Vaccinatie veldslag Italië verliest, Zweden wint

Afgelopen week hebben tegenstanders van verplichte vaccinatie verloren doordat Italië als eerste land in Europa vaccinaties verplicht stelt, ondanks talrijke massale demonstraties. Het Zweedse parlement sprak zich in mei van dit jaar uit tegen verplichte vaccinering, blijkbaar was de farmaceutische lobby hier minder sterk.

Zweden beschouwen de vaccinatie verplichting als een schending van hun grondwet. Het parlement heeft door het Nee tegen de verplichte inenting geluisterd naar het massale verzet in de Zweedse samenleving.

http://freedomeurope.net/en/riksdagen-rostade-nej-till-lagar-om-obligatorisk-vaccinering/

In Italië heeft de lobby van de farmaceutische industrie meer succes gehad ondanks ook hier massaal verzet.

In de maanden juni en juli waren op tal van plaatsen demonstraties tegen de vaccineplicht.

Ondanks het verzet bij de bevolking en de strijdigheid van de wettelijke vaccinatieplicht met grondwet en internationale verdragen heeft het Italiaanse parlement toch het regeringsvoorstel goedgekeurd.

De wet “Dringende maatregelen inzake preventie vaccinatie” is in beide kamers aangenomen. Op 28 juli stemde de eerste kamer met 296 stemmen voor en 92 tegen. Hierdoor worden 10 vaccins verplicht, 12 voor kinderen. Zonder deze inentingen kunnen kleuters niet worden ingeschreven in de kleuterklas.

Voor kinderen tussen nul en zestien jaar is de anti-polio vaccinatie verplicht samen met anti-difterie, anti-tetanus, hepatitis B, kinkhoest, Haemophilus influenzae type B, mazelen, rode hond, bof en waterpokken. Bovendien zullen de regio’s zich inspannen om actief en gratis anti-meningkokken B vaccinatie tegen meningokokken C, pneumakokken en rotavirus aan te bieden. Bij niet-naleving van de vaccinatie, zullen de ouders worden opgeroepen voor een gesprek om meer informatie te verstrekken. Bij weigering kunnen de ouders een boete krijgen tussen de EUR 100 en EUR 500. Voor inschrijvingen op school moeten documenten ingediend worden waaruit blijkt dat de verplichte vaccinaties zijn toegediend.

GlaxoSmithKline(GSK) zal meer dan €1 miljard investeren in Italy in de komende vier jaar
Het is geen toeval dat de farmalobby zo sterk is in Italië. Volgens Italy24 zal vaccin-producent GSK meer dan 1 miljard euro investeren in Italië in de komende 4 jaar. De investeringen gaan naar het versterken van de productlijnen en zijn bedoeld om meer continuïteit in ontwikkeling en onderzoek te realiseren.

GSK zet €1 miljard om in Italië, heeft 5100 medewerkers en een netwerk van negen onderzoekscentra, fabrieken en kantoren. Dit jaar zullen vanuit de vestiging in Siena 94 miljoen vaccines worden gefabriceerd, bestemd voor 78 landen. De vestiging in Siena is een van GSK’s drie wereldwijde centra voor vaccines.

Actievoerende Italianen tegen de vaccinatieplicht vermoeden dat zij hun land als proeftuin wordt gebruikt voor de acceptatie van het verplichten van 10 vaccins in Europa!
We beseffen ook dat als we dit vaccinatiebeleid niet kunnen tegenhouden – nu – in Italië, er vele Europese landen hetzelfde te wachten staat. Dit beleid wordt ingegeven door Washington. Het probleem betreft ook u en uw kind. Niet alleen de ouders in Italië. Dus alstublieft verdiep u in onze situatie. Onze media onthouden ons van de juiste informatie over vaccins.

