Dijsselbloem verzwijgt belangrijke zaken in Kamerbrief

PvdA-minister Dijsselbloem heeft twee belangrijke voordelen verzwegen in zijn antwoord op het burgerinitiatief van Ons Geld aan de Tweede Kamer. Daarnaast wil hij dat de geldcreatie blijft bij de particuliere banken. Ons Geld wil het financiële systeem hervormen en de geldschepping overhevelen naar de overheid.

Het kabinet vindt dat er ‘grote onzekerheid heerst over de werking van een nieuw financieel stelsel’ dat Ons Geld voorstelt , ook is ‘het kabinet niet overtuigd dat de doelen van Ons Geld niet op een andere manier kunnen worden bereikt’, daarnaast mist het een breed internationaal draagvlak.

Dat Dijsselbloem c.s. niet enthousiast over het voorstel zijn zal niemand verbazen. Banken willen de geldschepping niet kwijt, dus is de Minister van Financiën tegen de overheveling hiervan naar de publieke sector. Op die manier liggen de machtsverhoudingen in ons land. Het kabinet loopt aan de leiband van de bankwereld.

Verzwegen voordelen
De brief is het meest interessant op de punten die verzwegen worden en juist van elementair belang zijn.

In de eerste plaats is dit de rente van meer dan 8 miljard euro die jaarlijks door de overheid aan de banken moet worden betaald uit het belastinggeld, omdat ook de overheid geld leent van de banken die het geld immers scheppen. (meer info)
De overheidsschuld groeit en als de rente een enkele procent stijgt, moet de belastingbetaler zomaar twee keer zoveel rente betalen dan het huidige bedrag. Een nieuw financieel systeem met geldschepping door de overheid levert per jaar minimaal 8 miljard euro op!

geldIn de tweede plaats wordt op geen enkele manier gesproken over de enorme macht die banken hebben en die door de geldschepping over te hevelen naar de overheid sterk kan worden verminderd. Dijsselbloem suggereert dat dat centrale banken de rente sturen en daardoor een stevige vinger in de pap bij de commerciële banken heeft. Dat laatste is niet waar. Dit blijkt uit de maandelijkse verruiming van de geldhoeveelheid (QE) door de centrale bank om commerciële banken te verleiden met een ruimere kredietverlening de economie uit het slop te halen. Als de overheid werkelijk overwicht op particuliere banken zou hebben dan zouden ze meer zijn gaan uitlenen, wat echter niet het geval is. (meer info)

Mythes
In zijn brief prikt Dijsselbloem in ieder geval de oude bankmythe door dat er eerst spaargeld moet zijn voordat er kredieten kunnen worden verleend; “Banken zijn geldscheppende instellingen’. De economie boekjes op school mogen de prullenbak in. De kogel is officieel door de kerk. Banken maken geld uit het niets.

Hoe verder
Als vervolg op de historische hoorzitting van vorig jaar heeft de Kamercommissie Financiën het burgerinitiatief Ons Geld nu aan de Tweede Kamer in behandeling gegeven. De behandeling zal waarschijnlijk in 2016 plaatsvinden. Tijdens deze behandeling krijgt Ons Geld 5 minuten spreektijd om het burgerinitiatief toe te lichten. Daarna begint het kamer debat. De minister van Financiën zal aanwezig zijn. De behandeling van het initiatief zal worden afgesloten met een stemming over de ingediende moties.

De Kamerbrief van Dijsselbloem is een reactie op het verzoek van de Kamercommissie om een kabinetsreactie op het burgerinitiatief van Ons Geld te geven.

Rob Vellekoop, 4 februari 2016

steundlm

16 Comments

 1. ==
  Als de overheid werkelijk overwicht op particuliere banken zou hebben dan zouden ze meer zijn gaan uitlenen, wat echter niet het geval is.
  ==

  Wacht even. Meer uitlenen betekent onvermijdelijk ook meer geldschepping, en erger, meer RISICO! Dat wilden toch niet meer? De crisis kwam toch door verkeerd ingeschatte risico’s? (Denk ik wel.) En volgens sommigen door te veel geldschepping. (Denk ik niet, heeft er niks meer te maken.)

