Tien redenen voor Nexit

De oprichterslanden zijn bang dat hun EU uiteenvalt met de naderende verkiezingen in Duitsland, Frankrijk en Nederland in 2017 waar juist de anti-EU partijen het goed doen.

Tien redenen voor onze uittreding uit de EU

 1. De Europese Unie is een machtsconcentratie waarin de rol van de burger nog kleiner is dan op nationaal niveau. Binnen de EU is niet het Europese Parlement de baas. Wetten komen tot stand op initiatief van de Europese Commissie, die dit voorlegt aan de Raad van (vak)ministers die samen met het Europese Parlement hierover tot overeenstemming  moeten komen.
 2. De rijke elite profiteert van machtsconcentraties, in 1 dag verloren de rijken meer dan 100 miljard na de Brexit.
 3. Meer dan 50 jaar van EEG en EU heeft de burger weinig goeds opgeleverd: meer armoede, werkloosheid.
  Een op de vier Europeanen leeft in armoede.
 4. Binnen de EU bepalen de grootste landen het beleid samen met de multinationals. Het vrijhandelsverdrag TTIP wordt in het geheim door de Europese Commissie en de VS bekokstoofd. Alle info over TTIP.
 5. De EU is doorgeschoten want de Europese samenwerking gaat veel te ver terwijl het ook op een minder vergaande manier mogelijk is. Kijk naar Noorwegen, Zwitserland die met andere Europese landen nauw samenwerken door middel van verdragen.
 6. De invoering van de Euro is een voorbeeld dat de EU steeds dictatorialer wordt (zie Griekenland)
 7. Het ambtenaren apparaat van de EU dat pendelt tussen Brussel en Straatsburg verslindt miljarden.
 8. De EU is ontstaan in 2005 tegen de wil van de Nederlandse en Franse bevolking die in referenda hebben aangegeven tegen te zijn.
 9. De lidstaten leveren steeds meer onafhankelijkheid in, steeds meer wordt geregeld in Brussel. De Europese wetgeving beslaat meer dan 100.000 pagina’s.
 10. De EU staat heel ver bij de burger vandaan. Zo weet bijvoorbeeld bijna niemand dat de EU geleid wordt door 4 presidenten. Dat is de president van de Europese Raad Tusk, president van het Europese Parlement Schulz, tijdelijk voorzitter Rutte en President Juncker van de Europese Commissie.

Rob Vellekoop, 26 juni 2016

steundlm336x140

45 Comments

 1. Dit kreeg ik gisteren binnen van iemand die zich daar zeer mee bezig houdt en alles uitpluist! Ehh Angelica Lopez sinds de Brexit, is de aandelenmarkt omhoog gegaan en staat nu hoger dan in februari, de pond stijgt ook alweer en men heeft nu al twee handelsovereenkomsten binnen, de EU doet er 10 jaar over om eentje te doen..Het gaat steeds beter met de Engelsen, ik zie het goed voor ze in. Ik kijk niet naar Europese invloeden en nieuws maar pak kranten uit USA, Canada, en andere landen buiten de EU, en dan lees je toch heel wat anders.. gelukkig..

 2. Heerlijk dat de het Engels volk heeft gekozen voor Brexit, echter zoals te verwachten was had de egocentrische en narcistische elite daar al rekening mee gehouden en heeft daaronder het volgende op bedacht…

  EU Unmasked: After Brexit, Plans for Full EU Superstate Revealed
  https://www.corbettreport.com/eu-unmasked-after-brexit-plans-for-full-eu-superstate-revealed/

  Echter zoals mi amigo anarkista Nico terecht opmerkt, dienen we beter het volk zelf goed te informeren en daarin te investeren, dan afhankelijk te zijn van de elite en hun politieke trawanten.

  Last Week Tonight – Fuck the European Union
  https://www.youtube.com/watch?v=CKu7-cLxvf0

 3. Een grotere populist dan “ons kereltje” moet er nog geboren worden:

  http://www.joostniemoller.nl/2016/06/dictator-pechtold-bralt-naar-tekstanalyse/

  Arrogander Peggold van OnD666 gefileerd.

