Gemeenschappelijk verzet tegen ontruiming camping loont

Dankzij de zaak die bewoners van camping Wildzicht en de eigenaar tegen de gemeente Utrechtse Heuvelrug hebben aangespannen worden ze niet per 15 juli aanstaande op straat gezet zoals de plannen van de ‘burgervader’ van de gemeente waren. De rechter geeft de bewoners meer tijd om woonruimte te vinden en heeft hen uitstel gegeven tot en met 6 oktober. Een korte terugblik op de tragische gebeurtenissen en een vooruitblik.

Wildzicht

Op de Utrechtse heuvelrug, het domein van burgemeester Naafs, begon het allemaal met een fietsrondje van de ‘burgervader’ over het terrein van camping Wildzicht, onuitgenodigd en onaangekondigd. Hij vond het een puinhoop. Na twintig jaar permanente bewoning die door de gemeente oogluikend was toegestaan (Gemeente ontkent dat er van gedogen sprake was) moeten 24 mensen opkrassen.

De eerste vertrok begin december 2016. De anderen kregen toch nog uitstel tot juni 2017 en dat is nu verzet naar oktober 2017. Tijdens de rechtszaak in juni 2017 bleken de meesten nog steeds geen woonruimte te hebben gevonden. Juist doordat de bewoners als groep optrekken en daarom verschillende media er aandacht aan hebben besteed, wordt de uitvoering van de botte plannen van de Utrechtse Heuvelrug gedwarsboomd.

Een gezin op straat zetten, wat bijna 20 keer per dag plaatsvindt, wordt gezien als normaal en wettelijk juist, een hele groep mensen in een keer in de ellende storten ligt nog gevoelig.

Nog meer campings zullen worden ontruimd

Nu zelfs de NOS mag schrijven over huisuitzettingen is er alle reden voor bewoners van campings in het gehele land om de koppen bij elkaar te steken. Dat doen de gemeenten waarin deze campings liggen ook, zij hebben Den Haag om hulp gevraagd. Op de Veluwe werken 11 gemeenten samen onder de naam Vitale Vakantieparken. Zij willen de vakantieparken revitaliseren, bedrijven helpen te transformeren en ongewenste ontwikkelingen op sociaal gebied aanpakken.

Dat laatste betekent dat er gemakkelijk een paar duizend mensen op straat gezet gaan worden, waarvoor geen woonruimte is, anders zouden ze niet op de camping wonen!

Ook in de publicatie van de 11 samenwerkende Veluwse gemeenten merk je dat de nadruk wordt gelegd op criminaliteit die als voornaamste reden wordt opgevoerd voor de keuze van de mensen om op de camping te gaan wonen. De werkelijke oorzaak zoals onbetaalbare huren naast een laag inkomen worden niet benoemd, want dat is in VVD-jargon ‘eigen schuld’ en niet verwijtbaar aan regeringsbeleid.

Gemeenten maken zich erg druk om de campings te ‘revitaliseren’, maar maken geen plannen om aan duizenden mensen die ze op straat gaan zetten woonruimte te verschaffen. Een sociale ramp dreigt, voor de betrokken bewoners van de tientallen campings is het de hoogste tijd om met elkaar een vuist te maken. Kijk naar Wildzicht, samen bereiken de bewoners veel meer dan de strijd van een enkeling tegen de gemeente.

