In de schuldsanering:”Ik kan gewoon niet meer..ik wil dood, maar durf niet”

Vandaag ontving DLM deze noodoproep.

Ik kan gewoon niet meer! Ik kwam in 2010 met schone lei uit de schuldsanering, tijdens de schuldsanering werd ik chronisch ziek en 100% afgekeurd. De belasting en loonstroken gingen via de bewindvoerder. Ik heb geen kaas gegeten van belasting en een wettelijk toegewezen bewindvoerder zou je moeten kunnen vertrouwen.

Die bitch heeft nooit doorgegeven dat ik niet meer werkte dus ik kreeg een toeslag doorbetaald waar ik geen recht op had. Ik heb 3 maanden van een schone lei kunnen genieten, toen kwam de ene toeslag na de andere toeslag binnen van de belastingdienst. Ik kan niks bewijzen omdat mijn toenmalige huis is verbrand (brandstichting) De belastingdienst kan alleen zien dat het per adres ging (zeggen ze) Ik heb een gedeelte van 2009 nog wel 100% gewerkt dus een tijd wel recht gehad op die toeslag. (over die toeslag kwam ik pas na de schuldsanering achter via het juridisch loket) Dus ik heb 3 jaar lang nu een toeslag van 2009 betaald helemaal. Op 19 mei jongstleden is de beslaglegging van de belastingdienst opgeheven.

En wat doen ze nu? Ineens heb ik ook nog 2010 schuld bij die krengen dankzij die bewindvoerder, dus ze willen mijn vakantiegeld niet terugstorten naar het UWV. Die me hierin ondersteunt, ze bellen ook steeds en geven me de namen door bij wie ik moet zijn, maar het lukt NIET. Uiteindelijk hadden we ook de wet tegemoetkoming chronisch zieken, die is opgeheven per 2015, dat kon je aftrekken van de belasting.

Inderdaad ik kreeg 595 euro terug. Niet dus! Verrekend met diezelfde schuld waar mijn vakantiegeld heen is. 1300 euro …. En door de hoge kosten ik heb een WIA uitkering van 813 euro, maar daar ging dus 83 euro af van die belasting en toen kon ik de ziektekostenverzekering niet meer betalen met die eigen bijdrage. Dus nu zit ik in de wanbetalingsregeling en trekken ze me 141 zo van mijn wia uitkering af dus ik hou 600,33 netto over daar moet alles van af (vaste lasten). Huurtoeslag is 214, de huur 510 per 1 juli, dan gas 95 internet enz. Want wat is er nu weer gebeurd, dat kon er ook nog wel bij. De ziektekosten eigen bijdrage (ik dacht eerst dat die 40 euro extra aflossing was van de eigen bijdrage, maar dat bleek gewoon een boete te zijn) Nu hebben ze me de zorgtoeslag ook afgepakt en heb daarop een vrij te laten bedrag van 10 euro..

Ik wil niet meer leven. Ik heb vanaf 2007 van het minste van het minste moeten rondkomen en nog steeds ik kom er nooit meer uit. Bewindvoering zou ik zo graag willen, maar het vertrouwen is weg wie is nog te vertrouwen?? Als ik mijn medicijnen niet meer neem ga ik dood, maar ik kan ze ook allemaal tegelijk innemen dan ga ik ook dood.

Ik durf niet, ik huil de hele dag. Ik zie iedereen lekker op vakantie gaan, nieuwe kleren (wat is dat?0 en door die medicijnen ben ik ook nog eens enorm gegroeid, van maat 40 naar 54 dus ik zit maar binnen) zoveel mogelijk iets doen kan ik toch niet en in die oude rotzooi wat ik draag schaam ik me kapot. Mijn kinderen wonen bij hun vader die kan ze wat bieden. Ze komen wel langs, maar ik ben al zover dat ik dagelijks over de dood nadenk. Ik durf niet. ik heb nog nooit bergen gezien. 28 jaar gewerkt, nooit een uitkering gehad en dan word je ziek.

Ik ben OP!! helemaal OP.. En met mij zullen er wel veel meer zijn. Ik ben wezen demonstreren, maar er waren amper mensen. Het haalde zelfs hart van Nederland niet.. Om te huilen. Online schreeuwt iedereen maar niemand doet wat.. Er komt een dag dat ik het lef heb en dan ga ik hopelijk naar een plaats waar geen kapitalisme heerst maar liefde en rust.

Dit is mijn verhaal en zo zit er achter iedere arme medemens een verhaal. Mijn kinderen zijn een rijkdom maar ik zie ze amper. Nu ze zijn pubers en die willen niet logisch bij hun mama of papa zitten. Maar ik voel me zelfs voor hen tot last. Ik kan niet meer met ze dollen of leuke dingen doen, bijvoorbeeld naar de bioscoop of zoiets.. Dat doet zo’n pijn. Eens komt de dag, ik hoop dat het niet meer lang duurt! Ik haat deze regering tot op het bot!!! En al die kapitalisten en graaiers. Ik begin soms zomaar hysterisch hard te huilen als ik dat vieze wijf Edith Schippers op tv zie. Dat kreng heeft me ook opgezadeld met een hoge zorgschuld en met mij velen.. Ik zou zelfs een staatsgreep niet meer erg vinden sterker nog ik hoop het, want ik ben bang dat je deze gek (Rutte) nooit meer weg krijgt..