  En natuurlijk hebben we ook nog onze “onvolprezen Pinokkio”:

  http://www.wanttoknow.nl/overig/zo-gek-is-die-brexit-toch-niet-mark-rutte/

  En de EUSSR? Die wil natuurlijk zo snel als mogelijk is door denderen, no time to waste en TINA, There Is NO Alternative!:

  Nee, want ze willen natuurlijk zelf hun vorstelijk PARASITAIR leven koste wat kost in stand houden uit de zakken en over de ruggen van de massa:

  http://www.langleveeuropa.nl/2016/06/frankrijk-en-duitsland-onthullen-radicaal-plan-voor-introductie-eu-superstaat/

  • Corné,

   http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2016/06/28/polen-erkennt-deutsch-franzoesische-fuehrung-in-der-eu-nicht-an/

   Maar Polen hoort ook niet bij de oprichters van de EU zoals Benelux, Frankrijk, Italië en Duitsland.
   Duitsland wilde ook geen Euro, die wilde Frankrijk per se. Duitsland mocht alleen herenigen wanneer ze ook de Euro zouden invoeren. Omdat de DM sterk was net als de Gulden, en de Franc niet goed voorstond. (Kohl en Mitterand). Maar Kohl is net zo een foute man geweest, heet eigenlijk Kohn…dus.
   Ik roep al jaren dat de commissie niet de macht moet hebben, die ze nu hebben. Het moet terug naar de landen, het volk (ofwel een verkeerd voorgelicht volk ook rare sprongen maakt…dus ook een gevaar erachter kan schuilen) zonder meteen alle Europese voordelen af te breken zoals reizen, werken, wonen, ziektekosten etc,

   Weet je wat? Europa is niet het probleem de NAVO (nato, de North Atlantic Treaty Organisation) is het probleem en de internationale bankiers en mensen die geen loyaliteit met het land en volk hebben, maar internationaal opereren.
   Laat ons liever over een exit uit de NAVO praten…dat zou veel geld en ellende schelen.
   Iedere keer als de Angelsaksen oorlog willen, moet de rest van de leden gewoon klaar staan en mee vernielen. Nee, bedankt!!

   Ondertussen heeft de Noor Jens Stoltenberg (NAVO generaal secretaris) een nieuwe assistente…
   Rose Gottemoeller, is o.a. ook op deze lijst te vinden.

   https://thezog.wordpress.com/who-controls-the-state-department/

 4. Nico,
  bedankt voor je toelichting.
  Ik denk ook dat onze kinderen en (eventuele) kleinkinderen het zwaar zullen hebben. Dat maakt me best verdrietig soms. Steeds vaker denk ik eraan het land te verlaten. Maar ik zou niet naar Noorwegen gaan en ook niet naar Zwitserland, daar is het veel te duur. Daarom snap ik ook niet zo goed hoezo men deze landen als voorbeeld gebruikt voor soortgelijke afspraken met de EU.
  Mijn gevoel zei me de hele tijd dat het van ‘hogere hand’ is afgesproken, de Brexit…men heeft blijkbaar iets anders voor met Europa…wat precies dat zullen we meemaken, leuk of niet.
  Interessant is de achtergrond van Boris Johnson oftewel zijn vaders kant. Als je op wiki leest onder ‘birth & ancestry’ dan vind ik het toch wel een bijzondere achtergrond.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Boris_Johnson
  In ieder geval, deze man zit niet toevallig op deze positie, tenminste kan ik me dat niet voorstellen.

  Nu heb ik dit artikel gelezen en ik vrees dat het hele Brexit verhaal gewoon een ‘hoger doel’ moet dienen, en dat is niet het doel wat de meesten volgens mij voor ogen hadden.

  http://henrymakow.com/2016/06/brexit-what-is-the-globalist-game.html

  http://www.telegraph.co.uk/news/2016/06/17/vladimir-putin-states-david-cameron-may-have-called-eu-referendu/

 5. 8. De EU is ontstaan in 2005 tegen de wil van de Nederlandse en Franse bevolking die in referenda hebben aangegeven tegen te zijn.

  Vraag me toch af…, is het vanaf dat moment niet wettelijk illegaal?

 6. Ach wat een zielige vertoning. Engeland is eruit en hier krijgen ze spontaan een plaatsvervangend spijtgevoel. Het doet me denken aan dat verhaal uit het eerste testament van de bijbel.
  Het joodse volk wil uit de slavernij van Egypte verdwijnen en vrij en onafhankelijk zijn. Onderhandeling na onderhandeling loopt vast en op het laatst moet Egypte zwichten voor zoveel rampspoed (sprinkhanen, ziekten, overstromingen enz.) Dan laat de Farao ze gaan maar bedenkt zich en gaat ze te zwaard weer achterna totdat ze door de Rode zee kunnen ontsnappen.
  40 jaar? zwerven door de Sinai woestijn er dat ‘het beloofde land’, Palestina bereikt is.
  In al die jaren niets dan gemuiter en gezeik en er gaan zelf stemmen dat ze liever terug willen naar de vleespotten van Egypte. Gaan zelf Het Gouden Kalf (Baal) aanbidden als de baas even weg is om des stenen tablets op te halen.

  Wat leert men uit dit vergelijk?
  Het is godverdomme nooit goed!

