TTIP en TiSA: middelen om landen arm en hongerig te maken

Volgens de Amerikaan Michael Parenti (bron) is het Amerikaanse imperium andere landen arm, hongerig en zwak aan het maken. Eén van de mechanismen om dat te bereiken is het opleggen van vrijhandelsakkoorden zoals Transatlantische handels- en investeringspartnership (TTIP) Hij zegt verder: “Hoe armer en hongeriger ze je kunnen maken, hoe harder je zal werken voor steeds minder geld. En het laatste dat ze (VS) willen op wereldvlak zijn zelfbewuste, zichzelf ontwikkelende naties. ”

De onderhandelingen tussen de VS en de EU voor het vrijhandelsakkoord TTIP zijn in volle gang en het ziet er voor de burger steeds ongunstiger uit. De macht van de multinationals zal groeien en dankzij de instelling van geheime rechtbanken (ISDS) zullen zij in staat zijn om de wetten van democratieën aan hun laars te lappen. Ze hoeven slechts als argument te gebruiken dat hun winsten in gevaar komen en de landen gaan voor hun eisen door de knieën. (Vattenfall in Hamburg)

Armer & hongeriger
In NL ondervinden we het dagelijks: met het geld dat de burger te besteden heeft kan steeds minder gedaan worden. Ad Broere legde het in zijn artikel al uit dat de armen armer worden.

Harder werken voor steeds minder geld
De druk op de burger wordt steeds groter en zijn zeggenschap steeds kleiner. Salarissen staan onder druk van verlagingen, in de komende jaren zal de hoeveelheid werk gehalveerd worden. Mensen worden ontmoedigd om een uitkering aan te vragen en als ze dit toch doen dan wordt hen het leven onmogelijk gemaakt. Arbeidscontracten voor onbepaalde tijd zijn een unicum geworden. De meeste mensen zijn al blij met een contract voor bepaalde tijd of een nuluren-contract. Kortom de afhankelijkheid van het hebben van een betaalde baan wordt steeds groter. De macht van de burger holt achter uit ten gunste van de macht van de aandeelhouders van grote bedrijven.

Macht multinationals neemt toe
Aan de ene kant wordt het krijgen van een baan straks een privilege die een burger van een bedrijf krijgt en aan de andere kant via TTIP en TiSA kunnen bedrijven beslissingen van democratisch gekozen parlementen naast zich neerleggen. Het patroon wordt steeds duidelijker. De mainstreammedia zwijgen als het graf, Wikileaks blijft waarschuwen. Via de onderhandelingen over de drie vrijhandelsverdragen TPP / TTIP /TiSA zijn multinationals een enorme slag aan het slaan achter gesloten deuren. De burger wordt niets verteld, maar verliest straks veel van haar democratische rechten.

Rob Vellekoop, 7 juni 2015

2 Comments

 1. Beste DLM Robbie & alle medelanders met een VOC-loos Hartje vol antikapitalistische gevoelens uit de Lage Landen,

  Wij kunnen nu zelf lezen wat o.a. de TISA-handelsakkoorden voor ons zullen gaan beteken en waarvan NAFTA en TTIP een onderdeel van zijn. Deze informatie is aan ons niet door onze eigen volksvertegenwoordiging ter beschikking gesteld, omdat zij die in alle geheim bedacht en uit onderhandelde in besloten ruimtes t.b.v. en ten bate van de multinationals waarvan de elite dus grootaandeelhouders zijn en vaak ook de enige aandeelhouders zijn. Echter door het hacken en lekken van wikileaks zoals jij zelf beschreef in je voorgaande artikel over TISA, hebben wij nu ALLEMAAL de mogelijkheid om deze informatie te onderzoeken en te bestuderen waar wij allen ook recht op hebben als mensen en niet alleen de elite en hun lakeien.

  Voor het lekken kan geschieden / plaatsvinden, dient er eerst te worden gehacked. Dat doen de rebelse computer deskundigen zoals o.a. de rebelse leden van het hackers-collectief Anonymous. Deze rebelse digi-nauten / anarchistische techneuten worden ook vaak als computer nerds afgebeeld of beschreven door de rest, wat in den beginne vaak wel zo was en de meesten van hen brildragende jonge mannen waren en velen van hen waren afkomstig uit de VS. Echter tegenwoordig bestaat de hackersbevolking uit velerlei rebelse medemensen en ook vele vrouwen en alle leden zijn van allerlei leeftijden, dus van jong tot oud en ze bevinden zich in het levende heden over de gehele wereld en zij allen moeten ook niks hebben van Bill Gates van Microsoft of Mark Zuckerberg van Facebook hun elitaire handelingen op het internet en de pc-wereld.

  Op het https://www………. oftewel World Wide Web kan men tegenwoordig NOG wel alles opzoeken, vinden en vervolgens lezen, bekijken en beluisteren. Echter de elite en haar lakeien / slaven zijn daar weer iets tegen aan het bedenken, want deze vrijheid van informatiewinning zint de elite totaal niet, want het dient totaal niet hun egocentrische belangen en het werkt zelfs tegen hen.

  En als TISA in zijn geheel is geglobaliseerd, dus gerechtelijk en wettelijk aanvaard door onze volksvertegenwoordigers over de gehele wereld, dan is de elite weer een stap dichterbij haar einddoel gekomen. Namelijk om ons, de medemensen met een VOC-loos hart, de mond te snoeren zowel theoretisch, in de praktijk en in het heden ook dus digitaal. Want als TTIP, een onderdeel van TISA, in de EU wordt aangenomen, dan kunnen de elite bijvoorbeeld de NLse volksvertegenwoordiging / overheid en jouw website aanklagen, want jij schaadt met jouw artikelen de belangen van de elite en hun multinationals en hun financiële piraten huizen/ de banken.

