Staatsgreep Rutte dreigt onder mom van ‘noodmaatregel’

Den Haag – Het kabinet Rutte-II houdt na drie dagen van crisis over de door de Eerste Kamer verworpen zorgwet van VVD- minister Schippers van Volksgezondheid stand doordat regeringspartijen VVD en PvdA vannacht een compromis bereikten, in de vorm van een regelrechte staatsgreep vermomd als noodmaatregel.

De crisis ontstond deze week in de Eerste Kamer toen een wetsvoorstel over zorgpolissen werd weggestemd. Drie dissidente PvdA’ers Guusje ter Horst, Adri Duivesteijn en Marijke Linthorst stemden tot verrassing van de coalitie tegen. De VVD eiste vervolgens van PvdA-leider Samsom en PvdA-vicepremier Asscher dat die het probleem zouden oplossen.

De oplossing voor de crisis werd gevonden in de meest ondemocratische maatregel denkbaar: mocht de Eerste Kamer straks de nieuwe ‘aangepaste’ wet opnieuw wegstemmen, dan komt Rutte met een Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB), zodat minister Schippers toch haar zin krijgt. Deze AMvB zet dan de geldende Zorgwet aan de kant, terwijl normaal de AMvB een (praktische) uitwerking van een bepaalde wet is, in de geest van die wet. Voor een AMvB is geen instemming van de Tweede en Eerste Kamer nodig. Wanneer de geldende Zorgwet op deze manier genegeerd wordt, staat de Eerste Kamer buiten spel.

Het kabinet Rutte pleegt dan praktisch een staatsgreep door de wil van de Eerste Kamer naast zich neer te leggen. Dat kan er toe leiden dat in principe Rutte zich niets meer van de tot nu toe kritische Eerste Kamer hoeft aan te trekken. Daarmee verliest deze kamer zijn grondwettelijke invloed op de besluitvorming en wordt in feite naar huis gestuurd.

Deze zaak is dus vele malen ernstiger dan door de verschillende fractievoorzitters in de Tweede Kamer gesuggereerd.
De SP sprak over een truc, D66 noemde het een dreigement en Groen-Links een list om de Senaat te omzeilen. Het is echter je reinste staatsgreep onder het sausje van een noodmaatregel, waarmee alle nog komende wetswijzigingen in de toekomst er door heen kunnen worden geduwd.

27 Comments

 1. Oh, ja ik had in mijn rijtje nog vergeten om directe democratie te vermelden.
  Kiezen op een club om de vier jaar en dat dan democratie noemen is natuurlijk een farce.
  Ook zou ik op termijn het democratische proces willen veranderen zodat niet, zoals het vaak gaat wanneer er besluitvorming moet plaatsvinden, iedereen ongeacht de achtergrondvaardigheid en bereidheid mee te willen werken, mag meekakelen.
  Ik zou mee willen uitgaan van een meritocratie. Alleen diegenen die bewijsbaar verstand van zaken hebben en in het verleden bewezen iets te kunnen en aangeven ook actief te willen en kunnen zijn over het specifieke onderwerp, worden serieus genomen.
  Niet zoals nu dat iedere jan doedel met een stropdas minister kan worden zonder enige kennis van zaken. Dan krijg je zo’n bananenrepubliek zoals dit land vandaag de dag geworden is en doorgaat verder af te glijden.

  Even wat anders. Iedere gemeente blijkt een ANBI te zijn waarvan de ‘verplichte afdracht’ hieraan aftrekbaar van de belasting!!!!!!!!!

 2. Op welke bestaande partij je ook stemt, je schiet je altijd in je eigen voet. Geen enkele partij is te vertrouwen. (mischien Libertarische Partij) Massaal blanco stemmen en een interim zakenkabinet eisen. Zorgen dat je als burgers de vinger aan de pols houdt. Massaal !!

  • Wanneer een partij of persoon een bedreiging gaat vormen voor de plucheplakkers dan nemen ze adequate maatregelen. Fortuin vermoord en de 1e voorzitter van de Libetarische Partij hadden ze maar even opgepakt wegens belastingontduiking (erg handig aangezien deze persoon een belastingadviesburo of zoiets had) en na 3 maanden, zonder aanklacht vast te hebben gezeten, weer vrij gelaten. Daarna heeft hij zich terug getrokken als voorzitter. Klinkt mij alsof de beste man bedreigd is.
   Wanneer Omtzigt nu een eigen partij begint krijgt deze man mijn stem. Die heeft bewezen actief en integer te zijn. Anders maar weer de LP. De rest is pulp met een grote minachting naar hun kiezers toe.

