Wij eisen onze 1,4 miljard te veel betaalde premie terug

De komende Miljoenennota heeft zeker geen rekening gehouden met de 1,4 miljard te veel betaalde zorgverzekeringspremie en dat hoeft ook niet want de zorgverzekeraars moeten deze gaan terugbetalen aan de Nederlandse bevolking. Dus geen gelul over te vormen buffers, tegenvallende opbrengsten, gestegen medicatiekosten of andere onzin. Wij willen ons geld terug!

De Nederlandse zorgverzekeraars hebben in 2014 een winst gemaakt van 1,4 miljard euro – een verdriedubbeling van de winst ten opzichte van 2011 –  dat blijkt uit een overzicht van DNB van 18 augustus. Dit betekent dat de Nederlandse belastingbetaler 1,4 miljard euro teveel aan ziektekostenpremies heeft betaald.

Ondersteun de peiling nog voor Prinsjesdag 2015.

De afgelopen decennia heeft het brave Nederlandse volk altijd gedwee de Gouden Koets gevolgd en met oranje vlaggetjes langs de straat het koningshuis toegewapperd.

In plaats van ieder jaar volgzaam de Miljoenennota te volgen en alles te pikken wat de verschillende kabinetten de Nederlanders hebben opgelegd aan krankzinnige bezuinigingsmaatregelen draaien we nu de zaak voor een keer om.

Wij willen dat de teveel betaalde premie volledig terugbetaald wordt aan de verzekerden.

In plaats van dat we de zoveelste keer op rij uitgeknepen worden voor allerlei buitensporige imago projecten als de Euro, vredesmissies, belastingdeals voor duizenden multinationals, de EU, NAVO, JSF en andere egotrips.

[polldaddy poll=9051686]

18 Comments

 1. Ik hoef de teveel betaalde premie niet terug, maar de zorgverzekeraarw moeten wel gedwongen worden dit geld te besteden aan de zorginstellingen die het nodig hebben om onze oude van dagen behoorlijk te verzorgen.

 2. Het is nog erger dan dit. Een verpleeghuis dat niet aan normen voldoet daarmee maakt de verzekeraar een prijsafspraak, ze betalen minder als een verpleeghuis geen veiligheid kan garanderen.
  Het persoonlijk alarmeringsysteem werkt niet, er is geen 7×24 uur verpleegkundige lijfelijk aanwezig in het huis.Terwijl bij de indicatie het wel moet. Jij mag je heup breken, geen operatie meer, je bent te oud.
  En de verzekeraar steekt je centen in de zak. Letterlijk over je rug. Je hebt je hele leven opgepast, hard gewerkt, betaal je premie en hoge eigen bijdrage. En de verzekeraar laat je aan je lot over.
  Dit is wat er gebeurt!!!!!!!!!!!!!!!!!
  De verzekeraar stelt zich boven de wet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Actie moet er komen. Echte actie.
  Alle meldpunten hebben we al gehad, maar niemand die iets onderneemt. Dit willen we niet, we willen zorg en veiligheid, daarvoor is diegene ook opgenomen.
  Zo klaar met Nederlands beleid. Wil niet mijn eigen ouders vermoorden, want zo voelt het.

 3. De pil van Drion gaat dadelijk gratis verstrekt worden!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. Politiek Den Haag is degene die het volk oplegt een verplichte zorgverzekering af te sluiten en kan er dus wel degelijk iets mee doen. Het is datzelfde politieke Den Haag wat zowel de premies beinvloedt (zie Prinsjesdag stukken die uitgelekt zijn) als het volk een eigen risico bijdrage oplegt. Politiek Den Haag is gewoon de loopjongen van banken en multinationals en ze moeten gewoon met pek en veren afgevoerd worden. Echte boeven herken je aan hun 3-delig en niet aan hun tattoos. Vrijheid is in Nederland voor de mensen die het kunnen betalen en de rest mag creperen.

 5. gewoon massaal niet meer betalen. want als wij gewoon blijven betalen en niks doen gaan ze gewoon door. 2016 wordt de eigen bijdragen nog hoger ze willen dit doorzetten tot ruim 600 euro en aangezien er nu al mensen zijn die het niet meer op kunnen brengen ben ik benieuwd wat er gaat gebeuren met die mensen en geloof mij maar Nederland loopt nu echt vol en die mensen krijgen ook recht op hulp is niet op te brengen voor het volk maar het gaat gebeuren want wij Nederlanders kunnen dat op gaan brengen is toch al zo Hongaren polen Bulgaren hoeven toch ook niet te volle pond te betalen dus vluchtelingen ook niet want die hebben niks wij Nederlanders zijn gewoon stom volk in de rest van Europa zouden ze het niet mee eens zijn maar wij wel want wij kunnen het wel betalen want wij zijn toch een rijk land gewoon massaal niet meer betalen dan merken ze het wel dat we het er niet mee eens zijn of massaal de straat op dan bereiken we iets alleen maar klagen helpt niet

 6. Ik vind dat de zorgverzekeraars moeten leren van de inshared formule. Maak je maar weinig gebruik van zorg, moet je flink wat premie terug krijgen. En het verplicht eigen risico moet worden afgeschaft omdat de zorgverzekeraars winstgevende bedrijven zijn die het best wel zelf kunnen betalen inmiddels. Miljarden euro’s staan er bij hun op de bank alleen rente te vergaren alleen al daar van kunnen zij hun personeel al betalen nou echt overheid als jullie nu nog niet snappen dat jullie veel te veel geld bij de burger weg halen die nooit het doel bereikt wat het hoort te bereiken dan snap ik het ook niet meer.

