Amerikaanse politie mag betogers met drones stroomschokken

North Dakota — Dankzij een nieuwe wet in deze staat kan de politie een drone inzetten om met 80,000 volt demonstranten aan te pakken of hen met chemische wapens te bestrijden. (Freethought project) Vorig jaar maakte DLM al melding van drone inzet in India. De demonstrant wordt steeds meer benaderd als vijand in plaats van als een burger die van zijn recht gebruik maakt om zijn mening te uiten.

Net geen dodelijke wapens zoals rubber kogels, pepper spray, traan gas, geluidskanonnen en tasers zijn toegelaten voor gebruik door politie drones in North-Dakota.

De zogenaamde ’tasers’ of stroomstootwapens zijn sinds 2001 verantwoordelijk voor honderden doden in de VS. Met een stroomstootwapen kunnen elektrische schokken worden toegediend.

In NL hebben arrestatieteams en de marechaussee stroomstootwapens ter beschikking.

drone India was het eerste land ter wereld dat drones ging inzetten tegen betogers. Hier zijn nieuwe drones ontwikkeld om betogers met pepper-spray te besproeiten, te fotograferen en video-opnamen van hen te maken.

In twee democratische landen, India en de VS, vinden politici het noodzakelijk betogers die hun politieke mening willen uiten met zware middelen te bestrijden. Deze middelen beginnen steeds meer te lijken op het wapentuig dat legers inzetten. De politie gebruikt ‘bijna’ dodelijke wapens.

Democratische overheden staan steeds meer politiegeweld toe. De vraag is wiens belangen hiermee worden gediend. Er is geen enkele burger die indien hij het oneens is met de overheid gewelddadig bestreden wil worden. Hij wil namelijk alleen zijn mening kunnen geven. Toch neemt het geweld tegen burgers toe. Ook komen er steeds meer beperkende wettelijke maatregelen tegen demonstreren, kijk bijvoorbeeld naar Spanje en Engeland. De macht van de overheid neemt toe, waar is de macht van de burger gebleven in zijn democratie?

Rob Vellekoop, 30 augustus 2015

9 Comments

 1. De reacties op dit nieuws zijn voorspelbaar en niet onterecht, echter iedere technologie heeft zijn keerzijde.
  Het vliegende ding, op zich al erg kwetsbaar want een oude fietsband en een kluwe touw en het ding komt naar beneden. Je weet wel, katapult methode.
  Dan is er hoogstwaarschijnlijk een hoogspannings spoel aanwezig in de vorm van een Teslaspoel die aan de punt hoogspanning staat te sproeien. Kost veel stroom dus lang kan dat ding niet in de lucht blijven.
  En als je nu niet gediend bent van een opdonder dan is het toch zo simpel om daar het volgende aan te doen. Je neemt een enkele geïsoleerde draad en maak die vast aan de zool van je schoen. Met een klemmetje, schroef of spijker en vervolgend breng je die draad omhoog in je broekspijp en trui o.i.d. naar jouw hoofd. Een muts, pet of hoed zorgt voor het laatste stukje waar de draad eindigt en steekt een kleinstukje (10 cm) als een bliksemafleider omhoog. Ik weet zeker dat ze kunnen taxeren wat ze willen, jij blijft gewoon staan.
  Resultaat: technologie werkt niet, einde verhaal van onderdrukking op die manier!
  Zo zal de toekomst vol zitten met allerlei prut wat te fukken valt als je de techniek maar begrijpt!
  Daaaaag meneer de agent!

 2. HET GEÏRRITEERD – OPGEVLOGEN – HATELIJKE – KRUIS – ENTERT EN KENTERT – DE – VRIJE – MENINGS – UITING . . .

 3. Indien een volk zelfs het recht tot vredig protest ontnomen is, is het volk de openbare mond gesnoerd middels een vorm van cencurering. En zoals het altijd is geweest zal het ook nog zijn, want de mensen zijn niet eender, want wij zijn afhankelijk gemaakt als kleine kinderen. Hoezeer de Brave New World waarin wij vervallen pijnlijk zal blijven voor de ongewenste massa, is waarachtig en misschien dit een fase die wij moeten en zullen ontgroeien. Overleving is wat op het spel staat, dat van onze menselijkheid. In deze barre tijden die hier zijn en nog gaan komen, zijn wij zonder elke vorm van onderlinge steun slechts de makkelijke prooi. Ja, barre tijden, want wie weet wat september onze Aarde brengt? De troepen staan paraat, de bevelhebbers zitten comfortabel verscholen in valse veiligheid voor onze dierbare maand september. Wie zegt het? Wat is de waarheid dan? Barre tijden brengen de geboren dictator uit de hel naar voren, verscholen onder een schapenhuid, ons doen denken dat hij ons zal redden en geredt zal hebben? Mocht het zo zijn dat een meteor inderdaad onze Aarde pakt in een golf van schaduwen, steun elkaar, richt ons hart en ziel in dankbaarheid naar onze Vader der creatie, want het uur kan nabijer zijn dan u denkt, en uw ziel is wat u kan behouden of kan verliezen. Mocht CERN een poort openen op 23-25 september? Mochten de elite dan eindelijk ondergronds gaan schuilen? Mocht de Aarde een donkere schaduw bevallen van vele lage geesten? Wees niet bang, maar heb hoop dat na regen zonneschijn zal komen.

