#Nuitdebout Amsterdam bevlogen van start

Amsterdam – Op donderdagavond is de eerste bijeenkomst Nuitdebout Amsterdam gehouden op de Dam. Ongeveer honderd mensen komen samen en praten met elkaar in kleine groepjes of spreken elkaar toe via de megafoon. Op de avond zelf wordt meteen afgesproken op vrijdagavond weer bij elkaar te komen, met de bedoeling het de volgende avonden voort te zetten.

nuitdeboutamsterdam2Nederlanders staan niet bepaald bekend als voortrekkers van actie sinds de 80er jaren. Het vuur dat in Frankrijk brandt sinds 31 maart breidt zich langzaam over Europa uit.

In België worden ondertussen op tien plaatsen #nuitdebout bijeenkomsten gehouden in plaatsen zoals Brussel, Gent, Charleroi, Luik.

Vandaag gaat ook Londen meedoen aan het #nuitdebout met onder andere een mars van daklozen naar het centrum van Londen.

In Duitsland zijn er demonstraties in Berlijn en Leipzig.

Ook Tilburg gaat zijn eigen Nuitdebout organiseren.

nuitdeboutamsterdam3Het is een voorzichtig aftasten op welke manier de avond gehouden wordt. Met de beelden op het netvlies van een enorme massa mensen in Parijs die de Place de la Republique in bezit heeft genomen doet de Dam wat kil aan. Er vinden korte toespraken plaats. De demonstranten geven aan dat dit voor ons land de eerste stap is en dat is een hele grote wanneer je er van uitgaat dat in Frankrijk de mensen al meer dan 14 dagen, avond na avond actief zijn en blijven. Het vuur begint in Amsterdam te branden. Iedereen is er van doordrongen dat veranderingen in Nederland keihard nodig zijn. De corruptie van de politiek, de ziekelijke bezuinigingsdrift, de groeiende ongelijkheid in inkomens, de armoede, de meer dan 160 voedselbanken. Geen kleine stapjes, maar enorme stappen moeten gezet worden voordat miljoenen mensen die vaak apathische en lamgeslagen thuis zijn gebleven de samenleving accepteren.

Volgende #Nuitdebout Vrijdagavond 15 april om 20 uur op de Dam in Amsterdam.

Rob Vellekoop, 15 april 2016

steunDLMnieuws336x140

 

26 Comments

 1. Las over iets soortgelijks in israel vorig jaar , ben benieuwd wat er besproken wordt ..die vrouw komt me bekend voor amerikaanse (usa?)…israeli ook ongetwijfeld.

 2. Ik snap het niet helemaal. We kunnen praten wat we willen maar het heeft geen enkel nut. Stemmen heeft nut. Volgend jaar PVV.

 3. Mensen, wij gaan toch niet de moed opgeven tegen deze waardeloze idioten. Wij moeten hun gaan bevechten met alle middelen die wij hebben. Ook met stemmen, volgend jaar moeten wij hun eens flink aan pakken. Kop op PVV.

  • Wat gaat de PVV daaraan doen? Ik hoor en zie alleen dat ze overal tegen zijn en vooral hun medemens haten. Fijne toekomst gaan we met dergelijke figuren tegemoet.

   • Hetzelfde als alle andere politici, een probleem veroorzaken en tevens de oplossing bieden. Stemmers zijn waarschijnlijk de spreekwoordelijke ezel maar stemmers doen het geen 2 keer, geen 3 keer maar consequent opnieuw, het stoten tegen dezelfde steen.

 4. IK BEDOEL HET GOED , ROB , IK WIL GRAAG WETEN TOT HOE LAAT ZULKE BIJEENKOMSTEN DUREN IVM HET VERVOER BIJ HET TERUG-REIZEN MET VEILIGHEID IN HET DONKERE AMSTERDAM BIJ NACHT EN ONTIJDE !

  • Geer, ik weet niet hoe lang het duurt. Het is niet of nauwelijks georganiseerd dus ieder handelt op zijn eigen manier en gaat ook op zijn eigen tijd weer naar huis. Zeker voor mensen die de trein moeten halen.

 5. De corruptie van de politiek, de ziekelijke bezuinigingsdrift, de groeiende ongelijkheid in inkomens, de armoede, euh, het is hier geen Zimbabwe ofzo he… maar goed, klinkt wel gezellig!

