwicklungen in Deutschland.”

  https://dwdpress.wordpress.com/2015/04/29/das-jahrtausend-verbrechen-politik-und-medien-arbeiten-hand-in-hand-an-der-beseitigung-des-deutschen-volks/

  Het ontmakeren (Entlarvung) is werkelijk begonnen!
  Laat het ons moed geven, dat het noodzakelijke inzicht ook in de landen om ons heen, tot stand komt!

 4. @Diewer, zoals je meedeelt: “De alleenstaande ouder heeft nu ook een uitkering voor een alleenstaande.”
  Zoals Pater Maes zegt:
  “De meeste Russen doorzien de vernietigende strategie van het westen en …”.

  Het westen keert zich zelfs tegen de éigen burgers, dus! Deze/onze politici lijken niet vóór humaniteit te zijn, zijn hierin zelfs niet neutraal, maar lijken tégen een humanitair leven te zijn! “tegen Líjken te zijn”? Nee, het is eenvoudig “tegen Blíjken te zijn”.

  Dat is dus een feit. Dat is onze huidige situatie!

  Een regering + parleurs (volksvertegenwoordigers) die er alleen voor eigen gewin zitten; daarvoor moeten al hun medeburgers uitgebuit en onder de duim gehouden worden. (Nu moeten de perronspoortjes weer hoger! Opnieuw wordt dit probleem niet bij de wortel aangepakt, opnieuw symptoombestrijding! Waar is het politieke verstand van Nederland???)

  Dat onze volksvertegenwoordigers, onze parleurs dit [uitbuiten] toestaan (en misschien zelfs wel verwelkomen), geeft aan dat zij geen énkele waardering voor ons, hun medeburgers, hebben. Zo ook werd Pim Fortuijn vermoord. Zo ook werden we door de politici – tegen onze wil in! – lid gemaakt van de E.U. en hebben we nu in Nederland aan een Europese grondwet te voldoen. Zo ook leven er nu in Nederland velen in armoede, zijn er zelfs kinderen met lege magen, elke dag opnieuw.

  Het loopt de spuigaten uit, zoveel is duidelijk. Totdat de bom barst (en we ons niet in een totalitaire wereldstaat laten opsluiten). Moge de armoe/honger dan uitgeroeid zijn, want: de wereld biedt ons allen overvloedig (maar zoals wel eens wordt gezegd: niet genoeg voor des mensen hebzucht).

  Uitbalancering van werk & inkomen! Dáár gaat het de komende tijd om. (De Duitse spoorwegstakers eisen nu niet alleen meer loon, maar óók een kortere werkweek!!! De mensen [b]lijken te gaan beseffen wat er wérkelijk nodig is om bevrijd te worden van de globale werkslavernij.

 5. Hier in Brasil worden op iedere school ook warme maaltijden verstrekt ,dit is normaal hier zolang ik weet .Gemeente betaald .Ook vrije ZORG,niet zo gek voor een(voormalig) ontwikkelingsland van 200+ millioen inwoners,maar we geven niet te veel weg.

 6. Hoeveel slokt de navo wel niet op?
  {Beschrijving van ene pater:
  “Er is actief verzet nodig. Op staatkundig gebied zien we dat Rusland volop aan het terugkeren is naar zijn authentieke wortels en een renaissance meemaakt als nooit voorheen. Het monastieke en kerkelijke leven is in volle bloei (we stelden vroeger het dynamische klooster van Valaam al voor). De meeste Russen doorzien de vernietigende strategie van het westen en willen hun land daartegen beschermen. Daarom wordt Rusland steeds meer het doelwit van de internationale oorlogspropaganda. Syrië, de bakermat van de beschaving en van het christendom is al verwoest maar buigt niet voor de opgelegde nieuwe wereldorde. Het houdt stand en is voor andere landen een model van weerstand.”
  https://mediawerkgroepsyrie.wordpress.com/2015/03/28/priester-daniel-maes-ontwrichte-individuen-in-een-nieuwe-wereldorde/}

  Zet dit [deze machtswellust] af tegen de basale menselijke noden van voedsel, kleding en onderdak.

  Werkelijk ALLE 2e en 1e kamer leden en regeringsleden dienen zich zéér te schamen!
  Voor een groot deel is dit probleem een gevolg van de verdeel [en heers] tactiek. De diepmenselijke ellende/armoede is momentaal al krachtig in opmars!

  Onze huidige politici begrijpen er dus niets van, wat het is om een land fatsoenlijk te besturen. Zij buigen allen voor het gouden kalf/de persoonlijke angst.

  “Syrië, ….. houdt stand en is voor andere landen een model van weerstand.”
  Mogen wij daar een helder voorbeeld aan nemen. De vraag is nu, of de Nederlandse regering en parleurs (= VOLKSvertegenwoordigers!) deze schande z.s.m. gaat beëindigen. Want onafwendbaar is het absoluut niet. Hoe erg dat het desondanks plaats vindt! Hoe diep is Nederland gezonken ….. (Want hoeveel mensen in Nederland leven wel niet in overvloed.)

 7. Voor de bijstandsuitkering wordt geen onderscheid meer gemaakt tussen alleenstaande en alleenstaande ouder. De alleenstaande ouder heeft nu ook een uitkering voor een alleenstaande.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.