In de schuldsanering:”Ik kan gewoon niet meer..ik wil dood, maar durf niet”

Vandaag ontving DLM deze noodoproep.

Ik kan gewoon niet meer! Ik kwam in 2010 met schone lei uit de schuldsanering, tijdens de schuldsanering werd ik chronisch ziek en 100% afgekeurd. De belasting en loonstroken gingen via de bewindvoerder. Ik heb geen kaas gegeten van belasting en een wettelijk toegewezen bewindvoerder zou je moeten kunnen vertrouwen.

Die bitch heeft nooit doorgegeven dat ik niet meer werkte dus ik kreeg een toeslag doorbetaald waar ik geen recht op had. Ik heb 3 maanden van een schone lei kunnen genieten, toen kwam de ene toeslag na de andere toeslag binnen van de belastingdienst. Ik kan niks bewijzen omdat mijn toenmalige huis is verbrand (brandstichting) De belastingdienst kan alleen zien dat het per adres ging (zeggen ze) Ik heb een gedeelte van 2009 nog wel 100% gewerkt dus een tijd wel recht gehad op die toeslag. (over die toeslag kwam ik pas na de schuldsanering achter via het juridisch loket) Dus ik heb 3 jaar lang nu een toeslag van 2009 betaald helemaal. Op 19 mei jongstleden is de beslaglegging van de belastingdienst opgeheven.

En wat doen ze nu? Ineens heb ik ook nog 2010 schuld bij die krengen dankzij die bewindvoerder, dus ze willen mijn vakantiegeld niet terugstorten naar het UWV. Die me hierin ondersteunt, ze bellen ook steeds en geven me de namen door bij wie ik moet zijn, maar het lukt NIET. Uiteindelijk hadden we ook de wet tegemoetkoming chronisch zieken, die is opgeheven per 2015, dat kon je aftrekken van de belasting.

Inderdaad ik kreeg 595 euro terug. Niet dus! Verrekend met diezelfde schuld waar mijn vakantiegeld heen is. 1300 euro …. En door de hoge kosten ik heb een WIA uitkering van 813 euro, maar daar ging dus 83 euro af van die belasting en toen kon ik de ziektekostenverzekering niet meer betalen met die eigen bijdrage. Dus nu zit ik in de wanbetalingsregeling en trekken ze me 141 zo van mijn wia uitkering af dus ik hou 600,33 netto over daar moet alles van af (vaste lasten). Huurtoeslag is 214, de huur 510 per 1 juli, dan gas 95 internet enz. Want wat is er nu weer gebeurd, dat kon er ook nog wel bij. De ziektekosten eigen bijdrage (ik dacht eerst dat die 40 euro extra aflossing was van de eigen bijdrage, maar dat bleek gewoon een boete te zijn) Nu hebben ze me de zorgtoeslag ook afgepakt en heb daarop een vrij te laten bedrag van 10 euro..

Ik wil niet meer leven. Ik heb vanaf 2007 van het minste van het minste moeten rondkomen en nog steeds ik kom er nooit meer uit. Bewindvoering zou ik zo graag willen, maar het vertrouwen is weg wie is nog te vertrouwen?? Als ik mijn medicijnen niet meer neem ga ik dood, maar ik kan ze ook allemaal tegelijk innemen dan ga ik ook dood.

Ik durf niet, ik huil de hele dag. Ik zie iedereen lekker op vakantie gaan, nieuwe kleren (wat is dat?0 en door die medicijnen ben ik ook nog eens enorm gegroeid, van maat 40 naar 54 dus ik zit maar binnen) zoveel mogelijk iets doen kan ik toch niet en in die oude rotzooi wat ik draag schaam ik me kapot. Mijn kinderen wonen bij hun vader die kan ze wat bieden. Ze komen wel langs, maar ik ben al zover dat ik dagelijks over de dood nadenk. Ik durf niet. ik heb nog nooit bergen gezien. 28 jaar gewerkt, nooit een uitkering gehad en dan word je ziek.

Ik ben OP!! helemaal OP.. En met mij zullen er wel veel meer zijn. Ik ben wezen demonstreren, maar er waren amper mensen. Het haalde zelfs hart van Nederland niet.. Om te huilen. Online schreeuwt iedereen maar niemand doet wat.. Er komt een dag dat ik het lef heb en dan ga ik hopelijk naar een plaats waar geen kapitalisme heerst maar liefde en rust.

Dit is mijn verhaal en zo zit er achter iedere arme medemens een verhaal. Mijn kinderen zijn een rijkdom maar ik zie ze amper. Nu ze zijn pubers en die willen niet logisch bij hun mama of papa zitten. Maar ik voel me zelfs voor hen tot last. Ik kan niet meer met ze dollen of leuke dingen doen, bijvoorbeeld naar de bioscoop of zoiets.. Dat doet zo’n pijn. Eens komt de dag, ik hoop dat het niet meer lang duurt! Ik haat deze regering tot op het bot!!! En al die kapitalisten en graaiers. Ik begin soms zomaar hysterisch hard te huilen als ik dat vieze wijf Edith Schippers op tv zie. Dat kreng heeft me ook opgezadeld met een hoge zorgschuld en met mij velen.. Ik zou zelfs een staatsgreep niet meer erg vinden sterker nog ik hoop het, want ik ben bang dat je deze gek (Rutte) nooit meer weg krijgt..

Ik hoop dat dit geplaatst wordt, ik word niet gehoord dit mocht niet in de krant onder een soortgelijk artikel.. SJ

111 Comments

  1. Ik heb het gehele schuldsanerings traject beleefd. Inclusief de 8 jaren voor WSNP toelating, de 3 jaren tijdens WSNP en 1 jaar bewindvoerings “grofvuil ophaal dienst”. Dat waren 12 jaren van mij onverwijtbare misere welke ik te danken had aan wat er in september 2001 gebeurd is. Niets ging echter zonder machtsmisbruik gerelateerde situaties. Ik heb “alle hoeken van alle kamers” gezien. “Schone lei” is niets meer dan een juridische term, en zegt niets over de “lei” in mijn ziel. Twaalf jaren in totaal heeft het gekost. Ben nu nog geen 2 jaren verder. Ik denk nog zeker 10 jaren nodig te hebben om er zonder “hulp” echt helemaal in alle opzichten bovenop te komen, zonder “eigen risico” bij te moeten betalen. En dan is mijn sterfdag wel zeer nabij, zo niet reeds geschied.

  2. Erg dit verhaal! Ik ken het probleem.. Wij hadden het iets anders. We waren verhuisd en hadden telefonisch het nieuwe adres doorgegeven en het bedrag wat de nieuwe huur ging zijn hun zeiden prima alles staat op veel plezier in de nieuwe woning en dat was het einde van het gesprek. Een jaar later kregen we een brief we hadden te veel huurtoeslag gekregen en moesten terug betalen. Nu komt het wij gebeld en alles uitgelegd en gevraagd hoe dat kon gebeuren meldde ze dat je het online moest doorgeven en niet telefonisch… Een jaar later toen bijna alles was afbetaald kregen we dezelfde onzin..! Mijn man en ik hebben het sowieso al niet makkelijk gehad omdat mijn man voordat we gingen trouwen wsnp had gehad en er schoon uit kwam maar omdat hij mij trouwde met schulden hebben we 10 jaar lang GEEN hulp gehad nu begint onze hulp pas! Ik begrijp helemaal dat je op en kapot bent ik kan me hier zelf heel goed in vinden.. Het is dat ik 2 kleine kindjes heb anders was ik er ook al uit gestapt 🙁 het is hier in Nederland en dan zeg ik het nog netjes een zooitje ongeregeld! Ze denken alleen maar aan hun zelf en andere landen en de mensen hier kunnen kapot vallen! Wij hebben nu path bewindvoering deze zijn echt te vertrouwen ik weet niet waar je woont maar zou je in de buurt wonen van Kerkrade ( Limburg) dan is het zeker de moeite waard om met hun contact op te nemen hun helpen jou terwijl de rest je letterlijk kapot laat vallen… Als je eens wil praten stuur mij dan gerust een berichtje op Facebook ( LeoenMariska Smeets) vriendelijke groetjes liefs en heel veel sterkte van Mariska x

  3. Belastingdienst zijn hufters geen afdeling van hun werkt samen en dus als er 1 keer iets verkeerd in het systeem komt te staan gaan er grote foute gemaakt worden en krijg je al snel geld waar we helemaal geen recht op blijkt te hebben!! Kut systemen van hun en deze waardeloze overheid!! En ze blijven maar pushen en dreigen met brieven en er word niet gekeken naar het verleden en je inkomsten! Ik heb na maanden door zetten vooral veel bellen en brieven schrijven eindelijk een goeie betaal regeling kunnen treffen! Sommige gemeente geven nog wel langsurigheids toeslag als je drie jaar of langer een wia of wajong ofzo heb! Ik ga die deze week weer aanvragen hopelijk hebben we dan nog een beetje leuke Zomervakantie! Succes iedereen dit dit gekloot allemaal mee maakt this keihard geworden onze maatschappij ?

  4. Dit is allemaal heel erg leuk, maar de belastingdienst heeft zich ook aan de wet te houden. Dit betekent dat ook de belastingdienst en iedere andere schuldeiser zich aan de beslagvrije voet moet houden. Dit is een bedrag waar niemand aan mag komen en bedoeld is om van te leven. Maar het is bekend dat de belastingdienst zich hier niet aan houdt en is er al een paar keer voor op de vingers getikt.

    • Nee hoor. De fiscus kan gewoon toeslagen inhouden. Je hebt de toeslagen nl al gehad, volgens hun systeem. Heb deze situatie lange tijd gehad, nota bene door een fout in het systeem. Niemand kon het oplossen “want het staat in het systeem”. CZV kan strafpremie innen, beslagvrije voet of niet. CJIB stuurt vervolgens gewoon maandelijks een boete, belastingvrije voet of niet.

      Zo zit je eindeloos met veel te weinig inkomen. En volgens draagkrachtrekeningen -die uitgaan van beslagvrije voet + toeslagen- was ik gewoon een ordinaire wanbetaler, dus blijven de deurwaarders komen met extra kosten. En je bent ‘niet stabiel’ om voor schuldsanering in aanmerking te komen. En als je dan in aanmerking komt duurt het nog een hele tijd voordat je er ook daadwerkelijk in zit.

      De (semi)overheid hebben hun zaakjes in ieder geval prima op orde.

      • Idd Amonymouse! Dit is precies wat ik dus ook heb. Alleen al het woord wanbetaler!! Dat was ik nooit sinds de euro kwam en ik mijn zonen net had. De oudste is van 1999 en de jongste uit het laatste jaar van de gulden. 2001! En toen begon de ellende. Ik werkte tegen de klippen op , deed nog ff een opleiding helpende/verzorgende tussendoor omdat ik eerst in de horeca werkte maar dat ging failliet toen gelijk de zorg in, (hoe ironisch)ik weet precies hoe en wat.) Ik heb nooit een bijstandsuitkering gehad. Maar doordat ik een leerling was had ik een laag inkomen. Minister Zalm gaf later toe dat er wel degelijk lonen lager en artikelen duurder werden. Daardoor kwam ik dus uiteindelijk in die schuldsanering. Ondertussen hebben ze en mijn vakantiegeld dus + ik kreeg terug dit jaar v/d belastingaangifte ook dat heb ik niet gehad is ook verrekend met een onverklaarbare toeslag uit 2008. En nu heb ik de definitieve uitspraak van het UWV en de arbeidsdeskundige: ik ben echt niet in staat om 100% te werken dus de belasting weer gebeld met de vraag of het niet kwijtgescholden kan worden omdat ik tenslotte al ws 5 jaar lang een toeslag van 2645 ongeveer heb terugbetaald via mijn loon. Krijg ik een formulier thuis over rente kwijtschelden, het 2e formulier moet ik dus ook de ZIN heet het nu Zorg Inning Nederland die de strafpremie regelt en het incassobureau die op 9,99 ct eigen bijdrage alle restjes wegneemt, die lost de eigen bijdrage schuld daarmee af. En dan zie je die grijnzende directeuren van bv Achmea zilverenkruis met een loonsverhoging van weet ik hoeveel mee krijgen! ik moet nu bewijzen en voor elkaar zien te krijgen wat me never nooit niet gaat lukken, dat die 2 mee willen werken om dat kwijt te schelden hahaha. Ik lach wel maar ben niet blij. En de schuldsanering weer in kan ik ook niet want je moet ook 10 jaar lang eruit zijn voordat je weer opnieuw een poging mag doen! Die ik nu niet krijg ik geloof ze niet meer. Ik loop vol woede en verdriet. Mijn bloeddruk is hoog ik eet niks, houd vocht vast en de huisarts hoort een ruis bij mijn hart en wil dat ik bloed laat prikken op hartfalen omdat dat in mijn familie zit en dan naar de cardioloog. Ben je gek geworden echt niet en dan nog meer schulden maken! Nee !! Ik heb het ondertussen ook mijn kinderen verteld hoe arm ik echt ben. En dat de belastingdienst met 2 maten meet. Ze horen ervoor te zorgen dat je je huur of zorgtoeslag kunt betalen maar ze pikken teveel van mijn loon in om die aanslagen van die bewindvoerder terug te pikken en ik krijg steeds geen beslagvrije voet van de belasting zelf want die 9,99 vrij te laten bedrag van de zorgpremie is uitgerekend door het deurwaarders kantoor die de eigen bijdrage schuld daarmee aflost.. 1 grote Puinbak!! Mij krijg je met geen stok meer naar een arts behalve de huisarts. Ik moet helaas de medicijnen tegen de pijn en de antidepressiva echt door blijven slikken anders gaat het fout. Die staatssecretaris Rijnders moet verdorie nu weer voor de 7e keer uitleg komen geven in de kamer hij heeft weer wat geflikt. Hoe kan dit nou toch zo doorgaan en die Edith schippers ook rotwijf. Daar werd ik ook heel ziek van toen ik las dat Joodse overlevenden van de Nazi’s die geen familieleden meer hebben omdat die simpelweg vermoord zijn gewoon moeten verhuizen!!! Hoe haal je het in je verrotte kop! En dan ook nog uit gaan laten zoeken waarom toch zoveel mensen zelfmoord plegen ik drijf helemaal off topic dus ik ga maar gauw stoppen. ik moest het weer ff kwijt.. Maar wat jij vertelt Anymouse Is de WAARHEID!!! Dat is precies wat er gebeurt.

    • De belastingdienst MOET dat wel maar DOET het NIET ! Deurwaarders MOETEN het wel maar DOEN het NIET. Het is in Graailand/Nederland gewoon ” wie het eerst komt, heeft het meest” geen enkele uitzondering !