Rob Vellekoop, 11 juli 2017

10 Comments

 1. Je hebt hier in nederland 2 kampen. Het kamp van de werkenden en het kamp van de werkelozen en smerige uitkeringstrekkers. Het eerste kamp heeft het te druk met werken en is blij dat na een dag van hard werken voor weinig geld, even een rustperiode intreed tot de volgende werkdag. Denk je nu echt dat die groep zich druk maakt wat hier geschreven wordt?? Die lezen dit niet. Het is net Amerika,voorbeeld een villa wijk. Op een zijweggetje richting villa wijk is een tentenkamp met mensen met veel problemen. De villa bewoners komen dagelijks vermoeid thuis van een dag hard werken. Dat zijweggetje zien ze niet. Ze denken alleen om zo sne mogelijk thuis te komen om even te relaxen bij een potje bier om de volgende dag weer fris aan de start te komen. Nog geen km van hun villa is diepe ellende maar ze weten het niet eens dat die tentenkampen er zijn.
  Denk nu eens goed na!! Dit is toch te gek!! Niet zo ver van ons huisje gebeurt dit ook. Op die camping.
  Beste mensen van die camping,werk samen,zoek manieren om te overleven. Heb schijt aan alles en zorg dat je je sterk maakt tegen het zogenaamde gezag. Die zullen je niet helpen. Evenals de villa bezitters. Die zullen je ook niet helpen. Zoek manieren om te overleven,maar werk samen met je medemens aldaar. Dan komt uiteindelijk alles goed. Maar vergeet niet als alles goed komt om je medemens ,in de vorm van de uitbuiters, te vergeven wat ze jullie hebben aangedaan. Alleen dan zal je er een goed gevoel aan over houden. Ik ben er zeker van ,als jullie samenwerken, en positief blijven denken,alles weer redelijk zal zijn. Ik spreek uit ervaring. Ik heb de uitbuiters vergeven,maar zal ze nooit meer vertrouwen. En als zij het ooit moeilijk hebben,zal ik precies hetzelfde zeggen wat ik hiervoor heb geschreven.

  • Is dat niet precies wat die mensen in de ’tentenkampen’ doen? Samenwerken? En manieren zoeken om te overleven?

   Dus er zijn twee kampen, verdeelt in drie groepen?
   1 de werkenden
   2 de werkelozen
   3 de smerige uitkeringstrekkers

   Of is groep drie een subcategorie van groep twee?
   Wanneer dat zo is, waarom benoem je dan voor esthetische waarden als informatie symetrie dan niet ook gewoon wél een subcategorie voor groep één? Mogelijk wil je dezelfde factor gebruiken als de factor die de negatieve waarde in ‘smerige uitkeringstrekkers’ veroorzaakt/vertegenwoordigd.
   Ik ken die factor zelf dus niet en zo is het moeilijk in te schatten wat nu de specifieke waarde/verhouding daarvan bij je is.

   Ik heb het idee dat deze groep mogelijk de nexus/het kruisproduct compleet zou maken: loontrekkers, subsidietrekkers, dividendtrekkers.

   Snap je een beetje wat ik bedoel?
   Hun zijn dan volgens mij ‘per gelijkende factoren (in theorie)’ de subcategorie van groep één die (als ik je factor goed heb ingeschat) hetzelfde element in een gelijke verhouding als eigenschap vertoont, als die het kenmerkende verschil is tussen de groepen twee en drie.

   Althans, wat mij betreft dus wel.

   Je weet toch wel wie de grootste uitkeringstrekkers van nederland zijn hé?
   Nee, inderdaad, die wonen nou niet bepaald in een tentenkamp!
   Sterker nog, mogelijk kijken die uitkeringstrekkers naar een villawijk, zoals jij hier toont te kijken naar een tentenkamp..

   Want een tent is inderdaad echt geen huis, zoals een villa ook echt geen paleis is… want daar wonen de grootste uitkeringstrekkers van nederland hoor:
   https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/koninklijk-huis/vraag-en-antwoord/welke-paleizen-en-woonhuizen-heeft-het-koninklijk-huis-en-wat-is-de-functie

   https://www.google.nl/amp/nos.nl/googleamp/artikel/2135334-amalia-wacht-vorstelijke-uitkering-van-4000-euro-per-dag.html

   Dat verdien ik werkend nog niet per maand. Als ik op een fulltime maand zeg € 600,- loonbelasting betaal, weet je hoeveel gasten zoals mij dan een hele maand moeten werken om alleen een dagprijs van/voor haar al te betalen?!?
   4000 : 600 = 6 2/3
   Per maand per dag hoor!
   Per maand per maand!?
   30 x 6 2/3 = 200 !!!
   Per maand per jaar!?
   365 x 6 2/3 = 2433 1/3 !!!!!!!

   Er zijn meer dan 2400 gasten nodig die per fulltime maand € 600,- af moeten dragen voor haar uitkering per jaar alleen al!

   Er moet door 2400 man één maand fulltime gewerkt worden om genoeg ‘belasting’ op te brengen voor alleen de uitkering van die opperkut alleen al!!!