Ik hoop dat dit geplaatst wordt, ik word niet gehoord dit mocht niet in de krant onder een soortgelijk artikel.. SJ

2 Comments

 1. Triest dat het zo gaat…ik heb zelf 3 jaar in de schuldsanering gezeten en kreeg ook achteraf rekeningen van de belastingdienst ook ik had toeslagen gehad waar ik geen recht op bleek te hebben, toeslagen die aangevraagd waren door de schuldhulp verlening, ik heb hun destijds gevraagd of ik er wel recht op had aangezien ik de jaren ervoor er nooit recht op had, ze verzekerde mij dat hun het wel wisten, aangezien ik niet goed kan lezen en schrijven heb ik hun alles laten regelen met als resultaat dat ik werd aangenomen, ik mocht met mijn gezin leven van 40 euro in de week en dat met n pasgeboren baby! Ook ik vond het moeilijk om mijn zoon niets te kunnen geven zelfs geen water ijsje, nieuwe kleding was er ook niet bij, al met al kwamen we die 3 rottige jaren door en kregen wij die brief dat we klaar waren en geen schulden meer hadden en nog geen 3 maanden later kwam de belastingdienst, ik kon 3 jaar huur/zorg en kinder toeslag terug betalen! Ik heb de instantie toen gebeld en gevraagd hoe dit kon? Ik had ze immers nog gevraagd of het wel klopte destijds, ik kreeg te horen: wij regelen wel alles maar u blijft zelf verantwoordelijk! Ik zei nog ik heb jullie nog gezegd dat ik niet goed kan lezen of schrijven en daardoor vaak afhankelijk was van anderen en in dit geval waren het “vakmensen” die ik moest vertrouwen, godzijdank heb ik nu internet en hulp programma’s waardoor ik gewoon kan schrijven en verteld de computer mij wat er in n brief staat en dus zelf alles kan regelen want instanties doen ook maar wat, ik heb inmiddels n lening afgesloten om niet weer in de problemen te raken io kwam destijds in de schuldsanering terecht doordat ik n foute operatie had gehad en 3 jaar ziekenhuis in en uit ging tal van operaties onderging en opnieuw moest leren lopen hierdoor kon mijn man niet meer werken en liep zijn bedrijf de soep in, dus mensen oordeel niet te snel het is niet altijd eigen schuld dikke bult soms kan je er niks aan doen..

 2. Even wat zware kost voor je Positivo.
  Er zijn in het verleden rechten op papier gezet, het is eigenlijk al achterlijk dat deze op papier moesten komen maar dat is een ander verhaal.
  http://www.nederlandsegrondrechten.nl/grondrechten
  http://www.amnesty.nl/mensenrechten/encyclopedie/universele-verklaring-de-rechten-de-mens-uvrm-volledige-tekst
  https://nl.wikisource.org/wiki/Europees_Verdrag_voor_de_Rechten_van_de_Mens
  Meerdere van deze ‘rechten’ die we blijkbaar met ‘geweld’ moeten afdwingen worden al enige jaren geschonden in de zogenaamde vrij staat bekend als Nederland.

  Nu die meijer per dag waar je het over hebt. Ik weet niet waar je je raampje hebt maar volgens deze tabel kom ik een klein beetje te kort.
  http://www.minimum-jeugdloon.nl/minimum-jeugdloon-2015/
  De meeste bedrijven zitten voor de laagstbetaalde functies hier niet al te ver boven, men mag in de handjes knijpen als men 15 meijer schoon in de maand pakt. Voor de domme opmerking komt over doorleren etc. Laten we een land vol managers die hebben doorgeleerd pleuren, zal niet veel gebeuren aangezien al het producerend personeel manager is en het overgrote deel van de managers komt niet verder als het maken van een puinzooi.

  Nu de domste opmerking van het jaar: Ieder mens kan 100 euro per dag verdienen
  Dus ook een baby aangezien deze ook een mens is. Of nu weer even wat zware lectuur voor je.
  http://www.alandavis.nl/index.php/lichamelijk-handicap/
  Blijkbaar snappen leerlingen in klas 5 (groep 7) van de basisschool zelfs iets meer over de homo sapiens (je weet wel, de sprekende aap die denkt meer te zijn en nog steeds het waanidee heeft het middelpunt van het universum te zijn).
  http://www.spreekbeurtenstartpagina.nl/spreekbeurt/handicap/handicapfr.htm

  De enige intelligente opmerking: Vergeet de overheid
  Helaas kwam daarna weer een domme opmerking: Stap in de wereld die zelfredzaam heet!
  Het is namelijk diezelfde bemoeizuchtige overheid die voor zelfredzaamheid een investering vraagt, hoe meer je betaald des te meer rechten (tot aan pedofiel gedrag toe (Demmink)).

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.