      • Schuldeisers verkopen schulden door aan incassobureaus voor pak weg 10% van de waarde en daarmee is het doodvonnis getekend. Mensenhandel in NL

  5. Is niet leuk dit verhaal maar er wordt in de schuldsanering verteld dat je ten alle tijden zelf verantwoordelijk bent voor dit soort zaken en daarvoor ook een maatschappelijk werker moet inschakelen . Hier verwijzen ze je ook door naar de papieren brigade als je iets niet begrijpt

    • Uit welk jaar kom jij? Maatschappelijk werker is leuk maar als je onder bewind staat vaak niet te doen omdat de twee totaal verschillende belangen hebben en een gigantisch probleem kan veroorzaken in een sanering of minnelijk traject tenzij je natuurlijk dakloos bent en op de vlucht voor de onoplosbare schulden. Wat een kut land echt. En helemaal gelijk o.a. de fiscus maakt kapitaalvernietiging mogelijk door het mogelijk te maken een toeslag te verstrekken waar je geen recht op hebt en daarmee een hoop die het niet eens aanvragen om de angst dat het toch weer terugbetaald moet worden, yay!! dat is in het straatje van Rutte. Mensen denk na, geld geld geld. Zolang dit nr 1 blijft ipv het doel doel doel, dan blijft deze ellende en sterker nog, het word nog erger. Niet lang meer en 3e wereld landen ondersteunen ons. Sommige stammen weten wel hoe het werkt daar, zonder elkaar de kop in te slaan, fysiek of € matig zoals hier. Zo ongelovelijk idioot systeem. Waar de hardwerkende in meeging en vertrouwen had en juist dat breekt em en zn familie en en en. Wat een systeem, te zot voor woorden, maar zolang je alles nog kan betalen ben je het ermee eens. Hahaha wakker worden doen we graag wat later niet? Yup…

  6. Het is niet duidelijk welke bewindvoerder wordt bedoeld. Beschermingsbewindvoerder of wsnpbewindvoerder. Een wsnpbewindvoerder is namelijk niet verantwoordelijk voor de belastingaangifte en dergelijke.
    De taken en de verantwoordelijkheden van de wsnpbewindvoerder en de schuldenaar worden duidelijk uitgelegd op http://www.wsnp.rvr.org

    • Het was de WSNP bewindvoerder, dat heb ik ook vermeld in mijn verhaal maar nu komt het, Zij ontving uiteraard de post, zij heeft me nooit verteld over de belasting omdat dat in het begin van de sanering nog niet aan de orde was dus een maatschappelijk werker was niet nodig toen was ik nog niet ziek. Ik werd ziek na 1 jaar en afgekeurd ten tijde v/d WSNP. Toen heeft zij verzuimd de post door te sturen van de belastingdienst en internet had ik niet meer want dat kon ik punt 1 niet meer betalen met 2 kleine kinderen en punt 2 ik had geen computer destijds. En als jou niks toegezonden wordt, weet jij niet wat zij allemaal uitvreet. Zo heb ik bv ook nooit zoals ik van andere mensen heb gehoord een jaarverslag of zoiets waarmee de bewindvoerder een overzicht geeft hoe het ervoor staat, ook dat heb ik nooit ontvangen. Ik wist het nummer van de boedelrekening niet eens. Ws ben ik heel slecht voorgelicht door deze dame. Zij is niet voor niks ontslagen ik was namelijk niet de enige die het overkomen was, ze heeft meerdere mensen verkeerd voorgelicht of wat dan ook, Bij mij dus ook de belasting niet doorsturen. Ik kan niet ruiken dat zij belastingpapieren heeft ontvangen. Want ik kreeg namelijk wel iedere week netjes alle andere post bankafschriften enz. Dus dan ga je er van uit vooral, omdat ik nooit zelf iets met de belasting heb hoeven doen, dat zij dat dan meestuurt met de post en dat heeft ze niet gedaan!

  7. Ik ga het zeker delen. .wat een verhaal weer de Grieken hebben het beter na al die jaren. ..ik hoop dat de NEDERLANDSE STAAT een keer gaat nadenken ipv weggeven aan de verkeerde

    • Heel herkenbaar, zelf mantelzorger 2e graads wie verzint zoiets. Oftewel broer/zus die voor elkaar zorgen, dit al 26 jaar. Waarvan laatste 14 jaar weduwe, en ja toen begon de ellende, zus al jaren chronisch ziek zorgde voor haar broer dus direct bij de svb stempel samenwonen, not dus uiteindelijk uitkering v een verzorgingsrelatie a 50% dankzij 2 kleine pensioentje heb 625 per maand, heb een huur van 742 en dat noemen ze sociaal. Moest destijds de woning accepteren daar we een aangepaste woning moesten, Geen recht op huurtoeslag, tja broerlief heeft ook zijn eigen lasten en med/smeersel etc nodig die niet vergoed worden. Buiten alle reguliere medicatie die hij gebruikt oa hart/longen/schildklier/epilepsie/etc etc. De belastingdienst in mijn nek broer op speciale dagopvang ivm autisme en epilepsie vervoer mag ik zelf regelen want dat is te duur geworden 55 euro per dag met rolstoeltaxi van de gemeente mag je het uitzoeken. Heb al in de schuldsanering en voedselbank gezeten. Hier gaat het toch echt hard richting huisuitzetting, kan nml de huur niet meer voldoen, wel een gedeelte maar ja ze willen de rest ook.. Denk zelf ook vaak aan zelfmoord, maarja dan is broerlief helemaal alleen, er is geen familie nml meer. Dat is dan ook nog het enigste wat me tegenhoud, maar er kunnen vast wel volgens die gekken in Den Haag nog wel een aantal kortingen bovenop.

      • Jeetje Onvoorstelbaar ook jouw verhaal!! Ik zit binnenkort zonder gas en licht omdat ik nog in een tochtig huis woon. een jaren 50 woning met enkelglas en ook nog een hoekwoning, Het wordt in september gelukkig allemaal gerenoveerd want de kozijnen vallen er zowat uit alles is verrot. Dus ik moest een vette rekening aan de Eneco betalen nu. En dat gaat niet. Ik heb ze gebeld en alles verteld en gelukkig zei deze man betaal maar wat je normaal betaalt wat ik dus ook gelijk gedaan heb maar ook ik loop 1 maand achter met de huur. Sinds de zorgtoeslag weg is kan ik echt niks meer en moet ik keuzes maken tussen eten, kinderen op visite laten komen, ik kan ze niet eens bv een weekend laten slapen. Het zijn puberjongens en die eten nogal wat en ik vind het zooo vreselijk ik moet steeds huilen als ze komen Ze nemen hun eigen eten mee. Daar ga je kapot aan geestelijk. Jouw situatie ook er hoeft maar iets te gebeuren en alles gaat fout! Die 2 krengen Schippers en Rijnders die moeten ze net als Teeven en UH UH UH die ouwe eruit zetten. Het hele kabinet. Ik was een SP,er in hart en nieren Maar waar zijn zij in het hele verhaal? Ik hoor niks, ze doen nergens aan mee, terwijl ze 1 v/d grootste oppositie partijen zijn.Ik hoop soms echt op een revolutie dat ze echt maar dan ook keihard echt van het pluche gerukt worden. Totale anarchie tegen de rijken die ons alles genomen hebben zelfs onze trots. ik schaam me. Ik ga niet naar de voedselbank, ik ben bang dat ik gezien wordt, veel mensen kennen mij omdat ik in de horeca vroeger heb gewerkt en ook in een bandje zong. De stad waar ik woon is niet zo groot maar heeft wel de twijfelachtige eer 1 van de meeste werkelozen en mensen die onder de armoedegrens leven van Nederland. Alle grote bedrijven waar zo ongeveer heel de stad werkte zijn failliet gone with the wind. Er staan hier in de wijk eind vorig jaar nieuw opgeleverde koopwoningen. Leeg er zijn er 2 verkocht zoiets. En de inbraken zijn enorm gestegen in vergelijking met 2012.. Ik woon in het Oosten tussen Arnhem en Deventer. Ik kan alleen maar tegen jou ook zeggen hou vol hoe moeilijk, ook ik huil iedere dag en dat mag hoor soms zelfs zomaar als ik bv iemand de Douglas uit zie komen blij omdat ze een geurtje heeft gekocht. Moet ik huilen. Dat kon ik ook vroeger. En dan zijn zelfmoord gedachten enorm. Nooit maar dan ook nooit hebben wij allemaal gedacht dat het zo erg zou worden. En het ligt niet aan de buitenlanders zoals de PVV beweert. Die is namelijk net zo erg als Rutte, iedereen vergeet dat dat een ex VVD-er is met een Marokkanen haat. Verder heeft ie het zelfde partijbeleid als de VVD. Ik wens jou ook heel veel sterkte dat is het enige wat ik voor je kan doen ik weet hoe je je voelt onmacht woede niet begrepen gekleineerd, een NIKS

        • Ik begrijp em, vooral pubers die eten en een weekendje bij elkaar slapen, bijna onmogelijk. Ik ken dit van mijn ex en mijzelf, ik ben haar ex dus. Heb alle mogelijke manieren getracht zolang ik nog kon. Maar beide, zij en ik zullen het uiteindelijk niet meer kunnen. Beide bewind en ach ik weet het soms gewoon niet meer. Wens jou al het best van de “wereld” ergens of ook de plek waar eenheid en geluk mag zijn.

  8. als jullie dit willen veranderen dan moet je vooral vvd blijven stemmen, die maken de rijker,rijker, en de armen, armer.

    Met dank aan VVD,

    • Met de ‘buitengewoon socialistische PvdA’ in het kielzog al likkend aan de kont van het rechtse ploertendom.

    • Nou ik heb beslist geen VVD of PVV of PVVDA ik bedoel PVDA gestemd. Want ook de PVV heeft dezelfde insteek buiten de islamhaat om. Je hebt gelijk!

  9. Ik begrijp het helemaal, ik zit zelf nu ook al 3jaar in de bewindvoering en ik heb nog 8Jaar te gaan .. Ik ben een alleenstaande moeder (25)met een dochter van 2.. Ik voel me ook schuldig tegen over haar want ik wil dat ze er niets van merkt.
    Ook heb ik hetzelfde probleem qua kleding en de mensen om me heen die lekker weg kunnen en ik alleen maar thuis zitten.. Ik voel me ook ongelukkig en het enige voor wie ik door ga en vecht is mijn dochter.. Voor mij had het niet gehoeven heel dit leven …. Maar uiteindelijk komt er een dag dat ook de mensen met schulden opnieuw kunnen beginnen ..

    • Heb zelf ook in de schuld Hulp verlening gezeten nu een schone lei durf van mezelf te zeggen dat het mijn eigen schuld was verkeerde uitgaven p a troon je hebt een dochter van twee Hoe kun je aan kinderen beginnen als je in de bewindvoerder ING zit ook geen werk of wel dat is vragen om moeilijk heden je kan niet van de overheid verlangen dat ze alles voor je op lossen daarom geen zorgzaam meer zoals vroeger net als de rest van de wereld jezelf zien te redden hier in Nederland h ebben we gelukkig nog uitkeringen in andere landen niet sterkte met alles

      • Ik begrijp je insteek en wat mooi dat je het gered hebt, maar de tijden zijn intussen wat veranderd. Zeker qua uitkering als dat al nodig mocht zijn. Maar ik denk dat de koers momenteel meer mensen afmaakt dan motiveert. Dan wel helpt, eerder niet. 1 fout bij onbereikbare instanties, dan wel die, die 4,5 cent + de gebruikelijke belkosten, kosten een feit! Voor iemand die het niet meer heeft, welke schuld dan ook.

  10. Hoe kunnen we weer grip krijgen, samen? Als we allemaal hetzelfde zien, en vanuit daar begrijpen welke verandering we van de regering eisen. Als we onszelf als het bewijs zien dat de regering pure onderdrukking uitvoert. Het maakt niet uit of de mensen in de regering dit bewust of onbewust doen.

    Als je durft te zien dat alle ellende binnen 1 dag opgelost kan zijn, zonder dat dat iets kost, en je bent bereid om dit dan niet te zien als ‘Een plan dat we moeten zien te realiseren’, maar als het openlijke bewijs dat de regering het moedwillig weigert….. Weigert om mensen NIET meer de ellende in te laten komen, ook al kost dat niets…..dan heb je dus iets te pakken waamee de regering openlijk laat zien dat ze moedwillig blijft doen wat ze doet. En laten we dat maar keer op keer aanwijzen dan, dat er wel degelijk een oplossing is waarmee we direct uit de ellende zijn…. zodat de regering zich dan ook keer op keer laat zien als de weigeraar.

    De verandering waar het om gaat ligt in een totaal ander gebied dan dat iedereen gewend is om naar te kijken, dus stel je helemaal open voor het 11 minuten durende filmpje op het platform

    http://geldcreatie.wordpress.com

    • geldcreatie.wordpress.com is no longer available.

      The authors have deleted this site.

  11. Ik stel voor om wekelijks 1 euro in te leggen door alle bezoekers van deze site en iedereen die dat wil. Dan kiezen we anoniem een gegadigde die het goed kan gebruiken en dan komt het naar zo iemand toe per envelop.
    In papiergeld uiteraard zonder enige ruchtbaarheid, dat spreekt voor zich.
    Een klein begin, groot gebaar.
    Onder het motto, niet lullen maar doen!

    • Akkoord! Ik heb een Stichting Bijstandskas die we voor dit doel kunnen gebruiken! Ik zal vandaag een aparte pagina hier aan wijden en dan kan iedereen meedoen en kunnen we iedere maand kiezen voor iemand die zijn of haar verhaal op DLM heeft gedaan en die van ons het ingezamelde bedrag van die maand krijgt? We denken er verder over na.

      • Ik zou niet willen beslissen wie dan wel of geen geld krijgt. Wiens verhaal schrijnender is als ieder ander verhaal.

        Bovendien ga je dan iets strafbaars doen en dat komt de WSNP al helemaal niet ten goede, hoe goed het ook te begrijpen is ! Je “verrader” slaapt namelijk NOOIT.

        Wil je dan toch iets doen met je stichting zou je eens kunnen denken aan iets als de De Éngele van Zitterd – Gelaen (www.evzg.nl) die zich tot de tanden inspant om mensen te helpen met voedsel en kleding. Geen voedselbank waar je maanden op moet wachten om toegelaten te worden en dan een kilo pepernoten krijgt die nog over is van de sinterklaas, om maar wat te noemen !

        Deze stichting gaat ieder bedrijf in de buurt en ver daarbuiten langs om donaties. Supermarkten die omgebouwd worden tot een grotere supermarkt mogen ze leeghalen bv. en dat alles ten goede van mensen die het slachtoffer zijn van dit onmenselijke systeem.

        Voedsel maar ook huishoudelijk voedsel zoals wasmiddel, shampoo ed. is geen schenking volgens de regels van de WSPN……. geld wel en valt toe aan de boedel. Hoe je het ook went of keert.

        Er is heel wat mis in de wereld van bewindvoering en beschermingsbewindvoering en als “geloof” je maar 5 % van alle verhalen die je leest, is het de hoogste tijd om iets te doen. Toegegeven er zijn best wel goede bewindvoerders, dat moet ook gezegd worden. Je kan niet alles over 1 kam scheren.

