Britten bevrijden zich uit klauwen EU

Met een meerderheid van 52%  voor en 48% tegen hebben de Britten gekozen om uit de EU te stappen. Remain: 16,141,241, Leave: 17,410,742. Premier Cameron stapt over drie maanden op, zijn vervanger zal de artikel 50 procedure voor uittreding uit de EU voor zijn rekening nemen. Hij neemt de uitslag van dit referendum wel serieus.

EXIT procedure

De twee jaars-procedure om de EU te verlaten is ontworpen om het uittredende landen zo moeilijk mogelijk te maken. Het kostte Groenland drie jaar om er uit te komen, terwijl het enige twistpunt de visvangst was. Cameron die een felle campagne voor het EU-lidmaatschap voerde, heeft vandaag in een verklaring gezegd dat hij zich niet de juiste persoon voelt om dit werk te gaan doen.

Onafhankelijkheidsdag

Nigel Farage heeft gezegd 23 juni tot een nationale feestdag uit te roepen. Hij zei:

“Er zijn 183 andere landen die Onafhankelijkdsdag vieren, en wij kunnen de 184e worden.”

Engeland lijkt in tegenstelling tot Nederland de uitslag van raadgevende referenda wel serieus te nemen. Evenals ons Oekraïne referendum was Brexit een raadgevend. Terwijl Rutte nog pogingen doet de uitslag op een elegante manier naast zich neer te leggen, treedt Cameron resoluut op en luistert naar de meerderheid van de stemmen.

Rob Vellekoop, 24 juni 2016

16 Comments

 1. Het is ook een supersignaal aan de bullshit politici die met z’n allen in bed liggen bij het ECB tuig.
  Het is voor zover ik kan zien passé met de gangbare politieke cultuur. Mensen hebben de buik vol van die leugenaars. Helaas gaat men nog wel stemmen en denkt nog steeds dat het iets uitmaakt.
  Daarom moet er een nexit komen die NIET is aangevraagd ter goedkeuring van die viezerikken.
  Een Nexit is de nieuwe modus om los te komen van de braakwekkende partijenbrei en zwarte pakkencultuur van komkelende mannen met een dubbele agenda.
  Wanneer NL het klaarspeelt om een Nexit met goed resultaat af te leveren dan zijn we in een klap niet alleen van de EU af maar ook van het parlementaire circus.
  Totaal verlies van het bestuursmandaat van de zittende verraders is het doel.

  • Het lijkt erop dat alleen Neofascisten en oud-communisten zich het falen van het Europees project wensen.

 2. Kijk en leer van geschiedenis , Ierland referendum na referendum tot dat de uitslag de niet gekozen salon pooiers van Brussel het beviel en Ierland aan het Infuus EU.

 3. Als het door gaat komt er een nieuw referendum in de UK want de democratische uitslag beviel de tegenstanders van een Brexit niet. UK gaat nooit uit de EU dit referendum was voor de show. Rutte heeft Cameron een mailtje gestuurd van luister doe zo als ik heb gedaan met het Oekraïne referendum veeg je reet af met de uitslag en doe of je neus bloed, kusjes from me Markje

  • Beste Boris, een petitie die onder in de la van een ministerie verdwijnt daar hebben we niet zo veel aan. Sterker nog dat bevordert alleen maar frustraties. Nee, geen doekjes voor het bloeden we moeten echt die EU uit.

 4. Ome Geert roept al op tot een Nederlands referendum over de gele sterretjes. Willen jullie meer of minder gele sterretjes? Tot op heden heeft de waandenker echter weinig voor elkaar gekregen. Democratie is een waanidee, een verkeerde invulling van de feiten. En dan mag je ook nog op een voorgedrukt formulier aangeven waar je het niet mee eens bent. Alsof er ooit geluisterd zal worden naar anarchisten die de hele boel met de banken erbij af willen schaffen. Als iedereen zelf verantwoordelijk is voor zijn leven, zullen veel problemen direct verdwijnen. Weg met de onderdrukkers, en weg met het kapitaal. Democratie is een smerige eenheidsworst die al jaren over de datum is.

 5. Man o man…uit de klauwen van de EU…? Wat is met de klauwen van de NAVO?
  Je snapt het helemaal niet, he?
  Dat hele toneelstuk Brexit is gewoon maar een toneelstuk. Zie je dat dan niet?
  GB was nog nooit echt in de EU…ze hebben immers nog hun eigen valuta gehad.
  Wat ik gevaarlijk vind is dat ook de city of Londen (het financiële centrum van de wereld oftewel nwo) dus er zal vast wel een consequentie eruit rollen en dat is zeker geen vrijheid, beste Rob.

  De grootste krijgsmacht van Europa is Groot-Brittannië…en ik hoop dat Schotland zich nu ook eindelijk van het dominante GB mag afscheiden..en ik hoop op VRIJHEID voor GIBRALTAR.
  Na 300 jaar mag GB er wel een keer opzouten, toch?

  • Beste Nika, stapje voor stapje naar ons gemeenschappelijk doel. Toneelstuk of niet, dat is niet relevant, het brengt mensen in beweging en er begint hoop te gloren dat we van de huidige machthebbers af kunnen komen. Denk niet dat jouw weg de enige is, dat zou jammer zijn en ook onverstandig. Samen kunnen we het tij alleen keren. De versnelling waar jij op hoopt is onmogelijk zolang mensen daarvoor nog helemaal niet klaar zijn.

   • Hoi Rob,

    ik weet dat jij en ook ikke 🙂 op de goede kant staan. En toch moet ik mezelf altijd helpen herinneren, dat de misleiding van de mens op een uitermate subtiele manier gebeurd, dus een uitgekiend systeem dat met de psyche van de mens speelt, en dus manipuleert op een niveau wat voor velen niet meteen zichtbaar is.
    2 deuren met op de een goed en op de andere kwaad erop, soort ‘kinderlokkers’ die verleiden, maar je eigenlijk willen misleiden. Ik hoop het niet, maar ik vrees nog veel meer chaos…dus een koel hoofd bewaren kan geen kwaad…

 6. Van de Britten heeft de EU geen of weinig tegemoetkoming gehad, dus alhoewel tegenstander van het eu-gebeuren vind ik het eerder een verrijking?
  Ben altijd voorstander geweest van het economisch sociaal Rijn-model ipv dat Anglosaksische model, dat laatste dat de economie groei voorrang geeft aan puur omzet, alleen maar groei voorstaat, kost wat kost ,en geen rekening houdt met de werknemer?
  Engeland heeft puur een list met VS bedacht om EU te creeren, en bij realisering erna uit te stappen en het is ze nog gelukt ook, wat dat betreft mag naast het vertrek van Cameron, Junker en andere EU leiders flink achter de oren krabben en ook hieraan gevolg te geven?

  • Ja, steeds maar meer omzet halen…anders piepen de aandeelhouders. Vreselijk systeem, geen rekening houden met de werknemers idd. Afbraak van alle menselijkheid.
   Opvallend in deze is ook dat Zwitserland ervan profiteert, want iedereen koopt nu Franken.
   Voor de gewone Zwitserse betekent dat nog meer boodschappen doen over de grens in Frankrijk en Duitsland, en ‘Rothschild’ wrijft zich de handen…

 7. Als men artikel 50 uit het Europees verdrag goed leest dan is er nog helemaal geen reden om te juichen aangezien het Europees parlement hier nog over moet stemmen. Daarnaast rijst bij mij de vraag, wtf 2 jaar voordat het een feit is en wtf. de wet die ons verbied om te kiezen of we wel of geen abbonement wensen op de EU.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.