IJslanders demonstreren voor vertrek panama-paper premier

Reykjavik – Duizenden protestanten demonstranten zijn op de been om het aftreden van hun premier te eisen nadat bekend is geworden dat ook hij betrokken is bij de zogenaamde ‪#‎PanamaPapers‬. Op een bevolking van meer dan 300.000 mensen betekent dat zo’n 10% van de IJslanders de straat op is gekomen om te protesteren. Ook Nederland levert net als Panama talrijke mogelijkheden tot belastingontduiking.

De IJslanders hebben het helemaal gehad met de corruptie in hun land.

Ze zijn boos op premier Sigmundur Davíð Gunnlaugsson en gooien yoghurt en eieren naar het parlementsgebouw nadat gebleken is uit de “Panama Papers” lgelekte belastingdocumenten dat hij en zijn vrouw gebruikten een offshore bedrijf om miljoenen dollar investeringen te verbergen.. ‪#‎PanamaLeaks‬

reykjavik030416Elf (deels voormalige) staatshoofden maken gebruik van belastingparadijzen om hun miljoenen weg te sluizen. Dat blijkt uit een groot internationaal onderzoek van honderden onderzoeksjournalisten, genaamd de ‘Panama Papers’. Het betreft een database van 11,5 miljoen documenten, afkomstig van de interne administratie van Mossack Fonseca, een juridisch advieskantoor in Panama, dat werd doorgespeeld aan de Duitse Süddeutsche Zeitung(SZ).

Betrokken zijn onder meer de voormalige leiders van Saoedi-Arabië, Argentinië, Oekraïne en Azerbajdzjan. Ook de IJslandse premier Sigmundur Gunnlaugsson heeft geld weggesluisd naar belastingparadijzen.

Nederland is het land van de ongekende mogelijkheden voor multinationals. Zij worden uitgenodigd hier fictief hun adres te hebben met een postbusvennootschap waarvan er naar schatting van SOMO 12.000 zijn en daardoor kunnen ze profiteren van belastingvoordelen en van investeringsbescherming dankzij verdragen die NL met andere landen heeft gesloten met toepassing van ISDS tribunalen.

In Nederland wordt door een selecte groep van belastingadviseurs, accountants, notarissen en banken aan deze vennootschappen verdiend. Voor de rest zijn dit niet meer dan lege hulzen waardoor miljarden aan geld stromen.

Multinationals krijgen kortingen op de te betalen belasting op dividend, rente, royalties en vermogenswinsten. Hierdoor hoeven ze slechts enkele procenten vennootschapsbelasting te betalen. Daarvoor sluit iedere onderneming een deal met de belastinginspecteur. Deze zogenaamde ruling is geheim. Hierdoor is er geen enkele controle door het parlement mogelijk en staat de deur wijd open voor bevoordeling en corruptie.

Minder bekend is de bescherming die Nederland deze postbusvennootschappen biedt dankzij zogenaamde bilaterale investeringsverdragen met op dit ogenblik 92 landen. Deze verdragen worden steeds met een enkel land afgesloten. De postbusvennootschap wordt daardoor behandeld als een door het verdrag beschermd Nederlands investeerder. Op deze manier komt het voor dat multinationals zelfs rechtszaken hebben ingediend tegen het land waar zij oorspronkelijk vandaan komen!

Niet alleen buitenlandse maar ook van origine Nederlandse multinationals profiteren van deze verdragen. Achmea heeft dankzij het bilateraal verdrag met Slowakije een claim tegen de Slowaakse staat ingediend omdat dit land van plan is voor het gezondheidssysteem de privatisering terug te draaien. Achmea ontving al 22 miljoen US Dollar als compensatie voor de verminderde winstmogelijkheden. Let op deze zaak is gevoerd via een zogenaamde ISDS rechtbank. Die zoals bekend geheim is en gevoerd wordt met drie juristen als rechters of arbiters. Een jurist uit het land dat de zaak voert, een jurist die de multinational naar voren heeft geschoven en een neutrale jurist. De beslissingen van deze rechtbanken zijn bindend.

