‘Russische rode gevaar’ maakt geen indruk meer

Het kritische Information Clearing House signaleert dat de Amerikaanse en Britse regeringen een nieuwe media campagne gelanceerd hebben om Rusland in een kwaad daglicht te stellen, maar gaat er van uit dat dit geen invloed meer heeft op de door bezuinigingen uitgeknepen Europese burgers. Het Kremlin zou Europese politieke partijen en nieuws media infiltreren met als doel de vernietiging van de Europese Unie.

Volgens de oer conservatieve Engelse Daily Telegraph zijn Amerikaanse inlichtingendiensten een onderzoek gestart naar de manier waarop de Russen infiltreren in Europa. Er wordt gekeken door vertegenwoordigers van het Amerikaanse Rijk naar clandestiene financiering van Europese politieke partijen in de laatste decennia, zo klinkt het dreigend.

BloodIsTheHarvestAnticommunistDe Amerikanen zouden in actie zijn gekomen na verontrustende geluiden uit het Engelse kamp. Zij zouden vrezen voor een ‘nieuwe koude oorlog’. De Russische ‘bemoeizucht’ zou veel groter zijn dan gedacht.

De Engelse krant draagt niet alleen voorbeelden aan van vermeende Russische steun aan ultra rechts in Griekenland, Frankrijk en Hongarije maar er zou ook Kremlin’s invloed ontdekt zijn in verband met het Oekraïne referendum in april in ons land!

ICH herinnert ons fijntjes aan het feit dat het  Westen er destijds in is geslaagd het publiek te brainwashen door angst voor het ‘Rode Gevaar’ te zaaien. Hierdoor konden de VS en de NAVO een enorm nucleair wapenarsenaal opbouwen dat de planeet vele malen kon vernietigen. Het maakte ook mogelijk dat het Amerikaanse Rijk in talloze landen militair kon ingrijpen door regeringen omver te werpen en dictators in hun plaats te installeren, alles onder het mom van het verdedigen van de Vrije Wereld tegen het Kwaad van de Russen.

ICH gelooft dat de tijd voorbij is waarin westerse nieuwsorganisaties en hun CIA, MI6 geïnfiltreerde journalisten het monopolie op de nieuwsvoorziening hadden. Gelukkig zijn er nu talloze alternatieve nieuwsvoorzieners en een veel kritischer lezerspubliek.

rodegevaarDaarnaast zijn miljoenen Europeanen teleurgesteld in de gevolgen van de EU, 1 op de 4 leeft op of onder de armoedegrens. In met name de Zuid-Europese landen verzet de bevolking zich massaal tegen de draconische bezuinigingen, de uitverkoop van openbare middelen aan multinationals en de afbraak van de sociale voorzieningen.

Ondanks verwoede pogingen van de VS en de NAVO-landen om Europa in een oorlog met Rusland te sturen, is het nog steeds niet zover gekomen. Dat komt deels door de kritische houding van het Europese publiek dat weliswaar de stuipen op het lijf gejaagd wordt met vooruitzichten op astronomische aantallen vluchtelingen, door met name de NOS, maar ook doordat Poetin niet hapt in het lokaas: Europese toenaderingsacties tot Oekraïne, MH17 affaire, neerschieten van Russische Mig door Turken, Europese sancties tegen Rusland.

Rob Vellekoop, 21 januari 2016

steundlmabonn

6 Comments

 1. dus in jou ogen is Amerika beter? @Joost van Berkom miss.moet je maar jezelf verdiepen in wat Amerika of macht hebbers in Amerika willen vooral met ISDS,TTIP enz enz dan zal je zeker toontje lager zingen
  eigenlijk moet grote Amerika aan onze pijpen dansen omdat wij veel belangrijker zijn voor USA dan anders om.wij kunnen met iedereen zaken doen waarom dan niet ook met China en Rusland? zij hebben iets wat wij in Europa niet hebben of is verkwanselt voor appel en ei.ik zeg niet dat Poetin liefje is maar erger dan Bilderberg maffia is hij zeker niet
  kijk maar naar MH17 waarom wil Jou lieve grote Amerika GEEN radar belden vrij geven wat zit achte? eerst je ergens in verdiepen kan geen kwaad

 2. Ik geloof niet zo in het rode gevaar. ik begreep Amerika niet in de koude oorlog dat russen vervolgde etc. Misschien heeft Amerika zo zelf de dicatator Poetin gecreeerd doordat Amerika continue het rode gevaar tegenwerkte en werelddominatie af probeerde te dwingen, face it het is en blijft wel een dicatator al speelt hij het slim en lijkt het alsof hij beleefd is, iets waar de universele energie niets mee heeft. in de jaren 50 waren mensen ook beleefd. Hij is een verkapte dictator want hij duldt geen tegenspraak en omringt zich met rijke oligarchen. ook hij wil de wereld wel domineren, en ik beticht hem ook van grootsheidswaan, juist omdat hij zich met oligarchen laat omringen en teert op gas en olie inkomsten. Ook hij wil groot, groter, grootst. Kijk maar hoe hij op zijn motor zit, dat is eigenlijk angstaanjagend. Dan zie ik meer een crimineel dan een positieve werledleider. Om nog maar niet te spreken over homo rechten, pussy riot wordt opgepakt , Greenpeache wordt vastgezet. Oppositie wordt vermoord, mensen worden voorgelogen door de media, de propaganda daar is nog veel erger om patriotisme aan te moedigen. Dat hij een dictator is is duidelijk alleen verkapt hij het.

  • Alles wat je noemt over Putin is ook op het regime van toepassing waar wij onder buigen.
   De door de Bilderbergers gedomineerde non democratische EU dictatuur met de schorpioenen in de VS op de achtergrond. Ik weet niet wat beroerder is.

 3. ik heb nog niemand gehoord welke wil vechten voor rijke elite welke ons dag in dag uit kaal plukt wel dat zijn steeds meer mensen welke afkeer hebben van overheid en elite en over EU daar wil ik helemaal niet over hebben

 4. zij kunnen mijn kont kussen ik geloof niet in gevaar uit oosten wel gevaar uit westen en ik ben aankijken hoe ik mijn hele huis onafhankelijk kan maken van energie en water met mijn eigen waterput,zonnecellen cq zonnepanelen + mijn moestuin enz enz ik geloof allang niet meer in EU en het””VRIJE”” wat dat ook mag zijn westen

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.