Economie groeit en armoede nog veel meer

Volgens het Ministerie van Economische Zaken beleven we 2 jaar van aaneengesloten groei. Volgens Tilburg University is desondanks de crisis voor velen niet voorbij. Er zijn meer dan 700.000 mensen die hun schulden waarschijnlijk nooit meer kunnen aflossen. Daarbovenop lopen meer dan 1.000.000 het risico in een dergelijke situatie te belanden.

“De Nederlandse economie groeide in het eerste kwartaal van 2016 met 0,5%. Daarmee houdt de groei voor het achtste kwartaal op rij aan, een periode van 2 jaar aaneengesloten.” Het Ministerie van Economie brengt deze getallen alsof het ontzettend goed gaat met Nederland. Niets is minder waar.

Onderzoekers van Tilburg University stellen in hun rapport getiteld ‘ Is de economische crisis voorbij? Een onderzoek naar de schulden­problematiek in Nederland’ dat ondanks een aantrekkende economische groei, de crisis nog niet voorbij is voor vele Nederlandse huishoudens wanneer het gaat om de in het verleden opgebouwde schulden. De arbeidsmarkt en inkomensmogelijkheden van velen zijn verslechterd. Hierdoor zijn betalingsachterstanden aanzienlijk toegenomen. Er lijkt een stuwmeer van onhoudbare schulden te zijn dat groter is dan gedacht. Het onderzoek werd in opdracht van Bureau Krediet Registratie (BKR) uitgevoerd.

Die economische groei van het CBS gaat ook voorbij aan de bijna honderdduizend mensen die afhankelijk zijn van een van de meer dan 150 voedselbanken. Waarbij de vereniging van voedselbanken aangeeft dat ze slechts 10% van de allerarmsten kunnen helpen!

In Europa leeft dat 1 op iedere 4 inwoners op of onder de armoedegrens, in NL zijn dat er meer dan 2,7 miljoen. Blijkbaar gaat het bejubelde economisch herstel van de afgelopen twee jaar voorbij aan grote groepen inwoners in het rijke Westen.

Wie is dan eigenlijk de ‘economie’ waarmee het zo goed gaat?

Een goed draaiende economie is evenmin af te leiden uit de geldverruimingspolitiek van de Europese Centrale Bank. Met ingang van april gaat de ECB 80 miljard per maand aan obligaties opkopen, dat was 60 miljard. Met andere woorden de pogingen om de economie te stimuleren door geldverruiming via de centrale bank zijn voorlopig mislukt. Dat is natuurlijk niet zo verwonderlijk want commerciële banken hebben er gewoon geen trek in om meer geld uit te lenen tegen een lage rente en blijkbaar vinden zij veel bedrijven niet degelijk genoeg om hun schulden te kunnen terugbetalen. Dus blijft daar de deur voor groei van het bedrijfsleven (met name het midden- en kleinbedrijf) op slot. (Lees meer over geldschepping en banken)

Dit wilde verhaal van het Ministerie van goed nieuws is niet meer dan een onderdeel van de verkiezingscampagne waarmee Rutte nu al bezig is. Tegenover elk winstcijfer van EZ is een negatief cijfer te plaatsen. De economie bestaat niet. Wel uitkeringsgerechtigden die dwangarbeid moeten verrichten, werknemers met veel te lage inkomens, gepensioneerden die het steeds moeilijker hebben om rond te komen, en nog veel meer groepen mensen die de broekriem moeten aantrekken.

Rob Vellekoop, 14 mei 2016

steunDLMnieuws336x140

 

15 Comments

 1. De leider van de PVV is een ex VVD’er en zoals een oer-Hollandse VOC’er betaamt, is de valse polder profeet Geert W een fascist net zoals zijn aanhang oftewel de Potos (Polder Tokkies) en die hem ook nog eens als hun redder beschouwen. Ach ja het woord Apartheid heeft ook zijn wortels in Holanda.

  Enneh iemand die nu nog in politiek gelooft, moet zich echt in een wanhopige en hopeloze gemoedstoestand bevinden en is gehersenspoeld door de NLse VOC cultuur.