Dankzij het verdrag van Nederland met Indonesië heeft een van de grootste mijnbouwondernemingen van de wereld Newmont mining Indonesië voor een ISDS tribunaal gedaagd. Newmont kon dit doen dankzij de Nederlandse postbusvennootschap Nusa Tengara Partnership BV met nul personeelsleden en 1 miljard euro aan bezittingen. Deze BV had de meerderheid van de aandelen in Newmont en kon daardoor de zaak tegen Indonesië voeren.

Rob Vellekoop, 5 april 2016

steundlm336x140 

8 Comments

 1. Panama papers, iets wat al lang bekend is en niet verboden is, brengen als nieuws. En namen, van diegene die niet meewerken met de NWO (New World Order) worden dan op een presenteerblaadje aan de “journalisten” gegeven. Pas op trap er niet in. Iedereen wiens naam nog niet gepubliceerd is, is nu ongewild lid van de NWO geworden. Een gelijke NWO tactiek als bij de NSA afluister praktijken.

 2. Ik hoor kereltje Pechtold niet, anders is hij er als de kippen bij voor een vraaguurtje in de kamer over dit soort zaken maar hij is net terug van een zakenreisje Ukraine. Is hij bang dat zijn naam ook voor komt op deze lijst volgens mij wel.

 3. Corruptie moet bestreden worden(en ik wil de mensen die genoemd worden zeker niet vrijpraten) maar ik mis in dit artikel toch wel hoe deze ‘panama papers’ als politiek spelletje gebruikt worden.
  De focus ligt natuurlijk weer bij alle partijen die ‘vijanden’ zijn van westerse dominantie. Het is zo’n transparante propaganda, het is om te lachen.
  En als we kijken wie zoal de ICIJ sponsoren (Rockefeller Family Fund,Open Society Foundation
  Carnegie Endowment,Ford Foundation) dan is corruptie aankaarten hilarisch.

 4. Hola aloha compadre Rob,

  de zogenaamde onafhankelijk onderzoeksjournalisten van de Duitse Süddeutsche Zeitung(SZ) die de panama papers gedeeltelijk hebben gepubliceerd zijn gelieerd aan de ICIJ, The International Consortium of Investigative Journalists. En dit globale netwerk van onderzoekjournalisten worden gefinancierd door door o.a. de Globalisten van the New World Order waaronder the Ford Foundation en dat staat zelfs vermeld op de website van de ICIJ

  Our supporters
  The ICIJ is a non-profit organization. We give our work away for free. We rely heavily on charitable foundations and on financial support from the public. Without your help, we cannot exist.

  Cross-border investigative journalism is among the most expensive and riskiest in the world.

  Recent ICIJ funders include: Adessium Foundation, Open Society Foundations, The Sigrid Rausing Trust, the Fritt Ord Foundation, the Pulitzer Center on Crisis Reporting, The Ford Foundation, The David and Lucile Packard Foundation, Pew Charitable Trusts and Waterloo Foundation.
  https://www.icij.org/about

  Duss het lekken van de panama papers daar zit dus een (stinkend NWO) luchtje aan en zijn de journalisten van de ICIJ niet zo onafhankelijk. En waarschijnlijk is deze info gelekt in opdracht van de westerse fractie van the NWO om de andere niet westerse leden van the NWO onder druk te zetten. En zoals jij weet ik ben totaal geen fan van NWO puppet Vladi Putin, echter de aantijgingen die tegen hem worden geuit in de panama papers berusten op NWO Bullshit. Zie het onderzoek daarover in de onderstaande video + artikel met bijlagen en alle eer gaat naar James Corbett in deze, want hij heeft zoals vaker weer uitstekend en onafhankelijk onderzoek verricht en james is net zoals mijn persoon geen fan van Pussy Putin, echter de leugens die Putin zijn NWO matties uit het westen over hem (Putin) verspreiden worden door James geopenbaard met steekhoudende argumenten en bewijzen en in zijn geheel, want wat de zgn onderzoeksjournalisten van ICIJ over de panama papers publiceren is niet volledig en waarschijnlijk ook gemanipuleerd