        Beginnen kan je met mensen op hun hart te drukken alle administratie op te vragen bij je WSNP bewindvoerder of beschermingsbewindvoerder. Je hebt er recht op en tenslotte ben je er zelf verantwoordelijk voor en het ergste van alles………je wordt er door de rechtbank op afgerekend.

        Dan zouden mensen die een beetje begaan zijn met deze slachtoffer groep zich eens kunnen gaan inzetten om het vele onrecht wat ik lees aan te pakken. Door te gaan rekenen en brieven te schrijven voor deze mensen. Humanitas heeft zo’n afdeling en doet zijn uiterste best.

        Hoe goed bedoelt je idee ook is stiekem geld te geven, is het een slecht advies.

        Maar wat dacht je van het idee ” adopteer een gezin ” in jouw buurt die wel wat extra afwasmiddel, babypoeder oid kan gebruiken? Daar zou je met je stichting een goede start mee kunnen maken.

        succes !

        • Hier in Lelystad doen ze 3 X per week dat je gratis vers brood kan halen wat gesponsord wordt door supermarkt zoals plus enz
          misschien een idéé

    • mooi plan! maar 2 kleine dingen iemand die in de wsnp zit heeft vaak een postblokkade en de post gaat dan eerst naar de bewindvoerder. dus moet je het persoonlijk gaan brengen. en nummer 2 bedenk dat je met deze actie ook mensen verder in de problemen kan brengen.. iemand die in de wsnp of schuldhulpverlening zit moet alles door geven doen zij dat niet en komt het uit kan daar een probleem door ontstaan.
      misschien kan je het plan aanpassen vraag wat de persoon die je die maand wil helpen nodig heeft en koop dat voor hem/haar! of denk aan een boodschappen pakket met wasmiddel koffie enz de duurdere dingen. of kleding!

      maar ik vind het geweldig dat er zulke plannen gemaakt worden!!!

        • Alleen als ze niet te duur zijn, hebben ze behoorlijk wat waarde………. vervallen ze aan de boedel.

      • ook dat houd risico in…. kijk in het handboek van de bijstand…. als je zelfs als moeder je kind steunt kan dat weer tot korting op de uitkering leiden…
        DUS moet er meer ruimte komen .. ik heb een klein artikel gelezen dat groen links het Gooi kijkt naar de mogelijkheid dat mensen in de bijstand iets bij mogen verdienen zonder gekort te worden… Nou iets… in middels heb je wel bulk nodig om drijvende te blijven.. wat nodig is, is een mentaliteit verandering.. EN ach POLITIEK praatjes, praatjes ….aan ons om ze aan hun woord te houden en dat zijn we helaas vergeten.
        Voedselbanken die pulp geven en producten die ver en ver over de datum zijn… hoe haal je het in je hoofd.. we gaan toch niet de varkens voeren!!!!!! We hebben het hier over MENSEN… er is een enorm verschil tussen de voedselbanken in sommige regio’s gaat het ok maar in anderen is het hemelschrijend slecht.\Ons stelsel is dat van ouderwetse puriteinse oorsprong je zal weten dat je niets meer bent .. DUS mentaliteit moet anders..
        Iedereen die in deze situatie komt moet recht hebben op een redelijk basis bestaan… ophouden met achterdocht en naar beneden halen terug naar respect….. overheid en bedrijfsleven moeten terug naar het besef dat ze verantwoordelijk zijn voor hun werknemers dan wel burgers. Economischer roofridders moeten aangepakt worden .. automatiseren mooi mensen ontslaan mooi NIET
        Tja…. kijk even in het verdrag van Lissabon… niets van dat alles… kijk eens een keer in Agenda 21 nou dan liggen ze aardig op schema. …. weg met het gepeupel en leve de elite..
        het enige wat zal helpen is het doorzien van de plannen en heel voorzichtig wel overwogen elkaar alle steun geven die we voorhanden hebben… saamhorigheid!!!!
        Wakker worden de TTIP , chemtrail,s het afbreken van elke sociale voorziening , het zijn allemaal stappen op weg naar totale dictatuur… een plan uitgedacht door elitaire inteelt met waanideeën.
        Als dit zo doorgaat zitten we straks net als de koeien met een geel label in ons oor staats eigendom en de staat bepaald of je nog nuttig bent of geruimd moet worden.
        het is aan ons om hopelijk op een vredelievende manier hier verandering in te brengen.
        DUS help elkaar waar je maar kunt en laat je horen binnen dit politieke theater bemoei je wel met hun start de enige lobby die we nodig hebben de VOLKSLOBBY.. motto wij willen een normaal gezond leven.

    • Heel goed maar kan tot verwijt worden, aangezien je bijv: onder bewind staat of minnelijk traject dan wel wsnp. En daarmee schuldvraag en benadelen schuldeisers. M.a.w. zet een zak met boodschappen neer, bij je wsnp buurman, of dakloze want de voedselbank werkt niet altijd voor de mens die dit werkelijk nodig heeft! Aangezien je inkomen moet!! hebben

  12. Hier bijna hetzelfde. Belasting en het rijk maken ons kapot. Ik wil ook niet meer leven. Intussen ze ontnemen je alles, na jaren hard werken. Ze zeggen foutje bedankt. Lossen niks op zelfs nu met bewind worden er nog steeds rijksoverheidsvorderingen gedaan !!!!! Dus hoe kun je dan nog eten van je leefgeld als zij het jatten met honderden euro’s tegelijk? Overzichten krijg je niet, je wordt gediscrimineerd als echte Nederlander, bedreigt als je voor jezelf opkomt, word je afgeschilderd als moeilijk en lastig.

    • heb je al contact gehad met je bewindvoerder hier over? het is niet echt duidelijk wat voor bewind je hebt maar als het om de wsnp gaat en de vordering waar het over gaat een schuld is die is opgenomen in de schulden mogen ze niet eens aan je leefgeld komen… zijn het nieuwe schulden dan is het een heel ander verhaal.

  13. Overal zie je al dat mensen mekaar helpen, via facebook groepen, goede buur.nl zoals in onze woonplaats.
    1 op de 5 Nederlanders in de schulden is niet niks…
    Rob, die euro direct je noemt, heel nobel idee… Maar realiseer je wel dat het direct gekort wordt.
    Zelfde als met alimentatie, een symbolisch bedrag afgesproken van wel 25,- per maand. Krijg ik niet, ex heeft ook schulden, dus dit loopt nu via lbio (principe kwestie) . Niet dat het iets uitmaakt, zodra ik het wel op mijn rekeningnummer krijg, wordt het ingehouden.
    Zoiets kan dus alleen ‘onder tafel’.

  14. De elite, die schakelen kleine groepen uit, als het de gehele massa in 1 keer wordt gepakt loopt het malieveld, binnenhof de dam vol. dus langzaam groepje voor groepje leegtrekken, en in de media vertellen dat het beter gaat, het gaat beter, met een kleine groep aan de top.
    en zolang de VVD wint met de verkiezingen, en mensen gewoon als een schaap naar de media kijken, want NOS Telegraaf, het gaat beter. ???? ik zij ontslag golven,, (zie nieuws) voedselbanken lopen over van het werk, deurwaarders hebben gouden tijden.
    De politiek is slim, de mensen zijn gehersenspoeld door de media, niet 1 journalist zegt de waarheid, en als er iemand het wel doet, bv Ewald Engelen, verdwijnt hij van het toneel, en wordt als een joker neergezet. want de mensen in de media verdienen ook een Gods vermogen om niets te doen, beetje praten, en zeggen wat je moet zeggen.
    want goed nieuws is, de beurs stijgt…. wat is daar goed aan, dit is geen economie, dit is een spel om geld te rouleren en geld over toenemen van de burgen,
    mensen AUB wordt wakker, ik heb het nog goed. ook als is de maand een week te kort.
    maar we gaan de kelder in, en de geschiedenis verteld, er komt oorlog. en oorlog is niet goed voor de burger, wel voor de elite, levert heel veel geld op,
    zie Irak, waarom vielen ze dat land binnen, alleen voor handel en geld.
    eerst oorlog industrie en herbouwen
    eerst wapens leveren, dan herbouwen, en wij kunnen op NUL beginnen.
    waar is de redder in de politiek, als ze hem niet omleggen, zou het kunnen,
    en geloof niet in de goedheid van politiek, banken, ECB, en grote bedrijven,
    ze geven niets om jou of mij.
    lees meer, kijk minder de mainstream media,
    want dit is afleiding voor ons, journaal kijken en dan weer goedkope programma’s,
    verstand loos kijken, en als je je hersens niet gebruikt, lopen ze terug, kijk maar om je heen.

    ik doe mee.
    en het wordt een lastige strijd, om ons normale leven weer terug te krijgen

  15. Voor mij is dit verhaal heel herkenbaar en zou graag voor andere mensen in dezelfde situatie tot steun kunnen zijn. Helaas ben ik al een mens die weinig vertrouwen heeft in de mensen omdat ik ook al jaren voor ik chronisch ziek werd met deze problemen te kampen had. Toen ik mijn dochters kreeg zag ik in dat ik een “beetje normaler” moest gaan leven maar helaas werd dit door de maatschappij niet geaccepteerd. Ondertussen is mijn oudste 20 en leef ik sinds 7 jaren (wat langer had moeten zijn maar waar mij een jaar zomaar van is ontnomen!!) van een Wia uitkering van rond de €800. Berekend naar de laatste drie maanden die ik gewerkt heb (omdat ik wou werken en niet op kosten van de staat wou leven!) die ik aan de lopende band heb gewerkt, niet berekent naar al die jaren dat ik op de vrachtwagen gezeten heb, waardoor ik qua geld een stuk minder in de problemen zou zijn gekomen. Sinds 2013 heb ik nu ook bewindvoering en sindsdien krijg ik regelmatig helemaal geen leefgeld (wat “normaal” al weinig is €120 waar ik ook mijn jongste twee keer in de maand van moet onderhouden en niet kan) waardoor ik mijn medicatie niet meer kan innemen. Dit is nu een feit en ik wacht er eigenlijk alleen maar op tot het eindelijk voorbij is, hoe pijnlijk het ook zou zijn voor mijn geliefde dochters. Ik wil al lang niet meer en met hulp van mijn bewindvoerder is het gelukt om het zover te krijgen dat ik er over een tijd niet meer kan zijn voor mijn dochters.

    Schande over Nederland zijn zogenaamde bestuurders want het enige wat ze willen is geld. Ten koste van alles!!!

    En dat lukt ze ook, want de één na de ander gaat er zo langzaamaan mee ophouden, omdat ze niet meer willen of omdat ze niet mee kunnen.

  16. Ja ik zit gelukkig niet in de ellende maar wel kwetsbaar er hoeft maar iets mis tegaan en je bent de lul.
    IK zeg wel eens tegen mijn zelf het leven is moeilijke en dood gaan, en ik begrijp maar al tegoed wat mensen dan door maken. Ik leesde iets van Rob vd z die zij dat andere mensen een euro stort op die mensen hun rekening dan kan je mensen ook mee helpen, een euro is voor mensen gemakkelijk te betalen zo kunnen wij mensen helpen die echt in de problemen zijn.
    En ja ik heb geen goed woordt over van dit kabinet en weet je wij mensen hebben veel meer macht dan dat wij denken maar dan moeten wij met elkaar zijn (ELKAAR HELPEN) hoor net op de radio de buitenlanders krijgen een cussus betaalt zwarte piet zeker ze zorgen niet eens voor hun eigen burgens en ja dat is ook nederland hippocriet.

  17. Lieve allemaal

    Wat prachtig dat er zoveel ook lieve reacties zijn en wat in en in triest dat er zo veel mensen in de problemen zitten .
    Misschien moeten we de schaamte voorbij en veel meer open en eerlijk vertellen dat het niet meer gaat.
    Hoe meer mensen geconfronteerd worden met deze harde waarheid hoe groter de kans op een omkeer.
    de media en onze roverheid hebben lang van tevoren campagne gevoerd om dit ramp beleid verkoopbaar te maken door mensen op voorhand te stigmatiseren als eigen schuld , aso werkschuw etc .
    Tja en wat de gebruikelijke media vertellen is natuurlijk de waarheid nietwaar??!!! Wij zijn helemaal vergeten dat onze brave media volledig dienstbaar gemaakt zijn aan de dingen die de overheid in het publiek wil brengen
    Goed gepande indoctrinatie die succes had… wie in de bijstand zit voelt zich minderwaardig en baan verliezen nou daar praat je maar niet over de schijn ophouden tot het niet meer kan.
    Mensen buitenspel zeten mag nooit of te nimmer de opzet zijn… dus… verstop je niet laat je horen… niks schaamte als iets of iemand zich moet schamen is het de regering en het complete parlement ,een zogenaamd rijk land dat de eigen burgers laat verhongeren is niets meer dan een bananen republiek.

    Voor diegenen onder ons die het nog redden… als je iemand in de omgeving hebt met helemaal niets denk er dan eens aan om bij supermarkt acties een ander gezin te laten meedelen twee halen een betalen kan ook uitgroeien tot en dan een weggeven.
    Luisteren naar het verdriet van een ander is ook hulp geven want denk erom dat mensen in deze situatie zich vergeten en eenzaam voelen… doen wat je doen kan even dat stukje warmte ..oh lieve mensen daar is zo een groot gebrek aan.
    Hoe verander je dit misdadige systeem…. door je stem te laten horen.. wel naar de stembus te gaan en de politiek aan te spreken op hun wandaden… als iedereen zich daar meer voor inzet zitten de poppetjes niet meer zo comfortabel op hun mooie leren stoel.

    Ongeveer 300 duizend mensen..zijn lid van een partij … NOU dan worden wij dus mooi door een mega minderheid in de tang genomen…. dat verandert alleen als wij massaal gaan reageren…
    In een van mijn acties heeft de voorzitter van het SGP gezegd dat als mensen de dupe zouden worden van hun gedoogbeleid we hem zouden kunnen benaderen.. wat let ons om dat nu eens massaal te doen.???
    Hoe Christelijk is het dat er mensen in deze situaties terechtkomen , onder de armoede grens moeten leven en de wil om nog te leven kapot gemaakt wordt.,voeding en een huis in dit land helemaal niet meer vanzelfsprekend zijn en goede gezondheidzorg een elitaire luxe gaat worden.
    \De meeste verantwoordelijkheid ligt hier bij de parlementariërs die uit eigenbelang voor het riante salaris de burgers verraden in plaats van deze opperknoeiers naar huis te sturen.

