Video: Zo lossen IJslanders #corruptie op

IJsland krijgt een nieuwe premier dankzij massaal protest van 22.000 IJslanders naar aanleiding van de onthullingen over Sigmundur Gunnlaugsson in de Panama Papers.

IJslanders laten zien dat ieders stem kan worden gehoord. Meer dan 7% van de bevolking van 330.000 inwoners kwamen naar het parlementsgebouw om te demonstreren.

Waarom zijn de IJslanders zo boos?

Getoond werd de tweedeling in de maatschappij. De groep mensen die braaf hun belastingen betalen. Terwijl de elite er van af komt zonder te betalen. De mensen zijn daarover duidelijk gefrustreerd.

Graag brengen zij nog een boodschap aan de Amerikanen (en Europeanen). Zij roepen hen op hun mening te uiten en daarvoor meer de social media te gebruiken en te protesteren.

IJslanders geloven dat wanneer mensen samenkomen zij enorme politieke veranderingen teweeg kunnen brengen.
Zij geven ons daarin het voorbeeld.

Zonder geloof in een nieuwe toekomst verandert er niets. Met geloof en samenwerking kunnen we de corruptie aanpakken en de wereld tot een fijne plek maken voor ons allemaal.

Iceland has a New Prime Minister“I believe, when people come together they can achieve huge political change.”

Video van AJ+.

Rob Vellekoop, 7 april 2016

steundlm336x140

11 Comments

 1. Na het icesave schandaal is er een nieuw kabinet aangesteld in IJsland. Dus corrupt kabinet – revolutie – nieuw corrupt kabinet – revolutie – en nu zeker weer een nieuw corrupt kabinet. Wanneer begrijpen mensen dat zolang er een groep is wat het recht heeft om anderen de les te lezen dat het niet werken zal, nu niet, morgen niet en nooit niet. Of volledige recht op zelfbeschikking voor iedereen of gewoon dweilen met de kraan open. Heb trouwens een donkerbruin vermoeden dat voor de meesten het recht op zelfbeschikking te ingewikkeld zal zijn aangezien ze meteen menen om alsnog uitleg te geven als de zelfbeschikking niet in hun straatje past ondanks dat er niemand schade (hinder) van ondervindt.

  Frankrijk aristocratie – revolutie – nieuwe eikel aan de macht
  Rusland (USSR) aristocratie – revolutie – nieuwe eikel aan de macht
  USA aristocratie – revolutie met afspraak minimale overheid – nieuwe eikel aan de macht met maximale macht

 2. Kunnen wij nog een lesje van leren,jammer dat de media Ijsland een beetje doodzwijgt.Hoe zij de bankencrisis hebben opgelost petje af

 3. hoe kóm je erbij dat IJSLAND een nieuwe premier heeft? Die man zit er gewoon nog. Het zijn allemaal valse-vlag berichten om een een land dat een eigen koers vaart, te destabiliseren.

 4. Hier andere berichten. https://www.rt.com/news/338534-iceland-prime-resign-panama/

  Die panama papers zijn inmiddels kritisch bekeken. Het lek wordt behandeld door een mainstream club: “International Consortium of Investigative Journalists”, dat geheel wordt gefinancierd en is georganiseerd door USA’s Center for Public Integrity. Financiers zijn:

  Ford Foundation
  Carnegie Endowment
  Rockefeller Family Fund
  W K Kellogg Foundation
  Open Society Foundation (Soros)

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.