 7. het vervelende is dat we het allemaal gewoon laten gebeuren en er niemand is die er kennelijk iets aan kan doen.. de politiek is al helemaal onwillig of eigenlijk volstrekt onbekwaam iets aan deze volstrekt scheve situatie te veranderen..kortom:het is natuurlijk allemaal de schuld van de vergrijzing..maar niet heus:Nobelprijs winnaar economie Paul Krugman maakt duidelijk dat de overheidsbezuinigingen mede de economische crisis veroorzaken.

  • Politiek kan niks veranderen?
   Frank Hoogervorst was degene die het kwaad heeft aangericht!
   WEER die verdomde VVD!
   Dan kunnen, moeten ze het ook maar weer terugdraaien naar iets wat wel lijkt op vrede vrijheid en democratie!

 8. keep on dreamin baby. Als je niet (te)veel premie wil betalen, kan je er maar beter voor zorgen dat je helemaal niet betaald. plakje keek. gewoon uitschrijven uit het BRP. Of is dat iets te onvoorwaardelijk? Dan heb je niets meer om over te klagen.

 9. Onderstaande kopieren, plakken, gegevens invullen en versturen maar…

  Deze brief is door iemand anders aangemaakt en voert een aktie op facebook, waar al meer dan 20.000 mensen aan meedoen. Succes Allemaal, op naar een mooie feestelijke december feestmaand.

 10. Zorginstituut Nederland
  T.a.v. Mw. Drs.I.A.M.Hensen \
  ( hfd afd. Verzekering Burgers)
  Postbus 320 1110 AH Diemen

  Datum 01-09-2015

  Geachte mevrouw Hensen,
  Ik betaalde elk jaar weer braaf mijn AWBZ –premie, en met mij ongeveer 13 miljoen Nederlanders.

  Kortgeleden werden we echter wakker geschud door een prachtig onderzoek, uitgevoerd door H.van Gerven ( huisarts en Sp-kamerlid) die ons haarfijn uitlegde dat wij maar liefst 76 miljard Euro teveel hebben betaald.

  Vanaf 2001 waren de premieopbrengsten hoger dan de zorguitgaven. Dat betekent dat voor het jaar 2013 zes miljard Euro van de opgebrachte premies van 34 miljard Euro niet aan AWBZ-zorg maar aan andere zaken werd uitgegeven.

  In de jaren 2001 tot en met 2013 is maar liefst 70 miljard van de AWBZ-premies afgeroomd voor andere doeleinden. Het is heel merkwaardig dat dit gegeven zo weinig aandacht heeft getrokken in de pers en de media. In werkelijkheid bestaat er dus geen tekort bij de AWBZ als we kijken naar de premieopbrengsten. En dat in het besef dat de AWBZ-premie alleen over de eerste en tweede belastingschijf wordt geheven.

  Natuurlijk waren wij..Nederlanders, solidair met de arme ouderen, die de schuld kregen van de veel te dure Zorg.

  Echter toen ik dit onderzoek onder ogen kreeg, begon ik daar anders over te denken en daarom claim ik dan ook 5.400 Euro aan teveel betaalde AWBZ.

  U kunt dit bedrag overmaken op rekening nummer ……………………………………..

  Hoogachtend, naam
  Adres
  BSN:
  Ondertekend; datum…………te …………………………………..

  • Ik heb hem vandaag opgestuurd met een kleine toevoeging: ontvang graag een reactie met reden indien u niet tot betalen overgaat.

 11. Als je nog niet ziek ben dan ga je het wel worden. Je wordt bestolen waar je bij bent, per persoon ongeveer 1000 euro per jaar. Wat voor straf krijgt de burger voor 7000 euro stelen? Wie heeft dit ooit goed gevonden?
  En wie gaat de dader straffen?
  M.A.van Es

 12. In Belgie betaal je 60 euro per JAAR,in Frankrijk nog minder,in Engeland ook,maar hier met basisverzekering heb je alleen bezoek huisarts gratis.Eigenlijk is niet gratis ,dat hoort bij basisverzekering.

 13. Hoe gaan we de premies terugeisen? Via de rechter? Of gewoon niet meer braaf meewerken aan deze fraude ziekte kosten verzekerings diefstal? Gewoon een flinke tik uitdelen door met een paar miljoen wakkere nederlanders niet meer mee te werken!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.