  Wat is er dan zo comfortabel aan het lauwe badje van een met de dag groeiende fascistoïde bureaucratisch-technocratische dictatuur?
  De kranten en de hele mediabups ziet de Nexit al aankomen en trekken alle registers wagenwijd open om de nederlander preventief bang, afkerig, en benauwd te maken voor een eventuele uittreding.
  Met ons geld wederom natuurlijk.
  Reken maar dat ik met de V&R garde er alles aan zullen doen om van de luizenplaag af te komen.

  • Rob en Rob, de beweging V&R is gestoeld op nobele gedachtes maar heeft 1 valkuil. Het feit dat V&R mensen naar voren tracht te schuiven op het politieke toneel (is te lezen op de website van V&R). Dat is niet de locatie van het strijdveld en volgens mij weten jullie beiden dat maar al te goed. De inhaalslag moet gedaan worden onder het volk zelf. Ik knan van te voren inschatten dat het investeren in inmenging in de politieke orde verloren energie en middelen zijn.

    • Staat er al geschreven, het volk zelf oftewel….op de straat. Helaas de middelen en methodes om de goed geindoctrineerde massa te bereiken zijn ‘momenteel’ niet toereikend.
     Redenen waarom het volk nagenoeg apathisch, passief of zelfs soms aggresief reageert bij het aanleveren van bewijslast die het wereldbeeld verstoord kunnen zijn: sociale druk (Asch experiment), handhaving positie van mensen met enige vorm van gezag (Stanford experiment) en misschien zelfs subliminaal geprogrameerde kortsluiting bij conflicterende informatie geleverd door derden (Stigmatisering complotdenkers).
     Een directe oplossing heb ik niet, wat wel een goed begin is en waar V&R al een aftrap mee heeft gemaakt is organiseren.

     • Heb zelf zojuist een Nieuwsbrief van Johan Oldenkamp ontvangen , met wat goede hints ;

      Maak kennis met de Basispartij

      Op 15 maart 2017 staan de komende parlementsverkiezingen gepland. Dat lijkt nu nog heel ver weg, maar schijn bedriegt soms. Momenteel staat de Partij voor Vreemdelingenhaat (PVV) bovenaan in de peilingen. Is er nog een kans dat de Nederlanden een dictatuur door die verwilderde Geert kunnen voorkomen? Ik denk van wel! Sinds kort is er namelijk de Basispartij. Kijk maar eens op Basispartij.nl.

      Ik weet dat er al vele initiatieven onderweg zijn om naast de gevestigde partijen ook deel te gaan nemen aan de komende parlementsverkiezingen. Ik weet ook hoeveel tijd, geld en energie het kost om daadwerkelijk op het stemformulier te komen. Gaan we nu weer met allemaal kleine partijtjes meedoen? Of vormen we gezamenlijk een geheel tegen de gevestigde orde en met name tegen die gevaarlijke Geert. Wat velen namelijk niet weten is de vereniging met de naam ‘Partij voor de Vrijheid’ slechts één lid kent, namelijk die geblondeerde demagoog zelf, en dat het voor anderen dus onmogelijk is om daar ook lid van te worden. Er zijn wel veel meer mensen actief binnen de PVV, maar formeel heeft niemand van hen iets te zeggen binnen deze “vereniging van één”. Welk weldenkend mens stemt daar nu op?

      Kortom, laten we massaal een halt toeroepen aan deze anti-democratische populist. Ik denk dat de Basispartij daartoe een uitstekend initiatief is, want het haalt precies de angel uit de huidige situatie. Wat vind jij?

      Openheid over Oranje en de Koninklijke Beerput

      Omdat de video over “Openheid over Oranje” inmiddels bijna 7 duizend maal is bekeken heb ik vorige week besloten om een vervolgvideo te maken over de Koninklijke Beerput in de Nederlanden. Kijk bij het Nederlandstalige nieuws op Pateo.nl of op mijn Nederlandstalige youtube-kanaal om deze video van een half uur te bekijken.

      Ik heb niet de illusie dat hiermee de onderste steen boven is. Het is dus heel goed mogelijk dat er ook nog minimaal een derde video gaat volgen. Zo stip ik aan het einde van deze beerput-video de moord op Marianna Vaatstra (1982 – 1999) aan, maar zeg ik daarin ten onrechte dat ze van haar fiets zou zijn getrokken, want ik meen me te herinneren dat destijds ergens gelezen of gehoord te hebben. Afijn, eerlijk gezegd ken ik inderdaad lang niet alle details van deze afschuwelijke moord. Kun je me helpen om ook daarin de volledige waarheid boven tafel te krijgen, stuur me dan even een berichtje.