  • Dit artikel is een typisch voorbeeld van desinformatie. Stel je eens voor dat de elite niet meer in toom kan houden, want het kenmerk van nuitdebout is dat er geen organisatie of politieke partij achter zit. Het gebeurt vrijwel spontaan en ongeorganiseerd. Onvoorspelbaar dus voor de machthebbers, die evenmin weten wie ze moeten aanpakken.

   De beweging in Europa kan je nog het beste vergelijken met een troep spreeuwen, waar een roofvogel zich op stort en vervolgens niet meer weet wie hij moet kiezen als zijn prooi.

   Logisch dat de machthebbers hier maar twee middelen tegen proberen in te zetten: geweld of desinformatie.

   Je artikel is daarvan een schitterend voorbeeld. Dank je.

   • Hola aloha amigo Rob,

    leuk om je gisteren weer nogmaals te mogen ontmoeten en weer op de Dam te A’ dam.
    Ik waardeer heel erg mensen zoals jij die zelf actie ondernemen ipv af te wachten tot een ander actie onderneemt zoals Spring passief en non-actief handelt en afwacht….

    Enneh señor(a) Spring ik weet dat U hier in het verleden verkondigde, dat U een aanhanger bent van de leringen van Jezus Christ. Dus is mijn vraag aan U, bent U in afwachting van Jezus zijn terugkomst op aarde zoals christenen verkondigen en geloven? En zal U dan pas actie ondernemen?

    Misschien kan U vragen aan de chanelaar van Bovendien genaamd Elias en waarmee U communiceert of hij aan Jezus kan vragen wanneer hij niet eindelijk eens terugkom op pacha mamat!!!! Want Elias beweert toch dat hij channelt met Jezus C….

    Enneh misschien is het een idee om de onderstaande boodschap aan Uw eigen levensvisie toe te voegen en in de praktijk toe te passen. En gelukkig heeft U nog wel alle vrijheid om te kiezen of U dat wel of niet doet…

    Ieder individu kan zichzelf leren kennen als vrij van alle vormen van hiërarchische controle. Hiermee wordt niet bedoeld dat we anderen niet moeten vertrouwen of vriendschaps- of gemeenschapsbanden met hen moeten aangaan. Het is enkele een herinnering dat relatieve waarheid altijd verschuift in de handen van hen die controle willen. En zelfs als de motieven van hun controlerende gedrag van goede wil zijn, dan is het nog een vorm van controle. Wanneer de onthullers van “waarheid” binnen de hiërarchie informatie achterhouden en onderdrukken, positioneren zij gewoonlijk zichzelf om macht te behouden of meer macht te verwerven in plaats van dat zij krachtig zijn willen verspreiden onder allen.

    Saludos & boks,

    Pablo

  • Jawel hoor, het maakt mensen wakker en dat is veel nuttiger nog dan stemmen. Je stem is op dit moment niets waard, je stemt op politici die niet te vertrouwen zijn of die door de coalitievorming met jouw stem aan de haal gaan en dingen doen waarvoor jouw stem niet bedoeld was.

  • En wat is de invloed geweest van je stemgedrag sinds je stemt? Heb je idioterie als privatisering, Wet Mulder, participatiewet en kwartje van Kok weten beinvloeden? Is er in 2005 geluisterd naar de overduidelijke NEE tegen een Europese grondwet? Ik vermoed zelf dat mensen eerder regen weten te veroorzaken met een regendans als dat stemmen daadwerkelijk dingen wijzigen zal.

   • Als stemmen enige zin had voor het volk, was het al lang geleden afgeschaft.
    Daarbij heeft de mens zijn/haar stem voor zichzelf nodig, wie zijn/haar stem weggeeft, heeft namelijk niets meer te zeggen.
    De resultaten daarvan zijn dagelijks zichtbaar……..

 6. Mooi verwoord, alsof ik er zelf bij was. Stug blijven volhouden Rob, frequentie en aantallen, daar gaat het om. De media kan er op den duur niet langer meer omheen. Na de aanslag in Parijs vond ik die ene kleine banner ook zo prachtig; not afraid. Alsof ze het allemaal zeiden. Zet em op vrijdag de 15e en ik kom een keer langs wanneer het me lukt om jullie te steunen!

 7. . . . WAT EEN KRACHTIGE BELEVENIS EN BETEKENIS . . . DUURT DE SAMEN-KOMST-ZELF DE GEHELE NACHT ?

 8. helaas zal dit maar van korte duur zijn?
  De Fransen zijn veel bevlogener!

  • Beste formidable,

   was U gisteren wel aanwezig en Rob gesteund met zijn initiatief? En heeft aldaar Uw eigen bevlogenheid tentoongesteld en verspreid?????

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.