De Lange Mars wordt steeds meer gelezen

Utrecht – Steeds meer lezers vinden de weg naar de alternatieve vrije media, in de maand mei bezochten meer dan 94.000 unieke bezoekers de website van delangemars.nl. Voor deze maand staat de teller al op bijna 95.000.

De Lange Mars is gestart in 2011 en brengt voornamelijk nieuws over sociale ontwikkelingen, overheid, economie en (psychologische) machtsverdeling in de wereld. Nieuws dat de main stream media meestal negeren of verdraaien.

Cartoon van Arvy uit 2013
Cartoon van Arvy uit 2013

De meeste vrije websites zijn het initiatief van een enkele keihardwerkende webduizendpoot die zichzelf oplaadt om door te blijven gaan, voortdurend nieuws verzamelt, hoopt op wat financiële steun en vooral zijn eigen gang gaat.

Nieuw en vooral fris is het initiatief van enkele alternatieve nieuwsvoorzieners rond wearechangerotterdam om een live-uitzending te verzorgen van Prinsjesdag 2015. De live-uitzending is ook vanaf deze site te volgen op 15 september met de start om 12 uur.

De vrije media voorzien duidelijk in een behoefte aan nieuws die niet gedomineerd wordt door overheid of multinationals. De verwachting is dat steeds meer mensen zich zullen afkeren van de main stream.

Via hoezithetnuecht.nl en nieuwemedianieuws.nl kan je de meeste alternatieve mediasites vinden.

Rob Vellekoop, 30 augustus 2015

 

30 Comments

 1. Het onderschatte belang van het uitstralen van emoties.
  Wij bestaan voor een groot deel uit water, H2O.
  Alles wat wij zijn ligt opgeslagen in water en daarmee hebben we de eigenschap de omgeving te veranderen.
  Het slechtste wat we kunnen produceren is angst en een gebrek aan vertrouwen. Door de dagelijkse bombardementen van onheil en bedreigingen blijven we elkaar besmetten met een emotioneel virus wat ons ziek houdt. Probeer je niet te laten besmetten en flikker die TV eruit. We weten toch inmiddels dat dat ding een bron is van leugens en angst?
  We dragen onderdrukkende kracht aan elkaar over en steunen daarmee de zieke geest achter de onderdrukking.
  Het omgekeerde dus ook!

  https://www.youtube.com/watch?v=FrRD10dLK1o

 2. Ik kijk ook graag bij Kaviaar en bij Frisse Kijk. Het is jammer dat zij nooit schrijven over de reptielen, dus hebben we daar een mooi plekje voor gereserveerd, als we tijd hebben het op orde te maken. Zo veel dingen verdienen de aandacht dat we er al veel eerder mee hadden moeten beginnen. In ons land wordt de inhoud van de schoolboeken bepaald door de regering. Die dan op schrijft dat ze democratisch zijn en het belang van het volk dienen. Regelmatig zie ik de klasjes als ze van het gebouw proDemos lopen naar de Tweede Kamer waar de grootste massamoord uit de geschiedenis wordt omgetoverd tot democratisch spreekrecht. Ik lees trouwens ook graag kerkblaadjes. De nieuwsmedia gaat de mensen niet vormen. Ze zullen de kinderen uit hun huis slepen als ze niet het staatsonderwijs willen volgen. Dat vertellen ze dan niet bij proDemos. Jammer dat De Ware Religie gestopt is want die trokken ook een bepaald soort bezoekers aan.