      Oproep aan twitteraars

      Het valt me op dat steeds minder mensen zelf op zoek gaan naar informatie. De meeste mensen wachten af totdat het nieuws hen bereikt. Daarom heb ik onlangs besloten toch maar te gaan twitteren. Dat is voor mij veel minder werk dan deze nieuwsbrieven maken en versturen. Hierbij roep ik dan ook alle nieuwsbrieflezers die een Twitter-account hebben om mij ook via Twitter te gaan volgen. In het Nederlands twitter ik via “JohanOldenkamp”, en in het Engels via “WhollyScience”. Uiteraard zal ik op verzoek dan ook nieuwsbrieflezers gaan volgen.

      Wat te denken van de winst van het Brexit-kamp?

      Ik kon mijn ogen niet geloven toen ik afgelopen vrijdag de uitslag van het Britse referendum over de EU zag. Natuurlijk waren er ook weer achterdochtige bloggers die meenden dat deze overwinning van het Brexit-kamp juist de bedoeling was van de club-die-we-nooit-de-macht-hadden-moeten-geven. Ja, zo kun je overal wel iets achter zoeken. Dat gaat mij in ieder geval te ver. Ik zie in de mainstream-berichtgeving namelijk duidelijk dat die machtzieke club nu opeens echt alles uit de kast probeert te halen om de schade ongedaan te maken, en anders in ieder geval zoveel mogelijk te beperken. In hun ogen dient de Europese monsterstaat er echt te komen. Wat mij betreft verlaten de Nederlanden de EU zo snel mogelijk, zoals ik ook al bij de parlementsverkiezingen van 2012 heb aangegeven in het partijprogramma van de SOPN.

      Maken WIJ Basispartij groot ?

      http://basispartij.nl/

 7. Schijnbaar levert m aar wat aan rotzooien meer opdan naar deburger luisteren?

 8. Het enige waar ik huiverig voor ben maar wat met enig vertrouwen in de vele honderdduizenden die in de startblokken staan om eindelijk eens te beginnen met een echte 21e eeuw misschien daardoor weer een stuk minder, is de afwachtende houding van de massa die het bestuur gewoontegetrouw overlaten aan de stropdassen van ‘de regering’.
  Het afstoten van de EU vraagt dan wel een heel ander soort betrokkenheid van de bevolking.
  Gelukkig hebben we Vrede&Recht achter de hand.

 9. En Sjonnie B, je bent wel erg van gisteren als je nog steeds gelooft in en waarde hecht aan de “cijfers” van het Communistisch Bureau Staatspropaganda en het Communistisch Propaganda Bureau, beiden buikspreekpop van “het beste kabinet sinds wo II” – de vazallen die als een knipmes buigen voor “Brussel” en die op hun beurt weer ja en amen roepen voor hun “hogere meesters”. Die “Europa-gezinden” zouden hun roze bril eens moeten afzetten om de structuur van de dictatEUr te doorgronden.

 10. “De EU om van te houden” :

  http://www.langleveeuropa.nl/2016/06/de-eu-om-van-te-houden-6-oprichters-eu-bepalen-toekomst-meer-eu/

  http://www.langleveeuropa.nl/2016/06/hoe-je-een-brexit-referendum-kan-negeren-naar-meer-eu-vk-integratie/

  http://www.nrc.nl/handelsblad/2016/06/23/maar-weet-u-wel-waarom-2882163

  http://www.925.nl/archief/2016/06/26/hold-your-horses-brexit-wordt-waarschijnlijk-getorpedeerd-door-het-britse-parlement/

  En zolang we nog steeds met het Babylonische geldcreatie uit het niets systeem van de monetaire alchemisten die al een aantal eeuwen aan het frobelen zijn opgescheept zitten…

 11. 1 De Europese Unie is een indirecte democratie, groot en log apparaat en niet transparant. Op deze manier houden de deelnemende landen de meeste invloed en kan er niets gebeuren zonder dat daar overeenstemming over is. Op een groot aantal onderwerpen kan een land, ook Nederland, een veto uitspreken en dan gaat het niet door. Alleen wordt nooit bekend gemaakt welk land een besluit heeft tegengehouden. Dat om onrust te voorkomen en de zoveel mogelijk macht bij de individuele landen te houden.

  2 Gezegd wordt dat de rijken meer dan 100 miljard verloren na de Brexit. Er wordt niet bijgezegd dat hier bijvoorbeeld ook pensioenfondsen onder lijden, waardoor de pensioenen van de kleine man niet meer kunnen worden gegarandeerd. Goed gedaan hoor!

  3 Volgens de schrijver is de armoede en werkeloosheid in de meer dan 50 jaar EEG en EU gestegen. Ik weet niet, maar zelfs de armste Nederlander nu is, vergeleken met 50 jaar geleden, rijk! Als je de definitie van armoede steeds naar boven bij stelt,men dat doen we, zullen we altijd armoede houden. Alleen heeft dat dan niets meer met honger te maken, maar met hoe vaak je op vakantie kunt en hoeveel breedbeeld tv’s je in huis hebt staan.

