Big Brother Award 2014 voor Opstelten

Amsterdam – Dinsdag 16 december is Minister van Justitie (VVD) Opstelten in de schijnwerper gezet voor zijn pogingen de privacy van de Nederlander om zeep te helpen en ‘beloond’ met een Big Brother Award door Bits of Freedom. Andere genomineerden waren Minister van Sociale Zaken (PvdA) Asscher en de Belastingdienst. Opstelten was helaas niet persoonlijk aanwezig om zijn prijs in ontvangst te nemen.

Volgens Bits of Freedom is Ivo Opstelten genomineerd vanwege het in stand houden van de bewaarplicht, terwijl hij zelf erkent dat deze in strijd is met mensenrechtenverdragen en de Grondwet. Verder zet hij zijn hackplannen door, ondanks bezwaren van onder andere het College Bescherming Persoonsgegevens en voor het langer opslaan van kenteken- en locatiegegevens. Tot slot dankt hij zijn nominatie aan het rechtvaardigen van onrechtmatige opsporingsbevoegdheden in de Blackshades-zaak.

Bronnen
www.volkskrant.nl/tech/politie-breekt-met-spyware-op-afstand-in-computers-in
www.bof.nl/2014/11/21/someone-is-wrong-not-just-on-the-internet
www.bof.nl/2014/09/05/opstelten-dendert-door-richting-hackbevoegdheid
www.nrc.nl/nieuws/2013/08/06/politie-schendt-wet-door-opslag-alle-kentekens
www.bof.nl/2014/12/01/kabinet-moet-per-direct-handhaving-bewaarplicht-stopzetten

De Big Brother Award ontleent zijn naam aan de totalitaire leider Big Brother uit het boek 1984 van George Orwell.

Bits of Freedom zet zich ervoor in dat ‘jouw internet jouw zaak blijft’ en noemt zich een invloedrijke burgerrechtenbeweging. “Onze kracht is onze combinatie van onze expertise, een constructieve lobby waar mogelijk en scherpe actie waar nodig. Politieke partijen luisteren naar ons, het bedrijfsleven vraagt ons om advies en steeds meer Nederlanders staan achter ons doel: Een internet dat open is voor iedereen, waar iedereen informatie digitaal kan delen en waar privé communicatie privé blijft.

4 Comments

  1. Spanje daar mag de politie niet meer gefotografeerd of gefilmd worden, nu Engeland waarbij demonstreren ingeteugeld wordt Wanneer grijpen de armen en de middenklassen niet in tegen het monster New World Order!!!!!!!! Opstelten is er 1 van!

  2. Tuurlijk krijgen dit soort lullo’s prijzen net als die flikker van een Timmermans.. Waarschijnlijk kreeg Tim de prijs om het Nederlands volk dom te houden door middel van de MH17 in de doofpot te doen en een waardeloze onderzoek te doen.

  3. Mag ik voor volgend jaar alvast een nominatie uitbrengen?
    Mijn nominatie is Facebook!

  4. Wat doen we met demente regeringsleiders? Hebben we ergens nog een recht om deze figuren incapabel te laten verklaren? Ze zijn een gevaar voor ons mensen. Steun Bits of Freedom door een donatie te doen in de strijd tegen de nazipraktijken die zich hier in Nederland steeds meer uitbreiden. Ik heb het al gedaan.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.