 4. Hebben ze in Amerika nog geluk bij een ongeluk dat ze wapens mogen hebben, je kunt er dus op wachten dat die dingen uit de lucht worden geschoten, hahaha.

 5. Ten eerste mijd ik zulke situaties waar mensen als een stuk vee bijeen gedreven zijn (demonstraties / evenementen) en ten tweede wapen ik mij door de wet beter te kennen als de dienders (vandaag dus ook weer gebeurd en de beste man kan een rekening verwachten van minstens 500 euries). Meneer dacht een APV te kunnen interpreteren op een dusdanige wijze dat ik ongeveer een kilometer kon omfietsen om even een zak kattenvoer te halen, rekening komt weldra. Afgesloten voor gemotoriseerd verkeer houdt dus beslist niet in ‘voor voetgangers / fietsers (fietsers valt nog wat van te zeggen). Zeker niet als ik al ver van te voren met de fiets in de hand loop aangezien fietsen geen optie meer was.

  De Reunie van Vrije mensen van Vlees en Bloed op het Land
  Bij deze is de Kroon (van het Koninkrijk der Nederlanden) en haar onderdanen, ambtenaren en verte-genwoordigers, door de Soevereine mens ……………….., van de familie ……………….. medegedeeld en worden zij geacht op de hoogte te zijn van het volgende:
  *) Elke keer dat ik vanaf heden door een vertegenwoordiger van de Kroon aangehouden word, breng ik des-betreffende vertegenwoordiger dan wel de Kroon een bedrag in rekening van € 500,-.
  *) Voor het betreden van mijn privéterrein of het aanraken van mijn persoonlijke eigendommen door een vertegenwoordiger van De Kroon, breng ik desbetreffende vertegenwoordiger dan wel De Kroon een bedrag in rekening van € 1000,-.
  *) Voor het per ongeluk of met voorbedachten rade toebrengen van fysieke schade, het ongewenst aanraken van mijn lichaam of dat van een of meerdere mensen die ik vertegenwoordig, door een vertegenwoordiger van de Kroon, breng ik desbetreffende vertegenwoordiger dan wel de Kroon een bedrag in rekening van tenminste € 5000,- tot een maximum van € 500.000,-, afhankelijk van de zwaarte van het handelen.
  *) Voor elk kwartier dat ik in hechtenis genomen word, dan wel gevangen gezet ben dan wel beroofd word van mijn bewegingsvrijheid door een vertegenwoordiger van de Kroon, breng ik desbetreffende vertegen-woordiger van de Kroon een bedrag in rekening van € 1000,-.
  *) Voor elke minuut die ik staande gehouden word door een vertegenwoordiger van de Kroon, breng ik des-betreffende vertegenwoordiger dan wel de Kroon een bedrag in rekening van € 100,-.
  *) Voor elke vraag die mij gesteld wordt, waarop een antwoord geëist wordt onder dreiging of onder elke willekeurige bedreiging met represailles door een vertegenwoordiger van de Kroon, breng ik desbetreffende vertegenwoordiger dan wel de Kroon een bedrag in rekening van € 200,-
  *) In elke situatie, hierboven niet beschreven, ontstaan door enigerlei soort gedrag of interventie door een vertegenwoordiger van de Kroon jegens mij, heb ik het recht betreffende vertegenwoordiger dan wel de Kroon een ter plekke nader vast te stellen bedrag in rekening te brengen. Word ik in dat recht belemmerd, dan zal dat bedrag ten minste € 500,- bedragen.

 6. Hoeveel doden willen ze (politie) nu weer op hun geweten hebben?
  Vanaf 1 mei 2013 t/m 31 dec. 2013 hebben ze er al 768 gedood.
  In heel 2014 al 1106, en 2015 tot nu toe 787. totaal 2721.
  Moordlustig volk die politie daar!
  Vergeleken met Scandinavië in dezelfde periode 0!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.