  • Het is jammer dat een heugelijk feit, dat deze site een groei doormaakt, steeds weer wordt overschaduwd door opsommingen van dingen die niet in orde zijn in ons leven en mogelijk ook voor onze nakomelingen.
   Maar er zelf wel eens aan gedacht hoeveel mensen, ook die binnen de club van ‘snappers hoe het zit’, zijn talloze ‘engelse termen en woorden gebruikers’.
   Ik vraag mij wel eens af wanneer de eerst goede voorzet komt van hoe het dan wel zou moeten.
   Ik probeer steeds meer afstand te houden tussen de eiegen taal en die verdomde NWO taal, het engels.
   U weet wel van een volk een rijk een fuhrer en een munt een religie een regering en een wereldpolitie.
   De amerikanen met hun vieze taal.
   Laten we daar eens mee beginnen en als een taalbewuste Dieudonne die viezigheid uit de taal bannen.
   Op weg naar meer zelfbewustzijn en zelfrespect voor wat we echt zijn.
   Laten we eindelijk eens beginnen met die 21e eeuw die aan ons toebehoord!
   Laten we kiezen wie er de echte autoriteiten mogen zijn.
   Laat vallen dat bestaande gesodemieter en gelul met politieke partijen.
   Een variant van een verklaring waarbij wij, bezoekers van deze site, en dat worden er als meer, verklaren dat we genoeg hebben van de bestaande zooi.
   De jongens van ‘Ons Geld’ zijn ons al voor gegaan met het document waarbij ze in de kamer bespreekbaar wille hebben hoe er met geld wordt geflikflooid.
   Waarom niet de energie of liever kracht richten op dat wat het verdiend op hun sodemieter te krijgen?

   • Beste Rob, vandaar dat ik op 7 september mijn mentale training klaar heb en het licht laat zien op welke manier mind control te voorkomen is EN vanuit kracht en zelfvertrouwen gebouwd kan worden aan een nieuwe wereld. De komende tijd ga ik dus het negatieve nieuws steeds meer afwisselen met inspiratie om op een andere manier met elkaar om te gaan.
    Negatief nieuws wakkert niet alleen (eventueel) kennis en bewustzijn aan, maar ook angst. Dus met het ene stimuleer je een kritische kijk en tegelijkertijd doof je het weer uit door een negatieve emotie, namelijk die van angst op te roepen. Dat is volgens mij ook de reden dat de cabal het internet en de mogelijkheden die er zijn voor mensen om hun onvrede te uiten laat bestaan. Het brengt hun plannen niet in gevaar omdat het tegelijkertijd de onvrede die het oproept smoort in angst!

   • Beste robvdz,

    Er wordt kenbaar gemaakt dat de fout ligt bij de Amerikanen die eigenlijk niet eens Amerikanen zijn maar Europeanen. Helaas zal ik deze moeten tegenspreken aangezien het niet de Amerikanen zijn die de ellende creeeren maar banken en multinationals. Een aantal van deze komen zelfs van Nederlandse bodem zoals: Ahold, Shell, Unilever, ABNAMRO en Rabobank. Wat wel juist is, de Amerikaanse overheid is maar al te gewillig om hun ‘almighty’ militaire apparaat te gebruiken om te vechten voor vrijheid en democratie. Zoiets als neuken in de naam van maagdelijkheid. Dit maakt de situatie ook meteen ingewikkelder aangezien er wel degelijk een ‘vijand’ is maar deze niet een land is maar een groep stinkend rijke fladrollen die goed verscholen achter een rookgordijn (overheden) zitten. Dit zijn ook de flapdrollen die bepaalde rechten kopen zoals pedofilie, moord, rituele ongein die niets te doen hebben met menselijkheid en dat soort ongein en daar ongestraft mee wegkomen aangezien ze dat allemaal kunnen betalen. Geld opent deuren, ook donkere deuren die eigenlijk niet eens mogen bestaan.
    Het feit dat veel mensen in staat zijn om te communiceren in 1 taal (engels in dit geval) maakt communicatie tussen gelijkgestemden (wakkere mensen) ook een stuk eenvoudiger.

    • Klopt. DE amerikaan bestaat ook niet. Het is wel de amerikaanse mentaliteit waarvan ik helemaal misselijk wordt. Ben er geweest en wat mij betreft mogen ze allemaal hun kop houden en de oorspronkelijke indianen weer aan de macht. Als zij dat al zouden willen.
     Dat er een taal bestaat met grote gemeenschappelijkheid is prima. Vroeger was dat latijn toen frans, nu engels maar ik kots van de geile graagte waarmee met name nederlanders hun taaltraditie zo makkelijk verloederen met engels. Omdat dit gedrag prima aansluit bij hun calimero gevoel.
     Belgen zijn wat dat betreft veel kiener op hun taal. Evenals de duitsers.
     En wat is er mis om je taalkultuur te koesteren?
     Ik ga echt braken als er nederlanders zijn die het hebben over yachting en onderdelen als the boom. Dus een van oorsprong nederlands woord als jacht en boom (giek) eerst verengelsen en daarna in engelse vorm gebruiken in het nederlands. Dan ben je toch een hoer, of niet dan?
     Dollar komt van daalder. Dat dan weer wel!