  Wat wil je nou, meer of minder? Kies!

  Of veel beter: laat de banken kiezen, die hebben expert voor risico-inschatting in dienst, mag je hopen.

  • Die experst zijn heel goed, ze weten precies hoe ze jouw vermogen hun kant op werken. Is een bewuste zet en er is maar 1 natie op de planeet die de juiste handelingen heeft verricht (IJsland). Dit aggenebbesland laat zijn volk nog meer centen naar de hocuspocus gasten sluizen door staatssteun omdat ze zogenaamd te groot zijn om te vallen. De zooi wijzigt niet in het voordeel van het volk (wereldwijd) omdat er een heel klein clubje alles in het werk stelt om de zooi intact te houden. Meteen even een contradictie in je propaganda aankaarten.

   – De crisis kwam toch door verkeerd ingeschatte risico’s? (Denk ik wel.)
   – Of veel beter: laat de banken kiezen, die hebben expert voor risico-inschatting in dienst, mag je hopen.

   Dus concludeer ik dat de experts op zijn mildst gezegd onkundig zijn (de meeste van die experts hebben nog steeds hun functie of zelfs een functie waar ze nog meer ellende kunnen veroorzaken).

   Om een keuze vanuit mijn standpunt te geven: minder mensen die niet meer in staat zijn om zelf te analyseren en concluderen. Minder politiek (geen om precies te zijn) en veel minder financieel stelsel (geen om precies te zijn).

 2. ==
  In de tweede plaats wordt op geen enkele manier gesproken over de enorme macht die banken hebben en die door de geldschepping over te hevelen naar de overheid sterk kan worden verminderd. Dijsselbloem suggereert dat dat centrale banken de rente sturen en daardoor een stevige vinger in de pap bij de commerciële banken heeft. Dat laatste is niet waar.
  ==

  Dat is WEL waar. Er zitten maar liefst ZEVEN remmen op de kredietverlening en dus op de geldschepping. Vele daarvan zijn in de macht van centrale, maar dat wil niet zeggen dat ze ze ook gebruiken. Maar het kan wel.

  Hier noemde ik alle zeven remmen op:
  http://rudhar.com/economi/monydebt/nl/dbat1603/PVV1.htm

 3. De Phoenix (Feniks) munteenheid

  De mondiale Banksters hebben al een tijd terug een nieuwe globale munteenheid bedacht genaamd The Phoenix. Mensen die de New World Order / Vrijmetselarij / The banksters / The royals / The Illuminati (of zoals men deze elitaire parasieten zelf omschrijft) kennen, die weten dat de (vogel) Phoenix / Feniks een Freemason (vrijmetselaars) symbool is met zo zijn eigen betekenis.

  Op 9 Januar 1988 stond dit NWO plan over de Phoenix wereld munteenheid van hen al beschreven in The Economist magazine. The Economist magazine is zeg maar een van de huis aan huis bladen van de elite.
  Wilt men daar meer over te weten komen, dan raad ik U aan om o.a. de onderstaande 2 artikelen aandachtig te lezen en ik wil U tevens erop attenderen om de afbeelding op het tijdschrift omslag van The Economist magazine goed te bestuderen, want die is veelzeggend.

  — Mainstream globalist propaganda reveals East/West conflict is a farce (Update 1) —
  For anyone who might still believe that the US/NATO versus Russia/BRICS geopolitical confrontation is real…

  …here is a little blast from the past…
  http://redefininggod.com/2014/09/mainstream-globalist-propaganda-reveals-eastwest-conflict-is-a-farce/

  — Welcome to the N.W.O – One Global Currency! —

  Here it comes… The Collapse of the U.S. Dollar and the rollout of a Global Currency. Are you ready for it?
  http://redefininggod.com/2014/09/mainstream-globalist-propaganda-reveals-eastwest-conflict-is-a-farce/

  Als men de afbeelding op het tijdschrift omslag van The Economist magazine aandachtig heeft bestudeerd, dan ziet men de Phoeinx (feniks) vogel herrijzen uit de as van de brandende nationale valuta’s, met inbegrip van de dollar….