Meer info over vaccinaties:
Italiaanse ouders willen asiel aanvragen door vaccinatiedwang
Vaccinatieprogramma’s risicovol maar winstgevend voor bedrijven
Overheid bevordert vaccinaties terwijl instituut vecht tegen kwik

Rob Vellekoop, 30 juli 2017

44 Comments

 1. beste anoniet,
  na het lezen van jouw reactie op mijn schrijven over beleefd ed
  moet ik eerlijk bekennen dat ik je niet goed begrijp
  is het nu zo dat jij denkt dat beleefdheid een onnodige ballast is en voorkomt dat er belangrijke inhoudelijke zaken gezegd worden?
  dat ben ik dan niet met je eens
  want als je bijvoorbeeld een kritische vraag (of via stukje tekst schrijven) kunt stellen, is het beter om de ander niet van te voren als een sukkel te typeren
  zo iemand gaat niet of agressief reageren
  dan ben je nog verder van huis
  wat betreft de waarheid achterhalen
  en dan is er nog jouw waarheid en die van de ander
  we zijn allemaal anders en toch het zelfde
  groetje en fijne dag

 2. wat is nu eigenlijk het probleem?
  in een artikel in Trouw geschreven (12-08-2017) door universitair hoofddocent rechtsfilosoof aan de Universiteit Amsterdam Roland Pierik samen met hoogleraar filosofie aan Wageningen Universiteit Marcel Verweij wordt uitgelegd met veel hoogdravende woorden en cijfers dat er met goede voorlichting wel voldoende draagvlak zou zijn voor verplichte vaccinatie
  en dat er geen vrees hoeft te zijn dat deze dwang contra-productief zou werken
  mooie woorden
  maar wat ik mij na het lezen van het nietszeggende stukje zonder tegenargumenten of anderszins ondersteunende achtergrond informatie afvroeg

  waarom denken mensen en met name deze overjarige corpsballen voor anderen te moeten beslissen wat goed voor hen is
  terwijl
  het verplichten van vaccineren leidt niet tot een betere bescherming van de gezondheid ten eerste omdat er al een hoge graad van vaccineren is waardoor de kinderen van mensen die wel voor inenten zijn
  A. de ziekten niet krijgen
  B. dus ook niet verspreiden
  dit moet toch een geruststellende gedachte zijn
  deze mensen (de vóórstemmers) zouden toch niet veel moeite hoeven doen om tolerant te zijn naar andersdenkenden want ze hebben immers niets te vrezen van hen

  het lijkt mij heel normaal om zelf hierin een keuze te mogen maken
  met het verplichten van medische zaken zijn wel meer dramatisch slecht aflopende fouten gemaakt
  zijn die lui soms jaloers op gezond verstand

  • Nou, ergens voel ik toch een behoefte om je keihard uit te lachen.

   Wat begrijp je er nu niet aan!?
   Waarom durf je het niet gewoon wel toe te geven??

   Jijijij denkt werkelijk dat de beste vent niet volbewust doet wat hij doet!?! Waar denkt jij dat die gore subsidietrekker voor/om betaald krijgt dan?

   Is het niet eens tijd om die naïviteit/goedgelovigheid/ wat dan ook, achter je te laten?

   Luister dan, het begint al bij wat hij schrijft hoor!!!
   Een monografie!!!
   Weet je waar je ‘ze’ aan herkend? Dat moet je toch wel weten ondertussen!?!?!?!? ‘Ze’ praten niet MET je, maar TEGEN je. Hij staat ook al ‘achter’ de grootste voorwaarde, en dan bedoel ik dat niet als het steunen van ‘het aanhangig gedachtegoed’. Nee-ee, ik bedoel het qua tijd, aan de voorwaarde die nodig is, is al voldaan. Het systeem dat ‘verplicht’ is er al, het moet zich alleen nog ervan overtuigen met een stukje proza en daar is de beste man voor aangenomen, om dat stukje proza te verzorgen, waarop straks de wapens en het geweld het geschrevene verplicht zullen gaan stellen, omdat het systeem daarvoor allang actief is.