   • Ook de LP mag dan misschien goede bedoelingen hebben, ze hebben het renteverhaal echter niet goed begrepen.
    Iedere partij die geloofd verder te kunnen zonder monetaire hervorming waarbij de staat zelf het geld drukt/schept en in roulatie brengt zonder de bekende woekerrente, snapt of niet waar het om gaat, of is medeplichtig aan het schorem waar we nu de wrange vruchten van mogen proeven.

 3. D66, of het CDA, als je dat gelooft ben je echt nog niet wakker, die hebben alletwee het Kunduz akkoord getekend, waardoor we nu in de aap zijn gelogeerd, en de meeste maatregelen gaan pas 1 jan 2015 in, Goed nadenken

  • Met dat grote verschil dat de daden van Rutte echt door iedereen aanraakbaar en nog voor een blinde goed te zien zijn en de daden van Putin ons door de media door de strot geduwd worden.
   De man kennen we niet en alles waar hij voor verantwoordelijk zou zijn is een spin van de VS waarvan geen enkel bewijs ‘mag’ worden gezien.

   Die tRutte mocht willen dat ie net zo briljant was als meneer Putin.
   Maak van de staatspropaganda van de NOS nooit uw mening!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. je gaat toch niet op d66 of de cda stemmen dan zijn we helemaal in de aap gelogeerd dan word het nog slechter dan het nu is geen vvd geen pvda geen d66 en geen cda

 5. Ik hoop dat er een keer iemand door de beveiliging komt die het echte werk Staatsgreep doet en die gasten opruimt het is tuig van de richel die vieze Bilderberggroep en De new world order. Poetin heeft Kim yun ill uitgenodigd ik weet niet of ik het goed geschreven heb die gestoorde uit Noord Korea! Ik mag hopen dat die 2 een atoombom op Dat hele new order en bilderberg zooitje gooit. Ik geef daar graag mijn leven voor. Want ik heb toch geen leven meer na 1 januari . Ik ga er 40 euro op achteruit vanwege achterstand in de zorgverzekeringspremie en ik ben nog chronisch ziek ook. Medicijnen nodig en onderzoeken maar kan van 800 inclusief huur/zorgtoeslag niks aflossen dus dan maar dat wat ze nu doen. kan toch niet. en bezwaar maken helpt niet. willen ze niet. vuile geldwolven. en 40 euro is gewoon straf! Ik zweer je Poetin is tegen new world order en weet precies hoe het in elkaar steekt dus Kim yun il ook . Ik zou dolgraag in het exucutie peleton willen zitten om al die geldwolven en graaiers naar hun dagobert duck kluizen te schieten!! Mijn leven is toch naar de klote mij maakt niks meer uit! niet goedschiks danmaar kwaadschiks. het is genoeg

 6. Stemmen heeft geen enkele zin in dit corrupte land. Hoe kwam Samson anders de vorige keer als een duveltje uit een doosje omhoog gepiept? Alles wees op het tegendeel. De macht ligt niet bij de stemmers maar bij degene die de stemmen telt. Is allang bewezen dat stembiljetten op verkeerde stapels terechtkomen. En ga je demonstreren dan hebben we de agents provocateurs die ervoor zorgen dat de ME gezellig mag meppen. Dat is Nederland.
  Oja, Samson mocht iets tegen de journalisten op de Bilderbergmeeting zeggen. Raar, want dat gebeurt nooit. En kereltje Pechtold wordt nu aan alle kanten door de MSM gepromoot. Die WEET dat hij de volgende premier wordt, want hij is door de Bilderberggroep daarvoor aangewezen. Handig om nazi-EU nog meer steun te kunnen geven met zo’n trekpop.

  • Stemmen heeft altijd zin! Wanneer slechts iets meer dan 50% van de stemgerechtigden hun stem uitbrengen betekent dit dat de mening van de helft van de niet stemmers NIET doorkomt. Dan verlies dus je steeds weer.

   • Moet je wel kunnen stemmen op iemand die je belang vertegenwoordigt.
    Aangezien er niemand is op de stemlijst die mij vertegenwoordigt heb ik niks om op te stemmen en is het beter om helemaal geen stem aan die poppenkast te geven.