  De dollar wordt ook de petrodollar genoemd, omdat tot voor kort alle transacties in de petroleum (olie) industrie met behulp van de dollar plaatsvonden. Echter Rusland en China hebben met elkaar het volgende afgesproken:

  Bye Bye Petrodollar: Russia accepts yuan for oil, is now China’s top oil partner
  http://www.sott.net/article/311486-Bye-Bye-Petrodollar-Russia-accepts-yuan-for-oil-is-now-Chinas-top-oil-partner

  En dat zal invloed hebben op de waarde van de (petro)dollar en de Yankees zullen de Russen daarvoor niet de oorlog verklaren zoals de Amerikanen in het verleden wel deden met andere leiders van olie producerende landen zoals o.a. Sadam en Ghaddafi, omdat Rusland ook een groot wapenarsenaal heeft waaronder atoomwapens..

  Maar beste mensen wees U zich wel ervan bewust dat Rusland en China ook een onderdeel zijn van de NWO. Señor Putin is zelf tevens een vrijmetselaar en sprak afgelopen week met Former US State Secretary Henry Kissinger. En meneer Kissinger is ook een puppet of the elite / NWO .

  President Putin holds meeting on economic issues Putin to Meet With Former US State Secretary Kissinger Wednesday – Kremlin
  http://sputniknews.com/russia/20160203/1034138521/putin-kissinger-meeting-moscow.html

  Vladimir Putin And Henry Kissinger Meet To Discuss New World Order
  http://wearechange.org/vladimir-putin-and-henry-kissinger-meet-to-discuss-new-world-order/

  Is Putin Still a Freemason?
  http://new.euro-med.dk/20140320-is-putin-still-a-freemason.php

  En zie ook dit artikel

  — THE TWO NWOs —
  The key to understanding ‪#‎theglobalists‬’ strategy in implementing the New World Order is to understand that there are actually two NWOs: a Western-fronted decoy ‪#‎NewWorldOrder‬ and a ‪#‎BRICS‬-fronted real New World Order. Once you understand how and why the globalists created them and played them against each other, all of the confusing information floating about the mainstream and alternative media will start making sense.
  http://redefininggod.com/understanding-the-nwo-strategy/

  En Rusland heeft ook zo zijn eigen binnenlandse problemen met de economie

  Putin under Heavy Domestic Pressure Being Forced to Act Drastically somehow
  http://new.euro-med.dk/20151008-putin-massively-influenced-by-jewish-illuministicmasonic-national-doomsday-ideologies.php

  En het onderstaande artikel en documentaire geeft een uitstekend beeld van hoe ‘Big Oil’ de wereld heeft veroverd

  De werkelijke geschiedenis toont de crisis van nu
  door Irma Schiffers
  http://www.gewoon-nieuws.nl/2016/01/de-werkelijke-geschiedenis-toont-de-crisis-van-nu/#.VrRfdVjhCUl

  James Corbett van corbettreport.com heeft onlangs wederom een zeer verhelderende, straight to the point-documentaire vervaardigd die onverbloemd laat zien wie er al een paar eeuwen aan de touwtjes trekken, waar ze bewust op aansturen, waar we nu zitten en waar we naar toe gaan, als we weigeren te zien wat er achter de schermen gebeurt. Tegenwoordig overigens steeds minder ‘achter de schermen’, maar voor wie niet wil zien zou ik willen zeggen: kijk toch maar eens naar deze documentaire -ik heb deze vertaald en ondertiteld- en trek zelf de conclusie of je willens en wetens binnenkort definitief in ‘die genadeloze handen’ wil vallen.

  Corbett Report documentaire: Hoe ‘Big Oil’ de wereld heeft veroverd
  https://www.youtube.com/watch?v=2Sb_lM-HT_w

  Saludos en ik wens U allen alvast een fijn weekend toe

  Pablo

 4. “Op die manier liggen de machtsverhoudingen in ons land. Het kabinet loopt aan de leiband van de bankwereld.”

