Week van Anna en Archie

Een andere kijk op de zaak doet soms wonderen

Doodmaken
Twaalf mensen uit Saoedi-Arabië hebben 3 jaar geleden op straat geroepen dat ze de regering niet goed vinden. De sjeik, van wie het land is, vindt dit ongehoorzaam. Daarom laat de regering deze mensen binnenkort doodmaken. Lelijk he?

534 jaar
Vijfhonderd vierendertig jaar geleden hebben de bazen van ons land tegen de koning gezegd dat hij de boom in kan. Daarom hebben ze hun handtekening op een stuk leer gezet waarop met heel veel woorden stond dat zij niet langer naar koning Filips luisteren. Filips heeft daarom soldaten op deze verraders afgestuurd. Na veel jaren hebben de verraders gewonnen en daarom noemen we ze geuzen en het stuk leer heet nu deftig Traktaat van Verlatinghe. Stom he?

Ongehoorzame Russen
Amerikanen hebben een leger dat net zo groot is als alle andere legers op de wereld bij elkaar. Toch vertellen ze iedereen dat ze bang zijn van Rusland en daarom willen de bazen van Amerika dat minder handel met de Russen wordt gedreven. Wat ze niet vertellen is dat ze eigenlijk oorlog willen met de Russen, want iedereen moet luisteren naar de Verenigde Staten. Dus ook Poetin. Rusland is het meest ongehoorzame land van de wereld.

Bramenplukken is verboden
Pas op het is verboden om in de vrije natuur bramen of paddenstoelen te plukken. De bazen in Nederland hebben zichzelf toestemming gegeven (met een wet) om jou maximaal een maand in de gevangenis te gooien, als je het toch durft. Dit komt omdat de natuur niet meer vrij is, maar in het bezit van iemand of een apparaat. En die moet jou eerst toestemming geven. Je mag dus niets wat vrij groeit, bloeit of op de grond gevallen is en wegrot zo maar naar huis meenemen. Gelukkig mag je voorlopig nog wel de lucht inademen die in deze gebieden hangt.
(
Dit alles is in Nederland vastgelegd in artikel 314 van het Wetboek van Strafrecht, dat luidt:

Hij die, zonder geweld of bedreiging met geweld tegen personen, geheel of ten dele aan een ander toebehorende klei, bagger, ongesneden veen, zand, aarde, grind, puin, mestspeciën, zoden, plaggen, heide, helm, wier, riet, biezen, mos, onbewerkt en niet vervoerd hak- of sprokkelhout, ongeplukte of afgevallen boomvruchten of bladeren, te veld staand gras of te veld staande of na de oogst achtergebleven veldvruchten wegneemt, met het oogmerk om zich die voorwerpen wederrechtelijk toe te eigenen, wordt, als schuldig aan stroperij, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste een maand of geldboete van de tweede categorie.)

Anna & Archie, 27 juli 2017

27 Comments

 1. Er klopt vanaf het begin al niks van onze demoncratie. Wetten zoals nu met wildplukken het geval is worden zomaar ingevoerd zonder toestemming van het volk. En dit is met zoveel wetten het geval. Dat terwijl we met elkaar afspraken zouden moeten maken waar de overheid vervolgens voor moet zorgen dat deze afspraken worden nageleefd. Al is dit per defenitie al niet mogelijk om met miljoenen mensen tot afspraken te komen. Immers zoveel mensen zo veel wensen! Daarom ben ik het er mee eens en hier ben ik zelf onafhankelijk opgekomen dat we alleen succesvol een menselijke beschaving kunnen vormen als we in kleine zelfvoorzienende en onafhankelijke gemeenschappen worden opgedeeld van maximaal 500.000 mensen. Dus geen staat meer. Maar nog steeds ben ik ook van mening dat indien wij de oneindige hiërarchieën af willen schaffen, wij het onderliggende patriarchaat moeten afschaffen. Anarchie en patriarchaat gaan niet samen. Deze mening baseer ik op een stuk wetenschap die zegt dat het de natuur is van ons mannen om continu aan de top van hiërarchie te willen staan (beter zijn dan andere). De vrouwen onder ons zijn minder competitief en meer gericht op relatie’s tussen mensen. Deze biologische programmering is gebaseert op onze veel langere geschiedenis van de jager-verzamelaar tijd. Op zijn minst zou er een balans moeten zijn tussen de twee seksen. Ik zelf denk dat we moeten gaan voor een matriarchale samenleving met een anarchistich karakter waarbij de mannen, de levenschenkende vrouw aanbidden en dienen op het vlak van de eigen persoonlijke talenten.

