Spanje eerste EU-land met verbod op demo en foto’s van politie-optreden

MADRID – De Spaanse Tweede Kamer heeft afgelopen donderdag de zogenaamde Burger Veiligheidswet aangenomen waarmee het recht op vrijheid van meningsuiting flink wordt ingeperkt. Niet goedgekeurde demonstraties en het nemen van foto’s van politie-optredens bij demonstraties zijn verboden.

De nieuwe wet veroordeelt deelnemers tot boetes van maximaal €600.000 van niet goedgekeurde demonstraties buiten openbare gebouwen zoals ziekenhuizen, universiteiten en het Spaanse parlement. De wet is bedoeld om de ‘veiligheid van het publiek’  te verzekeren en verbiedt tevens het fotograferen of filmen van politie-agenten in situaties waar zij hierdoor in gevaar kunnen komen. Overtreding kan een boete opleveren van maximaal €30.000. Het betuigen van gebrek aan respect voor mensen in uniform gaat met €600 bestraft worden.

Oppositiegroepen hebben de wet veroordeeld omdat zij vinden dat het de individuele rechten van de burgers inperkt. Bron: The Local

Spanjaarden demonstreren massaal en langdurig tegen de huidige rechtse regering. Deze regering beperkt met een beroep op de ‘veiligheid van de burger’ de rechten van diezelfde burger. Het is te hopen dat Spanje geen trendsetter is en als voorbeeld dient voor andere rechtse regeringen die Europa teisteren. Het recht om te demonstreren is een belangrijk onderdeel van het grondrecht van de vrijheid van meningsuiting. Door het fotograferen van politie-optredens te verbieden zal het optreden van de politie meer in het geniep kunnen plaatsvinden. Spanje is terug op weg om weer de politie-staat te worden uit de Franco-periode.

8 Comments

 1. Een typisch kenmerk van fascisten is hun verhullend en misleidend taalgebruik.
  Moderne slavernij en dwangarbeid noemen ze in Nederland bijvoorbeeld participatie maar ze noemen het ook mensontwikkeling, Samen Sterk. Op Eigen Kracht, en meerdere leugenachtige misleidende krachttermen, Het wordt verkocht alsof het iets heel nobels en goeds.

  In Spanje maken ze het dus nog bonter.

  Ze noemen dus een wet een Burger Veiligheidswet, dit wil zeggen dat de overheid totaal ongestraft en ongecontroleerd, los mag gaan op de burger met geweld, intimidaties en opsluitingen onder het mom dat de burger daar veiliger van wordt. Exact hetzelfde trucje werd door Hitler in Nazi Duitsland toegepast. Ordnung und Zucht. Orde en tucht dus.
  Wij met zijn allen weten wat daarvan terecht is gekomen.

  De geschiedenis in Europa is zich weer heel snel en hard aan het herhalen.

  Condor

 2. We zagen in Nederland hoe VVD premier Mark Rutte de discussie omzeilt. Hij zei dat Onno Hoes een prima burgemeester is. Over PowNews deed hij geen enkele uitspraak omdat hij zijn vingers er niet aan wil branden .Hij wil niet het risico lopen van een verspreking, waaruit zou blijken dat PowNews onderdeel is van een veel grotere opzet, waar de VVD een groot voorstander van is en dat een publiek geheim moet blijven.
  In Nederland verbieden ze niet zo snel maar gebruiken ze de extreem-rechtse media om de gewone bevolking te intimideren, waarbij grondrechten worden overschreden. Dat valt veel minder op. Dat valt alleen op bij degene, die het slachtoffer wotdt.

 3. Ik zie dingen nu veel sneller ontwikkelen en helaas in de slechte richting…

  Hier een bericht over Amerika en ik wist dat het een tijdje zou duren dat het hier ook gebeurd, maar het is sneller dan ik had verwacht als Spanje er al mee begint.

  http://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=8711:filmen-van-politie-verboden&catid=10:buitenland&Itemid=23

  En hier een pop van de elite die de chip mag promoten, want hij krijgt hier vast veel geld voor. Hij doet net alsof het zijn idee is, maar mensen die bewust zijn kunnen nagaan dat dit een plan is om kennis te maken met de NWO… Ik zapte gisteren toevallig voorbij totdat ik deze man hoorde praten in “rtl late night” ofzo en d8 jezus dit gaat wel heel fucking snel..

  https://www.youtube.com/watch?v=7DxVWhFLI6E

  2015 wordt een gek jaar als de elite hun plannen doorvoeren, tenzij er genoeg mensen zijn die het systeem niet meer steunen, Poetin daadwerkelijk voor mensen/burgers staat of niet, en ik hoop nog altijd op het laatste dat Buitenaards Leven nou eindelijk is wordt bekendgemaakt of dat ze zelf ingrijpen voordat het te laat is!

  Universele Wetten zegt natuurlijk dat ze niet zomaar mogen ingrijpen en met leven mag bemoeien op een planeet, ik hoop dus dat dit genegeerd wordt.

 4. Op weg naar het totalitaire systeem en de incompetentie van deze overheden te verdoezelen.

  • Ik wou het net schrijven :”En dat is 1 land die ingeperkt word.” En Spanjaarden demonstreren ook nog vaak. De meeste Nederlanders zullen ook zo’n wet als dit gelaten over zich heen laten komen! De landen om ons heen België en Duitsland zorgen steeds ervoor dat de infrastructuur plat komt te liggen (en ook Spanjaarden) Duitsland heeft nog steeds geen akkoord over de leeftijd van piloten en trein machinisten die willen zij opgehoogd hebben naar 67 jaar, maar de piloten en Machinisten dus niet. Het is gewoon een feit en dat geven ze toe ze zijn minder allert op die leeftijd en hebben meer rust nodig of slaap wat ze nu al niet krijgen. En voor diegene die zegt ja maar treinmachinisten ,, 1 . Duitsland is geen Nederland maar behoorlijk groter.En als je de Nederlandse statistieken leest over machinisten krijgt iedere machinist gemiddeld 1x per 4 jaar een auto of springer voor de trein. Duitsland staat vele malen hoger omdat Harz4 enorm laag is en ze daar geen minimumloon hebben. Sommige Duitsers hebben 3 banen om rond te komen. Daar hoor je niemand hier over. Allemaal door Europa voor die tijd was dat niet zo! We veranderen in heel Europa in een politie cq Rechts Nazi staat. New world order. Er was er 1 die het niet stiekem deed maar openlijk en dat was Adolf Hitler!!!!! WAKKER WORDEN NEDERLANDERS!!!!!!!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.