“Elf redenen waarom ik me schaam Amerikaan te zijn”

De Amerikaan Dave Lindorff somt in Thiscantbehapping.net op waarom zijn land hem onpasselijk maakt. Onderstaand een samenvatting van zijn schokkende waarnemingen. Thiscantbehapping.net is een kritisch Amerikaans blog met meer dan 50.000 lezers per maand, dat bestaat sinds 2004. Het doel van het e-magazine is zaken naar buiten te brengen die de main stream media niet meldt of met verhalen te komen vanuit een ander perspectief.

1. Marteling
De VS en de rest van de wereld ondertekenden na WOII een verdrag waarin marteling als misdaad wordt bestempeld. Het is niet alleen het martelingen-programma dat gelanceerd werd in 2001 en jarenlang niet alleen tegen vermeende terroristen, maar zelfs tegen mensen die onschuldig waren werd gebruikt. Er wordt niets gedaan om om de verantwoordelijken van deze oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid te straffen.  Het is niet alleen dit, maar ook dat zoveel van zijn landgenoten dit okay vinden. Zelfs de media.

2. Politie
De politie in de VS is gemilitariseerd zodat zij nu meer een bezettingsleger zijn dan “peace officers”. Het meest ziekmakende was wel het optreden door de politie tegen de 12 jarige Tamir Rice die in z’n eentje met zijn speelgoed pistool aan het spelen was. In minder dan twee seconden schiet een van de agenten nadat hij uit de auto stapte de jongen dodelijk in de maag. Een executie was absoluut onnodig. Niemand werd bedreigd door de jongen. Na het schieten deden zij niets om Tamir te helpen. En vervolgens blijft universele woede over deze monsterachtige politiemoord uit! Noch is er wereldwijde afkeuring over de executie van Michael Brown in Ferguson of de verstikkingsdood van Eric Garner uit New York door uniformdragers die niet door jurys werden veroordeeld. In plaats daarvan horen we zelfs blanken op tv zeggen dat de politie juist handelde.

3. Geweten
Maar dat is slechts een deel. Ik ben ziek om een president te hebben die de kracht mist om hiervoor genoemde misdaden te veroordelen en de verantwoordelijken te vervolgen die het leger en de CIA opdracht gaven om te martelen tijdens de War on Terror. President Obama zou moeten eisen dat politiemensen die ongewapende burgers doden vervolgd worden.

4. Gevangenen 2,4 miljoen
Het maakt me misselijk dat 2,4 miljoen mensen opgesloten zitten in de VS waarvan twee derde veroordeeld is en de rest tijdelijk opgesloten omdat zij hun borg niet konden betalen door het corrupte rechtssysteem. Wij leven in een maatschappij geobsedeerd door bestraffing, gehandhaafd door politie die er plezier aan beleeft om dit op te leggen aan het publiek.

5. Daklozen voeden onwettig
Het maakt me ziek te zien dat community na community wetten opleggen die het illegaal maken om daklozen te voeden in een land met een werkloosheidspercentage van 18 tot 20%.

6. Wall Street plaats delict
Ikwalg dat Wall Street een grote plaats delict is, waar miljarden dollars aan welvaart uit de zakken van gewone Amerikanen zijn overgeheveld naar de rijkste 1% tot 5%, waardoor we van de 34 ontwikkelde landen die met de grootste ongelijkheid zijn. Geen enkele leidende bankier is aangeklaagd vanwege de grootste zwendel die de wereld ooit heeft gekend.

7. Militaire uitgaven 1.000 miljard
Ik ben woedend en beschaamd dat mijn land meer dan 1.000 miljard dollar uitgeeft aan het militaire apparaat en wereldwijd 800 bases heeft. Terwijl op dit moment 50 miljoen Amerikanen honger lijden. Het ergste van alles is dat dit geen nationaal schandaal is, maar de meerderheid van de Amerikanen juist vindt dat dit goed is. Mijn land is ’s werelds grootste terroristen staat met zijn illegale invasies van andere landen, drone moorden, ontvoeringen, martelingen en het laten verdwijnen van mensen, betalen en assisteren van het omverwerpen van meest democratisch gekozen regeringen.

8. Fascistisch Hooggerechtshof
Het doet me pijn dat zwarten, hispanics en andere gekleurde mensen het moeilijk of onmogelijk gemaakt worden om te stemmen. En ons corrupte rechtssysteem steunt dit tot aan het Hooggerechtshof toe, gedomineerd door fascisten.