   En je bent geen familie in je eentje hoor…

   Bel ik ook gewoon op, of ze dat normaal vinden, krijg ik, het ligt er ook maar net weer aan wie je aan de lijn krijgt, een vrouwtje aan de lijn die me vervolgens zegt; ,,ja-a, maar je mag niet zomaar zelf aan het rekenen slaan..” Huh!?! Ja, dan besef ik ineens weer waar ik mee bezig ben, zeg ik zelfs netjes; ,ja, dank u wel. Hang op, en trek vervolgens wel eventjes wat wit weg. Dan slaat de verbazing zo toe vanuit de realiteitsbeleving van een ander, dat ik er werkelijk fysieke invloeden van ondervindt.. je mag niet zomaar zelf rekenen.. ja, dan snap ik gelijk hoe de beste dame daar terecht is gekomen. Komt waarschijnlijk nooit meer goed met haar ook, ze mag niet zomaar zelf rekenen..

   2433 1/3 maanden…
   Voor één jaar uitkering…
   Voor één persoon…

   2433 1/3 : 12 = 202,777 jaar.

   Zullen we het maar niet over fte’s hebben enzo, of deed ik dat al, 😛

   Ach, ik hoor eerlijk gezegd het liefst dat ik het inderdaad fout heb. Dat de beste vrouw gelijk had gehad en ik gewoon ‘fout/verkeerd’ heb gerekend, maar ik geloof het niet hoor..
   Hopen maar dan?

   Zo oud zou een mens niet eens worden. Over diefstal gesproken, o nee, afpersing, o nee, roof.
   Voor de uitkering voor die opperkut per jaar, moet er gewoon ‘belasting’ afgestaan worden van drie mensenlevens lang werken…

   En jij vind het gek dat er ondertussen mensen zijn die zeggen opkankeren daarmee, ik ga wel in een tentenkamp wonen! Met mensen die WEL kunnen samenwerken en zich WEL aan een afspraak kunnen houden, in tegenstelling tot je voor een opdracht te stellen en die en dat te motiveren met wapens en geweld!!! met zijn allen meer dan ’te overleven’!?!!!

   Dat er nog ‘koninklijke familie’ gezinde mensen zijn zeg… Over schaamteloos gesproken…

 2. Het enige wat de bemanning nog kon doen was een kanonschot afvuren, als waarschuwing voor de andere schepen van de vloot die dezelfde fatale route volgden.

  Uit: Tien verdwenen dagen.
  Hoofdstuk: Het vangen van de tijd.

 3. Door het krankzinnige open grenzen beleid van Brussel ontstaat dit soort armoede en verzinnen Burgemeesters van alles om mensen dakloos te maken en te kunnen spoeculeren met de vrijkomende gronden. Allemaal heel triest, lijkt mij.

 4. Hoppa van de camping! Ga maar in een klikko leven!

  Gelukkig kunnen AZC’s zo van de grond getrokken worden voor zei die het niet verdienen, ja de gelukzoekers…

  Blanke mensen in de problemen, pis je overheen en scheit je uit!

 5. Als een mens permanent op een camping of welk particulier terrein dan ook wil leven en daarbij geen overlast bezorgt en de particuliere eigenaar vind dat ook goed, welk recht mag iemand zich dan aanmatigen om over een ander mens te oordelen.
  ‘Mijnheer’ de burgemeester met zijn topsalaris woont waarschijnlijk zelf in een huis waar meerdere gezinnen in kunnen wonen. De bugemeester is de a-sociaal. En ik walg van zijn kruiperige meelopertjes, de ambtenaren.

  • Juist we willen niet allemaal geleefd worden, verschil moet er in voorkeur wezen?

   • Daarbij vermeld dat groeperingen die als nieuw komen gelijk naar de rechter stappen, nog wel geholpen door die slijmerige ambtenaren van autochtone afkomst, omdat ze bang zijn voor hun hachje.
    Vaak allochtonen, die met beide benen op de grond staan, zoals Eus Akyol moeten deze zaak, uit zelfschaamte, corrigeren!

 6. De overheid, staat heeft zelf boter op het hoofd,door met name mensen alle bezit en geld af te nemen en ze zelf aan het lot over te laten.
  Niet vreemd dat er enorme protesten komen, daarbij nog in aanmerking genomen, dat migranten als een prins onthaald worden?

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.