Mensen zijn ziek van politici in heel West-Europa #nuitdebout

Er gaat een golf van hoop door heel westelijk Europa van Portugal tot Engeland en van Frankrijk tot Nederland. Demonstranten verzamelen zich op pleinen en in parken in tientallen steden en laten zien dat ze klaar zijn met de politieke macht die heerst en Europa sloopt zowel sociaal, financieel als cultureel. Iedere avond (nuit) komen zij samen in talrijke #nuitdebouts.

Vorige week ben ik teruggekeerd van een zes weken durende reis door Nederland. Zesendertig steden bezocht ik samen met de ploeg van Vrede en Recht in het kader van het referendum over het EU-verdrag met Oekraïne. Nu pas realiseer ik me dat deze tocht uniek was doordat ik de gelegenheid kreeg door heel Nederland met mensen te praten over politiek.

We reisden van Leeuwarden tot Maastricht en van Delfzijl tot Middelburg. De meeste mensen die ik of mijn collega’s spraken waren vrij eenstemmig in hun mening. Politiek stinkt. Het is vergeven van corruptie, politici luisteren niet naar het volk, zij doen hun eigen zin en vooral ze vullen hun zakken. Daarnaast sloven ze zich eens in de vier jaar uit om je stem binnen te halen en daarna trekken ze zich niets meer van de kiezer en hun gedane beloften aan.

Deze afkeer van politiek verklaart zeker in ons land de apathische houding en de desinteresse voor bijvoorbeeld het gehouden referendum. Daarom komt een beweging zoals #nuitdebout niet zo maar uit de lucht vallen. De politieke elite heeft al tientallen jaren zich niets van de de bevolking aangetrokken. De mensen voelen zich machteloos en zeggen :”Wij kunnen toch niets veranderen, dus waarom zouden we stemmen of waarom zouden we hen nog vertrouwen.”

nuitdeboutpluTwee bewegingen die spontaan aan het ontstaan zijn in Frankrijk en verder en in de VS willen daarin verandering brengen.

#Nuitdebout
Bewegingen als #Nuitdebout en in de VS #democracy spring luiden een nieuw tijdperk in. De mensen zijn het beu zich nog langer door een arrogante elite in de hoek te laten zetten en zich te laten uitknijpen met belastingen, die alleen de gewone burger moet betalen. In Frankrijk was de aanpassing van de arbeidswet de druppel die de emmer deed overlopen. Er heerst massale werkloosheid onder jongeren en in plaats van met werkbevorderende maatregelen te komen, komt er een eenzijdige gunstige regeling voor de werkgevers uit de hoge hoed.
Het mooie aan #nuitdebout is dat het vooral spontaan gebeurt en ook op die manier is de algemene Franse demonstratie van 31 maart spontaan overgegaan in ’s nachts opblijven: nuitdebout.. Mensen laten zich niet meer sturen door een paar hotemetoten, zij willen wel massaal spontaan in actie komen.

Nuitdebout is actief in Frankrijk, Engeland, Duitsland, Spanje, Portugal, België en Nederland!
nuitdebouteuropa

#Democracy Spring
Is een actie die afgelopen maandag voor het eerst op de trappen van het parlement in Washington Capitol Hill plaatsvond. Burgers gingen posten op een plaats waarvan ze weten dat dit niet mag. Vervolgens werden op die eerste dag meer dan 400 mensen gearresteerd en in de loop van de dag weer vrijgelaten. Deze actie loopt nog steeds. En iedere dag laten mensen zich arresteren die daarmee hun punt heel duidelijk maken: waar is de democratie van de VS? Zij weigeren nog langer dat miljardairs het politieke beleid bepalen en dat multinationals presidentskandidaten kopen die hen vervolgens in het Witte Huis vertegenwoordigen. Ook daar gloort hoop.

Rob Vellekoop, 15 april 2016

steundlm336x140

6 Comments

 1. De protesten zullen nog veel harder moeten worden en het volk zal moeten afrekenen met de politici in den Haag en Brussel.
  Keihard gezegd zullen er weer galgen moeten worden opgericht op het binnenhof en zullen de pek en veren weer tevoorschijn moeten worden gehaald om de misdadigers die het volk en vaderland hebben verraden te straffen.
  Op landverraad staat krachtens onze grondwet het vuurpeloton en het wordt tijd dat we onze (oude) grondwet weer eens leren toe te passen en het grondrecht van de burger laten prefeleren boven het recht van een klein groepje elitaire klootzakken.

  De Europese (Nederlandse) lente mag wat mij betreft een Nederlandse vuurstorm worden die voorgoed afrekent met de criminele Neo Liberale uitzuigers en hun (corporate elite) lobby vrienden en gevolg !!

  Wie een Monster wil doden moet niet trachten hem met watten dood te kietelen maar naar de wapens grijpen.

 2. Klopt de Brusselse elite oftewel de vertegenwoordigers van het 4 de Reich Europa, laten zien hoe ze de democratie & inwoners van Europa minachten. Deze niet gekozen salon pooiers moeten verdwijnen .

 3. Ruling elite bankers use both capitalism and socialism as instruments of control. They literally invented socialism by helping to fund Karl Marx (via Engels) then they financed the Bolshevik Revolution (Leon Trotsky was living in New York City prior to October 1917) and went on to technologically support the Soviet Union for decades, throughout most of the Cold War.

  When ruling elite control freaks like Bill Gates say “only socialism” can do this or that, what he’s really saying is that we need a one world government. This has been the psycho supremacist ruling elite dream for centuries, and it will be a totally unaccountable global tyranny with none of the checks and balances of the present nation-state system.

  In one respect it’ll be similar to what we have today… both “socialism” and crony “capitalism” will be employed, with the best aspects of each reserved for them, and the worst aspects of each reserved for us. The difference is it’ll be global, totally unaccountable, unassailable, and permanent.

  When scumbags like Gates pontificate about “climate change” or “over-population” or the endless wars which ruling elites themselves engineer in the first place, what they’re really doing is attempting to scare the public into finally accepting their centuries-old psychopathic dream of one world government… a global bankster tyranny, at long last. Don’t fall for it

 4. . . . HET . . . GAAT OM DE ZACHT-MOEDIGE LENTE IN HET HART , ROB , ELKE VIJAND KAN VRIEND WORDEN EN ANDERSOM KAN HET OOK GAAN SPOKEN IN DE ZIEL . . . EEN MENS ZOEKT NAAR DE ONBEVANGEN VREUGDE !

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.