9. Privacy
Ik schaam me dat mijn landgenoten zich drukker maken over de laatste iPhone  of het recht om een wapen te mogen bezitten dan over het recht op privacy of het gelegaliseerde omkopen door bedrijven van overheidspersoneel.

10. Armoede
Met afkeer zie ik dat Amerikanen het niet langer belangrijk vinden dat de maatschappij iedereen voorziet in de basisbehoeften zodat zij een kans hebben om uit de armoede te klimmen. Zoals onderwijs of gezondheidszorg. Amerikanen zijn hun gemeenschapszin kwijt voor gedeelde verantwoordelijkheid.

11. Klimaat
Tot slot draagt de VS de meeste verantwoordelijkheid voor de klimaatverandering van de afgelopen eeuw als het meest geïndustrialiseerde land ter wereld. Toch vormt de VS het grootste obstakel om werkelijk iets aan deze klimaatverandering te doen. Het is misselijk makend om te zien hoe het egoïsme van Amerikanen zo ver gaat dat zelfs geen rekening wordt gehouden met de gevolgen hiervan voor onze kleinkinderen en zelfs onze kinderen.

7 Comments

 1. Een overgrote meerderheid weet helemaal niet wat zich in de wereld afspeelt. De regering wil dat ook zo graag houden. Stel toch dat de meerderheid ontdekt dat wij een naziregime ondersteunen. Dat de VS samen met de Nato er alles voor over heeft om een 3e wereldoorlog te starten. Stel dat ze weten dat er nu gigantisch veel oorlogsmaterieel door de Nato wordt afgeleverd in de Oekraïne. Stel dat ze weten dat ze door de Nederlandse regering gegijzeld zijn door schuld en bedrog. Stel dat ze weten dat de kranten en de tv onder staatsterreur vallen en er van bovenaf bepaald wordt wat ze mogen lezen en horen. Stel dat ze weten dat er bewust verkeerde info over Rusland en Poetin wordt gegeven om iedereen maar anti-Rusland te maken. Stel dat ze weten dat ze gebrainswashed worden door al die flutprogramma’s op tv. Dus dat stuk hierboven zou ook heel goed voor de Nederlanders kunnen gelden.

  • Ik weet het. De titel had ook kunnnen luiden ….redenen waarom ik me schaam Nederlander te zijn..

  • 1 reden waarom je schaamt om Amerikaan te zijn. Facebook wil dat Condor Condor een verzetsaccount met 250 leden, van mij een Passport ID wil hebben. Ik weiger dat.. Hoeveel paspoorden wil dit bedrijf gratis krijgen waar ze alles mee kunnen doen met de gegevens wat ze maar kunnen doen. Ik weiger dit Condor What the fuck mijn account is gesloten. Ik weiger aan chantage mee te doen. Wie volgt

 2. Nog erger is het te zien dat de VS een knechtenland is voor de zionistische maffia.
  Even voor de goede orde, zionisme heeft helemaal niets met rassen of geloof te maken maar is een door en door zieke stroming die vooral in de VS veel steun heeft.
  Dit land is a.h.w. gegijzeld door de zion. Daarboven komt dus nog helaas dat het een uiterst rechts conservatief volk is wat in een betoverend mooi land leeft wat op bloedige wijze van de oorspronkelijke bevolking beroofd is.
  Als je het hebt over karma van een land dan ben ik blij daar geen deel van uit te maken!
  Judgement day wil ik daar echt niet meemaken…

 3. Dat de VS een schurkenstaat is en de machtigste politieke en militaire macht, imperialistisch onder het mom van liberale democratie is niet nieuw! Erger voor Nederland is dat onze regering(en) bondgenoot van zo’n schurkenstaat zijn! En nog erger is dat wij Amertikaanse JSF bommenjagers kopen voor ca 17 miljard als ik juist ben! En daar voor moet de Nederlandse burger bloeden lees bezuinigen! Maar revolutie in Nederland is niet aan de orde, omdat een overgrote meerderheid Nederland en de VS steunt in haar imperialistische machtsuitoefening. Alleen Rusland durft zich tov de VS kritisch op te stellen. Het wordt tijd voor een linkse politieke partij links van de SP! Wie wil er mee doen?! vr gr Co Meijer te Schoorl

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.