Eigen risico

Het is het eigen risico dat elke kiezer iedere verkiezing weer neemt. Het is de vraag of de politieke partijen waarop je stemt hun beloften zullen nakomen. De eerste leugens zijn al aan het licht gekomen nu Christen Unie en het Christelijk Democratisch Appel tegen de verlaging van het eigen risico voor 2018 hebben gestemd, terwijl ze voor de verkiezingen beloofden dat ze deze juist zouden verlagen.

Toch kunnen we niet lichtzinnig over het bedrog van de christelijke partijen heenstappen. Wat zij laten zien is heel gebruikelijk en ‘normaal’ voor politieke partijen. Als ze eenmaal op het regeringspluche hebben plaatsgenomen verdampen hun principes. Voor deze christenen betekent dit keihard dat ze hun eigen geloof belachelijk maken met bedrog, dat strijdig is met de tien geboden.

Er moeten enorme krachten aan het werk zijn om christenen te verlijden tot een dergelijke daad. Nu zijn we als goedgelovige kiezer wel wat gewend. We hebben te maken met een rijke historie van kiezersbedrog (er is zelfs een woord voor).

In de vorige kabinetsperiode van Rutte II was het de PvdA en Rutte die erop los logen. Asscher brak de verzorgingsstaat af door met de Participatiewet de bestaanszekerheid bij het groot vuil te zetten en Rutte loog bijvoorbeeld over de duizend euro die iedereen zou krijgen.

Dat er gelogen wordt door politici is niet zo vreemd, maar wel heel verkeerd. Eenmaal in de buurt van de macht raken de meesten daarvan bezeten. Ook onze regeringsdeelnemers horen bij dat illustere broederschap van verwarde personen.

Maar als burger neem je nog veel meer risico als je stemt. Trouwens als je niet stemt dan onderga je hetzelfde lot als de stemmers.

Iedere verkiezingsronde weer geven kiezers hun vertrouwen aan politieke partijen. We geven hen het recht om over ons te heersen. Ons in elkaar te laten slaan tijdens demonstraties tegen hun beleid, onze kinderen naar oorlogsgebieden te sturen om daar te moorden, ons belastingen te laten aftroggelen, uitkeringsgerechtigden te vernederen en tot tegenprestaties te dwingen of anders hun uitkering te korten, en andere maatregelen over ons uit te storten die meestal niet in ons voordeel zijn.

Wetten zijn bedoeld om de burger te beschermen tegen de overheid. Dat is de basis van ons rechtsstelsel.

In de praktijk ontnemen deze wetten ons echter steeds meer vrijheid. De overheid, die oorspronkelijk in het leven geroepen is om de burger faciliteiten te verlenen, is een onderdrukkingsapparaat dat steeds meer van ons neemt en steeds minder geeft. De overheid wantrouwt de burger en laat al zijn gangen nagaan, zoals met de tap- of sleepwet en afluisteren. In plaats van de vijand te bespioneren, controleren doorgedraaide inlichtingendiensten 17 miljoen medelanders. Ook wordt iedere Nederlander beschouwd door de overheid als een potentiële terrorist.

Toch blijven we bereid iedere vier jaar braaf en volgzaam dat zelfde eigen risico te nemen en daarna ook keurig (weliswaar met geklaag) ons lot te ondergaan als trouwe onderdanen van de overheid.

Deze week las ik een typisch staaltje van krankzinnigheid dat bij de door ons in het zadel geholpen overheid hoort. De Spaanse minister-president Rajoy zei in zijn boosheid over de poging van de deelstaat Catalonië om zich af te scheiden van het koninkrijk Spanje dat de Catalanen…ongehoorzaam waren….

Eerst heb ik in een deuk gelegen en moest mijn vrouw me bijbrengen met een kop thee. Daarna heb ik uit puur ongeloof dat deze Spaanse omhooggevallen politicus dit echt gezegd had, uren in allerlei websites het letterlijke citaat van zijn uitspraak opgezocht. En het klopte.

Welke volslagen idioot en volwassen mens zegt tegen een ander mens dat deze gehoorzaam moet zijn, alsof Rajoy tegen zijn hond zegt dat hij niet meer mag blaffen. Ja, en dat allemaal omdat mensen ooit op die Rajoy hebben gestemd, is hij de illusie gaan koesteren dat hij nu opeens anderen mag koeioneren en zij naar dat mannetje moeten luisteren. Wat een sukkel(s).

Rob Vellekoop, 15 september 2017

19 Comments

 1. Onbegrijpelijk dat er nog steeds mensen zijn die POLITICI hun gesproken woord als waarheid aanneemt en daarna handeld tijdens de verkiezing.
  Al zou bv SP 60% van alle stemmen vergaren dan nog word een bestuur samengesteld die zijn wil aan het volk oplegt.
  Indien verkiezingen daadwerkelijk iets zouden bepalen waren deze al lang geleden afgeschaft en dat eveneens voor democratie.
  Er zijn tal van voorbeelden waaruit blijkt dat de zgn captains of industrie uiteindelijk bepalen wat er gebeurd en gedaan word in de samenleving.

 2. Ik ben hier niet blij mee” CDA & Christen Unie hebben nog Gezegd dat het niet meer moet worden ‼️ En toch weer liegen tegen de mensen in het land.ook deze partijen zijn niet te vertrouwen voor de verkiezingen en er Na ???? nog meer geld zorgen straks kunnen we niks meer,ook niet meer naar de Dokter toe want dat kost geld.en het eigen Risico wordt te Duur om nog het ziekenkosten te betalen.het wordt net een Horror Film in Nederland ??

