Waarom steunen wij (de wereldoverheersing door) de VS?

Gisteren liet DLM Herr Wimmer, voormalig Duits staatssecretaris van Defensie aan het woord. Hij refereerde er naar. Ook Sahra Wagenknecht, Duits parlementslid, durft de vinger op de zieke plek te leggen. Dat zijn echter Duitsers die zich kritisch uitlaten over de Amerikanen. Waar blijven de ‘kritische’ Nederlanders?

Wimmer vertelt onder andere over de gordel van vuur die vanaf Afghanistan, via Iran, Irak naar Syrië loopt en welke reden dit heeft. Wagenknecht geeft aan op welke manier Europa afstevent op een oorlog, door Rusland te bedreigen met steeds meer troepen en wapens aan haar grenzen samen te brengen.

De VS heeft de macht over de wereld en wil deze houden. Dat geven zij zelf ruiterlijk toe, als je bereid bent goed te luisteren naar hun woorden.
Volgens de Wolfowitz doctrine, die het Amerikaanse buitenlandse beleid beheerst, mag de VS nooit meer de macht over de wereld verliezen, zoals tijdens de Koude Oorlog de USSR een grootmacht naast de VS was. Vanuit deze doctrine moet hun buitenlandse politiek worden gezien. Alles is geoorloofd zolang de VS de macht over de wereld kan behouden. Het is daarom niet vreemd dat de VS meer dan 800 militaire bases buiten de VS aanhoudt en daarnaast naar schatting zo’n 200 geheime bases, waardoor met name Rusland en China worden ingesloten. De Amerikanen willen bijvoorbeeld een ‘regime change’ in Rusland in het kader van hun Wolfowitz doctrine, want Poetin moet weg. Datzelfde geldt voor Assad van Syrië. Hij is net zoals Ghadaffi van Libië eerst weggezet in de pers als dictator en vervolgens wordt zijn regering inclusief hijzelf om zeep geholpen.
In deze video legt de Amerikaanse generaal Clark in 2007 uit waar regime veranderingen door de Amerikanen zijn doorgevoerd en dat dit daadwerkelijk onderdeel is van het Amerikaanse beleid!

Betekent dat ik dan automatisch voor de Russen ben? Nee, maar ik wil vrede en blijkbaar is dat het laatste waarnaar de Amerikanen streven.

keep-calm-and-prepare-for-world-dominationOndanks allerlei pogingen van onder andere PAX is het helemaal uit om bezig te zijn met vrede na te streven of om er over te praten. Vrede leeft niet meer.

In 1782 werd het eerste Amerikaans-Nederland handel- en vriendschapsverdrag tussen beide landen ondertekend. Sinds 1957 is dit het vriendschapsverdrag met de Amerikanen. Deze vriendschappelijke houding is er echter niet steeds, ik herinner me nog in de Nederland de felle protesten tegen de VS vanwege hun oorlog met Vietnam.

NL steunt de oorlogszuchtige politiek van de VS via de NAVO. Ieder lid binnen deze voormalige verdedigingsclub tegen het Oosten heeft het recht te bepalen of het mee doet aan allerlei gevechtsoperaties, zoals in Irak en Syrië bijvoorbeeld. Nederland doet hieraan uitdrukkelijk mee. De Noord Atlantische Verdrags Organisatie bestaat uit 29 landen inclusief het nieuwste lid Montenegro. Hun gezamenlijke militaire uitgaven zijn meer dan 900 miljard dollar. De landen waarover de NAVO zich druk zegt te maken zijn geen NAVO-leden: Oekraïne, Syrië, Afghanistan.

NL staat niet kritisch tegenover een land dat gevangenen martelt en deze opsluit in geheime gevangenissen. Op 9/12/2014 heeft de Senaatscommissie voor Inlichtingendiensten een ingekorte versie van haar 6.000 pagina’s tellende CIA marteling rapport vrijgegeven. De verdachten die zonder veroordeling zijn ondervraagd, werden met verschillende marteltechnieken tot spreken gedwongen. Zoals bijna-verdrinking, op gebroken benen laten staan, non-stop ondervragingen gedurende dagen of weken, gedwongen rectale voeding en ernstige  slaaponthouding. Sommige verdachten stierven aan de gevolgen van deze technieken. De voorzitter van de commissie senator Dianne Feinstein noemde het optreden van de CIA een ‘ bezoedeling van onze waarden en geschiedenis’. ‘CIA-gevangenen zijn gemarteld. Volgens elke betekenis van het woord’. Ze zei verder dat dit rapport een belangrijke stap was om hun waarden te herstellen en de wereld te laten zien dat ze een maatschappij zijn die zich houdt aan de wet.