    Als wij verandering willen zullen we actiever moeten worden nu kan dat misschien nog op een vredelievende manier en dat is altijd beter als opstand en geweld… als we zo passief blijven loopt dit verkeert af want op een bepaald moment is de maat vol en de rede verdwenen alles wat dan overblijft is de woede en dat is niet de beste leidraad .
    Graag toch een bond van uitkeringsgerechtigden de groep is groot genoeg dat er met een minimale bijdrage veel gedaan kan worden.. maakt niet welk uitkering iedereen zit in het zelfde zinkende schip .
    Wat we ook helemaal vergeten is dat dit EUROPEES beleid is…. het afbreken van zorg en sociale voorzieningen staat in het verdrag van Lissabon maar dan mooi verborgen als sub tekst op andere subtekst… dus vooral niet te duidelijk op de voorgrond maar wel HET doel.
    DUS uithuilen en opnieuw beginnen wordt het devies en samen sterk als IETS dit beleid moeilijk maakt zal het saamhorigheid tussen burgers kunnen zijn…steun elkaar met woord en daad laat je niet door verdeel en heers tactiek uit elkaar spelen.
    Ieder mens heeft via de geboorte een natuurlijk recht op een gezond bestaan en elke regering zou dit moeten onderschrijven… tijd voor herverdeling!

    • Quote: [“Hoe verander je dit misdadige systeem…. door je stem te laten horen.. wel naar de stembus te gaan en de politiek aan te spreken op hun wandaden… als iedereen zich daar meer voor inzet zitten de poppetjes niet meer zo comfortabel op hun mooie leren stoel.”]

      Madelief toch, hoelang draai je al mee? Ken ik je niet van de blogs van de SP?
      ‘Je stem laten horen’ …ja ja?!
      ‘Naar de stembus gaan’…ja ja
      ‘Poppetjes aanspreken zodat ze niet meer zo comfortabel….enz.’!

      Hoe kun je nu toch verandering willen door een beroep te doen op hetzelfde antieke systeem wat al heel erg lang laat zien dat ze schijt aan je hebben?
      Al die kakkerlakken in hun pakken doen niets voor de kiezers.
      En al die domme kiesschapen maar geloven en blijven geloven dat het een ietsje pietsje kan schelen. Iemand zei ergens in de tekst dat het een onderdeel is van het Lissabon akkoord waardoor het zo gaat. Nou dan is het eerste wat mij binnen schiet, Bilderbergers!!!!
      En daar wil je mee gaan praten???????? Die doen juist zo stiekem omdat juist niet willen praten.

      We hebben geen politieke partijen meer nodig! Echt niet!
      Weg met die verraderlijke plucheklevers die alleen de bilderbergers/banken dienen en uiteindelijk na goede bruikbaarheid, zichzelf.
      Logisch dat ze dat systeem niet kwijt willen. Ze zijn jou ook heel dankbaar dat je maar blijft aanvuren om vooral maar wel te stemmen.
      Directe democratie via www en geldcratie door het volk. Ik denk dat we dan een heel stuk verder zijn.
      Vooral de bestaande machtsstructuren niet maar blijven voeden door er geloof en waarde aan te hechten.

      • Beste RvdZ

        gelukkig voor jou ken jij me helemaal niet ook niet van SP blogs…

        Kijk tussen nu en de weg naar omkeer en wiens Utopia dan ook is nog lang en dan kies ik voor IETS doen in plaats van NIETS doen.
        ooit zijn wij zo dom geweest om blind vertrouwen te hebben in organisaties die het wel allemaal zouden regelen… we zijn lekker achterover gaan leunen en hebben lang gedacht het zal we goed komen.
        NU worden we wakker het is een corrupte beerput … en ja dat is ons eigen schuld want we hadden niet moeten zitten slapen maar actief deel moeten nemen aan wat er gaande was… dus ja helaas voor jou de STEM moeten laten horen je actief opstellen voor je rechten opkomen en dat van je medemensen niet ikke ikke en de rest kan stikken want ja wat geeft het zolang ik het nog maar goed heb mag een ander best creperen….
        Het eeuwige gezeur over de Illuminatie en BIlderbergers… ja dat is schuim maar ja corruptie is van alle tijden en niet alleen op hun niveau. Hoeveel schattige medeburgers bieden hun halfbakken product aan op EBay waardoor iemand met bijna geen geld nog eens extra gedupeerd wordt????? Daar waar veel mensen zijn zal er ook veel fout gaan de kunst is omdat zoveel mogelijk te beperken en dat doe je alleen als je de oren en ogen open houd en iemand AANSPREEKT of akelig gedrag..
        De wereld en de samenleving is geen anonieme structuur .. hoe goed of hoe slecht dat eruit ziet wordt helemaal door ons eigen gedrag bepaald. WIJ zijn die wereld en WIJ dragen verantwoordelijkheid.
        Punt is dat in het verleden veel onrecht gedaan kon worden omdat de wereld niet zo open was veel mensen niet voldoende geschoold waren men wist niet beter en dat is nu aan het veranderen en daardoor zal er uiteindelijk ook verandering in bestuur komen. MITS we niet in de duurzaamheid van Agenda 21 trappen!!!!!
        Tja maar zelfs in de meest primitieve samenlevingen is en was er toch altijd een vorm van regelgeving… de dorps oudste en de raad van wijzen vind je overal terug dus het idee van leve de vrijheid zoek het allemaal zelf maar uit gaat dus ook niet helemaal werken… want… zoveel hoofden zoveel zinnen en daar ligt dan weer de basis voor problemen.
        DUS voorlopig ben ik in het hier en nu en doe dat waar ik in dit moment misschien iets bij kan dragen om meer kwaad te voorkomen… geen toetsenbord held maar woorden die daden worden en helpen waar dat kan binnen mijn eigen toch ook beperkte vermogens.

        • Beste Madelief,
          Het is absoluut niet de bedoeling van mij om jou op welke wijze dan ook op de pot te beuren. Ik stel wat het stemmen betreft erg cru omdat ik ziek ben van alle politiek.
          Mocht ik nare schrijverijen geproduceerd hebben die op te vatten zijn als een por onder de gordel, mijn excuses.

      • Rob vd z

        Jammer dat je zo negatief reageert. De comment van madelief is bijzonder zinvol imo. ( en vol compassie )
        Ik geloof ook nog steeds in stemmen. Ik geloof nog meer in de politiek terug pakken in handen van het volk. Actief erbij zijn! Dat maakt mij geen dom kiesschaap!

        De bestaande machtstructuren zijn nu vercorrumpteerd maar dat maakt het systeem an sich niet onbruikbaar.

        “Als je afwijkende gedachten hebt over de politiek, dan moet je niet stoppen met stemmen, dan moet je juist wel gaan stemmen! Maar ga wel even stemmen op partijen met andere ideeën!

        Laat je niet misleiden: Niet stemmen is niet “buitengewoon effectief”. Met niet stemmen geef je je over. Stem dus wel, anders stemt alleen het niet-bewuste stemvolk, en dat maakt het uiteraard niet beter. Stem alleen niet op het corrupte blok. We hoeven het de foute, corrupte politici niet gemakkelijker te maken door super-bewust thuis te blijven!”

        http://langleveeuropa.nl/2015/03/niet-stemmen-helpt-niet-ttip-overzicht-standpunten-politieke-partijen/

        en ik sluit mij er helemaal bij aan!

        We hebben het laten verslonsen, en we moeten nu an de bak.

        We hebben geen politieke partijen meer nodig? Jawel hoor want dat hoort nog steeds bij een democratisch systeem. En ik herhaal deze is corrupt maar zeker niet onbruikbaar en te genezen. Maar we hebben de massa nodig en die hebben wat lef nodig voor een eigenlijk normale zaak. Maar ze zijn bang geworden en angst en niets doeen maakt de zaken erger ipv beter.

        Er staan verder NGO’ers te trappelen van ongeduld om het
        kiessysteem om zeep te helpen en zelf de baas te gaan spelen.
        En die komen voort uit Iclei en agenda 21 Ik zeg: nee dank u!

        Verder hoop ik dat je wat respectvoller gaat reageren. Madelief is een aanwinst imo.

        @Madelief: je bent een topper!

    • Het filmpje laat precies zien wat ik beschrijf in mijn boek De Nieuwe Tao: we hebben geleerd te geloven in 20 illusies. Een van deze illusies is autoriteit. Ons is geleerd daarnaar te luisteren en daarom doen we dat ook nog steeds. Op deze manier luistert de meerderheid van de wereldbevolking al duizenden jaren naar een klein groepje mensen die zij de macht en het vertrouwen hebben gegeven hen te besturen. Dit gebeurt tot op de dag van vandaag en DAAROM verandert er steeds helemaal niets, ondanks talloze revoluties. Steeds keren we weer terug naar de oude machthebbers en luisteren naar hen!!!

      • Je weet hoe moeilijk het is om mensen op eigen vuist te laten beslissen. Zelfs de slachtoffers van de wantoestanden die vaak genoemd worden hier op de site zijn mensen die met de handen naar de hemel staan opgeheven en smeken om hulp. Hulp van iemand die hen gaat vertellen hoe het verder moet. Mensen smeken vaak om een leider vanuit onvermogen maar ok vanuit gemakzucht. Dat is een hele zwakke groep en een hele gevaarlijke. Jij hebt geen Fuhrer nodig en ik ook niet maar een hele grote groep verlangt ernaar. Een sterke man, een Pim Fortuyn. Helaas. Ik ben het overigens volledig met de strekking van het filmpje eens.

  18. steeds meer verhalen en reacties hier. ik blijf na denken hoe wij met zijn alle deze mensen kunnen helpen…. waar gaat het fout? bij de mensen die de schulden maken? nee vaak niet want een ontslag ziekte of scheiding daar kan niemand iets aan doen… waar dan wel? ik denk en verbeter mij als het niet zo is dat het vaak als volgt gaat.
    een persoon krijgt schulden door welke rede dan ook. probeert alles om maanden/jaren alle eindjes aan elkaar te knopen. spanningen stress slaap en eetproblemen stapelen zich op. overzicht op de rekeningen is er niet meer. alleen nog maar de zorgen ( is er genoeg geld voor eten? heb ik volgende maand nog stroom/water welke deurwaarde komt er vandaag weer langs.. ) veel mensen durven de deur niet eens meer open te doen of de post open te maken. en komen door alles nog dieper in de schulden, tot de schuldhulpverlening of bewindvoering start. eindelijk gevoel van opluchting eindelijk hulp eindelijk zicht op een beter leven…
    nee helaas vaak niet want er word verwacht dat deze mensen zelf verantwoording nemen. zelf alle regeltjes en wetjes weten. vaak staat alles nog zo beschreven dat je soms een studie moet volgen om het te kunnen lezen en nog een studie om het te begrijpen, is misschien wat overdreven maar zo zie ik het.
    daarnaast zijn veel van de mensen ziek of werkloos en hebben ze dus ook nog andere problemen….
    dus de schuldhulpverlening verwacht 100% inzet en dat je alles weet
    bij ziekte verwacht het uwv dat je je 100% om beter te worden
    bij werkloosheid verwachten ze dat je je 100% inzet om een baan te vinden
    voldoe je niet aan deze verwachting heb je pech dan denken ze dat je of niet geholpen wil worden of dat je je niet aan de afspraken houd. terwijl deze mensen echt wel willen en hun best doen maar niet kunnen of niet weten hoe!

    ik denk dat we daar de mensen moeten helpen (wachten tot de overheid daar wat aan gaat doen duurt jaren of gebeurt nooit) voorbeeld iemand die weet hoe het gaat bij de belasting dienst kan iemand die daar niks van af weet best een beetje helpen. vrijwillig! of een ruildienst ( ruildiensten vinden veel mensen vaak fijn omdat ze dan iets terug doen)
    ook op andere manieren kan je helpen: j rij je auto niet door de wasstraat maar laat de kinderen van het gezin verder op waar van je weet dat ze het niet zo breed hebben de auto wassen voor dat geld! zo kunnen we vast wel 1000 dingen bedenken om mensen te helpen
    en dat hoef dus niet altijd met een zak met geld ook als je niks hebt kun je nog iemand helpen. de schulden kunnen we niet oplossen maar we zouden wel kunnen zorgen dat mensen zich wat fijner voelen dat ze niet alleen staat.

    met zijn alle kunnen we zoveel meer dan alleen maar roepen dat het anders moet

    maar wat ik al eerder zei zo zie ik de dingen en verbeter mij pls op de punten waar ik er echt naast zit want ik weet ook niet alles

    groetjes en veel liefs natascha

    • Dat is de spijker op de kop!!!! Vergeet ook niet dat er soms mensen zijn die gewoon wat zwakker begaafd zijn en dus hulp nodig hebben nou probeer dat maar eens voor elkaar te krijgen een lange weg van met de kop tegen de muur slaan. Er is iets mentaal mis bij de hulp verlening!!!
      Wie zijn baan verliest of chronisch ziek wordt valt in de wereld van idiote regeltjes waar je soms het bestaan niet van wist,,, de overheid is vaak voor een groot deel zelf oorzaak van de ellende denk maar eens als je een probleem hebt met de belastingdienst… slecht te bereiken geen echte dialoog kampioen langs elkaar heen werken.
      EN ja hulp hoeft niet grootschalig te zijn het zijn inderdaad de kleine dingen die het doen….en daar heeft IEDEREEN wel een mogelijkheid voor MITS men op de hoogte is van wat er gaande is ..dus alweer… de schaamte voorbij laat weten wat er speelt .
      Gewoon heel ouderwetse naastenliefde en nabuurschap als we dat in eren herstellen hebben we al iets bereikt. Ik blijf het roepen ieder mens moet recht hebben op een menswaardig inkomen maakt niet uit wat de situatie is een leefbaar leven moet een basis recht zijn.
      het handjevol wat hier misbruik van zo kunnen maken is minimaal en mag niet tot dit soort vreselijke mistanden leiden die hier aan het daglicht komen.
      Nu is het 100% inzet van de burger en zero van de overheid!

    • Mooi !!! Positief plan !! Ik zou wel willen helpen maar ken geen mensen in mijn buurt die in zo een situatie zitten….mensen praten hier niet graag over…als ze binnen zitten kom ik ze niet tegen… in woon in noord holland gem.alkmaar… xanneloes

  19. Hola aloha alle medelanders

    in het bedrijfsleven waar mensen meer verdienen dan jan modaal gebruiken ze ook andere termen mbt het salaris zoals o.a. de termen De beste € 100k+ posities voor u geselecteerd en dat betekent €100.000,- per jaar of meer als salaris en een salaris van € 100k ( € 100.000,0) is in wezen een laag salaris in beroepsgroepen van de rijke klasse, zie onderstaande advertentie

    De beste € 100k+ posities voor u geselecteerd
    https://www.lintberg.nl/

    enneh dit verdient zowel niet de allochtone juanito/ ali modaal of de autochtone jan modaal.
    Zijn vaak vooral MANNEN en enkele vrouwen in een mantelpakje enneh meestal van Europese afkomst en velen van hen leven in het Gooi, Wassenaar, Bloemendaal en andere rijkeluis dorpjes ..

    Dus beste PVV stemmers met het Zwarte Piet en Pedo Klaas syndroom richt je hatelijke pijltjes op de vriendjes van ex VVD’er Geert W..

