Gemeente vangt wel vluchtelingen op, maar zet medelanders op straat

Heuvelrug – Als het aan burgemeester Naafs ligt mogen Heuvelruginwoners asielzoekers met een verblijfstatus opvangen in een containerwoning in de tuin, terwijl deze zelfde burgervader alles in het werk stelt om 24 medelanders die nu opgevangen worden op een camping in december van dit jaar op straat te zetten .

Dit drama waarover iedere inwoner zich alleen maar boos kan maken komt uit de koker van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Vanaf 15 december 2016 mag er niet langer permanent gewoond worden op camping Wildzicht in Leersum, die nu opvang biedt aan 24 mensen. De gemeente zet opeens na twintig jaar gedoogbeleid deze mensen op straat. Zij wonen bij Van Doorn in een caravan of woonunit, omdat zij hun huis zijn kwijt geraakt en nergens anders meer terecht kunnen.

Het is een klap in het gezicht van iedere bewoner om door een gemeente op straat gegooid te worden, terwijl deze zelfde gemeente zich wel inzet om vluchtelingen onderdak te geven.

Een reactie van een van de 24 bewoners: “Er wonen op Wildzicht tenminste 24 personen met verblijfstatus die allemaal graag in aanmerking willen komen voor deze containerwoningen. Hoeveel kunnen erbij burgemeester Naafs in de tuin??”

Dit beleid is er duidelijk op gericht om verdeeldheid in de samenleving te zaaien. Dit smeekt om boze reacties richting vluchtelingen die aan deze verdeel en heers-praktijken niets kunnen doen. Tot nu toe lijkt de gemeenteraad van deze gemeente dit allemaal prima te vinden.

In de gemeente Utrechtse Heuvelrug is een coalitie van SGP, GL/PvdA, CDA en D66 verantwoordelijk voor het gevoerd beleid. Burgemeester is Frits Naafs.

Rob Vellekoop, 24 juni 2016

legal2people
Gratis juridisch advies in bijstandszaken

20 Comments

 1. Ik ben de vorige eigenaar van de camping waar het over gaat Zeker 15 jaar geleden kwamen wij al in aanraking met mensen gescheiden ,zonder werk ,zonder huis. En die mensen namen wij dikwijls op , op de camping , Waarom wel voor toeristen een plaats vrij maken en niet voor hen , zo dachten wij. Maar in de laatste 8 jaar is de vraag om een dak boven hun hoofd alleen maar gestegen .Herhaaldelijk werden wij door omliggende gemeenten gevraagd ,of we nog een plekje voor een pers ./gezin hadden omdat zij uit hun huis waren gezet Niemand op straat was toen al onze conclusie en dat blijft zo ! Hr. Naafs en consorten kom maar met goede ideeën.

 2. Als je als “medelander” met al die kansen en hulp die je krijgt op een camping terecht komt zit het niet mee in het leven. Als je er met z’n allen voor zorgt dat het op een vuilnisbelt gaat lijken moet je je afvragen in hoeverre jij als “medemens” je recht aan het verspelen bent op hulp. Mensen die uit een oorlogssituatie vluchten hierin betrekken is makkelijk scoren en kenmerkend voor klagers en steunaanvragers zoals op deze “camping”.
  Vooral doorgaan op facebook en andere media. Wordt maar boos op de maatschappij omdat jij het zo “slecht” hebt.
  Kijk vooral niet in de spiegel of naar de rotzooi die je zelf creëert.
  Klaag maar tot je in een verzorgingstehuis of een ziekenhuis terecht komt. Hopelijk komt er voormalig asielzoeker aan je bedje die wel wat van het leven wilde maken en jou verzorgt als ieder ander mens die daar recht op heeft.

  • Waarom haal je de Eigen schuld-mythe uit de kast?
   Ieder heeft zijn eigen verantwoordelijkheid, maar als je de verhalen die regelmatig op DLM verschijnen leest, moet je toch zo langzamerhand weten dat er maar een kleine kink in de kabel hoeft te komen waardoor je je baan verliest, je relatie, je huis en je vervolgens met schulden op straat komt te staan.

 3. Even iets recht zetten. De burgemeester is een VDD’er geen SGP/CU o.i.d. Zoek op de naam Frits Naafs en je vind genoeg informatie.