  Zoals de schrijver Robin de Ruiter terecht opmerkt, een groot deel van de inheemse inwoners van Lage Landen a/d Noordzee zijn echt dom. Want de Potos (Polder Tokkies) hebben ten eerste zelf niet eens door dat de denkbeeldige landsgrenzen zijn bedacht door elitaire rovers en deze autochtone VOC piraten zijn juist de personen die de Potos kaalplukken. Maar jaaaaa NL is ook een polder dictatuur / koninkrijk…..

  En zelfs tegenover dieren stelt de PVV zich traditiegetrouw ook fascistisch op, want Apartheid staat bij hen hoog in het vaandel

  PVV: Westduinen: Schotse Hooglanders eruit, honden erin
  http://www.pvvdenhaag.nl/index.php/nieuws/persberichten/775-pvv-westduinpark-schotse-hooglanders-eruit-honden-erin.html

  Ach aan de overkant van het kanaal hebben ze het opperhoofd van het polder fascisme Geert al exposed, echter daar moeten ze nog hun eigen Britse dictatuur (koningshuis) nog exposennnn

  Fascist Exposed – Geert Wilders in HARDtalk [BBC] – Part 01
  https://youtu.be/9m-01pJfLJU

  Apartheid,
  Made in and exported from Holland

  Alpha Blondy – Apartheid is nazism
  https://youtu.be/utngdZP6wH0

 2. Rutte was ooit jarenlang voorzitter van de JOVD, een groepje zeer kansrijke jongeren die vanwege hun ouders met de gouden lepel zijn grootgebracht. Rutte heeft daar geleerd als zeer kansrijke jongere om daar alles weg te lachen en of beter gezegd iedereen uit te lachen. Ondertussen dendert het overgrote deel van de Nederlandse bevolking qua armoedisering e.a. rechten keihard achteruit.

 3. Nederland heeft zelf amper natuurlijke hulpbronnen enneh dat beetje gas wat er in Groningen zit, zorgt tegenwoordig voor veel ongemak vanwege mini aardbevingen en verzakkingen. De vis in de Noordzee voor de Nederlandse kust is zwaar vervuild net zoals in de rivieren en de groente en fruit uit de NLse kassen zijn smakeloos en onder nep licht tot stand gekomen… En de NLse veestapel zit vol met groeihormonen, vaccins en ander chemisch rotzooi.. Tegenwoordig is een kip al binnen 45 dagen volgroeid ipv de natuurlijke 100 dagen en dat gebeurd op deze wijze

  45 Day Life of a Broiler Chicken
  https://www.youtube.com/watch?v=kpQUoa5R150

  Of zie in deze docu hoe de moderne mens omgaat met zijn mede aardbewoners

  Earthlings (NL subs/ondertitel – full length) – documentaire over dieren
  https://www.youtube.com/watch?v=YPtg6VwQLF4

  Daarom beschouw ik mensen die nu nog vlees durven te eten als verstandelijk gehandicapt. Ach aan de andere kant besmetten zij zich zelf met een stukje vlees vol met …… En dan denk ik, eigen schuld dikke bult.

  En el Pais Bajo is een waar belastingparadijs voor Banksters (Banker Gangsters), Multinationals en Muziekbands, want zij betalen hier amper belasting, want de NLse (R)over faciliteert hen daarin volgens oer-Hollandse traditie genaamd de VOC-mentaliteit. Zie deze rondleiding over belasting paradijsen

  De Tax Free Tour
  https://www.youtube.com/watch?v=F7tKCllV6DA

  De Nederlandse Bank was een van de eerste Centrale Banken en was toen het werd opgericht eigendom van een Oranje Polder dictatuur van Duitse bloed…. Want het was polder dictator Willem I die deze bank had opgericht en de eerste eigenaar ervan was. Trouwens de polder dictatuur is niet alleen van Duitse bloed, want binnen de polder dictatuur vinden er ook inteelt praktijken plaats. Zo was polder dictator Wilhelmina getrouwd met haar eigen achterneef en dat inteelt praktijken nadelige gevolgen heeft voor het nageslacht is nu nog waarneembaar, want bekijk de parasitaire koppen van Juliana, Beatrix, de huidige polder dictator Willem en zijn kinderen hebben gezichtsuitdrukkingen van het Down-syndroom. Enneh innerlijk zijn het ook nog eens maniakale psychopaten en hun aangetrouwde levenspartners ook zoals de VOC traditie betaamt.

