MH17 door vliegtuig neergehaald, rapport september 2014?

Dit artikel verscheen eerder op 12 december 2014.

Op 17 juli is vlucht MH17 (Malaysia Airlines) neergestort in Oekraïne op weg van Amsterdam naar Kuala Lumpur. De onderzoeksraad concludeert in september al dat het toestel door een groot aantal objecten met hoge snelheid is doorboord en ondanks hardnekkige pogingen van de gemiddelde pers om de schuld aan de separatisten/Rusland te geven blijft het publiek argwaan houden. Mede dankzij uitlatingen van Timmermans. Het programma Nieuwsuur deed afgelopen zaterdag opnieuw een poging.

Aan boord van het vliegtuig waren 283 passagiers en 15 bemanningsleden. Onder de passagiers waren 196 Nederlanders. Informatie van de overheid over de ramp is gebaseerd Rapport van de Onderzoekscommissie uit september 2014.

De Boeing 777-200 van Malaysia Airlines is tijdens vlucht MH17 in stukken gebroken, vermoedelijk als gevolg van structurele schade aan het toestel veroorzaakt door een groot aantal objecten dat met hoge snelheid het toestel heeft doorboord. Dat staat in het rapport van eerste bevindingen van het onderzoek naar de crash van vlucht MH17 dat de Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft gepubliceerd.  Er zijn geen aanwijzingen gevonden dat de crash met vlucht MH17 is veroorzaakt door een technisch mankement of door handelingen van de bemanning.

Volgens het rapport (pagina 25):
Op circa 1,7 kilometer ten noorden van de plaats waar de raamconstructie van de cockpit werd gevonden lag een deel van het dak van de cockpit, dat eveneens gaten bleek te bevatten die wijzen op doorboring met voorwerpen van buitenaf (figuur 9).
Het onderzoeksteam heeft vooralsnog niet de gelegenheid gehad om deze onderdelen mee te nemen voor forensisch onderzoek. Op foto’s van de wrakstukken is evenwel te zien dat het materiaal rondom de gaten is vervormd op een wijze die doet vermoeden dat het is doorboord door voorwerpen met hoge energie. De kenmerken van de materiaalvervorming rond de gaten lijkt erop te wijzen dat die voorwerpen van buiten de romp afkomstig waren. De waargenomen gaten op de foto’s van de cockpitvloer suggereren dat kleine voor­werpen van boven het niveau van de cockpitvloer naar binnen zijn gekomen (figuur 10). Het schadepatroon dat is aangetroffen in de voorste rompsectie en de cockpit van het vliegtuig komt overeen met de schade die te verwachten is wanneer een groot aantal voorwerpen met hoge energie het vliegtuig van buitenaf doorboort.

Let op er wordt gesproken over “voorwerpen” en niet over een voorwerp. Hiermee is de suggestie dat het om een raket gaat die de ramp zou hebben veroorzaakt als fabeltje afgeschoten. Blijft over dat een vliegtuig de MH17 neergeschoten heeft. Mogelijke schuldigen: Oekraïne of Rusland of een derde die het grote aantal deskundigen op het gebied van infectieziekten aan boord van het vliegtuig wilde liquideren.

Commentaar
Het blijft een vreemd gegeven dat de traditionele media blijven proberen de Russen of de separatisten de schuld te geven. Steeds wordt beweerd dat de Russen hieraan voordeel zouden hebben. Niet wordt ingegaan op het voordeel dat Oekraïne of het westen hieraan hebben. Zo brengt een mogelijke oorlogsdreiging de NAVO-landen dichter tot elkaar, vraagt dit meer steun voor Oekraïne en plaatst Rusland in een kwaad daglicht. Ook de conclusie die door de gemiddelde media uit het onderzoeksrapport is getrokken, namelijk dat het vliegtuig door een raket zou zijn neergehaald, lijkt voorbarig en onjuist. Ondertussen woedt de media-oorlog hierover door.

2 Comments

  1. Volgens mij gebruik je hier het verkeerde argument Rob. In het geval van een buk raket zou er volgens mij ook over meerdere voorwerpen gesproken worden, want ik heb begrepen dat zo’n ding buiten het vliegtuig fragmenteert in kleine projectielen. Veel opmerkelijker is misschien dat er wordt gezegd dat kleine voorwerpen van BOVEN het niveau van de cockpitvloer naar binnen zijn gekomen. Een buk detoneert volgens mij onder het vliegtuig. Dan zouden er dus kleine voorwerpen van onder het niveau van de cockpitvloer moeten zijn.

  2. Hoe lang laten wij dit spel nog met ons spelen? MET ONS!

    Gebieds-/machtsuitbreiding, totdat alle burgers onder één macht leven. ONDER!

    Lezingen over dehuidige toestand, zal in vlotter tempo burgers de ogen openen. [pas] Dan zijn wij met velen [het eens] én [zijn wij] één! Geen mens die deze gang van zaken dan nog pikt!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.