Onderdrukking neemt werelwijd toe: drones ingezet met pepperspray tegen betogers

India wordt het eerste land ter wereld dat drones zal gaan inzetten tegen betogers. Nieuwe drones worden ontwikkeld om betogers met pepper-spray te bespuiten, te fotograferen en video-opnamen van hen te maken. De verwachting is dat spoedig andere landen zullen volgen. Dit soort ideeën vindt gretig navolging door tirannen.

We hebben vijf drone camera’s gekocht die twee kilogram aan gewicht kunnen dragen. Zij kunnen worden gebruikt om pepper spray te spuiten tegen een onwillige groep mensen bij moeilijkheden,” zei Yashasvi Yadav, van de Lucknow Police.

De drones kosten ongeveer 1.000 dollar per stuk en zullen deze maand klaar zijn voor actie. Een prototype van deze drone werd eerder dit jaar door de Indiase regering gebruikt, tijdens Muharram en Republic day. De regering was zo blij met deze techniek dat besloten werd een volledig arsenaal van deze drones te ontwikkelen.

“We hadden drone camera’s gebruikt en zij waren zo effectief zodat we besloten hebben om ze te kopen in plaats van te huren,” vertelde Yadav.

Ontwikkelingen als deze maken duidelijk dat regeringen uit zijn op oorlog met hun burgers. Waarom zouden zij anders groepen mensen met pepper spray willen besproeien? Technologie als deze is blijkbaar bedoeld om grote groepen mensen angst aan te jagen zodat zij gehoorzamen in plaats van mensen die schuldig zijn aan misdaden op te sporen.

Toenemende onderdrukking van betogers past wereldwijd in de ontwikkelingen die gaande zijn. Politiediensten militariseren in hun optreden tegen demonstranten. Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van uitlokking om demonstranten tot geweld te verleiden zodat zij kunnen worden opgepakt. Betogers worden in toenemende mate geïntimideerd met hoge straffen voor deelnamen aan betogingen zoals in Spanje en Engeland. In de VS zijn tal van demonstraties de afgelopen maanden bloedig afgelopen.

Bron: o.m. The Antimedia, John Vibes

Rob Vellekoop, 10 april 2015

9 Comments

 1. MIsschien kunnen die drones zelfs gewoon met een paar flinke meppen van een stok uit de lucht worden gemept, het lukte een paar chimpansees in een dierentuin tenminste wel.

 2. Ha ha dat wordt leuk,laat de elektronische oorlog beginnen,je kan die dingen overnemen,hun besturing
  verstoren,de elektronische knutselaars kunnen aan de slag om die dingen te hacken

 3. Laat ze maar komen, ik maak alles kapot. Om te peppersprayen moet dat ding binnen een bepaald bereik zijn om succes te boenen en tegen die tijd zal die wel stuk zijn door “omstandigheden” lol….

  Doet me wel veel denken aan een aflevering van south park dat over drones gaat. Meestal zitten ze heel dicht bij de waarheid en wederom de drones idd.

 4. En er wordt opmerkelijk gewerkt aan die bevrijdings-ontwikkeling! >>>

  „Ich bin keine juristische Person, sondern ein Mensch!“

  “„Ich bekomme mein Recht, das steht fest.“ Denn Deutschland sei eine Firma, deren Angestellter er nicht sei. Zu erfahren ist aber auch, dass das Landesjustizministerium dieses Vorgehen untersucht, da offenbar seit 2013 ein Haftbefehl gegen den Windecker besteht, den er ebenfalls angefochten haben soll.”

  http://gerhardschneider.at/2015/04/10/angeklagter-erklart-gericht-fur-nicht-zustandig/

  Zijn wij Nederlanders immers ook niet allen werknemers van het bedrijf “de staat der Mederlanden”, met als eigenaar ….. Allemaal [werk]slaven? Belasting hiervoor betalen, belasting daarvoor betalen?

  HOE LANG NOG?

  Maar ook hier is al een goede tussenoplossing mogelijk: het OBI.

 5. Regeringen (zijn dat op voorhand mensen die van macht houden?) blijken onderdrukkers: angst, en dus wantrouwen naar de eigen burgers.

  Waarom hebben de burgers dit soort regeringsleden en parleurs (2e k. leden) gekozen? Waarom?

  O, de burgers hebben hen niet [niet bewust] gekozen?
  De politici presenteren zich altijd met een humane “omslag”, maar de inhoud van hun boek doet verbazen: het stemt in het geheel niet overeen met de omslag van hun boek.

  Herkenning vindt plaats aan de hand van iemand’s daden, niet aan de hand van diens uitspraken.

  Drones, camera’s, pepernevel, identiteitsbewijzen?
  Regering + parleurs zullen er zeker de tegenactie mee oproepen. Totdat deze interactie uitgewerkt is. Totdat men begrijpt dat het NIETS oplevert, voor NIEMAND.

  Hoe lang nog staren mensen zich blind op uiterlijk bezit?
  Hoe lang nog gaan mensen in militaire dienst?
  Hoe lang nog worden mensen uit huis gezet?
  Hoe lang nog een werkslavenmaatschappij?
  Hoe lang nog ellebogenwerk?

  HOE LANG NOG ANGST?

  De materie komt voort uit het bewustzijn (In den beginne was het woord; en zo verder).

  BEKEERT U!

  Laten we ons naar binnen keren. Laten we dáár de angst herkennen. Laten we dáár onze enorme kracht vinden. Wilskracht.

  Laten we “binnen” en “buiten” in EVENWICHT brengen!

  Dan zullen drones, camera’s, pepernevel, identiteitsbewijzen, enzovoort om hun belachelijkheid geheel terzijde geschoven worden: mensen gaan élk-ander weer waar-deren. Mensen doorschouwen weer de BETEKENIS van het aardse leven.

  Dat alles wordt nu ernstig onderdrukt; hier gaat onze bevrijdingsstrijd over. Een hemel OP AARDE. Uitgestegen boven alle dualiteit.

  (Pim Fortuijn, immers omgebracht, vermoord in opdracht van regering + multinationals.)

 6. Dezelfde drones zullen wellicht laag moeten vliegen om hun pepperspray gericht te kunnen gebruiken. Wellicht kunnen deze dingen gewoon uit de lucht worden geschoten…..?

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.