     • Wat betreft arrogantie / hoogmoed zal ik niet tegenspreken dat er een mentaliteitsprobleem is in ’the land of infinite oppertunities’. Gelukkig heerts dat nit bij iedere inwoner maar net als het egoisme in Nederland wat niet bij iedereen heerst is ook in de USA het geluid van de brulkikkers wat het gepiep van de nederigen overstemd. In de USA het waanidee dat ze de politie van de wereld zijn, in Nederland het waanidee dat het allemaal koek en ei is. In beide gevallen is het een grote meerderheid die het verknalt / verprutst voor een goedwillende minderheid.

      Dat de Nederlandse taal aan het vergaan is is voor mij iets wat niet echt boeiend is. Veel termen hebben hun oorsprong in het latijn, frans, duits en zelfs engels. Het is niet vreemd dat in een smeltkroes van culturen men geneigd is taal en gebruik uit te wisselen zoals men nu regelmatig hoort spreken over doekoes, fatoe, sachbie en ga zo maar door. Om vooruit te kunnen gaan zal men toch buiten de landsgrenzen moeten denken aangezien het hoogstens voor IJsland haalbaar is om afgezonderd van de wereld door te draaien (IJsland is het enige land op de wereld wat onafhankelijk is voor energielevering wat ook niet gestolen kan worden tenzij iemand vulkanen en geijsers weet te verplaatsen). Bij groots denken / globaal denken is het een logisch gevolg dat nationaliteitsgevoel zoals taalbehoud / cultuurbehoud zullen wijken om ruimte te maken voor wereldbelang. Met nationalisme is men nooit ver gekomen, hoogstens 5 jaar een werelddeel overhoop trappen.

     • Ben ik absoluut niet met je eens!
      Een eigen identiteit is wat met wortel en tak uitgeroeid moet worden volgens de architecten van de wereld orde. Daar doe je dus mooi aan mee als je al begint je eigen taal te verloederen. Vooral als je door de knieën gaat voor wat anglo-amerikaans kultureel verval.
      Is het dan zooo moeilijk twee talig te zijn?
      Ik kan mij redden in ’t frans, engels en duits en een heel klein beetje bahassa.
      Daarnaast wil ik mijn taal zo puur mogelijk houden. Niet omdat ik zoals je dat wil verleggen naar een vies soort nationalisme want dat is de hele andere kant op. Flauw ook trouwens om altijd maar het minderwaardigheidsgevoel van de nederlandse kultuurresten verder te willen vermorzelen.
      Er hangt een heel vies spook in dit land wat alles te maken heeft met de collaboratie uit de wo2 juist vanwege de hoerigheid van dit volk.
      Vandaar de zieke zwarte piet non-discussie en de overdreven liefde voor alle vreemde elementen.
      Omdat als volk zo gecollaboreerd wordt ontstaat er een na-reactie die in wezen het eerdere gedrag wil compenseren. Als ik noem: ‘Germaanse Unie’ dan denken de meesten, “bah, dat ruikt naar nazi’s”.
      Heeft er geen bal mee te maken maar er heeft wel een behoorlijke hoeveelheid hersenspoelerij tussen gezeten. Germaanse Heilkunst, ah da’s alternatief, dat mag weer wel. Alhoewel daar ook opmerkingen over gemaakt zijn door niet-Duitsers.
      Begrijp goed hoezeer onze oer cultuur al bedorven is door de eeuwen heen en hoeveel we verloren zijn aan kerk en overheersing waardoor men nu naar het oosten moet rennen om daar de spirituele tradities te kopiëren van en cultuur die wij hier ook hadden op dat gebied.
      Moet ik dan het laatste restje ook nog uit m’n handen laten trekken?