  Nederland is in Gouden Eeuw heel rijk geworden door slavernij, welks nu zelfs nog steeds plaats vindt in NL, zie alle goedkope arbeidskrachten uit Oost Europa in de kas en tuinbouw en ook in de constructiebouw zijn vele Polen actief voor een karig loontje. Echter het zijn enkele autochtone kaaskoppen die hier een vette boterham aan verdienen en dat noem je ook de VOC mentaliteit en het overgrote deel van de autochtone NL’ ers die gedragen zich als klagende en zeurende polder sheeple…

  De Amsterdamse beurs was de allereerste handelsbeurs ter wereld en opgericht om nog meer winst te maken op de gestolen goederen uit verre landen. En de moderne ridders worden tegenwoordig als managers en CEO’ s omschreven en hebben hun harnas verruilt voor een duizenden Euries kostende maatpak van Hugo Boss. Tegenwoordig bevinden er zich ook vrouwen onder hen, die zich ook als mannelijke machos gedragen met daarbij de oer Hollandse VOC mentaliteit en zij kleden zich ook aan als mannen en hun haardracht is ook…… Vele van de moderne roofridders wonen net zoals vroeger vooral in Amsterdam en daarom stijgen de huizenprijzen in A’ dam wel in tegenstelling tot de rest van NL

  Huizenprijzen in Amsterdam stijgen steeds sneller
  http://www.parool.nl/amsterdam/huizenprijzen-in-amsterdam-stijgen-steeds-sneller~a4224399/

  De Popo (polder politie) behartigt alleen de belangen van de polder elite net zoals in de tijd van Rembrandt, want toen had je al de Nachtwacht en deze gilde beschermde toen alleen de goederen en de belangen van de polder elite…

  Ik kwam in de jaren 80 vanuit Venezuela in NL aan en het leek alsof ik in de (donkere) middeleeuwen was belandt. En sinds mijn aankomst in de jaren 80 is NL verandert in een consumptie maatschappij met vele koopgoten vol met nutteloze goederen. Net zoals de schrijver Robin de Ruiter zie ik deze transitie in de polder als de ondergang van NL en welks tot stand is gekomen door de oer Holandse VOC mentaliteit en niet te vergeten … zie

  Een Wake Up Call Voor “dom” slapend Nederland!
  https://www.youtube.com/watch?v=KWv08GM1B70

 4. ! . . . IK BEN ZELF OP ONTDEKKINGS-TOCHT DOOR HET LEVEN , EN WEET NIET WAT HET OPLEVERT . . . ! GELUKKIG BEN IK NU VAAK GELUKKIGER DAN IN “ZEVEN-EN-DERTIG-ARMOEDIGE-ANGST-IN-PIJN-JAREN”

 5. Nederland heeft zelf amper natuurlijke hulpbronnen enneh dat beetje gas wat er in Groningen zit, zorgt tegenwoordig voor veel ongemak vanwege mini aardbevingen en verzakkingen. De vis in de Noordzee voor de Nederlandse kust is zwaar vervuild net zoals in de rivieren en de groente en fruit uit de NLse kassen zijn smakeloos en onder nep licht tot stand gekomen… En de NLse veestapel zit vol met groeihormonen, vaccins en ander chemisch rotzooi.. Tegenwoordig is een kip al binnen 45 dagen volgroeid ipv de natuurlijke 100 dagen en dat gebeurd op deze wijze

  45 Day Life of a Broiler Chicken
  https://www.youtube.com/watch?v=kpQUoa5R150

  Of zie in deze docu hoe de moderne mens omgaat met zijn mede aardbewoners

  Earthlings (NL subs/ondertitel – full length) – documentaire over dieren
  https://www.youtube.com/watch?v=YPtg6VwQLF4

  Daarom beschouw ik mensen die nu nog vlees durven te eten als verstandelijk gehandicapt. Ach aan de andere kant besmetten zij zich zelf met een stukje vlees vol met …… En dan denk ik, eigen schuld dikke bult.