   • Ik denk ook dat stemmen totaal geen zin heeft. De mensen/monsters aan de top kiezen toch hun poppen uit die hun plannen vertegenwoordigd en om alles moeilijk te maken (zoals politiek hier) gaan ze als kinderen spelen in de kamers… De ene zegt dit, de ander zegt weer dat en de kijker wordt flink misleid (denken dat ze verstandige keuzes maken als ze stemmen pffff). Verdeel en heers techniek!

    Er wordt altijd iemand door de top gekozen en ze dienen allemaal 1 agenda..

    Hier nog uitleg over stemmen door de geniale George Carlin

    https://www.youtube.com/watch?v=HeMGqTwWA6U

     • Zal proberen om er open-minded erover te denken, maar alle beloftes, leugens, corruptie daar trap ik niet in. Ik heb nooit interesse gehad in het politiek, want kheb het boven al uitgelegd in mijn comment. Ze kunnen de stemmen zo manipuleren als ze willen, ook al denken we dat de “betere” heeft gewonnen, ze zullen maar 1 agenda dienen van de elite.

      Bevolking bang maken met allerlei illusies zoals ISIS en ze meetrekken de 3de wereld oorlog (omdat wij dat toelaten, door in angsfeer te zitten en ze zo ons energie te geven)..

      Kheb nog steeds mijn vraagtekens over Poetin, doet hij schijnheilig mee met de plannen of is hij er echt daadwerkelijk tegen.. Als hij echt voor de mensen staat, hebben wij een grote kans, tenzij mensen zich laten beinvloeden door msm propaganda kanon.

   • Stemmen onder de huidige condities heeft absoluut geen zin!
    Omdat:
    Alle zittende (goedgekeurde) partijen trouw hebben gezworen aan de monarchie. (in het openbaar of verborgen)
    Europa in toenemende mate alle macht reeds naar zich heeft getrokken.
    Alle,…politieke partijen geen afstand willen doen van het criminele bank/geld systeem en de rentevorderingen willen blijven steunen waarmee er wezenlijk niets kan veranderen.
    De Bilderbergers buiten het electoraat om de mandaten verdelen onder loyale elementen.
    Er absoluut geen zicht of garantie bestaat dat de verkiezingen eerlijk verlopen en dat de stemmen eerlijk geteld worden.
    Er altijd een coalitieregering tot stand zal komen waarbij de beginselen elkaar vertroebelen.
    Er aan de hand van ervaringen van zeker de afgelopen 70 jaar, er weinig terecht komt van de verkiezingsbeloften en altijd het land blijft overgeleverd aan incompetentie.

    Juist wie niet stemt heeft daarmee de verantwoordelijkheid over eigen leven niet weggegeven en daarmee het recht kritisch te zijn behouden.
    Degene die zijn stem wel heeft weggegeven voor vier jaar dient te zwijgen.
    Met dit alles rijst de vorming van een autonome groep in de samenleving welke zich niet meer wens te ergeren aan het gewoeker maar een alternatief schept met daarin wel de voorwaarden om fatsoenlijk te kunnen leven in harmonie met zielsverwanten.

    Voor sommigen misschien wat zweverig of utopisch voor een groeiend aantal mensen de enige uitweg!

    • Beste naamgenoot, ik ga voor een deel mee in je gedachten.

     In de eerste plaats kan de maatschappij op slechts twee manieren veranderd worden: via verkiezingen (geweldloos) of via gewelddadige omwenteling.
     Ik kies voor de eerste optie. Er zijn al genoeg levens de dood in gejaagd in talrijke oorlogen.

     Laten we eens van het scenario uitgaan dat bijna alle niet-stemmers (dat is ongeveer de helft van de kiezers) de volgende keer wel mee stemmen, en dan massaal op de enige linkse partij SP plus eventueel op een andere linkse partij die nog niet in de kamer zit. Dan ontstaat er een linkse meerderheid. Op dat moment hoeft er geen coalitieregering te worden gevormd en kan een begin worden gemaakt met het opruimen van het vermaledijde systeem dat nu het grootste deel van de bevolking in de ellende stort . We hebben dus nog twee jaar om de SP te overtuigen dat het geldsysteem veranderd moet worden. De overige terechte bezwaren kunnen we slechts wegwerken in de loop van de tijd.