  20. Beste Rob, ik weet niet hoe het jou vergaat, maar ik volg de nu al 134 post over dit onderwerp en mijn verontwaardiging en woede stijgt met de dag. Je gelooft het gewoon niet dat dit kan in Nederland!! Hemeltergend en gewoon niet te verdragen. Steeds als ik weer een rits mailtjes krijg over deze post begint m’n hart te bonken en denk ik; verdomme, ik meld me af, ik kan dit niet meer aanzien. Maar iets zegt me dat ik bij de les moet blijven, dat ik het aan moet durven de realiteit onder ogen te zien en hopen, blijven hopen dat er iets gebeurt met deze actie.

    Dit treft mij zo zeer dat ik er geen woorden voor heb! Mijn situatie leek, en lijkt nog steeds een beetje op veel van wat hier beschreven wordt en dagelijks denk ik; stop er mee, stop er mee aandacht aan te geven. Ga door op dat andere pad waarmee je iets op denkt te bouwen. Maar tegelijkertijd wordt ik bijna dagelijks geconfronteerd met feiten dat dat haast onmogelijk is. En ik weet niet eens of ik wel zo blij zou zijn met mijn eigen succesjes, wetend dat 10.000den anderen nog diep in de shit zitten. Ik loop met mijn pro-actieve kop net zo hard tegen een muur van overheid, instanties en systemen.

    Dus Rob, ik weet niet hoe het jou vergaat. Deze post haalt een record aantal reacties, ongekend! Ik vind dat er iets mee gedaan moet worden, weet echt niet goed wat en welke contacten jij hebt, of jij een idee hebt, wat dan ook.
    Hoe denken jullie erover dappere schrijvers?

    Mijn gedachten gaan uit naar de media, de pers, om deze post en deze reacties bij actualiteitenprogramma’s onder de aandacht te brengen, maar ook doorsturen naar de ombudsman, naar de tweede kamer, naar de sociale diensten, de uwv, de belastingdiensten, de minister van justitie, financien, gezondheidszorg, etc.

    • Beste Harry, de mainstreammedia brengen dit nieuws uitsluitend naar buiten als een nieuwe vorm van sensatie (RTL/SBS en aanverwanten), de Monitor wil er misschien wel iets mee doen, maar dan houdt het gewoon op. Overigens weerhoudt niemand je er van het artikel zo veel mogelijk te delen en te verspreiden onder je bekenden. Want een ding weet ik wel hoe meer we hiermee naar buiten komen, des te meer mensen het bereikt en na zekere tijd zal dit er toch toe bijdragen dat er wat gaat veranderen. Immers de regering en bedrijfsleven kunnen er een potje van maken zolang de meeste mensen dit (al dan niet) stilzwijgend toestaan. Trekken ze hun instemming in dan is er stront aan de knikker!

      • Rob Vellekoop;
        Ik wil je op de eerste plaats bij wijze van spreken feliciteren met het twijfelachtige succes van dit artikel. Geen enkel onderwerp tot nu toe op deze site heeft zoveel reacties opgeroepen. Het relaas heeft een gevoelige knop ingedrukt en is een teken aan de wand van de tijd waarin we leven.
        Zeker moet er wat gedaan worden aan een situatie die steeds meer gaat lijken op de 19e eeuwse toestanden waartegen is geknokt door onze grootouders om deze te laten verdwijnen.

        Nu zien we dat het neoliberale tuig de wind weer in de zeilen heeft en ongebreideld de klok weer gaat terugdraaien. Ronduit a-moreel, om in termen van Joris Luyendijk te spreken. Men richt de pijlen terecht naar een bewindskliek die totaal van iedere vorm van verantwoordelijkheid jegens de medemens verstoken is en alleen de geldgraaiende misdadigers welgevallig is.
        Het tij MOET gekeerd worden. Het kan niet alleen door met oogkleppen te kijken naar het incompetentie zooitje wat lang pseudo democratische weg op het pluche is komen zitten. Het vuil zit overal!
        We zijn met z’n allen diep ziek en hebben een politieke afdruk veroorzaakt waar de zwaksten nu als eerste de klappen krijgen.
        De lieden die om welke reden dan ook zo gestemd hebben dat er een regering is ontstaan die dit de medemens durft aan te doen is in hoofdzaak de meest schuldige.
        Dit proces is al heel lang gaande en vreet aan eigen vlees en heeft de eigenschappen van kanker.

        Laten we daarom A.U.B. eens een keer echte structurele ombuigingen gaan uitvoeren anders zullen dit soort noodkreten alleen maar toenemen.
        Samen zijn we oersterk als we maar willen!
        Er zijn al een aantal goede voorzetten gemaakt door de initiatiefnemer van deze site, maar nooit helemaal uitgewerkt, niettemin hulde!
        Diep ziek is de hele zooi dus laten we aan genezing werken.
        Het zijn maar hele kleine dingen die kunt doen maar alles bij elkaar gaat dit wel wat opleveren. Stemmen met je portemonnee bijv. kan iedere dag ook al heb je maar weinig te besteden. De propagandamachine verstoren door tegenpropaganda met stickers en vlugschriften. Maar bovenal,KOM VAN JE KNIEEN!
        Ik wil mij bij deze beschikbaar stellen om deel te nemen aan een steunfonds.
        Iedereen 1 euro per week naar iedere gedupeerde en het leven is al anders en de groep opkrabbelaars is geboren. Begin waar dan ook een tuin waaruit je kunt eten daarmee is Cuba ook door de crisis gerold!
        Denk aan alternatief geld als remedie voor de shit die eraan komt.
        Denk aan directe democratie per computer i.p.v. al die overbodige politieke zakkenvul partijen. Ga zonder toestemming je eigen burgemeester kiezen en hou op met braaf te doen wat er gezegd wordt.
        Mensen die reageerden op deze noodkreet, steek de koppen bij elkaar en ga de ploerten te lijf in stijl met geheven hoofd en zonder geweld.
        Er is nog zoveel te doen. Nog zoveel te winnen. Nog zoveel te genezen.

  21. Jep idd Nederland gaat naar de klote !

    Ik zit zelf al lang in de WAO en zorg voor een 17 autistisch kind met een nu inkomen van ja 700 euro nou iedereen mag dat weten dit is met een aanvulling alleenstaande ouder ! Van het UWV ! Zorg nu 14 jaar alleen voor mijn kind en tot een jaar geleden is me dit goed afgegaan tot ik plots in het ziekenhuis belanden en geopereerd moest worden . Daardoor is mijn administratie een beetje achter gebleven en toen is de ellende begonnen ! Er zou iemand mijn post bij houden enzovoort, nou niet dus ! Ik zit nu ook zover dat ik eigenlijk ook de schuldhulp in moet, maar ik verrek het gewoon domweg omdat ik het 14 jaar wel zo heb kunnen redden en door andere in de shit ben gekomen ( instanties ) ipv dat ze je hier helpen zoals het hoort krijg je de ene melding naar de andere pfff hier geen instantie meer over de vloer vecht me letterlijk kapot ! Maar never dat ze er mij onder gaan krijgen ! soms zie ik het ook gewoon niet meer zitten en huil ik veel maar dat is een paar dagen en dan word ik weer pist en ga ik toch maar weer alles uit de kast trekken om toch maar weer alles zo goed mogelijk in kaart te brengen ook al is het water naar de zee dragen ! Nederland word wakker er heerst zeker armoede in ons land !!! en ja vind het echt erg wat er allemaal en andere landen gebeurd maar kan er een paar miljoen minder naar toe om misschien je eigen volk te helpen !!!en dat met die belasting klopt ook volgens mij doen ze daar maar wat ! Hoe vaak je daar herberekeningen van krijgt klopt ook niet helemaal !!! Heb het eigenlijk al zwaar genoeg om zo door het leven te gaan met mijn eigen ziekte en mijn kind , maar dat je door de stress om de haverklap op de EHBO terecht komt dat boeit niemand ! Ik wens die vrouw heel veel sterkte , liefde en warmte toe !! En hoop dat je verhaal gehoord word !

  22. Nou … ik wordt hier ook niet vrolijk van….
    Ik zit nu anderhalf jaar in de bijstand… ziek, chronisch ziek en wordt helaas niet beter…. moet de sanering in… vorige week de instanties gebeld dat ik hulp moet hebben, trek het alleen niet meer.
    Werken kan ik wel vergeten, zit nog in de mallemolen met ziekenhuis in en uit…. maar ik heb wel mijn trots….

    Zoontje adhd/autisme, ikzelf ziek en ik moet mijn huishouden in etappes doen tegenwoordig en zelfs dat is al bijna teveel vanwege de pijn,
    Laat staan dat ik papierwerk moet doen om dit allemaal op de rit te krijgen.

    Met zware medicatie is mijn pijn te doen, maar dan ben ik een zombie.. dus kom ik er ook niet aan toe, dus nu trots opzij en hulp erbij vragen.

    Ik ben niet dom en niet stom, ben 15 jaar zelfstandig geweest, uit handen geven doe je ook niet zomaar.
    Nu moet ik de wsnp in , vanwege schulden met stopzetten bedrijf (ex man zag het niet meer zitten en aju paraplu)….
    Met het lezen van alle verhalen hier, wordt ik gewoon bang om aanspraak te maken op de zorg hier in nederland….
    Dat je zelf moet waken en controleren van bewindvoering e.d. snap ik….. kan ik ook wel.
    Het wordt er niet makkelijker op…..

    Wil iedereen sterkte wensen !

  23. Alsjeblieft vind de kracht om door te gaan voor je kinderen! Er is misschien weinig contact, maar ze houden van hun mama!! Er komt echt een betere tijd voor jou en je kinderen! Maar ik kan me ontzettend goed verplaatsten in jouw ervaringen, gevoelens, wanhoop en machteloosheid. Het is kei en kei hard, en zou in NL niet moeten kunnen!! ik vecht ook al jaren met ongeveer hetzelfde.. maar ooit komt het geluk aan onze zijde. Karma heet dat. Ik wens je heel veel kracht, steun, wijsheid en liefde toe. Hou vol!
    Liefs A. Schuilenburg
    a.a.r.schuilenburg@gmail.com

  24. Ik ben 25jaar fulltime student en werk 20uur in de week heb zelf ook schulden woon op mezelf dus ik ben qua boodschappen niet veel kwijt *woon alleen* ik moet eerlijk zeggen ik ben nu bijna klaar met alle schulden, maar dat heb ik alleen maar bereikt door heel zuinig te leven letten op me water/licht/stookkosten heb stadsverwarming alle teruggaves van water/licht etc maak ik gelijk over na de incasso’s.

    Wat ik niet begrijp is dat niemand jou heeft verteld dat je met incassobureaus een regeling BETALEN NAAR VERMOGEN kunt afspreken, je geeft je inkomsten en uitgaven door en zij berekenen jouw maandbedrag aangezien elke Nederlander recht geeft op een beslagvrije voet.

    Plus incassobureaus en gerechtsdeurwaarders moeten zich houden aan gedragscodes en mochten ze zich daar niet aan houden kun je naar een deurwaarderscommissie stappen!!

    Het gaat hier niet om slim zijn maar om creatief te zijn, ik heb al ruim 4jaar geen nieuwe kleding of andere ‘luxe’dingen kunnen kopen, maar dat geeft niet ik weet waarvoor ik het doe.

    Ik weiger schuldsanering omdat ik niet wil dat andere mensen mij gaan vertellen hoe ik mijn leven leid. En ja het is vaak moeilijk maar juist om door te gaan en dan te denken dat in augustus ik helemaal clean ben, kan ik niet wachten! En geloof mij nou maar als je je een beetje verdiept in alles en alles zoveel mogelijk bij probeert te houden komt het goed.

    Uiteindelijk blijf jij verantwoordelijk voor jouw eigen financiële administratie!

    Ik zelf help andere mensen met hun uitkeringsaanvragen, toeslagen en ga zo maar door en altijd worden ze netjes geholpen mits ze zelf ook alles goed doorgeven en invullen.

    Met de belastingdienst kun je zelfs een regeling treffen voor €20.

    Maak je niet om druk om vakanties en kleding of de bioscoop, jouw kinderen wonen toch bij de vader? Dan is hij de primaire verzorger dus ook verantwoordelijk voor kleding etc.

    Iedereen gilt en schreeuwt over regeltjes blablabla maar NIEMAND verdiept zich erin, je zult nog verstelt staan van waar je allemaal recht op hebt

    Slaaplekker iedereen!

  25. Lieve mensen ook ik heb dit mee gemaakt maar er is een wet bij de belastingdienst die hun ook niet allemaal kennen maar na 2 jaar bezwaar maken enz heb ik me gelijk gekregen en is me alles kwijt gescholden. Ik zal me man straks vragen hoe deze wet heet En aub vecht ervoor want je hebt schone lei. Mijn email is dwezenberg@hotmail.com ik zal straks of morgen deze wet opzoeken en ook al zeggen ze dit kennen we niet doorgaan echt waar want je staat in je recht. De boedel is uitbetaald dus hebben ook hun pech. Graag debbie

  26. Onrecht is van alle tijden mar het lijkt wel of hier in Nederland steeds meer mensen geen normen en waarden meer hebben. Ze denken alleen aan geld en macht. Of anderen die woedend worden maar die boosheid gebruiken tegen zichzelf en verstikken in hun eigen boosheid. psalm 37 uit de ouderwetse bijbel heeft het al over dit probleem. Zoek het maar eens op. Heel herkenbaar….al eeuwenoud maar toch heel actueel. Ik geloof in de liefde. De enige manier om het kwaad in de wereld te bestrijden.

    • Hola aloha señorita Sonja,

      Ik hoop dat het goed met je gaat en dat meen ik echt.
      Volgens mij was jij laatst de medelander en mede-wereldburger die iemand niet serieus nam vanwege dat die persoon het woord campagne verkeerd beschreef. Ach dat die persoon kampanje verkeerd schreef deed mij helemaal niks, maar de inhoud van haar of zijn betoog vond ik heel ziekelijk net zoals jij dat ook vond en net zo ziekelijk als deze passages uit de oude bijbel:

      In Exodus 21-7:7-8 staat beschreven hoe Christelijke pappies hun eigen dochters kunnen verkopen als slaaf aka hoer.

      @ Exodus 21.2-6 , 21.20 en 21.26 kan U zelf nalezen hoe je menselijke slaven moet behandelen volgens de christelijke god,,,,

      En betreft kindermisbruik welks NU nog veel plaats vindt in jullie christelijke gemeenschap, dat hebben jouw mede geloofsgenoten weer van jullie god gecopy pasted, want in Deuteronomy 21:18-21 staat weer beschreven, dat jullie imaginaire god jullie volwassenen (de mannen althans) opdraagt om je eigen zonen om zeep te helpen als je minderjarige zoon niet gehoorzaamt….

      En beste soul sista Sonja, waarom wordt de christelijke god altijd als een bebaarde blanke MAN afgebeeld en wordt deze god ook altijd met VADER, HEER en andere masculine/macho woorden beschreven, terwijl in de bijbel duidelijk staat beschreven dat alle mensen, vrouwen en mannen, naar gods evenbeeld zijn geschapen… Maar de God wordt door macho mannelijke christelijke leiders altijd als een MAN beschreven en afgebeeld!!!