 3. Het hebben van een nepdemocratie is een vorm van vermaak. De CU wilde eerst het eigen risico terug brengen naar 100 euro, mensen stemmen daar op, en worden dan belazerd dan het eigen risico alsnog 400 knaken wordt. Ja, met christenen kun je een week plezier hebben, vooral als je in die glazige ogen staart waar puur ongeloof uit af te lezen valt. “Ze hadden me beloofd dat het eigen risico verlaagd zou worden”. Kostelijk. Neprechtsspraak. Nepparlement. Nepregering. Alles is nep. Ook wel kostelijk dat de woningbouw reparaties niet uit voert als ik daar wel recht op heb. Honderd rechtszaken verder kun je inderdaad niet meer boos worden. Neprechtbanken. Nep klachtencommissies. Alles is nep. Gekozen burgemeester? Hahaha! Allemaal nep!!

  • +Nepvakbonden gezien het feit dat de vakbondsleiders alleen nog maar met de minister van economische zaken willen praten.

 4. Democratie is één van de grondvormen van een dictatuur. De grote leugen van iedere democratie is dat de mensen wordt wijsgemaakt dat men door te stemmen invloed heeft op het landsbestuur. En dat niet het geval. Men stemt op iemand die men vertrouwd, wordt vervolgens op de kop gescheten en daarna sloft men weer opnieuw naar de stembus om te gaan stemmen op de volgende zakkenwasser die de politiek is ingegaan “omdat daar heel wat te verbeteren viel”. Maar iedere keer precies hetzelfde doen en tóch steeds een ander resultaat verwachten….de mensen laten zich van alles wijsmaken. Zelfs dat de paus een gelovig man is.

 5. het eigen risico is een boete op ziek zijn
  meer valt er niet over te zeggen
  alleen SP houdt poot stijf
  ik zeg
  laat ieder naar vermogen betalen of helemaal niet
  verzekeringsmaatschappijen worden slapend rijk
  daarom komen ze ook niet in actie voor hun
  aandeelhouders

 6. Rutte wil liefst dat alles door de burger gedragen wordt, eigen risico,eigen bijdrage, giften aan st Maarten, wel gaan er sloten geld naar innovatie,multinational, wapen-en legerbemoeienissen van Nato, Europees leger etc?

 7. En dit alles kan blijven bestaan omdat helaas nog veel mensen denken dat die kakkerlakken noodzakelijk zijn.

  • wat zou jij doen als je premier van Nederland was?
   gewoon een paar kleine voorbeelden?

  • Kakkerlakken? Nee joh!
   Om alles* wat met overheid te maken heeft te benoemen naar organismen en ziektes is een regelrechte belediging voor die organismen en ziektes.
   UITSCHOT is de enige juiste benaming.
   Uitschot is onbruikbaar en overtollig.
   Uitschot is dat wat uitgekotst wordt door alle mensen op deze planeet.
   Uitschot past niet tussen de gewone mensen en past ook niet in de natuur.
   Dus stop alstublieft met het beledigen van organismen en ziektes en gebruik wat van toepassing is: UITSCHOT!

   (*m.u.v. brandweer en ambulancepersoneel)

   • Beste Djayden,
    ik ben blij dat je de brandweer en het ambulancepersoneel noemt
    op deze positieve manier
    het spreekt mij aan je dat doet
    je moet weten dat mijn schoonzoon van 30 jaar bij de (vrijwillige brandweer) zit naast zijn gewone baan die al uitdagend genoeg is
    mijn schoonzoon heeft mij uitleg gegeven over zijn werk bij de brandweer
    en ik mocht ook een kijkje nemen in de kazerne
    dit is imposant maar dat weet iedereen
    een vrijwilliger bij de brandweer moet in ieder geval
    binnen een aantal minuten afstand van de kazerne wonen

    ik hoor zo wel eens wat en heb zelf meegemaakt dat mijn schoonzoon in het midden van de nacht toen ik daar logeerde en hij net thuis was van zijn werk
    hij opgepiept werd
    gelukkig betrof het een kat uit een hoge boom halen
    maar hij heeft ook kinderen uit brandende huize gered
    daar is een heel protocol voor
    er is misschien in een brandend huis explosiegevaar
    kun je dan wel een deur intrappen van een kinderkamer
    op de tweede etage zonder explosie te veroorzaken

    het zijn helden en hetzelfde geldt voor ambulancepersoneel
    wie deze mensen hindert spoort niet
    groetjes
    mooie naam heb je

   • volgens mij loop je behoorlijk achter
    voor waterschade bestaat tot nu toe geen enkele dekking
    wat schandalig is
    voor een land met zoveel kust
    ik hoop dat iemand mij kan corrigeren

    • Wederom een aanname gebasseerd op niets. Beste Nelleke, als je niet constant onderuit wenst te gaan wees dan niet de wijsneus. Voor de watersnoodramp van 53 was er een verzekering mogelijk voor waterschade, sindsdien zijn er nog maar een paar maatschappijen die het dekken tegen absurde bedragen. Het VERPLICHT stellen zorgt dat de verzekeraar wederom net als met VERPLICHTE zorgkosten een dusdanige premie te bedingen dat het volk net niet in opstand komt wat eigenlijk al moet gebeuren op het moment dat de overheid een inwoner verplicht een product af te nemen wat die niet wenst aan te schaffen. Je wordt ook niet verplicht een nieuwe tell-a-vision aan te schaffen als je een elektronicazaak in wandelt.

   • Heel dat verzekeringswezen is door de nwo opgezet, je merkt toch aan de kleine lettertjes dat ze je al weer bij de neus genomen hebben?

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.