   Het is zoals ik zeg met die wausen die met hun pistolen staan te zwaaien, ze moeten natuurlijk wel iets hebben om naar te zwaaien. Als ze alleen met die pistolen zouden staan te zwaaien en verbaal zulke opdrachten met geweld zouden verplichten, zouden ze zichzelf niet eens voor de gek meer kunnen houden dat ze ergens goed(!) voor zijn. Dan zouden ze wel snappen dat ze zelf de criminele agressor zijn!! Maar zolang randmongolen als die Pier maar voor de pistolenzwaaiers monografieën schrijven met veel hoogdravende woorden en cijfers, kunnen die geweldenaars en de pistolenzwaaiers plaatsvervangend zeggen; nee, dit heb ik niet zelf verzonnen, dit heeft Pierik De Hoogleraar Rechtsfilosofie gezegd en is bekrachtig door de Kamers!!
   Dit heb ik niet zelf verzonnen hoor. En nu nemen die injectie, want of we roven je tijd door je op te sluiten, of we roven je tijd door het product daarvan af te nemen met geweld.

   Dat is waar zulke klootzakken voor betaald krijgen, dat is waarom er een pistool op mijn hoofd staat en bij jou ook.

   Roland Pierik en Marcel Verweij zijn wel- en volbewuste k..s!!

   • En dat heb ik ze dus ook maar even gemaild, prachtig hoor, geautomatiserde processen, ik ben er dan ook automatisch voor bedankt dat ik ze dus wel gewoon rechtuit k*** noem, 😉 :

    Wageningen University & Research
    17:32 (1 uur geleden)

    aan mij
    Beste …,

    Dank u wel voor uw vraag/opmerking. Hieronder vindt u een kopie van uw bericht.
    U heeft de vraag/opmerking verzonden vanaf:
    https://www.wur.nl/nl/contactformulier.htm?contactpersonid=20802

    U ontvangt zo spoedig mogelijk een antwoord.

    Vriendelijke groeten,
    Wageningen University & Research

    Naam:

    E-mail:
    ….@gmail.com
    Vraag gaat over:
    jou
    Vraag of opmerking:
    Een monografie?

    Met andere woorden een stuk proza dat bepaalde zaken bewust buiten beschouwing laat.

    Ik vind jullie echt een kankerlijers, niet ontkennen hoor, niet biologisch bewust?
    Iedereen heeft kanker, dus iedereen is kankerlijer.
    Ik had bij jullie alleen even de behoefte dit even specifiek op deze wijze aan je kenbaar te maken.

    Kankerlijers!

    U ontvangt dit bericht omdat uw e-mailadres is gebruikt in een contactformulier van WUR.nl. Is dit e-mailadres ten onrechte gebruikt, dan kunt u dit bericht negeren

    • jij moet om mij lachen
     ik om jou

     je weet toch wel dat je in eerste instantie en zelfs als je het niet met iemand eens bent
     toch altijd enigszins beleefd moet proberen te blijven
     zeker op wat betreft het geschreven woord
     het woord kanker roept bij vele mensen (daar kunnen ook lezers van DLM tussen zitten) die hiermee te maken hebben/gehad onnodig pijnlijke gevoelens op
     dat wil je toch zeker niet?
     groetjes

     • Toch fijn, waar zie je me je uitlachen dan? Als ik het ook daadwerkelijk had gedaan, had er; hahahaha ha op gevolgd, laat de afwezigheid in de representatie daarvan u boekdelen spreken aub.

      Ik weet het niet hoor, waar is al dat dat vals plat en fatsoensvacuüm goed voor dan?

      Dat mensen zich als de speelbal die ze zo van zich laten maken geen controle nemen over hun eigen associaties, met alle individuele ‘emotionele’ gevolgen van dien, daar begin ik inderdaad wel wat minder acht op te slaan, om het lekker politiek correct te zeggen.

      Beleefd, tegen de tijd dat je het inderdaad allemaal wel beleefd hebt, kan je daar toch moeite meer mee hebben?
      Ha! Wat denk jij nou? Dat ik nog nooit iemand aan kanker ben verloren? Ik ga er alleen net iets anders mee om. No fear hoor;
      ‘•|•’
      =

      Dus voor zover ik zaken niet wil, nee, dat gun ik ze niet! Ik ben alleen van gedachte dat ze toch echt zelf degenen zijn die verantwoordelijk zijn voor hun onverwerkte shiz, en die op deze manier zo ‘heilig’ lijken te houden, dat ze de shiz nooit gaan ‘verwerken’ ook.