 2. BIJ DEZE COMMENTAREN STAAN ER NOG TWEE VAN MIJ DIE OP “MODERATIE” WACHTEN… HEB JE ZE AL GELEZEN/KRIJGEN ZE PLEK?? !! IK VERDIEN DAAR-VOOR WAT APPLAUS !!

 3. risico van stropen: op globaal niveau wordt er wel heel wat af-ge-stroopt… illegale houtkap, jacht op de zeldzame diersoorten, grond-stoffen, energie-bronnen, zand-afgravingen, verdrijving van inheemse bevolkingen en door de groeiende behoeftes van al de mensen wordt veel mooie natuur afgepakt en verder nog verschrikkelijk bedorven… daarvoor is bescherming is erg nodig !

 4. Iedereen moet Amerika gehoorzamen, ook Putin.
  Helaas is Amerika binnen 2 hele jaren failliet doordat de petro-dollar failliet is en dan het uit met de pret.
  Velen gingen al voor zoals,Het Romeinse imperium, Oostenrijks-Hongaarse imperium, Napoleon en als laatste Hitler met zijn 1000 jarig rijk.
  Aan de manier van handelen kun je zien dat de Neocons een aftreksel zijn van NAZI

 5. Goed stuk Rob, begrijp biet waarom de MSM, met name het NRC Rusland bijna dagelijks. demoniseert, zeker nu CNN zo lelijk op zijn plaat is gegaan, hierover. Leve de Anarchie?

 6. DE WAARHEID WAT “GEWELD” AANDOEN MAAKT DE KINDERLIJKE GEDACHTEN WEERLOZER EN VAT-BAAR-DER VOOR RARE-INDOCTRINATIES! …DAN WORDEN ZE BANG VAN ZICH-ZELF…

 7. Gevallen fruit kan je maar beter lekker voor de vogels laten liggen, het is gevallen door aan-in-vraat van een worm.( wormstekigheid b.v. )
  Daarom word ik ook nijdig als ik lees dat gevallen fruit zo “aardig” gegeven wordt aan arme kindertjes bij de voedselbank of aan scholen. Het is varkensvoer!
  KRENT! Geef liever eens wat goeds weg!

 8. IK… DENK… NIET… NA… WANT… : LOS IS HET GELUK, GEEN HEFTIG GERUK ! OPEN EN VRIJ BEN IK OOK ALTIJD BLIJ : WEG IS DE WERELD EN ALLES IS VAN MIJ –
  ! HA/HA/HA/HA/HA ! IK BEN HEKS, HÈ !!!

 9. Dus,.. of iedereen zo vriendelijk zou kunnen en willen zijn om geen trollenbril op te zetten?

  Er is niet zoveel veranderd hoor, sinds Protagoras zei:
  ,,De mens is de maat van alle dingen.”

  Dat wie dan ook vooral wat dan ook vind, mag vinden, zal vinden!

  Ik denk dat de klassieke trol de langste tijd van onbegrip wel achter zich heeft gelaten?

  Niet dat ik wiki heilig houd hoor!
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Trol_(internet)

  Een trol is dus iemand die:
  1 berichten plaatst met het doel voorspelbare emotionele reacties van andere mensen uit te lokken,
  2 opzettelijk verkeerde informatie (desinformatie) geeft,
  3 zichzelf expres anders voordoet.

  Euhm,.. wie dan!?
  Zoals het hier wordt gedefinieerd op wiki?
  Gaat er bij mij niet in hoor!

  Wordt uiteindelijk niet gewoon alles dat geschreven wordt, juist wel geschreven om een reactie uit te lokken? (Om het in de woorden van wiki te houden.) Al schrijft iemand iets in een dagboek! Dus zo ook geldend voor het artikel? Tsja, actie-reactie-reactie enzo, weet je wel? Interactie. Ik vraag me ook nog steeds af bij elke reactie die ik wel plaats, en meer nog bij de reacties die ik niet plaats, of en hoe en in hoeverre dan, het nu de bedoeling is om te reageren?

