Uitkomsten MH17 onderzoek onbetrouwbaar en partijdig

Er is niet alleen kritiek uit Russische hoek over het MH17 onderzoek dat afgelopen woensdag is gepresenteerd, maar ook van onderzoeksjournalist Parry. En ex-CIA officier McGovern waarschuwde hiervoor al eerder.

Onderzoeksjournalist Robert Parry plaatst de volgende vraagtekens bij het rapport van de JIT
1. De beschuldiging van Russische betrokkenheid bij het neerschieten van de MH17 in 2014 is gebaseerd op informatie van de Oekraïense inlichtingendienst dat selectief werd uitgelegd, terwijl tegengestelde info werd genegeerd, schrijft Parry. De belangrijkste conclusie rust zwaar op cryptische telefoon taps die door de Oekraïense inlichtingendienst zijn aangeleverd, voorzien van een beschuldigende betekenis die niet duidelijk door woorden wordt ondersteund.

2. De onderzoekers hebben blijkbaar ook andere taps genegeerd die met hun conclusies in strijd waren die bleken te verwijzen naar een Oekraïens konvooi, dat niet door de separatisten werd geleid, dat naar de luchthaven van Luhansk ging en op deze manier Oekraïense troepen diep in separatisten gebied bracht.

3. Volgens in oktober gepubliceerde bevindingen van de MIVD (Militaire Inlichtingen en Voorlichtings Dienst), werd aangegeven dat alleen krachtige anti-vliegtuig raket systemen in oostelijk Oekraïne van het Oekraïense leger, destijds in staat waren om de MH17 op 33.000 voet met 298 passagiers aan boord te doden, niet de separatisten.

4. Het JIT opereert op basis van een overeenkomst met de Oekraïense regering waarbij zij hun veto over het vrijgeven van informatie kunnen uitspreken. De Oekraïense SBU inlichtingendienst, vertegenwoordigt de regering uit Kiev in de JIT, en heeft ook als zijn officiële verantwoordelijkheid de bescherming van de geheime informatie die Oekraïne kan schaden.

De voormalige CIA officier Ray McGovern geeft zijn ideeën over het MH17 onderzoek, destijds van de onderzoeksraad.

Hij zegt onder andere:

“Waarom stellen de Amerikanen het bewijs dat zij hebben niet beschikbaar?
De Nederlanders zijn een vazal van de VS, zij zijn de meest dienstbare vazal. Zij doen hun volk enorm tekort door zo volgzaam te zijn.”

McGovern geeft ook aan dat twee weken voor de MH17 crash de Europeanen niet wilden meewerken aan sancties tegen de Russen. Na de crash veranderden zij hun beleid en kwamen de boycotmaatregelen er wel.”

Naar alle waarschijnlijkheid hebben zowel de Russen als de Amerikanen de radar-beelden en kunnen exact laten zien wat er is gebeurd. Beide landen willen in ieder geval het achterste van hun tong niet laten zien.

De Russen zelf zeggen over het radar materiaal het volgende. Recent ontdekte ruwe data opgepikt door een burger radar station op de dag van de crash van de MH17 toont dat er geen tekenen zijn dat een raket werd afgevuurd op het vliegtuig vanuit door de Oekraïense separatisten bezet gebied. Het burger radar station is van de producent van het BUK raket systeem, Almaz-Antey. Er wordt algemeen van uit gegaan dat dit raket systeem de vliegtuigcrash in 2014 heeft veroorzaakt.
Dit weerspreekt het scenario waarvan Kiev uit gaat, namelijk dat een BUK raket afgevuurd zou zijn van separatistisch grondgebied.

Generaal Andrey Koban, hoofd van de Russische Luchtmacht Radar troepen, vindt de Oekraïense weigering verdacht om radar materiaal over de posities van hun luchtafweergeschut in dat gebied vrij te geven.

De Russen zijn kritisch over het onderzoeksrapport. Afgelopen maandag zei een woordvoerder van het Ministerie van Defensie dat Oekraïne (als lid van de JIT onderzoeksgroep waarin ook Nederland, België, Australië en Maleisië zitting hebben) blijkbaar data achterhoudt en het onderzoek manipuleert. Oekraïne heeft immers het vetorecht binnen deze groep.

Het is inderdaad opmerkelijk dat een van de mogelijke verdachten van de vliegtuigcrash actief mee kan doen aan dit ‘objectieve’ onderzoek en bovendien nog een vetorecht heeft ook. De Nederlandse overheid maakt zich met deze onderzoeksresultaten ronduit belachelijk en de uitkomsten van het onderzoek zijn daardoor bij voorbaat onbetrouwbaar.
Dit is weinig respectvol naar de nabestaanden van de slachtoffers van de MH17.