      Als je bang bent voor spinnen, begin ze dan maar dood te slaan, te trappen en op te eten, kijken hoe lang je bang blijft..
      Als je bang bent voor hoogten, spring dan maar niet naar beneden, besef maar beter dat die angst een programma regel is voor zelfbehoud.
      Als je bang bent voor kanker, zou ik maar ff checken of je er genetische aanleg voor hebt, in mijn geval is dat een duidelijk: Ja.
      Wanneer je bang bent voor het woordje, of daar op zo’n manier negatieve associaties bij ervaart, zou ik het woord duizend keer hardop zeggen, kijken hoe snel je je negatieve associaties ombuigt. Ik kwantificeer niet alleen zelf hoor, programmeren is ook geen kwestie..

      De slangenvrees werd u te dwaas,
      daarom is de slang uw baas,
      U zult bibberen en beven;
      verheven boven de grond te leven..

      Nee hoor, iedereen heeft recht op zijn eigen dissonantie!?
      Dan heb je vast al een idee waar ik die dissonantie bewust gebruik?
      En mocht dat leiden, zoals gewoonlijk, tot distantie, waar twee vechten hebben twee schuld hoor, en waar de één zich uitdrukt, pakt de ander zijn indruk.

      Heb je je nu nog nooit afgevraagd hoe je zo beleefd bent geworden? Ze hebben dat je vast niet beleefd gevraagd.. ik ken je leeftijd niet, maar, mijn vader werd op school dus nog wel geslagen.. die bleef ook maar met links schrijven, tyfuskind!!

      Snappez vous? Snapt U?
      It takes every kind of people..
      Dus toch bedankt dan!

 3. beste Nico,
  wat is de bedoeling van jouw bovenstaande reactie
  ‘het en men’ is een nogal onduidelijke beschrijving en veroorzaakt zodoende een distantie van het onderwerp
  hoe sta je er nu zelf in en wat is jouw persoonlijke ervaring?
  groetjes
  Nelleke

  • De indoctrinatie is zo goed dat vaccineren sociaal verplicht is en als de sociale druk geen stand houdt dan maakt de machthebber wel een wet.

   ?Toch?

   Volgens mij zo..

   • Volgens mij ook zo en de machthebber kan gelezen worden als lobbyisten / banken / multinationals die het doorspelen naar de respectievelijke overheden.

    • Niet dat ik mij zoek te blijden in mijn evenmens verdriet; maar nog vind die mens een vreugd’in ’t lijden, die het zonder lijden ziet..

     Spreken is zilver, zwijgen is goud? Of toch eerder:
     Stilzwijgen is een vloek die meer bijt dan kwaad spreken.
     ?

     Een gek, indien hij zwijgen kan, gaat door voor een verstandig man.

     Van een puk op een sokkel uit de tijd dat het nog gewoon wél werd toegegeven:
     De wereld is mijn land, wetenschap mijn religie.

     🙂

 4. Twijfel groeit met kennis (volgens Goethe)
  en Gezondheid voor een prikje (Harmke Kroese)
  ik ben vergeten te melden waar ik mijn info destijds (omstreeks jaartal 2000) over wel of niet vaccineren heb ingewonnen
  Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken
  weet niet of ze nog bestaan omdat ik de info momenteel niet nodig heb

 5. In Italië is het laatste woord hierover nog niet gesproken. Ik kom regelmatig in Italië vanwege mijn werk en hoorde deze week het volgende. In de provincie Sud Tirol wat een rijke provincie is vanwege de fruittelers heeft de provincie raad een unaniem veto uitgesproken tegen verplichte vaccinaties ze zijn het duidelijk niet eens met Rome. Deze rijke provincie en voormalig Oostenrijk is een provincie om rekening mee te houden en Rome weet dat donders goed. Dus de strijd gaat door