  En el Pais Bajo is een waar belastingparadijs voor Banksters (Banker Gangsters), Multinationals en Muziekbands, want zij betalen hier amper belasting, want de NLse (R)over faciliteert hen daarin volgens oer-Hollandse traditie genaamd de VOC-mentaliteit. Zie deze rondleiding over belasting paradijsen

  De Tax Free Tour
  https://www.youtube.com/watch?v=F7tKCllV6DA

  De Nederlandse Bank was een van de eerste Centrale Banken en was toen het werd opgericht eigendom van een Oranje Polder dictatuur van Duitse bloed…. Want het was polder dictator Willem I die deze bank had opgericht en de eerste eigenaar ervan was. Trouwens de polder dictatuur is niet alleen van Duitse bloed, want binnen de polder dictatuur vinden er ook inteelt praktijken plaats. Zo was polder dictator Wilhelmina getrouwd met haar eigen achterneef en dat inteelt praktijken nadelige gevolgen heeft voor het nageslacht is nu nog waarneembaar, want bekijk de parasitaire koppen van Juliana, Beatrix, de huidige polder dictator Willem en zijn kinderen hebben gezichtsuitdrukkingen van het Down-syndroom. Enneh innerlijk zijn het ook nog eens maniakale psychopaten en hun aangetrouwde levenspartners ook zoals de VOC traditie betaamt.

  Nederland is in Gouden Eeuw heel rijk geworden door slavernij, welks nu zelfs nog steeds plaats vindt in NL, zie alle goedkope arbeidskrachten uit Oost Europa in de kas en tuinbouw en ook in de constructiebouw zijn vele Polen actief voor een karig loontje. Echter het zijn enkele autochtone kaaskoppen die hier een vette boterham aan verdienen en dat noem je ook de VOC mentaliteit en het overgrote deel van de autochtone NL’ ers die gedragen zich als klagende en zeurende polder sheeple…

  De Amsterdamse beurs was de allereerste handelsbeurs ter wereld en opgericht om nog meer winst te maken op de gestolen goederen uit verre landen. En de moderne ridders worden tegenwoordig als managers en CEO’ s omschreven en hebben hun harnas verruilt voor een duizenden Euries kostende maatpak van Hugo Boss. Tegenwoordig bevinden er zich ook vrouwen onder hen, die zich ook als mannelijke machos gedragen met daarbij de oer Hollandse VOC mentaliteit en zij kleden zich ook aan als mannen en hun haardracht is ook…… Vele van de moderne roofridders wonen net zoals vroeger vooral in Amsterdam en daarom stijgen de huizenprijzen in A’ dam wel in tegenstelling tot de rest van NL

  Huizenprijzen in Amsterdam stijgen steeds sneller
  http://www.parool.nl/amsterdam/huizenprijzen-in-amsterdam-stijgen-steeds-sneller~a4224399/

  De Popo (polder politie) behartigt alleen de belangen van de polder elite net zoals in de tijd van Rembrandt, want toen had je al de Nachtwacht en deze gilde beschermde toen alleen de goederen en de belangen van de polder elite…

  Ik kwam in de jaren 80 vanuit Venezuela in NL aan en het leek alsof ik in de (donkere) middeleeuwen was belandt. En sinds mijn aankomst in de jaren 80 is NL verandert in een consumptie maatschappij met vele koopgoten vol met nutteloze goederen. Net zoals de schrijver Robin de Ruiter zie ik deze transitie in de polder als de ondergang van NL en welks tot stand is gekomen door de oer Holandse VOC mentaliteit en niet te vergeten … zie

  Een Wake Up Call Voor “dom” slapend Nederland!
  https://www.youtube.com/watch?v=KWv08GM1B70

  • Enneh wie herinnert zich niet de voormalige MP van de Lage Landen a/d Noordzee genaamd Balkellende en zijn Balkenende-norm. Als dit heerschap een autootje gaat shoppen, dan houdt hij zich zelf niet eens aan door hem geïntroduceerde Balkenende norm, want in 2010 switchte dit VOC heerschap van christelijke komaf van BMW 760Li naar Mercedes S600. De Benz stond toen bij een Mercedes-Benz dealer in Flevoland en kostte een slordige 600.000 euro.