     • Ik kan mij zeker vinden in het gedachtegoed van een traditie, cultuurbehoud. Tot het behoud van tradities / cultuur ten koste gaat van belangrijkere zaken zoals ze nu al een aantal jaren het gewouwel omtrent zwarte piet uitmeten om bepaalde andere zaken ertussendoor te laten glippen.
      Momenteel: VN mengt zich in de zwarte piet discussie met zelfs extra randvoorwaarden.

      Ondertussen:

      -Plannen voor extra controles op stations

      -Overheid die door het gerecht in gebreke is gesteld over doeleinden mbt milieu en dus eigenlijk een internationale tik op de vingers door een landelijke rechter. Overheid arrogant genoeg om hiertegen in beroep te gaan en dus eigenlijk kenbaar maakt: ‘Wij van de overheid zijn de wet en staan daar dus ook boven, hoeven ons dus niet aan de door ons opgelegde wet te houden”.

      -Ondanks het feit dat zorgverzekeraars miljarden winst maken worden we spiegeltjes en kralen voorgehouden met de bewering dat we minder premie gaan betalen terwijl dit juist omhoog gaat (als ik zo rekende op de Mavo kreeg ik een paal voor de moeite).

      Gezien het feit dat deze site voornamelijk bezocht worden door mensen die wel bij de les blijven is het ook niet van toepassing om alle relevante links erbij te plaatsen.
      Ziehier, uitbuiten nationaliteitsgevoel / cultuur / traditie om op gewiekste wijze allerlei plannetjes erdoor te laten glippen.

 3. Wow! Bijna 95.000 unieke bezoekers…not bad! Maar als dit ook de bezoekers zijn van alle andere alternatieve sites dan zijn er dus ongeveer 100.000 mensen (in NL?) die een beetje weten hoe we er echt voorstaan. We got a long way to go! Maar toch fijn om te weten dat je de mensen beetje bij beetje bereikt. Zal ook wel voldoening geven.
  Sites die ik zelf ook graag bekijk is CounterPunch, The Corbett Report, Boiling Frogs of StopImperialism van Eric Draitser.

  Nu dat China begonnen is haar Dollars te dumpen en dit misschien het begin is van de ‘snowball’ gaat het binnenkort misschien een stuk sneller….Op naar de 200.000!

 4. Rob, gefeliciteerd met de toenemende belangstelling voor je uitstekende website. Je staat bij mijn favorieten!

 5. Laten we ons niet rijk prijzen. Er is in Nederland nog exact 1 omroep die een kritische noot durft te laten vallen (NPO / VPRO) en ook dat zet geen zoden aan de dijk. De Nederlander / westerling heeft het te druk met eigen huis en haard ondanks dat ze diep in hun hart doorhebben dat ook hun eigen huis en haard wel eens op het spel kan komen te staan. Ik zie het als een druppeltje water in een vulkaan (ongeveer 90000 mensen van de ongeveer 17 miljoen waarvan ongeveer de helft oud en wijs genoeg zijn om deze materie te snappen).
  Als ik de kans heb grijp ik hem en ben ik pleite uit het fascistische systeem.

 6. Een goed teken!! En doorgaan!
  Wat mooi zou zijn, wanneer uit de publicaties ook een brede maatschappelijke beweging zou ontstaan om zo een echt alternatief neer te leggen. Of liever te doen opstaan anders komen we nooit uit deze gordiaanse knoop.
  In een eerder antwoord schreef ik over ‘het verzet’. Is het niet zo dat ieder die zich verzet tegen de huidige misstanden eigenlijk het verlengstuk is van het voormalige verzet uit de tweede wereldoorlog?
  Waren die mensen toen ook niet met hart en ziel bezig de smeerlapperij te bestrijden en die na ‘de bevrijding’ aan de kant geduwd zijn door collaborateurs die kleur hadden aangenomen van de bezetter. Althans dat zien we vandaag de dag steeds meer. Vooral de kleur die de VS, de grote ‘inspirator’ aanneemt heeft de trekjes van Nazi-Duitsland meer en meer overgenomen.
  Daarmee wil zeggen dat de weerstandsbeweging niet iets is van de laatste jaren met name sinds de komst van het www maar dat dit al sinds 10 mei 1940 bestaat, op het moment dat het oude Nederland ophield te bestaan.
  Mensen die in die zelfde geest voortgaan zijn er nog steeds en DLM is wat dat betreft het legale illegale blaadje van heden.
  …_ …_ …_ https://www.youtube.com/watch?v=oAFZvTtFcfA

