Bewoners camping Wildzicht vechten succesvol tegen uitzetting

De moed en het doorzettingsvermogen van de bewoners van camping Wildzicht en Bert van Doorn hebben resultaat gehad. Zij lieten zich niet zonder slag of stoot van de camping zetten door de burgemeester van Utrechtse Heuvelrug en dakloos maken, maar kwamen in verzet. Zij krijgen met voorrang een woning binnen de gemeente.

De gemeente geeft de bewoners een urgentieverklaring aan de bewoners. Hierdoor heeft Van Doorn zijn zin, want het kampeerterrein was een toevluchtsoord voor mensen die op straat waren komen te staan. Nu kunnen deze mensen zich inschrijven voor een woning.

In mei 2016 schreef DLM dat 24 mensen op straat gezet zouden worden omdat er vanaf 15 december 2016 niet langer permanent mocht worden gewoond op camping Wildzicht in Leersum.

De gemeente Utrechtse Heuvelrug wilde na twintig jaar gedoogbeleid 24 mensen op straat zetten.

De mensen die bij Van Doorn wonen in een caravan of woonunit, zijn hun huis kwijt geraakt en konden nergens anders meer terecht. Dankzij deze plek hadden ze weer een vast woonadres gekregen en konden voor financiële hulp van de gemeente in aanmerking komen.

De eerste bewoner vertrok begin december 2016. De anderen kregen eerst uitstel tot juni 2017 en daarna tot oktober 2017. Tijdens de rechtszaak in juni 2017 bleken de meesten namelijk nog steeds geen woonruimte te hebben gevonden. Juist doordat de bewoners als groep optrekken en daarom verschillende media er aandacht aan hebben besteed, wordt de uitvoering van de botte plannen van de Utrechtse Heuvelrug gedwarsboomd.

Dankzij de zaak die bewoners tegen de gemeente Utrechtse Heuvelrug hebben aangespannen werden ze niet per 15 juli op straat gezet, zoals de plannen van de ‘burgervader’ van de gemeente waren. De rechter gaf de bewoners meer tijd om woonruimte te vinden en had hen uitstel gegeven tot en met 6 oktober. (DLM 11 juli 2017)

Nu heeft de gemeente dus de bewoners een urgentieverklaring gegeven voor een woning in Utrechtse Heuvelrug.

Rob Vellekoop, 14 september 2017

11 Comments

 1. ik denk dat je ,je een beetje moet verdiepen in de argumenten en de motivatie van die zogenaamde gelukzoekers,die er natuurlijk ook zijn.
  Na de tweede wereldoorlog zijn wij Nederlanders massaal ons geluk gaan zoeken elders in de wereld,noem je die dan ook gelukzoekers ?

 2. In die jaren dat gemeentelijke besluiten uitsluitend door de bewoners genomen worden behoren tot het verleden, van bovenaf bepalen overheden wat ze mogen en deze met meestal bekostigen uit eigen middelen?

 3. AL DIE TERING ASIEL GELUKZOEKERS KRIJGEN HUIZEN ! ONZE NEDERLANDERS NIET WAT IS DIT ! hIER KOMT EEN VOLKSOPSTAND BINNEKORT ! dIT KAN NIET iK GA ER VOOR ZORGEN DAT DIT NIET GAAT GEBEUREN WEG MET DIE GELUK ZOEKERS ! oPROTTEN EN BOUW JE EIGEN LAND OP ZOALS ONZE OUDERS EN GROOTOUDERS HEBBEN GEDAAN ! zIJN NIET laf GEVLUCHT MAAR HEBBEN HUN LAND OPGEBOUWD !! looser!!!

  • Dat ‘onze Nederlanders’ geen huizen krijgen heeft niets met de komst van asielzoekers te maken. Dat er steeds minder betaalbare huizen bijkomen heb je te danken aan Rutte. Op die regering moet je je boosheid richten. Deze vluchtelingen kiezen daar niet voor. Maar door dat te geloven en je te laten afleiden van de kern van ons probleem, zorgt er wel weer voor dat onze samenleving verdeeld en machteloos is en daar kan Rutte en zijn clubje weer van profiteren.

 4. Er moet nog heel veel gedaan worden deze mens en een waardig dak aan te bieden voordat je ze kunt uitzetten, daar heeft elke mens recht op, bed brood?

 5. Ik zie het hele probleem niet, laat die mensen gewoon zitten en bied indien nodig de juiste hulp aan om het zo leefbaar mogelijk te houden voor die mensen.

 6. Correctie 6 oktober was geen datum van de gemeente. Dat zegt Burgemeester Naafs wel (zoals hij nog wel meer zegt) maar dat staat niet in de correspondentie van de brief die inwoners hebben ontvangen. Er staat dat er op die dag nogmaals wordt gekeken door de rechtbank hoe het er nu voorstaat i.v.m woningen. 6 oktober 2017 is dus GEEN datum dat mensen weg moeten.

  Hartelijke Groeten een bewoner van camping wildzicht

 7. ik wil Rob hierbij nog feliciteren met de moeite die hij gedaan om info boven water te krijgen
  Bravo Rob

 8. kijk zo moet dit gedaan worden
  deze mensen die al langere tijd op de rand van de maatschappij leven
  gaan anders zonder twijfel radicaliseren
  en dat wil toch niemand
  een nieuwe kans voor deze mensen en voor iedereen
  die met deze mensen te maken heeft in de maatschappij
  waar we echt niet alleen leven met mensen die het beter getroffen hebben
  als je ze de kans geeft zijn het gewone mensen
  (zoals de meeste in Nederland)
  die alleen maar netjes en gezellig met hun familie
  willen leven in een land waar mogelijkheden voor iedereen zijn
  ook voor lager opgeleiden en mensen die niet helemaal kunnen meekomen
  in deze snel veranderende en verwarrende wereld
  Nelleke

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.