     Het vormen van een autonome groep binnen de samenleving, een staat vormen binnen de staat acht ik kansloos. Dat is hetzelfde wanneer Friesland morgen de onafhankelijkheid uitroept. Dit zal een centrale overheid nooit accepteren. Mocht het wel gebeuren dan verwacht ik slechts geweld.

     • Je geeft een uitstekende analyse wat vooral in de algemene zienswijze ontbreekt om aan de impasse te ontkomen. Er zijn meer opties om aan de wurggreep te ontkomen en dat hoeft per se niet geweldadig te zijn omdat dit een route is die bij voorbaat kansloos is.
      Ten eerste is de SP (ikzelf ben jarenlang partijlid geweest) is tot stand gekomen onder voorwaarde dat ze nooit verder mogen komen dan een oppositie partij. Er zijn zelfs in het recente verleden gevallen voorgekomen dat ze opzettelijk van het toneel verdwenen zijn om andere (vunzige gristenhondenpartijtjes van marginale afmetingen,.. excuser le mot..) de kans te geven de zeteltjes mee te nemen om zo een coalitie te kunnen vormen zonder de SP.
      De SP heeft in een later stadium de afstandelijke houding t.a.v. de monarchie teruggetrokken. Iedereen die verder kijkt weet dat loyaliteit aan het koningshuis de sleutel is om in het beleidskader te komen, natuurlijk onder toezicht van dezelfde club al lijkt dit grondwettelijk niet het geval.
      De SP weet wel heel degelijk hoe het geldsysteem in elkaar zit maar komt er niet openlijk tegen in geweer. ????
      De SP, onder Harry van Bommel stelde zich kritisch op t.a.v. de Bilderbergers. Daarbij heb ik samen met andere goed ingevoerden in deze materie aangeboden ieder mogelijke vorm van kennis aan te dragen om tot gedegen actie over te kunnen gaan om zo het thema Bilderberg bloot te kunnen leggen. Vergeet niet dat dit thema er een is van hoogverraad tot in de hoogste rangen!!!!
      Heer Bommel deed alsof hij ten strijde zou gaan maar om zeer vage redenen gaf hij plotseling niet meer thuis.

      Dan de ommekeer die je kennelijk niet ziet is de vreedzame co-existentie.
      Het is juist heel goed mogelijk om een systeem van zelfredzaamheid te forceren zonder geweld. Het geweld wat dan mocht ontstaan is er een welke naar je toe komt en nooit zelf geinitieerd!
      Wanneer men meent de weglopende schapen terug te moeten bijten is dat de prijs van vrijheid! Vroeg of laat komt de confrontatie toch!
      Stemmen is collaboreren!!!!!! Het hoofd buigen en slikken wat is toegeworpen.
      Vergeet toch eens de illusie dat de zittende machtsfactoren zullen verdwijnen door de slaaf te laten kiezen!!!!!!!!!!!!

     • Kan je me in stappen uitleggen hoe je een ommekeer ziet door middel van vreedzame co-existentie? Want ik zie hem (nog) niet.

     • Dingen zijn nooit te veranderen op hetzelfde niveau als waarop ze zijn ontstaan. Was een quote van Einstein. We hebben te maken met bijna dezelfde analogie als de puber die volwassen aan het worden is. Ouders zien het verkeert en soms is er bekvechterij in de tent. Enige jaren nadat de volwassenheid het toch won van de jeugdige onstuimigheid, gaat de jongeling het huis uit. Alles moet nu zelf worden bestiert. Wat pa en ma al jaren hadden voorgedaan gaat nu weer gebeuren met de jongeling maar dan op zijn of haar manier. Een vrij gangbare loop der dingen.

      Nu zie ik ook massa’s mensen die helder van geest en goed opgeleid als ze zijn, zich geplaatst onder het regime van een stelletje totaal incompetentie bedriegers en leugenaars die vooral bezig zijn met heel andere belangen als waar ze het tijdens de verkiezingen over hadden.
      Dit is niet iets van de laatste jaren, dit is structureel.
      Nu hebben we kennelijk te maken met een beleidskultuur waarbij alles wat is opgebouwd bewust kapot gemaakt moet worden en naar een neo-conservatief paradijs gewerkt moet worden.
      Ik zie de contouren van een dictatuur zich als duidelijker aftekenen.
      Ik en velen met mij hebben daar geen zin in.
      Alleen een idioot denkt dat er een andere uitkomst zal ontstaan door steeds hetzelfde experiment uit te voeren. Stemmen heeft dus binnen dit kader absoluut geen enkele zin.