  • Beste Richard,

   in Rob zijn artikel wordt gemeld dat de coalitie van de Utrechtse Heuvelrug uit SGP, GL/PvdA, CDA en D66 bestaat en dus NIET de burgemeester, want de coalitie is geheel iets anders dan de burgemeester.
   Trouwens de coalitie wordt gekozen door de inwoners van betreffende gemeente, echter de burgemeester wordt aangesteld / aangewezen in naam van de polder dictatuur aka koningshuis. En daarom is de burgermeester in vele gemeentes niet een lid van de grootste fractie van die gemeente…. Ai ai ai caramba polder dictatuur in haar zuiverste vorm

   En zie ook het zo (on)betrouwbare wikipedia in deze

   Benoeming
   Een burgemeester wordt in Nederland door de Kroon benoemd,
   https://nl.wikipedia.org/wiki/Burgemeester

  • Het is van wezenlijk belang om te weten van welke kant je genaaid gaat worden. Kortom, de herkomst / filosofie van de partijen zijn toneelstukjes om de diversiteit van de samenleving de schijn te geven dat ze een stem hebben.

 4. ik vind dat ze het niet kunnen maken gwn ik ben een meisje van 15, woon daar ze kunnen een gezin en iedereen die hier woont niet zo maar op straat zetten. Ik ben der niet mee eens iedereen die hier woont heeft een reden om hier te zijn, iedereen heeft hier wat mee gemaakt en iedereen hier is 1 hechte groep geworden..

  kunnen het niet maken!!!!!!!

 5. Wat zou de wereld er toch stukken mooier en rechtvaardiger uitzien als die geleid zou worden door mensen zonder geloofsovertuiging.

 6. Ik ben maar een sterekind. ik vindt dat we aan de basis moeten vertrekken zekerheid vrijheid gelijkheid blijheid elkaar geven goedgezind zonder voorwaarden komt een warme samenleving op aarde welvaart medesterren

 7. Klopt t aantal daklozen wordt met de maand groter, dat ze daar maar eens voorzieningen voor gaan treffen?

 8. Nou dit is gewoon duidelijk een moedwillige poging om die daklozen verder te vernederen.

  Gewoon aanklagen om dit wanbeleid.

 9. Van Corbison zijn betoog begrijp ik zelf ook niets.
  Los van dit artikel wilde ik hier een link plaatsen off topic. Nadat ik de film ‘caged no more’
  gezien heb (caged 2 the fight continues komt uit in 2017) wilde ik zeggen
  die film zou iedereen moeten bekijken (het gaat over human trafficking)
  http://www.cagednomoremovie.com/

  Sorry Rob dat het off topic is.
  Ik ben keer op keer dankbaar voor de lange mars artikelen en jullie inzet.
  En hoe jullie het kromme wat aan een sneltempo op ons afkomt weer recht schaatsen iedere keer.

  groet,

  Miet

 10. De medemens heeft geen rechten, de medemens moet de armoede creeerders in leven houden.

 11. Rob je bent een party poeper , EU iedereen rijk iedereen uitgenodigd door Merkel voor het EU feest en nu ga jij je onderbuik gevoelens profileren in dit artikel. Vorige artikel was EU kreeg een overschot aan christenen die vluchten voor Islam geweld en nu wie zijn deze vluchtelingen nu weer? Pygmeeën uit Australië , deze respons met wrange opmerking.

  • Wat is dat een party poeper? Nog nooit van gehoord. Van de rest van je betoog, snap ik helemaal niets. Nog een poging?

   • Hola aloha amigo Rob,

    Corbi kraamt vaker bullshit uit, zoals laatst plaatste Corbie ook een onsamenhangende en ongefundeerde comment over pensioenen enneh natuurlijk ook over moslims. Ik krijg sterk de indruk dat Corbie zwaar is gehersenspoeld door VOC tattas zoals de valse polder profeet Geert W. Corbie kan zo aan de slag als bruin hemd in een promotie team van de PVV. Enneh polder nationalisten zoals Corbi & Co die nog in fictieve illusionaire (lands)grenzen geloven, die neem ik totaal niet serieus. Enneh wat heel grappig is, is dat een nationalist als Corbi Engelse woorden zoals Party gebruikt in zijn comment, ik hoop dat zijn valse polder profeet dat niet ehhh……..

    Enneh Corbi ik vindt dat NL ook vol geraakt en daarom stel ik het volgende voor:

    Nederland is vol
    alle nationalisten het land uit

    +

    Doug Stanhope on nationalism
    https://www.youtube.com/watch?v=QsPDT5qHtZ4

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.