      Enneh dit beschreef een christelijke fundamentalist afgelopen weekend over medemensen zoals mijn persoon die niet volgens de christelijke macho traditie leven en nog wel op deze site van onze digitale broeder Rob.

      Dat je ziel moge branden in de hel!
      Volgens deze christelijke medemens is Pablitoh ook een dwaze trol en ik heb mijn ziel durven te verkopen aan de duivel, de elite.
      Ik wordt volgens deze Christen genaamd Albertien door de elite betaalt, terwijl ik een bijstandsuitkering heb van €912 p/m en daar heb ik zelf ruim 24 jaar voor gewerkt en premie voor betaald net zoals alle andere werkende medelanders zowel autochtoon als allochtoon en de elite en haar bedrijfsleven hebben 0,00 eurie meebetaald.
      De bijbel staat ook o.a. vol met koningen en andere elitaire figuren…

      Zie hier Albertien zijn of haar betoog en haar / zijn laatste oordeel vol haat,

      https://delangemars.nl/2015/05/25/waarom-zaai-je-onrust-en-zet-je-mensen-tegen-elkaar-op/

      En dat hoor ik zo vaak van mijn Christelijke medemensen, niet allen maar wel van velen, dat als ik de bijbel niet lees voor eeuwig in de hel zal branden. Laatst nog deelde een christelijke latino macho man mij dezelfde boodschap mede over mijn laatst overleden moeder. Want dit heerschap zei, dat mijn moeder samen met mijn overleden vader voor altijd in de hel zullen branden, omdat zij de bijbel niet lazen.

      Beste Sonja dat noem ik geen NAASTENLIEFDE / ALTRUÏSME

      Want hun christelijke betogen doen mij meer denken aan het gedrag van deze Nonnen:

      Seksueel misbruik door Brabantse nonnen: schokkende en aangrijpende verhalen
      http://www.omroepbrabant.nl/?news/190011302/Seksueel+misbruik+door+Brabantse+nonnen+schokkende+en+aangrijpende+verhalen+.aspx

      Echter gelukkig citeer jij hier vaak JOUW EIGEN belevingen en EIGEN visie en daar kan ik mij meestal GEHEEL in vinden en daarom beschouw ik jouw als een soul sistah (sister) en een polder engeltje. En die kunnen we hier in de Lage landen heel veel gebruiken.

      Enneh om mijn betoog toch positief af te ronden, wil ik dit nummer met jou en iedereen samen delen en het is nog wel in een kerk opgenomen. Het is van Lavinia Meijer en zij bespeelt het muziekinstrument genaamd de harp. En als ik goed observeer wanneer mijn persoon het leven verkent, zie ik vaak engelen beschilderd of afgebeeld met een harp en daarom beschouw ik jouw persoon, Saskia (andere bezoekster van DML), Lavinia en vele andere vrouwen die tijdelijk verblijven in de lage Landen als de matriarchale polder engeltjes ????, die de hedendaagse macho maatschappij eens flink en keihard in zijn macho ballen moeten kicken / trappen en indien nodig is en jullie señoritas dat ZELF ook nodig achten, zal ik geheel vrijwillig tot jullie beschikking zijn als jullie beschermengel.

      Laatst in Carré heb ik deze klanken LIVE mogen beluisteren beste Sonja en dat klonk wel weer goddelijk:

      NTR Podium: Lavinia Meijer speelt Philip Glass
      https://youtu.be/hV2-zFh3tAU

      Enneh beste soul sista Sonja, dankzij het zelfstandige gedrag van vrouwen zoals o.a. jij, Saskia en Lavinia zijn in Latijns Amerika en ook vele jonge moslimas wonende in de polder zich meer gaan afzetten tegen de patriarchale maatschappij, die de laatste 2000 jaar de wereld domineerde en bijna geheel verwoeste.

      Saludos en ik wens jou en alle wereldburgers een fijne week toe,
      &
      Fuck de koning en de macho cultuur

      Pablitohhhhhhhhh

      • Hola aloha, dat was ik die over dat woord begon, totaal een ander persoon en die kan je niets vertellen over de bijbel. Nu even proberen om de rest van je tekst te ontcijferen haha.

        • Daantje knows better,

          señorita Sonja begint zelf over psalm 37 uit de ouderwetse bijbel en dat is toch een bijbelse tekst of niet soms??

          En als ik voor jouw persoon verward overkom, dan betekent dat ik niet ben ingeburgerd en ook niet gehersenspoeld door het NLs onderwijs zoals uw persoon señora thinks she knows … hi hi hi
          Enneh wat hooghartig om “knows” als nickname toe te passen, lijkt wel op het gedrag van die mannelijke macho leiders van de christelijke kerk, daarom snap totaal niet dat mannekes in witte – en zwarte jurkies rondlopen…… Ach wel zeer lachwekkend, maar niet echt geest verruimend, echter gelukkig geraak ik er zelf niet van in de war..

          Enneh Corrie is niet echt thuis in the freedom of speech..
          Die zal ook wel in de nederlandse jeugdgevangenissen zijn gehersenspoeld, welks hier in Holanda weer worden omschreven als de peuterschool, kleuterschool, lagere – en middelbare school en wil men helemaal worden gehersenspoeld dan kan men zich nog in de maling laten nemen op de Hogere school en de Universiteiten.

          Or do you know it better Daantje????

          Saludos en Inshallah Pablitohhhhh

  27. Ik vraag me echt af waarom bewindvoerders niet beter uitgezocht worden. Ik hoor zoveel verhalen dat het helemaal fout gaat. Of erger nog dat ze er vandoor gaan met het geld van cliente. paar voorbeelden Vrouw 33 2 jonge kinderen en een voorgeschiedenis met zware mishandeling misbruik kids en meneer is nergens meer te vinden. Ze staat onder bewind maar moet overal zelf achteraan. Meneer de bewindvoerder was alleen even vergeten te vertellen bij de instanties dat er nog een huis te koop stond dat met flink verlies van de hand zou gaan. en de vrouw wordt door zijn falen uit het bewind gegooid en mag het zelf uitzoeken. daar kom je dus NOOIT meer uit. voorbeeld 2 onder bewind na vechtscheiding wordt water afgesloten gas afgesloten en krijgt het gezin moeder met 2 kids van haar bank bericht dat ze niet in aanmerking komt voor de lening van 20.000 euro die ze wil afsluiten.
    ze heeft dit dus nooit aangevraagd NEE mevr de bewindvoerster heeft een lening op haar naam af willen sluiten? Kun je je afvragen bij hoeveel dat al gelukt is en of ze daar misschien elke keer van op vakantie is, want ze is nooit te bereiken en betaald rekeningen niet. voorbeeld 3 man komt door bedrijfsongeval in de WAO. komen in de schuldsanering en evengoed blijven de schuldeisers aan de deur komen. de man van de schuldsanering is er vandoor met het geld van meer dan 80 mensen. ze hebben nooit rekeningen betaald… conclusie de schulden zijn hoger dan ooit . Misschien zou het toch prettig zijn als mensen die zich bewindvoerder laten maken eens heel goe dvan te voren gecheckt worden. bewijs van goedgedrag is natuurlijk ook een lachtertje . die krijgt iedere crimineel die nog nooit gepakt is voor 15 euro op het gemeente huis…. Ik hoor bijna dagelijks dit soort wantoestanden van bewindvoerders . enkele goeie daargelaten. wellicht is het de regering wel te doen dat uiteindelijk de in hun ogen “armoedzaaiers” de hand aan zichzelf slaan? des te meer blijft er over voor de graaiers in den haag.

  28. Ik heb ook een heel gek verhaal over hoe we mensen in de schuldsanering nog erger naar de knoppen helpen als overheid. weten jullie dat als iemand nog een klein eigen enthousiast verdiend inkomen heeft dat METEEN moet stoppen omdat hij/zij ZZPér is? men wordt zodra men in de schuldsanering komt direct naar de Kamer van Koophandel gestuurd om het bedrijfje STOP TE ZETTEN. geen wonder dat je daar dan zwaar depressief van wordt alsof je al niet erg genoeg bent gestraft (al valt hem/haar natuurlijk ook vaak veel te verwijten…).
    Maar om zo iemand dan wat er nog wordt verdiend af te PIKKEN kan in mijn ogen niet.

    toen ik dit de tweede kamer meldde zei men : dt ais gemeentelijk beleid…………… JAJA en de gemeente? die versijt naar Den Haag JAJA

  29. Ik vind het niet normaal dat je er zo alleen voor staat maar aan de andere kant doe je er zelf ook niet al te veel mee ik heb zelf ook schulden en ik ben continu aan het bellen en aan het mailen als jij nu naar de rechter toe stap weet ik al wat er gaat gebeuren mevrouw wat heeft u er zelf aan gedaan om dit te voorkomen of te minimaliseren hij kan hoog uit een bepaalde deel van de schuld op de bewindvoerder verhalen maar uit eindelijk zelf zal u ook een steentje bij moeten dragen mensen kunnen hier goed naar andere kijken maar andere hebben er niet voor gezorgd dat u schulden heb u zult zelf ook wel gezien hebben dat je te veel geld kreeg en kon daar dan op handelen ik vind het triest dat mensen altijd gaan vergelijken wat anderen hebben of krijgen want geloof mij daar hebben hun ook voor moeten strijden en dan de vluchtelingen die zijn ook voor een reden weg gegaan uit hun eigen land dus kijk eerst naar je zelf voor je naar een ander kijk !!!

  30. Ik heb vier jaar wsnp achter de rug. Twee jaar “schoon” en dat blijf ik ook!!! Nooit meer onder bewind staan. Echt NOOIT!

    • Ik heb het echt getroffen met mijn bewindvoering, na mijn hersenbloeding totaal geen overzicht meer, forse terugbetaling naar de belasting, vrijwillig onder bewind gegaan, uiteindelijk wnsp en word wss na 13 maanden stopgezet, het kan dus ook positief uitpakken

  31. Wat droevig…er zitten heel veel medelanders in het zelfde schuitje..Soms kan je er zelf niks aan doen en krijg dan ook niet de juiste hulp omdat ze volgens mij ook denken daar heb je er weer in..sluit maar aan. Ik vind het echt heel erg dat het zo erg is dat je zelfs over de dood na denkt.
    Je hoeft niet zielig te zijn om dit te laten weten met een artikel..iedereen moet het weten!
    Ik vind het knap als iemand zo naar buiten komt.
    Ik wens haar en vele met haar ook veel sterkte.

  32. Ik heb ook erg lang in hetzelfde schuitje gezeten en weet dus goed hoe iedereen zich voelt. Ivm langdurige ziekte wilde mijn werkgever mij ontslaan. Ik werd niet meer uitbetaald. Met een advocaat hebben we anderhalf jaar gevochten om ons gelijk te krijgen. Ik was immers niet 2 jaar ziek dus mocht niet ontslagen worden. Mijn man had een burnout gedurende die tijd en mijn depressie werd erger. Aangezien ik officieel gezien nog een baan had wilde de gemeente en het UWV niet helpen. Rekeningen en incasso’s bleven oplopen maar we hadden geen inkomen behalve de zorg en huurtoeslag. We vochten echt keihard terwijl we geen enkel beetje energie meer hadden. Uiteindelijk zijn we dankzij de advocaat weer uit de situatie gekomen.
    Nu een jaar later gaan we weer dezelfde kant op. Alles is duurder geworden en met het geld wat we hebben komen we niet meer rond. Een baan nemen zit er niet in naast mijn studie omdat ik dat letterlijk gezien niet trek. Nu wilde ik mij verleden week weer aanmelden bij de voedselbank omdat we geen geld overhouden voor boodschappen of andere dingen. Maar nee, we kunnen niet terecht omdat we er al een keer eerder gebruik van hebben gemaakt. Zo wordt je dus weer in de steek gelaten terwijl er wordt gezegd dat er altijd hulp voor je is.

    Ik vind het erg jammer dat er gezegd wordt dat mensen meer verantwoordelijkheid moeten nemen. Dankzij zulke situaties kom je zo in een dal te zitten dat je letterlijk niet meer vechten kan. Het is te zwaar en niet te doen. Natuurlijk zullen er mensen zijn die dit wel kunnen. Maar niet iedereen is even sterk. En ook niet iedereen wordt goed geholpen door de instanties waar ze hulp vragen.
    Ik hoop echt dat hier een einde aan komt en dat mensen geholpen gaan worden wanneer ze het nodig hebben.

  33. Herkenbaar verhaal waar het om bewindvoering gaat. Ook ik ben tijdens mijn traject ziek geworden, durf niet eens naar het uwv want dan wordt mijn traject verlengd omdat ik niet genoeg af zou dragen per maand. Een advocaat er achter zetten, wat ik gedaan heb, heeft weinig effect. Volgens de wet heb ik gelijk waar het gaat om afdracht aan de boedel, communicatie etc. Zelfs de rechter commissaris houdt t bewindvoerderskantoor de hand boven het hoofd. Maar het ergste is de buitenwereld….oordelen over de mensen die in de schuldsanering terecht zijn gekomen, ervan uitgaan dat het ieders eigen schuld is. Dat is voor mij de voornaamste reden om door te bijten en hopen dat de laatste 10 maanden voorbij gaan, of inderdaad dat ik terplekke neerval. In beide situaties betekent het RUST. Dus, ik herken wat u zegt!

  34. Anpukje,
    Belastingschuld blijft altijd staan, als je ten onrechte geld van UWV hebt gekregen ook,en bewindvoerders… Je moet wel een hele goede hebben, daar zijn er weinig van

  35. en weet je nog wat het ergte is je hoort zoveel van deze verhalen maar het zijn er nog veeeeeeeeel meer die uit schaamte niks zeggen

  36. Wat het verstandigste is is om naar het juridisch loket te gaan en de bewindvoerder aansprakelijk stellen voor de nieuwe schulden die had op moeten letten daarvoor worden ze betaald en de rechtbank schrijven onder je bm nummer en klagen klagen klagen…..dit is buiten je schuld om…

    • En zo is dat!
      Waarom zit je in godsnaam anders in se schuldsanering,
      Om van je schulden af te komen natuurlijk
      Ik zou idd die bewindvoerder via het juridisch loket aanklagen!!

  37. Geachte Nederlander,

    Nederland, het land van de welvaart, klopt ook wel, als U niet-Nederlander bent, of in het bankwezen werkt, of in de financiële sector, of ruim boven modaal verdiend, maar bent U de “gewone” Nederlander, de “jan(tiena) modaal zeg maar, oftewel de motor die Nederland draaiende houdt………..Tja!….dan geldt dit voor U helaas niet.