  Echter de elite zal ons, de rest van de goedbedoelende mensheid, nooit volledig digitaal de mond kunnen snoeren. Want de hackers zoals die van Anonymous hebben zo weer het WWW gehacked en tevens zijn er ook andere world wibe webs die niet met www beginnen en waar onder andere de geheime diensten, het militaire apparaat en overheden gebruik van maken en allen zijn zo gehacked. Want zij maken allemaal wel gebruik van dezelfde hardware, dus kabels, satellieten en antennes en hun signalen zijn zo te onderscheppen en indien nodig te decoderen door de hackers, hi hi hi and fuck the system.

  Zo hebben de hackers ook de afgelopen revoluties in o.a. Griekenland, Libië en Egypte de bevolking geholpen tegen hun leiders. En in Egypte en Libië gebeurt dit nog steeds net zoals bijvoorbeeld in de Oekraïne en Syrië. De meeste hackers zijn tegen welke vorm van leiding, want niemand heeft het recht over een ander te regeren en te (mis)leiden. Want ieder individu kan zichzelf leren kennen als een vrij mens te zijn van alle vormen van hiërarchische controle. Hiermee wordt niet bedoeld dat we anderen niet moeten vertrouwen of vriendschaps- of gemeenschapsbanden met hen moeten aangaan. Het is enkele een herinnering dat relatieve waarheid altijd verschuift in de handen van hen die controle willen. En zelfs als de motieven van hun controlerende gedrag van goede wil zijn, dan is het nog een vorm van controle. Wanneer de onthullers van “waarheid” binnen de hiërarchie informatie achterhouden en onderdrukken, positioneren zij gewoonlijk zichzelf om macht te behouden of meer macht te verwerven in plaats van dat zij krachtig zijn willen verspreiden onder allen.

  Een van de eerste rebelse pioniers m.b.t. hacken was een jongeman uit de VS genaamd Aaron Swartz en Aaron is helaas veel te jong te komen overlijden. Een deel van de menselijke bevolking op aarde zegt dat Aaron zelfmoord heeft gepleegd waaronder zijn toenmalige vriendin, zijn familieleden en zijn vrienden. En ander deel beweert weer dat Aaron is vermoord in opdracht van de elite. Er is zo veel info hierover op het www te vinden, dat men door de vele digitale bomen, het digitale bos niet meer kan waarnemen. Maar een ding is helaas wel heel duidelijk en zeker en dat is, de jongeman Aaron leeft niet meer vanwege de ziekelijke en kapitalistische maatschappij waarin wij allemaal leven en waar Aaron met volle overgave en digitale kunde streed als jongeman met een goed en menslievend hart.

  Daarom kan mijn persoon iedereen aanbevelen om deze documentaire heel goed te bekijken en te beluisteren. En deze documentaire is veel spannender, levendiger en geheel gratis, dan een boek over Aaron’s leven te lezen. En de meesten van de jongere generatie denken er ook zo precies over enneh de die hard en ouderwetse letterkrijgers / intellectueeltjes kunnen alsnog of een papieren boek of e-book aanschaffen en zich daarbij ook ergeren over het taalgebruik en de spellingsfoutjes, hi hi hi waar een mens zich wel niet druk om kan maken .
  Anonymous – The Story of Aaron Swartz Full Documentary
  https://www.youtube.com/watch?v=gpvcc9C8SbM

  Long Life the Internet en door letters en leestekens geheel anders toe te passen in de vorige eeuw is software ontstaan. Daarom komt altijd het ware inzicht voort, door het denken buiten de gebaande paden beste letterkrijgertjes / literaire intellectuelen en ook de opperhoofden van het boekenvolk met hun adoratie mbt de regels hoe men een woord of zin opbouwt, spelt, articuleert en beschrijft en waarvan de polder vol van is , hi hi hi

  And Rebel Brotha Aaron Swartz Aaron Swartz Rest In Peace.
  We will NEVER forget you dear Aaron
  And as usual we will ALWAYS FUCK THE SYTEM and their Sheeple too

  S&A van PP

 2. Copy / pasted het onderstaande filmpje zonder copyrights, want iedereen mag van de makers van dit informatieve filmpje gratis op de hoogte worden gebracht over TTIP en daarom heeft dit filmpje dus geen auteursrechten.

  Enneh net zoals TTIP is NAFTA een onderdeel van TISA. NAFTA De Noord-Amerikaanse Vrijhandelsovereenkomst, afgekort NAFTA (van de Engelse naam North American Free Trade Agreement), is een vrijhandelszone die Canada, de Verenigde Staten en Mexico omvat.

  NAFTA is al rechtsgeldig, want het is al goedgekeurd door de Canadese – , Amerikaanse – en Mexicaanse overheid oftewel de marionetten van de elite en die zich voordoen als volksvertegenwoordigers. En bekijk zelf in het onderstaande filmpje wat deze Vrijhandelsovereenkomst voor een nadelige gevolgen heeft zowel financieel als voor de natuurlijke leefomgeving voor o.a. de Canadese bevolking en de enigste wie er natuurlijk en zoals gewoonlijk baat bij heeft is de ELITE.

  Het filmpje is NL ondertitelt en is simpelweg heel duidelijk en tevens de realiteit

  — Voor wat staat TTIP? Dit is de afkorting van Trans-Atlantisch Vrijhandels- en Investeringsverdrag.
  https://www.youtube.com/watch?v=OeCQz-2FUPY&feature=youtu.be

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.