 6. gezond verstand
  voor mensen die hun kinderen niet laten inenten zijn de felle reacties van anderen uit hun eigen familie- of vriendenkring het grootste probleem
  de meeste mensen zijn volledig overtuigd van hun gelijk en veroordelen het niet vaccineren op luide toon (ook fijn voor het wat oudere kind maar niet heus)
  om maar te laten weten hoe begaan ze zijn met zogenaamd alle kinderen
  dit is lastig omdat de ouder in kwestie juist het inenten een probleem vindt
  reguliere huisartsen en consultatiebureau’s gruwen van niet-inenten
  leerlingen op antroposofische scholen worden tegenwoordig ook vrijwel allemaal
  gewoon ingeënt
  dus in feite is er een heel kleine groep die toch doorzet en daar veel last van heeft en houdt elke keer als het ter sprake komt
  met de recent uitgesproken verplichting in Italië wordt deze druk nog groter
  het is wel verheugend dat steeds meer jonge ouders zich afvragen of dit medische circus wel goed is voor zo’n kleintje die net komt kijken
  tegelijkertijd zijn ze uiteraard bang dat ze een verkeerde keuze maken
  daarom is onafhankelijke informatie (onmogelijk vanuit de farmacie) erg belangrijk en die is bijna niet voorhanden
  dit terwijl
  zelfs bij het kopen van paracetamol wordt nog een bijsluiter geleverd en wordt er in de drogist gevraagd of je bekend bent met het gebruik van deze middelen
  wat een goede truc van misleiding van onze farmaceutische reclame-makers
  hetzelfde verhaal (maar dan anders) gaat trouwens ook op voor borstvoeding versus fles
  de Nederlandse moeder mag doorgaans geen borstvoeding geven of zelf voor haar eigen kind zorgen en is verplicht haar kinderen tegen alle niet meer bestaande ziektes te laten inenten en wat later met krankzinnige beugelconstructies te laten rondlopen en dit allemaal om er geld aan te verdienen, uit ijdelheid en altijd onder druk van de maatschappij

  Worden we geleefd of niet?

  ik spreek overigens uit ervaring: mijn oudste dochter van 24 is wel ingeënt en de jongste van 17 jaar niet

  • Het is zo goed dat het sociaal verplicht is en als de sociale druk geen stand houdt dan maakt men wel een wet.

  • Als je enkele jaren dan ook zag dat het rivm met ab osterhaus aan de leiding de mexicogriep met een fles wishky dit feestje zat te vieren, dan zakt terstond je broek wel af?
   En nog wel met ministers vd Burg en die patatboer aan de leiding, die nu verder hoge fucties bekleden?

   • Heb de Mexicaanse gehad, was 2 weken goed beroerd en ondnks mijn zwaar verminderde weerstand (allergiepatient in extreme mate) ben ik nog steeds in leven.

 7. Gelukkig is het tersprake gekomen in diverse kranten en op tv . Iemand die slim is kan zich toch af gaan vragen waarom ze dit onderwerp bespreken in de media. Een moeder zal toch verder gaan zoeken op het internet of ze er wel goed aan gedaan heeft om haar kind in te enten. Ze zal waarschijnlijk tot de conclusie komen dat er toch een risico aan het inenten kleeft. Ze zal daarom de overheid gaan wantrouwen en in de toekomst niet zomaar doen wat ze zeggen. Jammer genoeg heeft misschien dit enten miljoenen slachtoffers gekost in de vorm van geestelijke handicaps en/of spierziekten en kanker gevallen. De cirkel sluit zich steeds meer en uiteindelijk zal het bewijs er zijn, dat de chemische industrie, gesteund door de overheid, koele moordenaars zijn in de race om de centen.

 8. Ons monetaire systeem zal NOOIT in het Nederlandse parlement ter discussie worden gesteld. Niet één politicus zal hier ooit vragen over stellen, ook niet de “oppositiepartijen” van Emiel Roemer, Blondie of Thierry Baudet. Wie in de gaten heeft waarom hier nooit over gesproken mag worden in ons parlement die weet het: NOOIT MEER GAAN STEMMEN!

  Andreas Popp, één van de medewerkers van het Duitse economische onderzoekbureau “Wissensmanufaktur” legt u het fijne ervan uit:

  https://www.youtube.com/watch?v=6audj4i8Wns&t=216s

  • Wie de video goed bekeken heeft weet nu dat de rente op het geld vereist dat er steeds meer ziektes komen en dat ook we steeds vaker ziek moeten worden!