  En deze, nu ook publiekelijk niet meer te ontkennen vaststelling is op dit moment misschien wel de belangrijkste doorbraak!
  Uiteindelijk zal die overheveling niet meer tegen te houden zijn.

  “Daarnaast wil hij dat de geldcreatie blijft bij de particuliere banken.”
  Het is nu overduidelijk dat dit zeer ernstig ten nadele van de burgers, dus van ons Nederland, is!
  Alle politici weten dit nu én kunnen dit niet meer ontkennen.

  De politici zullen naar de burgers móeten luisteren en daaropvolgend het enig noodzakelijke moeten doen: overhevelen!!!

 5. Beste señor Rob Vellekoop,

  Ben je al op de hoogte van de onderstaande monetaire Rente-truc van de Banksters?

  — Bank of Japan’s negative rate decision is a mark of ‘desperation’ —
  A global stock market rally inspired by the Bank of Japan’s decision to lower a key interest rate below zero was belied by anxiety over how much ammunition the world’s central banks have left to fight off deflation.

  “This is an interesting move that looks a lot more like desperation or novelty than it looks like a program meant to make a real difference,” said Robert Brusca, chief economist at FAO Economics.
  http://www.marketwatch.com/story/critics-slam-bank-of-japans-negative-interest-rate-move-2016-01-29

  — Japan joins negative interest rate club —
  http://www.hangthebankers.com/japan-negative-interest-rates/

  — The Fed Wants to Test How Banks Would Handle Negative Rates —
  Three-month Treasury bill rate falls to negative 0.5 percent
  Very adverse scenario posits harsh worldwide recession

  As interest rates turn negative around the world, the Federal Reserve is asking banks to consider the possibility of the same happening in the U.S.
  http://www.bloomberg.com/news/articles/2016-02-02/rates-less-than-zero-is-bank-stress-fed-wants-to-test-in-2016

  — Central Banks with negative interest rates —
  http://www.hangthebankers.com/wp-content/uploads/2016/01/Central-banks-negative-interest-rates.jpg

 6. Goed artikel.
  Dankzij het ontwerp van het huidige geldsysteem groeien de schulden immers harder dan de hoeveelheid beschikbaar geld (geldproductie kleiner dan schuldenproductie). Hierdoor zijn wereldwijd de schulden 3 keer zo groot als het wereld BBP. Trouwe loopjongen van de banken (in hoorde zijn Engels nick: ) Disselbum gaat natuurlijk nooit in op het ontwerp van het geldsysteem.

  Fed bedrog al ruim 100 jaar succesvol – monetaire slavernij gaat door
  http://mario828282.wordpress.com/2013/12/23/fed-bedrog-al-100-jaar-succesvol-monetaire-slavernij-gaat-door/

  Een ander punt waar Disselbum nooit op in zou gaan is ook het volgende: de ECB SCHEPT GEEN GELD. Voor geldinjecties in de Eurozone leent de ECB geld van de Federal Reserve. En bij de Fed staat ook geen kluis vol met geld. De Fed maakt het geld met de computer zonder dekking, zonder controle of verslag naar buiten. Ik vraag me vaak af of Disselbum überhaupt dit weet….

  Eurozone monetaire kolonie van de Federal Reserve
  http://mario828282.wordpress.com/2013/12/24/eurozone-monetaristische-kolonie-van-de-federal-reserve/

 7. Wie is de mol en wie is de boef!

  Het liefst heb ik het mijn geld in mijn eigen portemonnee.Of op een coöperatieve bank. Beter dan bij de boeven. Of dat nu particuliere banken zijn of de overheid. Stuitend om te zien dat de kunst van het weglaten is verheven tot de kunst van parlementair democratisch selectief verzwijgen. En zo sjaggeren de dijsellbloempjes, de timmermannetjes, de ruttetjes, de van der steurtjes lekker door. Aan de einder dreigt er, dankzij dit ook nu weer voortreffelijk regeringsstuntelwerk, een geblondeerde nietsnut straks zomaar nog meer Maurice de Hond zeteltjes te veroberen. Weinig leermomenten dat wel. Hoe veel dommer willen ze ons met hun eigen machtspolitiek nog maken. Op naar het Zionisme? Op naar onverdraagzaamheid? Geef angst en haat geen stem.

