Engeland beperkt meningsuiting: demonstreren kan 5 jaar kosten

LONDEN – Tijdens een vreedzame demonstratie deze week tegen de Amerikaanse politie-moord op Eric Garner in New York van zo’ n  1000 voornamelijk jongeren in het Westfield shopping centre zijn 76 van hen gearresteerd en aangeklaagd voor ‘gewelddadige wanorde‘(violent disorder) zonder dat er geweld was! Op deze aanklacht staat een maximale celstraf van 5 jaar.

De organisatoren riepen mensen op om deel te nemen aan een niet-gewelddadig ‘ die-in’ protest tegen het niet veroordelen van de politie-agent die Garner wurgde, het racisme van de politie zowel in de VS als Groot-Brittannië en de moorden op zwarten die ongestraft kunnen plaatsvinden.

Een van de deelnemers vertelt dat de betogers voor het gesloten winkelcentrum stonden en door de politie geen duimbreed in de weg gelegd werd. Echter nadat de deuren van het centrum waren geopend werden zij binnen door de politie omsingeld. Door deze omsingeling liepen de gemoederen hoog op. Het leek dat de politie hier op uit was. De organisatoren werden op deze manier bij elkaar gedreven en vervolgens gearresteerd samen met andere deelnemers.

De ‘ gewelddadige wanorde’ aanklacht stamt uit de 80-er jaren toen er veel stakingen waren. Dankzij deze wet kunnen demonstranten gemakkelijker worden veroordeeld. Wanneer een ‘normaal’ persoon aanwezig tijdens de demonstratie zich bedreigd voelt door het gewelddadige gedrag of de dreiging er van, dan is sprake van ‘gewelddadige wanorde’.

Net zoals in Spanje een demonstratieverbod is uitgevaardigd, doen ze er ook in Engeland alles aan om protestmanifestaties in de kiem te smoren. Je vraagt je af waarom de machthebbers in Europa bang zijn voor kritische tegengeluiden, terwijl zij toch democratisch (door hetzelfde volk dat demonstreert) zijn verkozen. In Engeland bereiken ze er in ieder geval mee dat mensen die het niet met het regeringsbeleid eens zijn zich sneller zullen bedenken. Er staat, wel of niet uitgelokt, immers 5 jaar cel op geweld of op het oproepen van het gevoel van bedreiging tijdens een demonstratie!

Bron WSWS

5 Comments

 1. Hoezo is de ISis de stuurgroep van de terroristen die de redactie van Charlie hebdo hebben omgelegd?
  Dacht het wel!
  Als je dan ook eens kijkt wie de ISis steunt dan wie je ook waar ze vandaag komen.

  Iraakse topcommandant: “Vliegtuigen anti-IS-coalitie droppen wapens voor IS”

  in Buitenland 6 januari 2015 07:30

  Vliegtuigen van de anti-IS-coalitie, die onder leiding staat van de Verenigde Staten, droppen wapens voor de terreurgroep IS. Dat heeft een topcommandant van de Iraakse vrijwilligersmacht gezegd.

  Secretaris-generaal van de Badr Organisatie en minister van Transport Hadi al-Ameri zei dat er overtuigend bewijs is waaruit blijkt dat vliegtuigen van de coalitie tegen IS wapens en hulpgoederen voor de terroristen droppen in de Iraakse provincie Salahuddin.

  Hij zei ook dat de coalitie er niet in is geslaagd om gebieden te ontdoen van IS-militanten. De Iraakse troepen zijn in de strijd tegen de terroristen geheel afhankelijk van lokale steun, aldus Ameri.

  Ameri voegde toe dat gebieden in Salahuddin en Kirkoek, die in handen zijn van IS, snel onder controle zullen worden gebracht. De IS-terroristen hebben delen van Irak en Syrië ingenomen. Ze maken zich schuldig aan misdaden tegen de menselijkheid en doden shia’s, soenni’s, Koerden en christenen.

  Sinds augustus vorig jaar voeren de VS en zijn bondgenoten luchtaanvallen uit tegen wat zij ‘IS-posities in Irak’ noemen. Sommige leden van de anti-IS-coalitie zijn in september ook begonnen met het bombarderen van ‘IS-doelstellingen’ in Syrië. Het effect van de aanvallen is minimaal, zo hebben hoge functionarissen van het Amerikaanse ministerie van Defensie gezegd.

 2. Het zal mij gaan benieuwen hoe het regime in Nederland zal worden ten aan zien van de nu plotseling bejubelde vrijheid van meningsuiting!
  De zogenaamde vrijheid van pers of uiten was de laatste jaren aan ernstige slijtage onderhevig in het glorieuze Europa. Nu is plotseling lafjes links en rafelig rechts solidair met de linkse jongens van Charlie Hebdo. Zelfs de redactie van het schurftige krantje de telegraf durft zich te identificeren met de redactie van Charlie!!!! Wat een zelfoverschatting!
  Krijgen we nu een revival van de oorspronkelijke vrijheden of komt er nu een nieuwe trent in beweging?
  Voorbeeld:
  Ik plak morgen een plakkaat voor m’n raam met een spotprent van allah of mohammet, krijg ik dan agenten aan de deur die mij gaan arresteren omdat de kans op een terrorrrraanslag daarmee vergroot?
  Is dan het argument dat ik onnodig de aandacht trek van gewelddadige gelovigen?
  Krijg ik dan via de politierechter te horen dat vrijheid van meningsuiting wel bestaat behalve als het gezien de huidige ontwikkelingen complicaties in de hand zou werken.
  Dat ik dit had kunnen weten en dus schuldig ben aan uitlokking waarbij ik bewust mijn omgeving en de hermandad in gevaar breng….

 3. Dat er zeker gaan aankomen, want het links islamitischkalifaat zal gesticht worden door de linkse kaviaar elite, ben je niet voor mij dan ben je tegen mij.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.