   Balkenende switcht van BMW 760Li naar Mercedes S600
   http://www.autoblog.nl/archive/2010/02/16/balkenende-switcht-van-bmw-760li-naar-mercedes-s600

   • En in NL zijn er nog genoeg vacatures waar men U € 100.000, – (honderdduizend EUROS) of meer betaalt…..

    Actuele € 100k+ vacatures voor u geselecteerd:
    https://www.lintberg.nl/

    Op deze website staan ook € 100k+ vacatures
    http://www.100kjobs.nl/

    Echter als men doorklikt komt men weer bij Lintberg, zie eerste link, terecht en men moet zich eerst registreren om meer te weten te komen. Ach ja dat noemt men old boys network en in goed NL heet dat vriendjespolitiek en ook wel de VOC mentaliteit….

    Het onderstaande recruitment agency, duur woord voor uitzendbureau, plaats niet eens de vacatures en bijbehorende beloning in het openbaar… Want men moet zich eerst aanmelden en vervolgens zal achter gesloten deuren in afgezonderde vergaderruimtes worden geVOCd (onderhandelt) oftewel een deal worden gesloten betreft de vette honorering / salariëring voor de uitgevoerde VOC werkzaamheden oftewel legaal en dik betaalt landen en haar inwoners oplichten en beroven van haar natuurlijke hulpbronnen en misbruik maken van hun goedkope (onderbetaalde) arbeidskrachten

    Executive Recruitment & Interim Management
    http://www.executivesonline.nl/nl/kandidaten/actuele-vacatures/

    En hun opdrachtgevers zijn de beruchte Multinationals zoals, Barclays, BP, Microsoft, BMW, Cargill, Syngenta, Samsung, Roche, Rabobank, etc…

 6. Giflolly

  ‘Als de economie groeit gaat het goed’. Dat is de zoete giflolly van de technocratie ten einde mensen aan het infuus van allerlei ingeburgerde verslavingen te houden. Het instandhouden van de kunstmatige leefomgeving is topprioriteit. Alleen dan en als alles binnen de waarden en normen van het grootkapitaal en haar faciliterende en ondersteunende parlementariërs en wetenschappers blijft kan het voetvolk eronder worden gehouden.

  Maar de scheuren in dit systemisch dom houden van mensen zijn steeds duidelijker waarneembaar. Het aanwijzen van zondebokken door PVV en de daaraan gelieerde fascistoïde groeperingen in de vorm van medelanders met een buitenlandse roots is daar helaas een triest onderdeel van. Maar met de brave wegbereiders van de ‘economische groeigedachte’, lees onze brave hoeders van de democratie en vrijheid is dat een logisch gevolg.

  Als de Aarde een stem krijgt en de giflolly helemaal uit- en afgezogen is blijft er in eerste instantie alleen een stokje en nog wat rotte tanden over. Vanuit het niets kan er dan zomaar een boom uit dat stokje groeien. Met geheel ander waarden en normen. Met vrijheid voor iedereen op deze wereld: mens, dier en plant. Zonder gif of kunstmatige toevoegingen. Dan ook kunnen we met minder toe. Want er is meer echt geluk. In het land zonder rijken zijn er geen arme wezens meer.

  Ik ga vandaag mijn slaplantjes verzetten.

 7. Laten we hopen dat de PVV en de SP een stevig blok gaan vormen tegen die establishmentzwendel van de coalitie Rutte met hun open grenzenbeleid waardoor steeds meer kansarme autochtonen nog veel kansarmer worden

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.