  Protesteren? ‘Id-bewijs alstublieft!’.
  Ik dacht dat de politie dat alleen mocht vragen als er een gerede kans is op ontwrichting of gevaar? Dus bij (mogelijke) acties van boeven.

  Wie is de mol? En wil je een mol als premier?
  http://www.wanttoknow.nl/hoofdartikelen/geert-wilders-is-de-mol/
  Zucht!

 8. De macht moet uitgaan van het volk.
  Dit betekent dat niemand toestemming voor wat dan ook behoeft te vragen bij wie dan ook.
  De aanvang van de nieuwe Grondwet VAN de Republiek der Nederlanden luidt aldus:
  Artikel 1
  “Er is niets tussen de mens en haar of zijn oorsprong”.
  Artikel 2
  “Ieder mens wordt in volstrekte vrijheid en vrij van schulden geboren.”
  Atitkel 3
  “Ieder mens is volkomen vrij haar of zijn mening, hetzij mondeling, hetzij op schrift kenbaar te maken en te verspreiden.”
  Als de macht van het volk uit gaat, dan dient geldcreatie een “volksrecht” te zijn. Nu is het een exclusief recht van een tot de tanden bewapend kartel, die daardoor de mogelijkheid heeft de bevolking af te persen met belasting over niets: rente.

  Conclusies; https://herstelderepubliek.wordpress.com/2016/02/04/energiebankieren-heeft-de-toekomst/comment-page-1/#comment-102860
  Jos.

 9. Dit roep ik al tijden. Het heeft geen zin te gaan stemmen want iedere politieke partij heeft de eed gezworen binnen de protocollen te blijven die de banken hebben gesteld.
  Daarom is stemmen op eender welke partij dan ook een criminele daad en zal de status quo niet veranderen. Ook heb ik tot nu toe geen enkele partij gehoord, ook de SP niet, die met deze informatie de verkiezingen voor komend jaar in wil gaan met een zoals in dit artikel genoemd voorstel.
  Ik stel voor politiek anders te gaan zien en vooral niet te denken dat ‘het parlement’ de hoogste bestuursinstantie is gezien art.120.
  We leven in een democratische dictatuur (Pieter Stuurman) welke steeds meer Europees zal gaan worden dus steeds meer een echte dictatuur.
  Een politieke beweging gaan vormen kost op z’n minst 11.000 euro en die drempel is door echte democraten niet te nemen sterker, verboden te nemen want inspraak heeft geen prijskaartje.
  De acties qua volksvertegenwoordiging moet buiten het door het bestuursrapaille om genomen worden en hoeft niet te rekenen op de pers of beeldmedia want zij zullen niet alleen geboycot worden maar ook worden zwartgemaakt als zijnde een terroristische organisatie.
  Alles staat en valt bij het economische smeermiddel, geld, wat in verkeerde handen is en blijft als het aan de heersende politieke opvattingen ligt.
  Willen we uit de malaise komen moet dat in ieder geval anders.
  Laten ze het geld maar afschaffen, dat zal de komst van een alternatief systeem alleen maar bespoedigen.
  Vroeg of laat komt het er toch wel van. De maatschappij zal uiteen vallen in een groep die vooruit wil en een groep die alles bij het oude wil houden. Je kunt wel raden wie er conservatief zijn. Wat dat betreft kunnen we eindelijk eens gaan bouwen aan de 21e eeuw!

  • Niet stemmen doen de overgrote meerderheid, dus die lui regeren onrechtmatig?

   Wie weet kennen ze die nietstemmers als zijnde bij de grootste partij?
   Legale fraude noemen ze Dat!

 10. Typisch gedrag van de ‘boven ons gestelden’ *ahum*. Bah, wat hebben we toch een nare en uitsluitend op geld en macht beluste regenten. Jeroen wil dit initiatief het liefst Verdijsselbloemen.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.