  Ik vind het ook niet superfijn dat Bernie constant die embedded filmpjes plaatst. Maar!! Ik vind het dus wel fijn dat het kan en waarschijnlijk vooral, dat het mag! Ik probeer wel eens een filmpje uit te kijken. Zeker wanneer het als directe reactie op mij geplaatst wordt. Soms ben ik niet eens in staat een filmpje af te kijken, laatst met die kerel, in een veld, bij bos, dat ’tempo’ van informatie-overdracht is voor mij niet weggelegd. Die vertelt in een minuut wat hij in 20 seconden had kunnen zeggen, waarna er vervolgens nog 2 minuten niks gezegd wordt, tegen de tijd dat ik me bedenk dat ik er niet eens uit af kan leiden of de beste kerel nu onder invloed is van geestverruimende substanties of niet.. Dat is iets dat ik graag helder heb van te voren. En dan ben ik er nog echt mee in ‘gevecht’ ook. Tegen de tijd dat mijn vriendin door heeft waar ik mee bezig ben, heeft zij er al een bron van humor in gevonden, niet zozeer het filmpje (ook wel, maar) vooral mijn gevecht in de poging het wel te begrijpen.. Tegen de tijd dat ze dus echt harder om mijn poging begint te lachen in plaats van de beste kerel op het filmpje, denk ik toch zoiets als: sorry beste vent, ik heb het echt geprobeerd. Tsja,.. ach, dan ben ik er dus ook echt wel bijna al een uur mee bezig, en weer kwijt, toch maar weer terug. Nou-euh, volgende keer misschien wél.

  Of Rinus bijvoorbeeld, om mijzelf hier niet als leidend voorwerp te gebruiken, heeft gewoon een wat bredere horizon in het verschiet van zijn referentiekader.

  Wat is een trol tegenwoordig nog dan de titel die iemand naar zijn hoofd krijgt wanneer men niet kan of wil begrijpen wat er hoe bedoelt wordt?
  Daarmee zeker niet bedoelende dat je ze/alles zou moeten begrijpen, nee hoor, juist niet misschien, maar om dan je onbegrip als motivatie te gebruiken om maar ’trol’ af te roepen, zit toch niet zo te zwarte pieten mens!

  Dus, voor wie zich regelmatig een ’trollenbril’ aangemeten ziet vanwege wat er bij een ander gelezen wordt:
  Het klinkt misschien in eerste instantie wat flauw voor je, maar, ik denk dat wanneer we de trol in zijn originele natuurlijke leefomgeving beschouwen, we metaforisch tot heel wat treffende vergelijkingen zouden kunnen komen. De trol met al zijn symboliek is niet voor niets gekozen als vertegenwoordiger van een bepaald set (laakbare) gedragsregels. Zodoende zou het volgende verhaal volgens mij, een treffende vergelijking zijn van hoe iedereen op de site toch ook binnen een mogelijk ‘rollenspel’ valt. Maar, alleen wanneer we die ‘bril’ even bewust op zetten:
  http://www.shirtart.nl/blog/fictie/kabouter-pimpel-en-de-trol/

  Dus, beste elfjes, of jullie verheven gevleugelden, je toverstok niet zo zouden willen gebruiken om ‘gewone mensen’ als trol te projecteren. Mocht je niet snappen dat je toverstok alles is dat er uit je mond of vingers komt, bij deze. Word is wand (EN);(NL) woord is toverstaf.

  Wanneer je hier digitaal, en meer specifiek nog virtueel zelfs, al niet om zou kunnen gaan met de aangelegenheid dat de ‘perceptie’ van het collectieve nu eenmaal wat ruimer is dan je eigen individuele referentiekadertje, hoe zit dat dan in ‘de echte wereld’!?

  Ik trol?
  Ja, mogelijk regelmatig, tuurlijk, de T-rol, de splitser, de verdeler, om dus maar niet te zwijgen over andere competitieve domeinen en levensfacetten waar zulk gedrag zelfs via pedagogische en didactische methoden gestimuleerd wordt!!! GEK HE!? Zullen we het daar even over hebben? Maar hier? Nee hoor! Ik weiger dat zo te accepteren zonder daarop te reclameren.
  Niet op de door wiki gepresenteerde manier!

  Wat je zegt ben je zelf hoor!
  Kan je voorstellen wat dat betekent bij doodsverwensingen, om maar even een extreem langs de lat te leggen. Wanneer ik dus een reactie tracht te plaatsen waarin ik roep dat iemand beter in een graf kan gaan liggen sterven, komt dat bijvoorbeeld dus vooral, omdat dat het gevoel is dat opgeroepen wordt door waar ik op reageer. Ik wou dat ik gewoon al dood was wanneer ik dus zo’n reactie lees. Wat vervolgens ook gewoon lekker direct door me afgespiegeld word, op de reactie die het gevoel bij me veroorzaakte.
  Wat ik overigens ook niets dan een logisch gevolg vind van het geweld dat ‘ons’ gedwongen bij elkaar houdt.