 9. Ouders van jonge kinderen nu worden geïndoctrineerd mijn kind is er van overtuigd dat al die troep goed is voor de baby ! Zo zielig en ik kan van alles zeggen maar ik heb ongelijk !!!

 10. Elles en mikkie ben van1955 ! Alle kinderziekten gehad en ben sterk als een beer ! Ben het helemaal met je eens het versterkt je immuunsysteem !

 11. Waar het eigenlijk om gaat, is helemaal niet de bestrijding van die ziekten maar om het vernietigen van het immuunsysteem en het manipuleren van het biosysteem. De hoeveelheid adjuvanten(extra toevoegingen) en hun aard en uitwerking zullen nooit vermeld worden.
  Uiteindelijk is de bedoeling om de wil van het volk te breken en om elk vermogen om zich te kunnen verzetten tegen een totalitair fascistoide regeringssysteem.

 12. Om vreedzame demonstraties kunnen Europese politici al niet eens meer vals grinniken. Het interesseert ze niet.

  • je kunt lang “schijt” hebben aan je kiezers, maar er komt een moment dat je “stront” tekort komt…………..Als de Italianen MASSAAL weigeren heeft die kleine groep geen póót om op te staan. NU , meer dan ooit , gaat het om SAMEN. Om het gezonde leven van je kinderen………..

 13. Kwalijke zaak. Ik vind dat de ouders zelf mogen beslissen. Ondanks die boete, gewoon de poot stijf houden. Maar dat kunnen we wel over laten aan de Italianen. Die zijn erger gewend. Ik heb nog wel een paar vragen.
  Hoe is het gesteld in Italie met de side efects van de vaccinaties? Zelfde als in nederland? Sinds 1955 bedoel ik.Het rare is dat je hier niks hoort over de andere EU landen. Financiel wel maar als het over burgers gaat,niet!!!

  • Laat ze verantwoordelijkheid nemen voor de eventuele gevolgen!
   Tekenen bij het kruisje met naam en toenaam, ook de het merk aansprakelijk houden en de overheid.
   Ik wil zien wie die naald nog wil zetten!

 14. Patiënten van de wieg tot het graf….da’s heel goeie handel!

  • Één van de astronauten voor de Apollo 13-missie mocht kort voor de start ineens niet meer mee van de overijverige medische staf en hij werd vervangen. Volgens de medische staf zou hij beslist de mazelen krijgen want hij was er nooit tegen ingeënt en had de mazelen als kind niet gehad. Hij was aanvankelijk pislink om die beslissing maar al gauw veranderde zijn stemming toen bleek dat het met de missie heel erg fout ging.
   En die beloofde mazelen….die heeft hij nooit gehad!

  • Wist je dat in Italie zeer recentelijk een beleid is ingevoerd waar op warme dagen de helft van de mensen 8 uur water heeft en de andere helft de volgende 8 uur water? Ze hebben er blijkbaar niets tegen gedaan want de overheden en hun knokploegen krijgen steeds meer grip op de bevolking.

  • Aan het lijntje houden? Bij elke mijlpaal een jubileum, garantie tot 67j daarna bij betalen?

 15. Ik denk de kromme reden algemeen bekend als een gekromde streep C met een = teken erdoor.

  Euro’s dus.

 16. Ik ben van 1955, alle kinderziekte zonder schrammetje keurig doorlopen, weet niet welke kromme reden ze aangevoerd moeten hebben om dit door mensen hun strot te duwen.

  • Ben van ’58. Weet nog dat ik mazelen had. Was ongeveer 8 jaar oud. Leef nog steeds. Dokter heeft er ook niks voor “gegeven”. Weekje ziek geweest met rode vlekjes. Mij broertje(s) en zus hebben het niet gekregen. Hoezo besmettelijk?

   • Ik ben van “56. Idem , mazelen gehad , bof , rode hond en waterpokken. Weekje thuis en weer naar school.

   • In de huidige vaccinaties zit levend (afgezwakt) virus, het vaccin kan je al de mazelen geven, indien zwak immuun ben je de sjaak.

  • ik ben van 1949, ook alle kinder”ziektes” gehad en zo gezond als een vis…………

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.