  4 Binnen de EU bepalen de grootste landen het beleid samen met de multinationals en daar zit Nederland als 8st grootste land bij.

  5 Het vrijhandelsverdrag TTIP wordt door de Europese Commissie en de VS uitonderhandeld. Dat gesprekken zijn uiteraard niet openbaar. Wel komen er steeds deel resultaten naar buiten waarover dan weer in het openbaar gesproken wordt. Zo gaat dat nu eenmaal als je wat wil bereiken.

  6 Noorwegen heeft veel gas en olie, dat hebben wij niet; wij zijn in belangrijke mate afhankelijk van handel en doorvoer. En in de bergdorpen in Zwitserland staat er zelfs hond op het menu. Daarmee wil ik niet vergeleken worden. Bovendien is het rijk geworden door banken de wet te laten omzeilen, wat de belangrijkste reden is geweest niet mee te doen met de EU. Fijn voorbeeld!

  7 Over de invoering van de Euro is destijds niet goed nagedacht. Maar ieder nadeel heb zijn voordeel. We zijn wel van al die wisselkoersen af.

  8 Dat gependeld tussen Brussel en Straatsburg is inderdaad belachelijk en kost miljoenen, geen miljarden.

  9 De EU is ontstaan met het verdrag van Maastricht. Dat was nog ver voordat wij in 2005 tegen de “Europese grondwet” stemden. Die is toen ook veranderd, met nog meer pagina’s “aanpassingen en afwijkingen”. We geven de EU als Nederland te veel macht, dat moet inderdaad anders. Maar als we vertrekken, schieten we daar niks mee op, want we zullen toch met de anderen moeten blijven onderhandelen, omdat wij afhankelijk zijn van handel en doorvoer.

  10 De EU staat inderdaad heel ver bij de burger vandaan. Zonder enige kennis, heeft wel iedereen een mening, vaak gebaseerd op emoties en sentimenten en onjuiste feiten. Ik ben niet voor deze EU. Het moet kleiner en democratischer. Maar eruit stappen is niet de oplossing, want ook dan zullen we moeten onderhandelen en dus water bij de wijn moeten doen.

  • Piet Heijn, bedankt voor je ‘argumenten’.
   Nu is het voor nóg meer mensen duidelijk dat we eruit moeten!
   Bedankt voor je inzet.

  • beste Piet Hein,

   ik zal mijn mening op je punten geven:

   1 De EU structuur is in het geheel niet democratische

   2 Dat betekend dat de pensioen fondsen onbehoorlijk lopen te speculeren,
   degelijke lange termijn beleggingen zijn niet onderhevig of minimaal aan markt grillen.

   3 Zie een grafiek van de salaris ontwikkeling en het bruto nationaal product
   http://www.joop.nl/nieuws/dnb-koopkracht-in-15-jaar-niet-gestegen

   4 Het kartel van multinationals de 1/10% en de corrupte politiek bepalen het beleid
   zie de welvaart verdeling http://sargasso.nl/rijken-worden-weer-rijker-nederland/

   5 Wie! wil wat bereiken en voor wie de 1/10%? niet voor de reële economie
   dat is wel zeker,want wij,de mensen hebben door de ttip helemaal geen controle meer
   we kunnen niet eens naar een rechter stappen.

   6 Noorwegen doet het goed,had Nederland ook met zijn gasbel kunnen doen
   maar heeft het aan de grote olie maatschappijen verkwanseld.
   Gek he dat de grootste bedrijven die ook! het beleid in de EU bepalen allemaal
   gebruik maken van Zwitserland het rovershol van de wereld,hoe in hemelsnaam
   kan je dan voor de EU in de huidige vorm zijn Piet Hein.

   7 Daar is indertijd heel goed over na gedacht,met voorspelbaar resultaat om
   nog meer EU te kunnen invoeren dat is nu wel heel zichtbaar, ik zij toen al
   een vrachtwagen met verschillende maat banden gaat niet.

   8 Ja mee eens, helemaal afschaffen in de huidige vorm.

   9 Of er voor de EEG en de EU geen handel en doorvoer was
   daar is Nederland groot door geworden zonder de EEG/ EU dictatuur
   maar dat is een ander verhaal met heel veel haken en ogen

   10 Zie IJsland, wel toegang tot de EU zone maar geheel onafhankelijk geen land in de EU
   heeft een IJsland boycot hoor,dat is ook de weg van NL te gaan naar mijn mening.

   Ik zal nog wat toe voegen,als we echt op willen staan.