Des te wranger is het dagelijks getuige te zijn van de verering in ons land van de VS. Deze Nederlandse verering valt ook Amerikanen op die kritisch staan tegenover hun regering, zoals de voormalige CIA officier Ray McGovern die zijn ideeën geeft over het MH17 onderzoek, zie video.

Rob Vellekoop, 6 oktober 2016

12 Comments

 1. Dit is een vrij eenzijdige benadering, en tamelijk ongenuanceerde mening over de dominantie van de VS in de wereld. En dat type’s als Vladimir Putin, een oud KGBér! weg moet dat lijkt mij ook zeer gewenst. Het is te hopen dat Trump niet aan de macht komt, want dan kan de wereldgemeenschap beter emigreren naar een andere en dichtstbijzijnde levensvatbare planeet. Ik heb overigens liever een oorlogszuchtige natie als de VS dan een zo mogelijk nog oorlogszuchtiger Rusland, welke het liefst de ‘koude oorlog’terugwil en een groot Rusland waar Putin cs kennelijk op uit is. Ik ben blij in Europa te wonen en niet in de VS en of voormalige USSR! En ook ik ben niet bepaald gelukkig met de dominantie van de VS in de NAVO. Ik ben voorstander van een federatieve democratische wereldregering, waar we moeten accepteren dat naar evenredigheid van het aantal inwoners niet de VS, noch Rusland, maar China de meerderheid krijgt. En ook dat is misschien niet goed nieuws, maar altijd nog beter dan de VS straks misschien met die gevaarlijke, gestoorde populist Donald Trump. Co Meijer

 2. Wij steunen de VS omdat de Euro voor 80 % uit de amerikaanse Dollar bestaat.

  Het geld regeert de mensen.

  • Señor Bosman,

   Holanda + de EU + de VS is een pot nat en 1 en al hetzelfde (bull)shit. Daarom vind ik Europeanen / Hollanders heel hypocriet en dom als die zeggen dat Amerikanen zo erg zijn, want een Yankee gedraagt zich net zo vreselijk en dom als de gemiddelde kaaskop en hun leiders uit de polder.. Wat ook logisch is, want van beiden bevindt hun roots op dezelfde aardrijkskundige plek op onze aardbol…

 3. . . . HET IS ONTZETTEND LEUK OM OPENBARE AANKLAGER TE WORDEN ALS JE DIE MILJOENEN KLACHTEN HOORT WANT DIE HEEFT BEHOORLIJK VEEL TE DOEN IN DEZE STOUTE WERELD VAN OVERTREDERS EN FOUTE WETTEN . . .

 4. En waar blijft onze politiek die hard op de trom moet slaan dood stil zijn ze allemaal van links tot rechts terwijl de wereld steeds verder begint te branden

 5. Dan hebben we het nog niet over de kultuurvervuiling in de muziek en taal.
  Steeds verder likt men de zweep door steeds meer dat gore imperialistische engels door de eigen taal te flikkeren.

  • Ik vraag mij af of je door hebt dat je uitspraken net zo patriotisch zijn als veel Amerikanen met hun idiote vlaggetje op hun huis? Patriotten, gevaarlijker als verwarde mensen.

 6. De wereldbevolking en ,denk de burgers van VS, zijn het manipulerende beleid van de elitaire top meer dan beu?

 7. Pas wanneer de corrupte MSM journalistiek gaan bedrijven (ipv Reuters na te praten) gaat er wat veranderen. Te veel mensen vertrouwen helaas nog te veel op de MSM. Ook politici geloven die propaganda uit de Unaaitmesteeds. (NB gelukkig zie ik langzaamaan wel wat meer mensen wakker worden)

 8. Inderdaad U.S.A is een terroristisch land.
  EN het erge is, wij lopen samen met ze op.
  Dan zijn wij ook terroristen!

  Wij moeten USA loslaten en hun aanspreken voor drone moorden, terroristische aanslagen, en wan gedrag.

 9. dat ben ik al 40 jaar. Uit USA komt weinig tot geen goeds.
  Ik heb er weinig vertrouwen meer in dat het nog goed komt, veel succes allemaal.

 10. de sloper,

  Naar aanleiding van wat er hier allemaal bovenstaat..kan ik alleen maar zeggen….dat de VS op schending van het menselijk bestaan op alle fronten een misdaad heeft gepleegd en door de wereldadvocatuur veroordeeld moet worden!!!!

  Hitler was een schoft…dat hebben ze mij altijd wijs gemaakt(of ik dat dus echt geloof..mwha)..maar wat zijn die Amerikanen dan…???

  Deze mensen moeten hoe dan ook gestopt worden, anders word ik hier op dit grondgebied ook opgepakt door de nsa fbi cia!!!

  Nogmaals wat hier bovenstaat geschreven…ik word kots misselijk van die Amerikanen!!!!!

  ik dank u!!!!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.