Rob Vellekoop, 29 september 2016

6 Comments

 1. Hallo..hier ben ikke weer…ja!!!!

  Google ff…en kijk wat er daar op 14 juni uit de lucht is geschoten op zeer grote hoogte….dat doe je niet zo maar met een af weer raketje op de schouder..lijkt mij zo.

  Ten tweede……de sepratisten hadden internationaal een algemene waarschuwing uit gevaardig van vlieg niet over dit oorlogs gebied want u loopt de kans om uit de lucht geschoten te worden…dat laatste is dat vliegtuig maatschappytje in gebreken gebleven…toch lekker daar over vliegen en die mensen willens en wetens de dood in gevlogen!!!!!!!!!!!
  Want om vliegen koste extra geld werdt er toen gezegt door de HEERTJES van dat maatschappytje.

  Maar Poetin heeft het gedaan…..die is de gebeten hond…..dan heb ik het ook gedaan!!

  Ik dank U!!!!!

 2. Wat een klucht toch ook!
  De ambassadeur van RU moet op het matje komen bij Koenders odat de Russen de flauwekul onderzoeken niet derieus nemen! Nou ik ook niet… en velen met mij.
  De Russen moeten een tik op de vingers maar dat is natuurlijk op voorspraak vanuit Washington. Want de marionettenregering doet ALLES wat de VS hen opleggen want ze willen immers graag oorlog met RU.
  Het onderzoek is halfbakken en zo partijdig als de sodeju en dan verwachten ze van RU dat ze zich daardoor laten ringeloren…HAHA!

 3. Sinds dat gekruip van balkvanellende bij bush, gaat het aardig mis, dat zijn juist de missers die we met de eenwording van de Euro gemaakt hebben?

 4. En dan te weten waar de “waarheid” dan op gebaseerd zou moeten zijn:

  http://www.nos.nl/artikel/2134939-mh17-bewijs-jit-bevestigt-onderzoek-bellingcat.html

  Bellingcat? Elliot Higgins?

  Laten we daar eens een boekje over open doen:

  http://vrijspreker.nl/wp/2016/01/wat-de-nos-verzwijgt-over-journalist-eliot-higgins/

  http://www.spiegel.de/politik/ausland/mh17-satellitenbilder-bellingcat-betreibt-kaffeesatzleserei-a-1036874.html

  http://www.sigervanbrabant.be/blog/20160728_Bellingcat_en_de_media.htm

  http://www.joostniemoller.nl/2016/09/waarom-het-om-bij-mh17-nog-niet-eens-het-begin-van-een-zaak-heeft/

  En inderdaad, in het “JIT team” schoof dus ook de Oekraine vrolijk bij! Vast en zeker in het kader van “onafhankelijk” onderzoek!

 5. Als een individu als Mark Rutte later op zijn sterfbed ligt dan denkt hij natuurlijk niet: “Goh wat ben ik toch blij dat ik zo ontzettend veel geld in mijn leven bij elkaar heb gegraaid ha, ha, ha!”

  Want dat geld dat kan hij helemaal niet meenemen als hij terug moet naar de grote fabriek. Dus daar heeft hij op z’n sterfbed helemaal niets meer aan. Het gaat er in een mensenleven om wat voor spoor iemand nalaat in een samenleving. En ja, dan wordt het voor Mark Rutte wel een heel triest verhaal als hij op z’n uiterste ligt.

  Ik vraag me maar niet af wat de laatste woorden van Mark Rutte zullen zijn.

  Want kijk: als de vuilnisman niet meer komt dan blijkt zo’n man toch heel belangrijk te zijn. Maar als Mark Rutte morgen dood neervalt dan merk ik daar niets van.

 6. Dit zaakje stinkt van alle kanten. Nooit eerder werd een vliegtuigcrash zo grof misbruikt voor politieke doeleinden. Ook is er nooit opheldering gekomen over iets heel eenvoudigs: op de dag van het “ongeluk” stond er tamelijk weinig wind dus had er minutenlang een duidelijk zichtbaar spoor moeten zijn van de vermeende BUK-raket. Maar een dergelijk spoor was er niet.

  En -over politieke doeleinden gesproken- nederland heeft middelijk na de huilbui van Frans Timmerhout een merkwaardig grote hoeveelheid goud (als ik mij niet vergis ging het om 140 ton!) van de Amerikanen teruggekregen.

  “Schweigegold für MH-17” vonden de oosterbuurtjes.

  Het zou maar zo kunnen!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.