 7. Dit is een goede zaak omdat het ook betekent dat het zich toch als een olievlek over Nl verspreid. En natuurlijk zijn al deze lezers ambassadeur van de lange mars omdat zij met de vrienden en kennissen er over praten en andere er op attenderen dat er ook een andere stroming bestaat! Laten we doorgaan zou ik zeggen, tenslotte moeten de nieuws verdraaiers eens voor de spiegel komen on zichzelf als volksverlakker te zien!

 8. Wat ik zo jammer vind is dat de sites die er wat toe doen niet voorkomen in je lijst(jes)
  niburu.co wel maar urubin.com niet. Alle alternatieve media die commercieel gegaan zijn ( lees bedelacties met nutteloze producten) zijn vertegenwoordigd, maar de media die echt uit “hobbisten” bestaan en uit eigen middelen betaald worden of gratis werken laat je links liggen.

  we steunen elkaar, en maken een vuist tegen “oplichters” en desinformatie verspreiders !
  Kritisch en rechtvaardig, verdiep je aub ook eens in deze sites en de verhalen erachter !

  Schrijver urubin.com dr snuggles

  • Enig idee waarom urubin.com niet is opgenomen in de lijstjes? Overigens werk ik gratis voor DLM.

  • Ik heb een vermoeden, deze lijsten maken onderdeel om geld in te zamelen voor andere sites, dit om de beheerders een groter platform te gunnen. De “kraven groep” doet hier niet aan mee. Gratis en idealisme staat bij ons voorop ! je kan het verhaal lezen op http://urubin.com/de-bedelende-wasbauer-een-waarschuwing-voor-de-nine-for-news-lezer/ dan is gelijk duidelijk dat de alternatieve wereld verdeeld is , en de handen niet op elkaar gaan.mvg dr.snuggles

   • Wat een onzin. Ik heb op geen enkele manier zelfs maar meegewerkt aan deze lijsten.

    • daarom zei ik ook,” vermoeden ..”
     en niet alle lijsten zijn compleet, dus of het kwade opzet is ? Ik weet het niet, maar ga zo even een artikeltje schrijven ivm actiebereidheid van Nederlanders. Je zal zien dat dat bv niet wordt overgenomen door niburu.co maar wel door jd report , die ik overigens ook mis in de lijstjes ( demmink perikelen)
     mvg dr.snuggles

    • je lijstjes had ik beter “de lijstjes” kunnen noemen, sorry slip of the pen. Ik moet zeggen Rob, ben blij dat iemand zijn nek uitsteekt met betrekking tot de maatschappelijke misstanden. Dus van mij een hele groot compliment voor de publicaties en het initiatief van de lange mars. daar sta ik volledig achter. Wat ik probeer te zeggen is het volgende, lijsten zijn incompleet, en er zijn kapers op de kust die graag het tegendeel willen zien. Nu dat zijn wij niet !!

     heb net een artikel gepubliceerd op de bovengenoemde site, dit mbt tot de actiebereidheid van de Nederlander en hoe dit komt. Wellicht ook even publiceren op de site ? Zodat we leren van elkaar en inzichten mogelijk maken

     mvg dr. snuggles

 9. Allereerst mijn complimenten voor de vele interessante verhalen. Laat je echter niet misleiden en blij maken met enorme getallen want kritische sites worden tegenwoordig massaal gehackt en tellers gemanipuleerd. De echte aantallen worden bekend bij verkiezingen, voorzover er geen sprake is van fraude, want dat schijnt ook een nationale volkssport te zijn……

  • Beste Wim, maak je geen zorgen, ik heb hieraan aandacht besteed omdat ik het positief vind dat mensen meer alternatieve media opzoeken en open durven staan voor andere geluiden dan het voorgekookte en gangbare. Dat is alles. Met andere woorden ook dit berichtje draagt er weer toe bij dat mensen bewuster worden.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.