   Directe democratie
   Schuld en rentevrij geld
   Persoonlijke soeverein

   Pas dan krijgen we een betere wereld

   groet
   maup

 12. Volgens mij lopen jullie in dezelfde pas dan Hillary Clinton, de CIA en NAVO met Brexit, Nexit etc gedoe.
  Wat verwachten jullie dan dat er anders zal worden? of kikken jullie gewoon op chaos?

  Kom dan met serieuze voorstellen, ga de mensen laten weten dat de Commissie niet deugt. en niet de gehele EU….schaf de Commissie af door petities, maak je sterk binnen de EU…want er zijn wel rechten voor de Europeanen, maar die moet je wel kennen. Zoals 2 miljoenen stemmen verzamelen om iets voor elkaar te krijgen. Versla ze met hun eigen ‘wapens’…

  Als ik hier sommige reacties lees, dan denk ik dat er echt geen betere, rechtvaardigere wereld komt, met al die ‘haters’ hier. Spreek je eigen politici aan, degenen die in Brussel zitten (gekozen, door NL of BE, of GB..etc) om verandering…maar please loop niet in het open mes van de ‘wolven in schaapskleren’!!

  Wie de taal machtig is (anders gooi het in een vertaalmachine)…er bestaat een kans dat alles alleen maar erger wordt, de fronten verharden, en we zullen nooit meer vrede hebben…hier it comes, 1984.

  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2016/06/26/nato-strebt-wegen-eu-krise-staerkere-rolle-in-europa-an/

  Wat ik al eerder deze dagen schreef, waarom maakt zich niemand druk om de NAVO??
  Farage is voor mij controlled opposition en een toespeler voor de elite, wetend of onwetend Hij die zich zelf verrijkt op de rug van de belastingbetalers. Er wordt zelfs gesteld dat hij mee verdient met zijn foute uitspraak dat het volk geen Brexit wil’, daardoor hebben speculanten veel geld verdient, de laatste dagen. Hij wellicht ook.

  Erbij komt dat Engeland een grote voorstander van de TTIP is, in vergelijk met de EU leden.

  Natuurlijk is een wereld in harmonie het ideaal….maar ik als idealist ben toch realistisch genoeg om te kunnen herkennen..hoe je het ook wendt of keert…dat we allang hebben verloren….we mochten ‘wakker worden’ omdat het erbij hoort bij het eindspel. Sterkte allemaal.

  • Ik blijf het herhalen, oplossingen komen niet vanuit het gezag (wetgever / overheden). Men kan brieven sturen, petities houden, referenda organiseren of demonstreren en niets van dat zal resulteren in meer vrijheid. Het tegendeel is zelfs waar, uiteindelijk zal het resulteren in beperkingen van vrijheid. Al de voorgenoemde handelingen zijn ook min of meer te veregelijken met bidden of een wake houden.
   Wetgevers (overheden) hebben het ontnemen van rechten zoals deze opgesteld zijn in de Grondrechten, Bill of Rights, het UVRM en EVRM verheven tot een kunst. Hier hebben ze een middel voor uitgevonden wat wetgeving heet. De meeste wetgeving gaat namelijk niet over het bewaken van de omschreven rechten en de eventuele sancties die erop staan bij het aanrichten van onrecht maar over het rechtvaardigen van onrecht. Daarnaast heeft de wetgever de vervelende neiging om de gezaghebbenden meer rechten toe te kennen en meer bescherming te bieden als degenen die juist door wetgeving beschermd zouden moeten worden. Een prachtig voorbeeld heeft zich voltrokken in Goor in het afgelopen weekend. Een politieagente die in haar billen geknepen werd heeft aangifte gedaan van aanranding en de ‘dader’ is dezelfde dag nog opgepakt. Als iedere andere willekeurige vrouw hetzelfde overkomt mag deze al blij zijn als de aangifte wordt opgenomen ondanks dat de politie verplicht is iedere aangifte op te nemen. Als de aangifte opgenomen is zal deze in het gunstigste geval intact blijven in het archief.

   Zoals ik aangaf in 1 van de Brexit draadjes op DLM, de populistische partijen gaan hier garen bij spinnen en zojuist kon ik de bevestiging nalezen op teletekst. Wat je heel goed inziet is dat een wel / niet Brexit allang ingecalculeerd was en beiden gunstig zijn voor de plannetjes van degenen ‘in the big club we ain’t in’. Er zijn meerdere scenario’s mogelijk waarbij de ‘volksvertegenwoordigers’ het beleid bepalen en al die scenario’s zijn slecht voor het volk zelf (in heel Europa). Zoals je al duidelijk stelt ‘dat we allang hebben verloren’. Het internet heeft een gelegenheid gegeven om wakker te worden aangezien het nieuws wat men als mens opneemt zelf bepaald wordt en niet voorgeschoteld door de MSM. Vandaar dat er ook veel controlled opposition te vinden is op het internet wat deels eenvoudig te herleiden is naar de bekende controlled opposition van het politieke spectrum waarvan Wilders, le Penn en Farrage de bekende voorbeelden zijn. Omdat het internet niet in staat is de werkelijkheid te verbergen met betrekking tot geopolitieke gebeurtenissen is de controlled opposition die hier ingezet wordt het best te omschrijven als meebuigen op de meest idiote manier. Bekendste voorbeeld hiervan is Alex Jones. Deze mensen hebben het tot een kunst verheven om de werkelijke gebeurtenissen aan te vullen of aan te passen op een dusdanige wijze dat de term ‘conspiracy theorist’ de tegenovergestelde belading heeft als ’theoretical physicist’. Een ‘conspiracy theorist’ heeft dezelfde werkwijze als een ’theoretical physicist’.