  Of je nog in kabouters gelooft? Nee!?
  Zit dan ook niet zo trol te roepen!

 10. in sommige dingen zeer slim en goed… in andere erg stom en on-be-hol-pen… geldt voor alle mens-acht-waardigen… link(s)-dan recht(s)-en dan-anders-om! en het leven is krom – “levende humor”

 11. DE GEUZEN KWAMEN IN OPSTAND : TEGEN DE VERVOLGING VAN KETTERS DOOR PHILIPS II TEGEN DE HOGE BELASTINGEN VAN ALVA EN ZIJN MOORD-PLUNDERENDE-SPAANSE-LEGER ! GEUZEN ZIJN BEVRIJDERS IPV “VERRADERS”

  • Wat dacht je van een toetsenbord zonder capslock aan te schaffen en wat minder in raadseltjes te spreken?

 12. Gelet op de verhoogde toename “Fluor” in het drinkwater is uw bericht vergeefs !

 13. De laatste die opstond om het Nederlandse volk te vertegenwoordigen is vermoord. En of je het nu wel of niet eens was met het gedachtengoed van Pim Fortuin…denk er nog eens aan hoe angstig dapper hij gedemoniseerd is door onze “volksvertegenwoordigers” voor u naar de stembus gaat om misdadigers van de ergste soort meer rechten te geven dan u zelf heeft.

 14. Kijk eerst waar de macht ligt en ga pas daarna besluiten of u ooit nog gaat stemmen:

  De Duitse regering zetelt in Bonn. Als daar gedemonstreerd wordt tegen het politieke beleid dan wordt de politie er op afgestuurd. Maar als er wordt gedemonstreerd in Frankfurt tegen het bankwezen….dan wordt het leger er op afgestuurd! U weet dan meteen waar de werkelijke macht ligt en bij ons is dat niet anders. Dat in een democratie het volk het voor het zeggen heeft is de grote leugen die aan de democratie ten grondslag ligt!

 15. “Dit komt omdat de natuur niet meer vrij is, maar in het bezit van iemand of een apparaat”.

  Het gaat hier natuurlijk om de bekende constructie die we ook bij bedrijfsvormen aantreffen. Dus: de natuur is in bezit van een bedrijf waarachter mensen zich kunnen verbergen zodat ze niet aansprakelijk zijn!

 16. ALFA IS DE OVERHEERSER DIE DUS VROUWEN ALS HEKSEN VERBRANDEN LIET EN OOK MIJN NAAM IS WENTEL-TEEFJE !!!!! BEKEER-U !

 17. De bazen in Nederland hebben zichzelf toestemming gegeven (met een wet) om jou maximaal een maand in de gevangenis te gooien.

  Hier geloof ik niets van, Welke wet is dit dan ?
  ‘k-Zal er niet om beven, Hoe is deze wet dan omschreven ?
  Iets van Codex Alimentarius o.i.d.
  Iets Satanisch werkelijks ?

  • Veel simpeler.

   Dit alles is in Nederland vastgelegd in artikel 314 van het Wetboek van Strafrecht, dat luidt:

   Hij die, zonder geweld of bedreiging met geweld tegen personen, geheel of ten dele aan een ander toebehorende klei, bagger, ongesneden veen, zand, aarde, grind, puin, mestspeciën, zoden, plaggen, heide, helm, wier, riet, biezen, mos, onbewerkt en niet vervoerd hak- of sprokkelhout, ongeplukte of afgevallen boomvruchten of bladeren, te veld staand gras of te veld staande of na de oogst achtergebleven veldvruchten wegneemt, met het oogmerk om zich die voorwerpen wederrechtelijk toe te eigenen, wordt, als schuldig aan stroperij, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste een maand of geldboete van de tweede categorie.

   • Bagger en puin geven ze zo al van het kabinet gratis weg …
    Daar hoeven we geen proletarische moeite voor te doen.
    😉

   • Er worden zelfs cursussen georganiseerd om kruiden en gewassen ui de natuur voor consumptie te plukken?

 18. EN WIE ZIJN ‘ANNA EN ARCHIE’ DIE DIT PEDAGOGISCH-PEDANTE-IRRITANTE-IDOLATE LESJE “FICTIE EN FIXATIE” DOCEREN …?

 19. Het kan niet gekker bonnen voor wildplukkers, de groene diensten die maaien gewoonweg hele massa’s paddestoelen omver en bramen struiken en dan moet je als burger toch wel het recht behouden voor jezelf ee een voorraad aan te leggen. ?

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.