      Nu gaat het om een aantal stappen die meerdere doelen tegelijk dienen.
      Ten eerste, de geleidelijke autonomie en het leren dragen van verantwoordelijkheid.
      Het overnemen van bestuurstaken en het leren verdelen van taken naar die personen of groepen die bewezen hebben van de onderdelen kennis van zaken te hebben.
      Het wegsnijden van parasitaire instanties die geen ander doel dienen dan zijzelf.
      Het allerbelangrijkste, wat ook de basis is van de opzet, een eigen monetair systeem! Het is er namelijk al!
      Gezonheidscollectieven om uit de greep te blijven van de verzekeraars die inmiddels teveel macht en geld naar toe hebben getrokken.
      Het kiezen van een eigen burgemeester.
      Dit zou een van de eerste symbolische daden kunnen zijn omdat dit geen toestemming behoeft van wie dan ook.
      Daarmee is de eerste stap gezet naar autonomie.
      Het organiseren van onderwijs voor de jeugd zodat zij niet worden blootgesteld aan staatspropaganda en dito mind-set.
      Het afschaffen van de invloed van de media zoals tv en kranten.
      Verantwoordelijk zijn voor eigen veiligheid.
      Zoveel mogelijk proberen te voorzien in eigen voedselproductie waarbij alle beschikbare grond benut moet worden. Einde sierheesters en gezonnetjes. Maximaal gebruik van zonnepanelen etc.

      Een van de vele stappen die nodig zijn om tot herstel van eigenwaarde te komen. De prijs hiervoor is hoog maar naar mijn idee de enige weg.
      Ook ben ik mij bewust dat niet iedereen hiervoor warm loopt en dat er nog heel veel mensen zijn die ervoor kiezen om toch maar aan het handje van vadertje staat te lopen. Maar wanneer toch eindelijk eens duidelijk zal worden dat de staat geen instantie is die het volk als geheel dient maar slechts een kleine elitaire groep, dan zal men beseffen dat stemmen weer een volgende stap zal zijn in hetzelfde dodelijke kringetje.
      De ideeën die ik hierover heb met daarbij de alternatieven zijn net zo ontnuchterend als de puber die het huis uitgaat en merkt dat het oude leventje van vroeger thuis nu voorbij zijn.
      Toch ken ik maar weinig jongeren die weer bij pa en ma intrekken!

  • Ok, dus jij weet ook hoe de hazen lopen!
   Kennelijk zie je niks meer in de smeerbende samen met vele anderen.
   Ik hoop dat we eindelijk eens uit de impasse komen om af te geven op de shit die we niet willen en iets te gaan doen wat we wel willen.
   Totale uitsluiting van het bestaande bestuursrapaille en geen aandacht/stemmen en als het even kan geen geld meer naar ‘vadertje staat’ , die bewezen heeft geen goede vader te zijn maar een incestueuze viezerik.
   Als genoeg mensen beseffen dat hun rol is uitgespeeld en we qua ons leven niet afhankelijk van die miskleunen hoeven zijn, dan zijn we al een stuk verder.
   Als het bekende altijd bezochte restaurant tegen als hoger wordende woekerprijzen steeds goorder en ongezonder vreten voorschotelt met daarbij ook nog een grote rotbek, dan wordt het toch eens tijd om op te stappen en te gaan kijken naar iets anders of desnoods weer zelf te gaan koken!
   Blijven zeuren over dat ene vieze akelige tentje is toch verloren moeite?!

 7. Pechtold is BILDERBERG!!! zo ook Rutte en Samson ….gaat goed in Nederland… de proeftuin voor agenda 21….. hoe kan dat??

  Omdat niemand hier uit zijn/ haar stoel komt.
  Maak het parlement helemaal ziek met mails betreffende onze klachten over het regeer beleid …..of het echt helpt is vraag twee MAAR in ieder geval zitten ze minder relaxed op hun mooie stoel en op een zeker moment zullen ze toch gaan beseffen dat er echt iets mis is… het zijn hopelijk niet allemaal volgelingen van de NWO.

 8. Hij is marionet van de zionisten want die beheren de bigg bisnussss. The new world order is aan de gang. Aankomend verkiezing geen VVD en PvdA kiezen. Je bent het beste af bij de sp D66 of CDA.

 9. Ligt dit echt aan Rutte of is Rutte wellicht een marionet van ons Koningshuis (Lees: Bilderbergers)?

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.