   George Carlin heeft al heel duidelijk op humoristische wijze duidelijk gemaakt ‘The game is rigged’. Dan is het logisch om te stellen dat het spel maar op 1 manier kan worden gestopt en dat is niet meer meedoen. Dat is helaas een haast onmogelijke opgave aangezien sociale controle iedereen die niet mee wenst te doen zal bestempelen als paria.Dat mensen onder sociale druk zijn te sturen is hardhandig aangetoond in de geschiedenis waarbij sociale druk in staat blijkt te zijn het morele kompas te overschrijven waarbij rechtvaardige mensen in staat zijn om onrechtvaardige handelingen te verrichten die de meesten zonder sociale druk zouden omschrijven als onrechtvaardig. Er is tevens wetenschappelijk onderzoek geweest waarbij er geen slachtoffers zijn gevallen waarbij men aan wilde tonen hoe mensen reageren onder sociale druk. Hierbij is aangetoond dat ongeveer 75% van de mensen bezwijkt onder sociale druk met als gevolg de werkelijkheid te ontkennen.
   https://www.youtube.com/watch?v=sno1TpCLj6A

   Zolang het volk om welke reden dan ook de rode pil weigert in te nemen zal het sociale evenwicht niet de juiste balans vinden. Momenteel is voor de wakkere mensen de keuze of slikken of ‘off the grid’ gaan. Zoals het er nu naar uitziet schat ik het heel somber in voor het nageslacht en daar gaat geen politieke stroming iets aan wijzigen.

   • Dank je wel Peace.
    Farage heeft het al over de Commonwealth….ongelofelijk. Nu laat die zijn masker vallen.
    Het is een wereld vol opportunisten en hun masters.

 13. Vier presidenten, onverkozen, in bed met de grote multinationals. Ik moet er niet aan denken dat we hier vier exemplaren van Mark Rutte hebben (helaas zijn het er waarschijnlijk veel meer als ik naar Den Haag kijk). Er zal echt wel een Nexit komen, ik vrees alleen dat we nog even geduld moeten hebben…

  • En dan, beste Irma?
   Wat gebeurt er dan? Wat is jouw plan?
   Misschien wel de multinationals afschaffen en de mensen die er mee naar bed gaan…?
   Denk je niet dat een Nederlandse multinationals schijt heeft aan wat jij denkt? Zij doen toch al lang zaken met de gehele wereld. Alleen Jan met de pet heeft er geen enkel voordeel aan, sterker nog alle problemen blijven en nemen toe. Zolang dezelfde machtsstructuren van de laatste eeuwen er zijn, zal er niets veranderen. Er wordt al eeuwen verdraaid vooral in GB. Zoveel onrecht in de wereld onder gehele bevolkingsgroepen door het toedoen van GB.
   Misschien daar een keer aandacht aan besteden? Leeggeroofde landen, een Commonwealth (altijd voor een wereldoorlog goed)…etc. Daar kan helaas ook ene mr. Bean of geweldige muziek niets aan veranderen.
   Grappig is wel dat je op dezelfde lijn zit dan Wilders. Nooit gedacht. Zo snel gaat dat blijkbaar als men voor manipulatie openstaat…

   • Niet zo kort voor de kop, Nica.
    Uit deEu is niet alleen het predicaat van de rechtse partijen. Vrede&Recht is rechts noch links maar eveneens zwaar tegen een euro dictatuur.
    Het argument dat de UK veel imperialistiche ellende op z’n naam kan schrijven is zondermeer waar maar wie kun je dat aanrekenen?
    Bepaald niet de limey op de onderste sporten van de maatschappelijke ladder!
    Het zijn de aristocratische ploerten die de boerenoorlog gevoerd hebben, India platgelopen z.g.n. Australie ontdekt en vele vele andere grote en kleine onderdelen die toegevoegd hebben aan de commonwealth. Weet je nog, de Falkland oorlog waarbij die heks Thatcher zonodig over de rug van jan lul, ofwel john dick die flauwe eilanden weer terug moest middels spierballengedrag om haar eigen flutego op te poetsen? (Hey ho the witch is dead)
    Het is hetzelfde tuig wat in dit land ook hetzelfde stinkgedrag vertoond en waarbij de oliedomme bevolking zonder na te denken vaak zegt,”ja maar WIJ waren in het verleden ook niet zulke lievertjes”. Terwijl het tuig wat jan lul dwong om te dienen voor het z.g.n. vaderland de zakken vullen kon en wat het nog steeds doet. Alleen zijn de slaafjes niet zwart meer maar blank.
    Dat is ook het terechte sentiment waarom men uit de ‘old boys club ‘ wil. Want wie zijn er al die jaren geen barst beter van geworden? Juist degenen die eruit gestapt zijn.