    Wij (de bestuurders van Uw land, de financiële instellingen, bankwezen, pensioenfondsen, e.d.) moeten U helaas tot op de laatste (financiële) draad uitkleden.
    Het spijt ons natuurlijk enorm (niet heus natuurlijk) dat dit noodzakelijk blijkt te zijn, echter zonder U uit te kleden is het niet mogelijk dat onze enorme “graaicultuur”en enorme lonen in stand houden.
    Echter zult U natuurlijk ook begrijpen dat wij “de bestuurders” van Uw land, vele malen belangrijker zijn dan U de “gewone” Nederlander, , dus dit rechtvaardigt natuurlijk het feit dat U uitgekleed zult worden door ons

    Eventuele klachten of onrechtvaardigheden die U de Nederlander daardoor worden aangedaan zullen niet te voorkomen zijn natuurlijk, deze zullen daarom ook niet serieus genomen worden of behandelt, dit omdat wij (“de bestuurders”) anders te kort zouden komen, dit is natuurlijk volkomen onaanvaardbaar, wat U vanzelfsprekend zult begrijpen.

    Hopende U voldoende te hebben ingelicht, wensen wij U desondanks toch een leven vol afdrachten aan ons.

    Vriendelijke Groet,

    Uw Bestuurders van Uw land.

    • Ha die Medelander Miel meelbal,

      Je lult uit je nek net zoals die blonde profeet en haatzaaier uit de Polder genaamd Geert W.
      Ach je bent ook door de elite geestelijk misbruikt in je jeugd met dat racistische kinderfeestje genaamd Sinterklaas en zijn black Pete’s, de Moriaantjes zo zwart als roet

      Moriaantje zwart als roet
      https://youtu.be/cqL_XmIF_T8

      De Moor of Moriaantje zijn toch een oer Hollandse benamingen voor donker gekleurde Noord Afrikanen en niet van blanke knechten die zo dom zijn om in een schoorsteen te klimmen en daardoor helemaal zwart worden, alleen hun lippen zijn wel weer helemaal rood geworden / geschminkt net zoals die van Afrikaanse medemensen en hun Afstammelingen in o.a. Suriname en de NLse Antillen… Enneh die geschminkte knechtjes gaan ook nog eens kinderen bedreigen als ze stout zijn, door als volwassenen aan die minderjarigen mede te delen dat ze in de zak worden gestopt en meegenomen worden naar Spanje als ze stout zijn……
      Lijkt wel erg verdomd op de praktijken van pedofielen en ach in Holland was er zelfs nog niet zo lang geleden een legale politieke partij voor pedofielen genaamd Martijn actief.

      Net zoals de imaginaire landsgrenzen van Holanda door jullie Vader des vaderland en zijn trawanten aka edellieden zijn gecreëerd, heeft de elite jou ook doen geloven en op school geleerd dat je een Nederlander bent ipv een mens.

      Enneh wat heb jij goed zitten opletten en ben je vrijwillig misleidt in de polder jeugdgevangenis welks jij weer als school zal omschrijven, want je babbelt uitstekend NL en je gedraagt je heel VOC zoals Jan Peter Balkellende. Mieltje je moet niet alles geloven wat je op school / voc gevangenis voor minderjarigen hebt geleerd, want anders vertoon je het gedrag van het achterwerk van een varkentje en de mentalitiet van JeePee

      Balkenende voc metaliteit
      https://www.youtube.com/watch?v=mBN8xJby2b8

      Als je zo een moeite hebt met Niet Nederlanders, wees dan niet zo hypocriet en sluit de Nederlandse imaginaire grenzen volledig af. Wees je dan wel bewust dat je dan geen koffie, thee, fruit en allerlei groenten meer kan drinken en eten welks jouw VOC bedrijfsleven zoals Appie heijntje en Unilever over de hele wereld jat voor jou en jan(tineke) modaal en waardoor minderjarige medemensen als Sam bijna ten dode zijn opgeschreven, maar gelukkig wel weer wordt gered van de dood door blanke medemensen met een gouden hart en die mensen gelukkig niet zo een gehersenspoeld gedrag vertonen van een polder VOC’ers zoals jij en je VOC bedrijfsleven. Want deze mensen gedragen zich als een wereldburger aka earthling, zie

      Sponsor a child shocking scene of three starving kids in africa part 1 YouTube
      https://www.youtube.com/watch?v=Z93V4Ofxn6I

      Wees dan heel consequent en ga dan alleen bloembollen eten of vis uit de zwaar vervuilde rivieren en Noord Zee of die volgespoten veestapel van je polder boeren oerhollandse VOC OEN.

      Enneh als je echt zo een flink VOC ventje bent, nodig ik je bij deze uit om je Geert W praatjes publiekelijk en oraal te verkondigen in een Marokkaanse shoarma zaak in Amsterdam West, A’dam Oost, Osdorp of in een Turks koffiehuis. Of kom naar een van de vele latino uitgangsgelegenheden in hartje Amsterdam….

      Of ga je met mij mee naar Latijns Amerika op vakantie en dan laat ik je alleen achter in vele wijken waar men wel raad weet met polder VOC’ers zoals jij en Geert W.

      Saludos Pablitohhhhhhhh

  38. Dat heb ik niet snel maar ik ben in tranen na het lezen van dit verhaal. Het kwam te dichtbij. Ook ik denk elke dag na over doodgaan. Ik had een baan, die raakte ik kwijt omdat mijn kinderen bij mijn exvriend bleven wonen. Hij had een uitkering en in werkte, ik ben naar de sociale dienst gegaan om te vragen of ik alimentatie moest betalen maar dat hoefde niet. Tot 8 jaar later, toen werd er opeens loonbeslag gelegd ten behoeve van de uitkering van mijn ex. Mijn contract werd niet verlengd omdat er loonbeslag werd gedaan en men vermoedde dat ik niet zo gemotiveerd zou zijn als ik maar een schijntje zou krijgen om van te leven. Toen zat ik opeens met een uitkering thuis, de schuld van de sociale dienst. Toen ging er één keer iets mis met het overmaken van de huur, maar dat mocht ik in 3 maanden afbetalen van de woningbouwvereniging, toch stond er 2 weken later een kereltje van de incasso op de stoep die mij een brief gaf die al €70 bleek te kosten. Van die dure brieven kreeg ik er ongeveer 4 per maand, en boetes op boetes. Mijn schuld was niet meer af te betalen! Het was €365 bij de woningbouwvereniging en die had ik netjes afbetaald na de afgesproken 3 maanden. Dat het incassobureau doorging bleek normaal te zijn. Na een jaar mocht in voorkomen en zei de rechter dat €3000,- huurschuld wel erg hoog was. Ik heb hem uitgelegd dat dat geen huurschuld was maar alleen de schuld aan het incassobureau. Ik heb her en der gevraagd of er geen rem opzat, of dit normaal was, maar niemand trok zich er wat van aan. Ik ben overal aan de bel gaan trekken voor hulp, en liep bij de Stadsbank in Leiden waar een heel vriendelijke medewerkster me bezwoer dat het goed zou komen, dat ik mooi op tijd was met een lage schuld. LAAG?? Ok… Dat ze afspraken had gemaakt met de schuldeisers. Ondertussen waren het er meer, want het betalen van de incasso (Hallo Jongerius! Kennen jullie mij nog?) kostte me zoveel dat ik soms andere rekeningen niet kon betalen, toch liepen de schulden op want de dame van de stadsbank bleek helemaal met NIEMAND contact te hebben gehad. Mijn schulden waren nu dus nog hoger en de schuldeisers nóg bozer. De dame was eerst opeens op vakantie, toen ziek en daarna werkte ze heel comfortabel op een andere afdeling. Ik heb haar nooit meer gezien. De stadbank bezwoer me dat er een convenant getekend was waarin men gezamelijk had afgesproken dat minima niet meer uit huis gezet konden worden, ik hoefde me dus geen zorgen te maken, en ik had tenslotte geen huurschuld, Jongerius had helemaal niet te dreigen met uithuiszetting! Zo modderde ik 4 jaar door. En toen kwam er van de woningbouwvereniging dat ze opeens een maand extra huur wilden hebben, omdat ik als wanbetaler bij ze bekend stond en vooral ook bij Jongerius. Ik heb het geld kunnen lenen bij een vriend. Ze wilden ook dat ik voortaan aan het begin van de maand ging betalen ipv aan het eidn, zodat er geen misverstanden konden komen, we gingen overal mee akkoord… Een week nadat ze het geld hadden dat ik geleend had, en de huur kwam er een brief binnen. Dat ik a.s. Maandag om 10 uur het huis verlaten moest hebben. Het was vrijdagmiddag toen ik de brief kreeg… De Sinterklaascadeautjes lagen klaar voor mijn hun bij pa wonende kinderen en ik moest als een gek op zoek naar hulp. De medewerster die mijn zaken behartigde was natuurlijk niet aanwezig, nee, ook geen ander die haar zaken of de mijne waar kon nemen. Een uithuiszetting? Ja, het was nu een beetje te laat om daar nog wat aan te doen…. De sociale dienst vond ook dat ze niks konden doen want het was nou eenmaal Vrijdagmiddag… Ik heb gebeld, gemaild en zelfs de politie ingeschakeld die me idd op de rol hadden staan voor de Maandag… En dan ga je overspannen en vol ongeloof proberen opslag te vinden voor je spullen, dat lukte niet zonder geld. De info die ik online vond had het erover dat bij een uithuiszetting je spullen een maand worden opgeslagen dus ik dacht een maand uitstel te hebben. Ik heb zoveel mogelijk ingepakt wat me dierbaar was en stond op straat. 5 dozen met spullen en 3 grote tassen met warme winterkleding. Het was de winter van 2010, het vroor dat het kraakte en er lag een pak sneeuw. Oh ja, en ik was ziek. Tegen de overgangsklachten had ik hormonen gekregen waardoor ik helemaal opgeblazen was en alles me pijn deed. En alles DEED me al jaren pijn. Anyway. ik kreeg eerst, halleluja, onderdak bij een alcoholist die anti kraak zat en er eigenlijk niemand bij mocht hebben. Daarna heb ik 3 maanden bij een kwaadaardige oude Turkse man die zwaar aan de drank zat in huis gezeten. Een kamer zonder verwarming waar mijn adem bevroor tegen mijn kussen. Hij was agressief, maakte spullen van me kapot en stal gerust mijn bril. Daarna mocht ik in het zwaar vervuilde huis van een lieve kennis. En toen heb ik een huisje gekregen via de kerk (ook al ben ik niet gelovig) in een hofje. Toen ik net op straat stond ben ik huilend naar de sociale dienst gegaan en heb uitgelegd wat er gebeurd was. Geen medelijden hadden ze, je bent dus dakloos? Dan krijg je vanaf nu een daklozenuitkering, op te halen bij het papegaaisbolwerk, waar ik wekelijks tussen de junks, alcoholisten en totaal verwarde mensen mijn geld moest halen, en post. Ik kreeg zelf nog minder omdat de kwaadwillende medewerkster doodleuk beweerde dat ik gefraudeerd had door het te laat te melden. Strafkorting op een daklozenuitkering in een heel strenge winter…. Ik heb overwogen me dood te laten vriezen op de trap van de sociale dienst, heb gestaan met handen vol heel zware medicijnen en keek bewust niet meer links of rechts bij het oversteken, want ik was op… Maar ik kreeg weer een huisje, waar ik me nog steeds niet thuis voel na bijna 5 jaar. Mijn spullen bleken niet opgeslagen, en mijn rondbellen veroorzaakte nogal wat paniek. Mijn nieuwe wasmachine en droger, mijn gekregen antieke kast (waarde zo’n €5000), boeken, foto’s van de kinderen toen ze werden geboren en klein waren, al mijn meubels en spulletjes, een zolder vol gereedschap… Alles was weg… Ik wilde een advocaat nemen om dingen recht te zetten, ik had namelijk helemaal niet uit huis gezet mogen worden volgens de wet, volgens de advocaten en de rechtswinkel. Ik kreeg er echter geen een zo gek om me te helpen. Niemand durft tegen de gemeente te beginnen, en klaar ben je. Nu heb ik eindelijk een bewindvoerder, geweldig… Die begint zich net als een hoop andere “hulpverleners” te ontpoppen als een soort machtswellustelingetje die mij gebruikt om zijn frustraties op bot te vieren. De afspraak die we in het begin gemaakt hebben komt hij niet na, hij doet weinig, behalve mij commanderen wat ik moet doen, maar dat kán ik dus niet! En daar had ik hem voor, dat waren we overeen gekomen…. Laatst moesten we naar den Haag, om even aan een wildvreemde rechter uit te leggen wat er nou fout liep. Dan zit hij, mijn beschermingsbewindvoerder, met rollende ogen onderuitgezakt op zo’n bankje, telefoon in de hand… “Ja, ik weet niet, ze doet gewoon niks…” Ik wilde hem doodslaan, zijn ogen uitsteken…. De hele weg naar den Haag heeft hij me lopen vertellen wat ik fout deed, dat ik niet beter verdiende dan wat ik kreeg etc etc. He HELE godganse weg, non stop! Fijn dat hij me een lift wilde geven zeg… En de rechter bleek me goedgezind, de schuldsanering bestaat nog steeds. Op de terugweg heb ik overwogen me uit zijn auto te werpen en me te laten overrijden door een naast rijdende truck. Hij brult dat ik me niet aan moet stellen na 1 jaar in de schuldsanering. Toen ik zei dat dit voor mij al 8 jaar aan de gang was en ik aan het eind van mijn latijn ben lachte hij vrolijk. Niet zijn pakkie aan… En nog 2 jaar deze poppenkast….? Ik kan niet meer! Ik heb nachtmerries, angst en slaapaanvallen, ik wil vluchten maar kan nergens heen… En dan wil je dus dood, gewoon dood voor de rust.
    Als ik nu €30,000 had dan ging ik weg en kwam nooit meer terug. Het is zo makkelijk voor mensen om te oordelen dat je het allemaal aan jezelf te danken hebt, het je eigen schuld is. Maar dat is niet altijd zo, en zelfs als het je eigen schuld is dan ben je nog een mens dat wat waardigheid verdiend. Het leven is niet leuk meer.
    En geld inzamelen zodat de schrijver van het dieptrieste relaas? Echt? Ik snap dat je het lief bedoelt maar wat heeft iemand eraan om één keer luxe te eten? Nieuwe kleren zijn leuk maar het haalt niks van de hele klote situatie af. Als leven door schulden zo onleefbaar wordt dan zit er iets vreselijk mis. Ik vraag me af hoeveel er al wél zo dapper geweest zijn om eruit te stappen.

    • Ze zijn bij de wet verplicht om jouw spullen een maand op te slaan, foto’s en dergelijke mogen ze niet aan komen, er bestaat een deurwaarderscommissie waar je heen kunt stappen als incassobureaus en gerechtsdeurwaarders zich niet aan de gedragscodes houden 😉

      Niet lullig bedoeld maar een uithuiszetting wordt vaak minstens 2 weken van tevoren aangekondigd.

      Succes verder in ieder geval

  39. En een asielzoeker krijgt een woning en eten. Wij mogen betalen en verrekken.
    En als er verkiezingen zijn zitten de zelfde graaiers aan het roer alleen op een andere stoel.

    • Heb jij geen eten dan? Moet je hun ook maar laten stikken omdat et met jou kut gaat.