  What I Learned From The Panama Papers
  https://www.corbettreport.com/what-i-learned-from-the-panama-papers/

  En betreft de belastingontduiking in de polder door multinationals en gefaciliteerd door de NLse (R)overheid verwijs ik naar de onderstaande video waarin de journalisten van VPRO’s Tegenlicht uitstekend werk hebben verricht. En ondanks dat deze reportage al enkele jaren geleden is gepubliceerd, kunnen anno 2016 multinationals nog steeds massaal belastingontduikingen in de lage landen a/d Noordzee, want dat is toegestaan volgense de NLse (VOC) wetten. Deze werkwijze met de oerhollandse VOC mentaliteit wordt tegenwoordig ook omschreven als The Dutch Sandwich en dat is geen broodje haring of kroket maar… zie

  Tax Free Tour HD VPRO Backlight (English Subtitled) 2013
  https://www.youtube.com/watch?v=9P057-k-hFY

  Ach ik ben heel blij dat the NWO leden onderling met elkaar ruzie maken, echter ik hoop dat zij geen nucleaire wapens gaan inzetten. En de presidentskandidate en NWO puppet Hilary Ceee heeft zich voorgenomen om als zij President wordt Iran aan te vallen om de illegale apartheidsstaat Israel te beschermen…

  Hillary Clinton: “If I’m President, We Will Attack Iran… We would be Able to Totally Obliterate Them.”
  http://www.globalresearch.ca/hillary-clinton-if-im-president-we-will-attack-iran/5460484

  Daarom was Hilary Ceee laatst op audiëntie bij de zionistische bewging AIPAC (The American Israel Public Affairs Committee) net zoals de andere presidentskandidaat Donald Trump

  Hillary Clinton Remarks at AIPAC’s 2016 Policy Conference
  https://www.youtube.com/watch?v=p9ZMsrx5lkU

  Donald Trump’s Full Rousing Speech AIPAC Policy Conference (3-21-16)
  https://www.youtube.com/watch?v=f3d0LOIMmQQ

  Enneh Hilary Cee was in het verleden samen met haar partner in crime Bill Cee betrokken bij de import van coca tijdens Bill zijn gouverneurschap van Arkansas (1979 t/m 1981 en 1983 t/m 1992, en als the State’s Attorney General van 1977 t/m 1979). Zie

  Clinton Chronicles (full movie)
  https://www.youtube.com/watch?v=t63iS7nep3s

  De voormalige leiders van Azerbajdzjan worden ook genoemd in de Panama Papers. Wist jij dat de VS een grote vliegbasis hebben in Azerbajdzjan???? En waaruit veel poppies / heroïne wordt getransporteerd over de gehele wereld…. Beluister o.a. de interviews van James Corbett met FBI whistle blower Sibel Edmonds daarover

  https://www.corbettreport.com/page/3/?s=Sibel+Edmonds

  En nu ga ik stoppen en ga ik naar de Dam in A’dam op zoek naar jow matties in witte kleding en jouw persoon.

  Tot straks,

  Pablo

 5. LEES het artikel over de PANAMA PAPERS op de site van VETERANS TODAY. Het blijkt in déze gepubliceerde vorm een scam te zijn. Een jaar geleden heeft de Süd Deutsche Zeitung dit gekregen en doorgestuurd naar een “onafhankelijke journalisten groep” die helemaal niet bestaat. Die hebben het meteen aan de MOSSAD (de Israelische geheime dienst) gegeven en DIE hebben ALLE échte brandbare info er uit gehaald, bijvoorbeeld over CAMERON, BUSH, NETANYAHU, CHENEY, de zgn “koninklijke families” en andere oorlogsmisdadigers. Wat er nu ligt is inderdaad (en dat staat LETTERLIJK in het artikel van VT) enkel gericht tégen tegenstanders van de NWO, zoals IJSLAND, RUSLAND, CHINA , NOORD KOREA…….

 6. Ze kunnen banken laten klappen, zoals het hun uitkomt, of de burger daarmee gebaat Is?
  Opdoeken die Handel!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.