    • Dank Rob.
     Als Europa zonder toedoen van de Ashkenazi tak verder kan, dan komen we ergens.
     Ik ben vooral tegen een werelddictatuur aangestuurd door international opererende rotzakken.
     Als je Europa al als een dictatuur beschouwt wat is dan de VS of Saudi-Arabië voor jou?
     Ik vrees dat niet alleen de gewone mens verkeerd voorgelicht wordt, maar ook politici die op sleutelposities zitten. Er wordt monter erop los gelogen…en dan gaat het van alleen een bende worden…dat is wat er gebeurt.

     Het gaat in mijn beleving niet om de EU, het gaat om het naar hun zin zetten van de gehele wereld, de nwo at work,.

 14. Wat is dit toch een mooie propaganda, zonder een enkele bron die ook maar enigzins betrouwbaar is. Meer armoede, meer werkloosheid is feitelijk, controleerbaar FOUT. Niet waar, onzin. Kijk maar eens op de pagina van het CBS, wat het betreft armoede is heel Europe er de laatste 50 jaar erg op vooruit gegaan. Hetzelfde geldt voor werkloosheid, de percentages zijn niet wezenlijk hoger dan vroeger. Ik adviseer: Zet je ’tin-foil hats’ af en kijk eens verder dan je nationalistische neus lang is. Doe ook eens een poging om je ’tegenstander’, de Europa-gezinden aan te horen.

   • Hola aloha amigo Rob,

    señorito Sjonnie B is een rasechte SS’er (StaatsSlaaf), want Sjonnie vertrouwt het CBS. Ach hij is ook zo gehersenspoeld van jongs af aan door de staat en daar is Sjonnie B zich nu nog steeds niet bewust van. Sjonnie B behoort tot de kudde polder sheeple, blindly following what the government and government-controlled news media tell them…

    http://asheepnomore.net/wp-content/uploads/2013/11/800826.jpg

  • Oh de europa van de EU gezinden? Dat luister ik wel naar George Soros en Rothchild plus al die anderen die bakken geld per jaar getoucheerd krijgen.
   En armoede? Nee hoor dat is er niet. Met de kop in het zand zie je ze inderdaad niet.

  • Sjonnie heeft blijkbaar dit niet gelezen,volg het spoor en je vind genoeg betrouwbare info.

   http://www.eu-facts.org/en/background/dark_roots_europe_lecture.html

   En Sjonnie haalt de EU en Europa door elkaar,we zijn niet tegen Europa maar tegen een
   ondemocratisch bestuur,een kartel en dictatuur van bedrijven en banken die de Europese commissie aanstuurt en ook wetgeving invoert die kritiek op de EU strafbaar maakt,
   politieke partijen kan verbieden en je kan laten opsluiten zonder in staat van beschuldiging
   gesteld te worden,of wel habes corpus is afgeschaft.

   Daar ben jij dus voor Sjonnie????!!!

 15. Ik ken nog veel meer redenen bedenken om te stoppen met bestuur an sich ook wel bekend als anarchisme.

 16. En juist ook NOS Fabeltjes Krant laat zien hoe kinderlijk naief jong en “hoogopgeleid” is en ze hebben het ook nog eens aan zichzelf te wijten want ze waren niet massaal opgekomen.

  http://www.nos.nl/uitzending/16443-nos-journaal.html

  En altijd weer dat stompzinnige eenzijdige beeld wat de MSM wil verkopen:

  http://www.rtlnieuws.nl/nederland/vooral-lager-opgeleiden-steunen-nexit

  + reacties. Duidelijk; de “elite” wil juist (het gros van) de jonge utopisten, naief ,kneedbaar en geindoctrineerd in globalistisch denken!

  En de machtselite zal de machtselite niet zijn als:

  http://www.infowars.com/former-blair-advisor-pushes-second-referendum-to-sabotage-brexit-vote/

  Al meerdere keren toegepaste strategie van de dictators;net zo lang door blijven drammen tot het “gewenste resultaat” er is.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.