      • Hij heeft wel gelij in een bepaalde zin
        van mij mogen ze blijven gedurende tijd dat het niet veilig is in hun eigen land. Maar het is wel zo dat veel Nederlanders moeten smeken om een euro of wat dan ook terwijl zij gratis onderdak, kleding etc krijgen plus leefgeld *broodnood zoals dat ook wel genoemd wordt* krijgen

        Dus ik begrijp mensen hun reacties wel! Ook al zijn ze niet altijd correct!!

        • Verdeel en heers, zij krijgen het wel en wij niet.
          En dat is precies waar ze het om doen.
          Blijf bij de ware oorzaak en dat zijn niet de asielzoekers maar bij de machthebberts.

  40. Als je maar 813 euro in de maand had, had je aanvullende uitkering aan kunnen vragen. Voor hulp met allerlei zaken kan men terecht bij de sociale raadslieden en/of het juridisch loket. In de schuldsanering ben je nog steeds zelf verantwoordelijk voor je administratie en mocht je wat op moeten sturen: daar heeft men het kopieerapparaat voor uitgevonden. Als ik het hele verhaal grondig lees zie ik vooral iemand die zwelgt in zelfmedelijden en die graag alle verantwoordelijkheid afschuift. De belastingdienst is in Nederland een partij waar prima mee valt te praten en waar regelingen getroffen kunnen worden die wel haalbaar zijn. Het niet betalen van je zorgpremie is ook een eigen keuze, het is bekend dat hier grote gevolgen aan zitten. Je had de premie gewoon kunnen betalen en het eigen risico gespreid kunnen betalen. Nu schrijven ze het af met een boete, dus kennelijk was er gewoon ruimte om dit te betalen (of eet je nu niet meer ?). Al met al zou een wat pro-actievere benadering van het leven je een stuk verder helpen dan weg te lopen voor je verantwoordelijkheden. En voor de goede orde, mijn verhaal is qua basis vergelijkbaar: Mijn bedrijf ging failliet, ging de schuldsanering in, werd ernstig ziek (nog steeds helaas). Nog een week en dan ben ik klaar met mijn ritje door de WSNP. Doordat de bewindvoerders uitblinken in onkunde, heb ik het meeste in eigen hand genomen. Dreigende problemen heb ik zelf opgelost, een “illegale” beslaglegging op mijn vakantiegeld heb ik zelf rechtgezet, een conflict tussen mij en de bewindvoerder heb ik opgelost door contact op te nemen met de rechter-commissaris en na het steeds verder uitstellen van mijn eindzitting heb ik contact opgenomen met de rechtbank en aangegeven dat dit onrechtmatig is. Je kan dus ook je verantwoordelijkheid nemen, scheelt een hoop gedoe.

    • Je reageert duidelijk vanuit je eigen situatie en je eigen vermogens. Denk eens na!
      Niet iedereen is zo intelligent als jou en verbaal sterk genoeg om de zaken die misgaan te kunnen regelen! Ik ben dit wel maar mijn hart breekt soms als ik eraan denk hoe al die mensen die deze capaciteiten niet hebben het moeten redden in dit land.
      Zelfs mij zinkt namelijk af en toe de moed behoorlijk in de schoenen namelijk.
      Iets meer empathie zou je sieren.
      Met jouw woorden maak je degene die dit schrijft nog wanhopiger dan ze al is.
      Sterker nog, je jaagt haar misschien wel de dood in.

      Het is zo makkelijk om te zeggen dat mensen in een slachtofferrol zitten!
      Als je echt zo grondig leest als je beweert lees je wel degelijk een verslag van iemand met een pro-actieve houding.

      • Niemand stuurt iemand de de dood in en dit kan je dan ook niet als verantwoordelijkheid neerleggen in jouw antwoord aan DzY. We hebben immers onze eigen keuzes. Zielig of niet zielig dit verhaal, zelfmedelijden is een slecht gezelschap. Ik blijf erbij dat financiële zaken al lopend waren voor de schuldsanering.
        Uiteraard hoop ik dat er een oplossing komt maar de vrager moet dan ook eerlijk zijn om alle openheid van zaken te geven en daarin is nog wel wat te doen.

        • Neemt u mij niet kwalijk maar eerlijker dan dit, kan het verhaal niet worden. We hebben hier te maken me een persoon die door ambtenarij ten ondergaat.
          Een persoon kennelijk niet ( genoeg ) gehoord wordt dor instanties en omgeving, een persoon die verdrinkt in de schulden en vraagt STOP NU ik redt het niet meer.

          Ik hoor de kreet, en voel de mens erachter. Nu u nog.

          U mag uw oordeel bij u houden, u mag eens proberen de schrijfster een hart onder de riem te steken.

          Verder kunt u aan de comments zien hoeveel mensen buiten EIGEN SCHULD toch in de schulden komen.

          ER IS IETS MIS in nederland.
          Waar de inkomens almaar kleiner worden en de kosten steigen en de “regelingen” alleen op papier bestaan maar de realiteit nooit halen.
          Regelingen voor de zorgpremie en zorg regeling betalingen kunne vaak maar in 4 termijnen niet vaker. Als de persoon in kwestie geen geld heeft is dit dus een regeling richting schuld daar de zorgboetes en snel bij zijn.

          En we komen er niet met een houding als die van u, pro actief kan pas weer als men gehoord word, maar soms heel soms, verdient een mens even tijd om intens vedrietig te zijn om het leven waarmen in geduwd is.
          Deze vrouw stelt IK BEN OP.
          Ik stel voor dat u vaker op DLM meeleest wellicht opent het uw ogen. En waar ik nog meer op hoop is dat het uw hart weer in ere zal herstellen.
          Deze mensen zijn geen lettertjes op papier, maar echte mensen in intens verdriet.
          Het resultaat van een regering die geld boven leven stelt een omgeving die niet weet hoe te reageren, en hulpverlening zonder hart maar met oordeel.

          Je zal de persoon maar zijn die ermee te maken krijgt!!!!

          Een mens kan pas weer “pro actief” zijn wanneer er in de basis behoeften wordt voorzien!

          Deze basis behoeften worden nu ontnomen wie kan er wat met 10 euro???
          Dat is onmenselijk!
          Hier een lesje hoe de mens werkt en waarom dit wat er nu gaande is niemand verder helpt en een negatieve spriraal is waar we uit moeten financieel maar ook qua mentaliteit.

          Ooit gehoord van de piramide van maslov?
          http://nl.wikipedia.org/wiki/Piramide_van_Maslow

          Dus nu hier een voorbeeld hoe uw reactie ook had kunnen zijn.

          Dit gedicht is voor alle mensen en ik hoop dat we met zijn allen weer een samenleving kunnen creeren waarin dit de dagelijkse waarden worden.
          Lieve schrijfster en alle anderen deze is voor jullie:

          HAVE YOU BEEN FED TODAY?
          Have you been fed today?
          Have you been fed today?
          Has anyone told you today that you are loved?
          Has anyone made you feel appreciated and let you know how special you are?
          Has anyone assured you that you are exactly who you need to be?
          And that in simply doing what you love to do, you are doing enough?
          Has anyone reminded you that you didn’t come here to prove anything?
          You just came to be you, just YOU.
          Because being you is enough.
          You are one of kind,
          a true original,
          a masterpiece of incomparable value….,
          And without you the world would be incomplete,
          and you are the only being in the universe that can fill that space,
          Has anyone told you that the regrets of yesterday belong to yesterday?
          and that right now, in this one profound moment in time,
          you are perfect. As perfect as you were created to be.
          Has anyone taken the time to let you know that you are infinitely smarter
          than you give yourself credit for being?
          And a thousand times more capable of achieving your dreams than you
          believe yourself to be?
          Has anyone told you that you should never, ever doubt your own worth?
          Because even in those moments when you feel it the least,
          you are still wonderfully made,
          and there is within every single cell of your being enough power to light the world,
          God placed it there the day you were born, and every loving thought you think,
          radiates forward,
          brightening the world and making it a better place to be.
          That’s how powerful you are.
          That’s how loving you are,
          So now, I ask again…
          have you been fed today?
          has anyone told you that you are truly loved?
          If not, then won’t you please
          let me be the one?
          You are loved!

          <3 <3 <3

          Nooit vergeten!

    • Het is duidelijk dat jij goed in staat bent om tijdig in te grijpen als de zaken niet goed lopen via je bewindvoerder. Je hebt ook een eigen bedrijf gehad. Maar je kunt jezelf niet in vergelijk zetten met de mensen in de andere verhalen. Niet iedereen is in staat het het heft in eigen handen te nemen. Niet iedereen is mondig, slim of vaardig genoeg om dat te kunnen. Je oordeelt wel zo en stelt je daarin naar mijn idee te hard op en bent te kort Door de bocht.

  41. Je ziet dus Rob wat deze post allemaal oproept. Mensen willen hun verhaal kwijt en doen dit nu even hier.
    Wat nu? Doorsturen naar de Ombudsman? Naar Klijnsma, naar die andere zakkenwassers die over belastingen en huisvesting gaan…?

    De dossiers zijn lang en ingewikkeld. De onduidelijkheden die er vaak in zitten zullen meteen gebruikt worden om de klachten nietig te verklaren. Om poten onder stoelen uit te zagen, om mensen terug te sturen naar hun hoek.
    Er is zoveel onmacht en woede.

    Ook hoop nog eens de dag mee te maken dat er een volkstribunaal zal zijn waarop de verantwoordelijken van de overheden voor het gerecht gesleept worden. Dat ze aangeklaagd zullen worden voor het veroorzaken van onnoemelijk veel leed en onrechtvaardigheid.

  42. Complex verhaal.
    Belastingdienst stuurt elke jaar een definitieve beschikking en daarop wordt ook de huur en zorgtoeslag vermeld ( en/of digitaal) Als je niets doet, wordt het uiteindelijk toch door hen aangepast. 100% afkeuring ( de “bitch) heeft niet te melden dat je niet meer werkt want je zit in het traject UWV/ arbeidsongeschikt vóór de keuring) Het inkomen is dus al minder geworden ( dus in feite meer recht op de toeslagen) Schuld bij de belastingdienst blijft altijd bestaan ( of je moet erge mazzel hebben maar het gebeurt in feite nooit) Het klopt dat je van jaren terug nog aanslagen binnenkrijgt. Je kunt echter ook van 5 jaar terug alsnog belasting aangifte doen, misschien is er nog wat te verhalen/te verrekenen. Als je in de schuldsanering zit, kan het zijn dat de belastingdienst on hold wordt gezet, maar daarna komen ze voor geld. Je kunt daarvoor een persoonlijke betalingsregeling aanvragen. Helaas is het zo dat je zelf de zorg en huur toeslagen nauwlettend in de gaten moet houden. En ik spreek ook uit ervaring. Je schrijft tevens dat je in de bewindvoering wilt? als je lang genoeg wacht, kom je er zelf in terecht, maar pas op je komt er net uit en dan is het niet zo gemakkelijk om er weer in te komen, dat zijn standaard regels, ook helaas… Ook ik kom uit een ellendige periode maar het is en blijft zo dat jezelf verantwoordelijk bent voor je eigen leven. Je kunt het niet bij een ander neergooien, je kunt wel hulp vragen. Je kunt naar de voedsel en kledingbank. Vakantie is helemaal niet belangrijk en kleding ook niet. Jouw kinderen zouden je kunnen helpen en hun vader misschien ook. Maar de situatie is daarin niet duidelijk. Wat ik in dit verhaal een beetje proef en ik probeer het mild te verwoorden: dat klagen niet helpt en schelden ook niet. Het lost niets op. Met klagen stuur je mensen van je af en hou je niets of niemand over. Schreeuwen over de dood ook niet. Er zijn meer mensen die opeens zonder werk komen te zitten, ziek worden en in een kilometerslange put zitten. Als je eruit wilt stappen, ben je er misschien van af ( wie weet wat er boven is) maar je laat je kinderen in de steek. Jij bent de enige die de stap kan zetten om het leven om te draaien. Niemand anders kan dit ( en geloof me, ik weet dat heel goed) als je ervoor openstaat komen er oplossingen maar jij bent de enige die de sleutel heeft. Hou op met schelden en foeteren en zelfmedelijden,. Sta op en ga ervoor. Als je accuut hulp nodig hebt moet je daarna op zoek, hetzij via deze site waar genoeg mensen hulp bieden, aanvaard het! of via maatschappelijke dienstverlening, Humanitas, de Regenboog groep ( Amsterdam) zet iets in werking maar stop met dit soort gedoe, daar wordt je nog zieker van. Aanvaard hulp maar erken ook dat je zaken moet gaan veranderen. Dingen als dit ontstaan niet van de ene op andere dag…….

  43. Ik moest bijna huilen van dit verhaal..Ik vind dit zo triest. Dat je niet kan rondkomen is al er genoeg maar dat je niet meer wilt leven vind ik zo triest. Dit rot systeem dat ze hebben bedacht ivm de ziekenfonds can als je niet betaald dan moet je 2x zoveel betalen per maand vind ik gewoon belachelijk. Hoe willen ze dat je ooit uit de schulden komt ???? Is echt te triest voor woorden dat je in nederland van 10 wur moet rondkomen. De rgeering moet echt iets gaan doen aan deze sitiuatie want zo kan het niet verder. ik weet zeker dat veel mensen precies in zo’n situatie zitten maar ze durfen niks te zeggen. Hoop echt dat het u lukt om dit viciueze cirkel te doorbreken.

  44. Het zijn een stel lijers ik snap mevrouw wel ik zit in de zelfde situatie 23. Jaar nog geen 125 euro in de maand over waar ik en mijn zoon van moeten kunnen leven en schulden mee afbetaald moeten worden en elke week naar de voedselbank in januari gingen we door die kut rutten netto 200 euro in de maand achter uit en omdat ik afgekeurd was en sollicitatie plicht kreeg heb ik geprobeerd te werken dat duurde 6 weken tot ik in het ziekenhuis belande met hartklachten dus echt niet meer kon . Voor deze 6 weken hb ik een schuld gekregen van ruim bijna 5000 euro omdat ik zogenaamd artikelen zou overschreden hebben die mijn maatschappelijk werkster die mijn financiën deed niet gezien had naar haar zeggen . Hun aansprakelijk stellen heb ik al gedaan het haalt niks uit ik kan nu 2,5 door een hell…. Maar ik kom er ik geloof er in ik bid elke avond voor alle MENSSEN in deze situatie en premier rutten DENK EERSt maar is aan je eigen volk voor je de monden van de buurlanden eten geeft we krijgen niks de wtcg toeslag is afgeschaft dit moet nu zogenaamd via de gemeente gaan die vinden dat ze het beter zelf kunnen gebruiken !!!! Ik haaaat dit land zo erg dat Pim fortuin maar terug kom komen eigen land geen vreten kunnen geven maar wel tich duizend vluchtelingen weer neme. Hebben jullie wel hersens !!!

    Dat gaat er bij mij njet in als er MENSSEN zijn die hun verhaal willen delen hoop ik iets te horen ik wil heel graag een petitie gaan tekenen en dat is echt mijn laatste middel om te laten zien dat het zo niet kan

    Mijn mail adres is Pocahontas92@live.nl

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.