In de schuldsanering:”Ik kan gewoon niet meer..ik wil dood, maar durf niet”

Vandaag ontving DLM deze noodoproep.

Ik kan gewoon niet meer! Ik kwam in 2010 met schone lei uit de schuldsanering, tijdens de schuldsanering werd ik chronisch ziek en 100% afgekeurd. De belasting en loonstroken gingen via de bewindvoerder. Ik heb geen kaas gegeten van belasting en een wettelijk toegewezen bewindvoerder zou je moeten kunnen vertrouwen.

Die bitch heeft nooit doorgegeven dat ik niet meer werkte dus ik kreeg een toeslag doorbetaald waar ik geen recht op had. Ik heb 3 maanden van een schone lei kunnen genieten, toen kwam de ene toeslag na de andere toeslag binnen van de belastingdienst. Ik kan niks bewijzen omdat mijn toenmalige huis is verbrand (brandstichting) De belastingdienst kan alleen zien dat het per adres ging (zeggen ze) Ik heb een gedeelte van 2009 nog wel 100% gewerkt dus een tijd wel recht gehad op die toeslag. (over die toeslag kwam ik pas na de schuldsanering achter via het juridisch loket) Dus ik heb 3 jaar lang nu een toeslag van 2009 betaald helemaal. Op 19 mei jongstleden is de beslaglegging van de belastingdienst opgeheven.

En wat doen ze nu? Ineens heb ik ook nog 2010 schuld bij die krengen dankzij die bewindvoerder, dus ze willen mijn vakantiegeld niet terugstorten naar het UWV. Die me hierin ondersteunt, ze bellen ook steeds en geven me de namen door bij wie ik moet zijn, maar het lukt NIET. Uiteindelijk hadden we ook de wet tegemoetkoming chronisch zieken, die is opgeheven per 2015, dat kon je aftrekken van de belasting.

Inderdaad ik kreeg 595 euro terug. Niet dus! Verrekend met diezelfde schuld waar mijn vakantiegeld heen is. 1300 euro …. En door de hoge kosten ik heb een WIA uitkering van 813 euro, maar daar ging dus 83 euro af van die belasting en toen kon ik de ziektekostenverzekering niet meer betalen met die eigen bijdrage. Dus nu zit ik in de wanbetalingsregeling en trekken ze me 141 zo van mijn wia uitkering af dus ik hou 600,33 netto over daar moet alles van af (vaste lasten). Huurtoeslag is 214, de huur 510 per 1 juli, dan gas 95 internet enz. Want wat is er nu weer gebeurd, dat kon er ook nog wel bij. De ziektekosten eigen bijdrage (ik dacht eerst dat die 40 euro extra aflossing was van de eigen bijdrage, maar dat bleek gewoon een boete te zijn) Nu hebben ze me de zorgtoeslag ook afgepakt en heb daarop een vrij te laten bedrag van 10 euro..

Ik wil niet meer leven. Ik heb vanaf 2007 van het minste van het minste moeten rondkomen en nog steeds ik kom er nooit meer uit. Bewindvoering zou ik zo graag willen, maar het vertrouwen is weg wie is nog te vertrouwen?? Als ik mijn medicijnen niet meer neem ga ik dood, maar ik kan ze ook allemaal tegelijk innemen dan ga ik ook dood.

Ik durf niet, ik huil de hele dag. Ik zie iedereen lekker op vakantie gaan, nieuwe kleren (wat is dat?0 en door die medicijnen ben ik ook nog eens enorm gegroeid, van maat 40 naar 54 dus ik zit maar binnen) zoveel mogelijk iets doen kan ik toch niet en in die oude rotzooi wat ik draag schaam ik me kapot. Mijn kinderen wonen bij hun vader die kan ze wat bieden. Ze komen wel langs, maar ik ben al zover dat ik dagelijks over de dood nadenk. Ik durf niet. ik heb nog nooit bergen gezien. 28 jaar gewerkt, nooit een uitkering gehad en dan word je ziek.

Ik ben OP!! helemaal OP.. En met mij zullen er wel veel meer zijn. Ik ben wezen demonstreren, maar er waren amper mensen. Het haalde zelfs hart van Nederland niet.. Om te huilen. Online schreeuwt iedereen maar niemand doet wat.. Er komt een dag dat ik het lef heb en dan ga ik hopelijk naar een plaats waar geen kapitalisme heerst maar liefde en rust.

Dit is mijn verhaal en zo zit er achter iedere arme medemens een verhaal. Mijn kinderen zijn een rijkdom maar ik zie ze amper. Nu ze zijn pubers en die willen niet logisch bij hun mama of papa zitten. Maar ik voel me zelfs voor hen tot last. Ik kan niet meer met ze dollen of leuke dingen doen, bijvoorbeeld naar de bioscoop of zoiets.. Dat doet zo’n pijn. Eens komt de dag, ik hoop dat het niet meer lang duurt! Ik haat deze regering tot op het bot!!! En al die kapitalisten en graaiers. Ik begin soms zomaar hysterisch hard te huilen als ik dat vieze wijf Edith Schippers op tv zie. Dat kreng heeft me ook opgezadeld met een hoge zorgschuld en met mij velen.. Ik zou zelfs een staatsgreep niet meer erg vinden sterker nog ik hoop het, want ik ben bang dat je deze gek (Rutte) nooit meer weg krijgt..

Ik hoop dat dit geplaatst wordt, ik word niet gehoord dit mocht niet in de krant onder een soortgelijk artikel.. SJ

96 Comments

  1. Ik vind het heel erg om te lezen wat hierboven staat! Ik herken het helaas ook… Foutje van de belastingdienst! Ik heb wel zelf alles geregeld toen, maar uiteindelijk bleek het niet goed te zijn gegaan bij de belasting. Mijn zoontje was alleen maar ziek toen de tijd, ziekenhuis in en uit, en ik heb het nooit in de gaten gehad daardoor.

    Ik zit op dit moment in de schuldsanering, heb nog ruim anderhalf jaar te gaan… Het is ERG zwaar!! Voordat ik mijn bewindvoerder had heb ik 9 maanden heb van E 9,- per week geleefd met mijn zoontje van toen 2 jaar. Dat kon echt niet! Ik heb het gered door lieve mensen om ons heen die steeds eten kwamen brengen en waar wij mee mochten eten. Nog steeds zijn er mensen waar wij vaak mee-eten of van wie we soms wat boodschappen krijgen. Daar ben ik ontzettend dankbaar voor! Mijn bewindvoerder is ontzettend streng!!! Ik heb ondertussen bewezen dat ik niet iemand ben die vaak geld vraagt, dus als ik écht iets nodig heb voor mijn zoontje dan krijg ik af en toe wat. Maar dankzij haar super goede inzet én haar strengheid zit ik nu wel op de helft van het traject en sta ik er straks wel goed voor! Dan kunnen mijn zoontje en ik een mooie toekomst tegemoet gaan!! Het is nog even tanden op elkaar zetten en leven met de dag! Dat doen we nu al 2 en half jaar, dus dit moeten we ook redden!

    • Bianca wat een geweldige motivatie om door te gaan
      Je mag echt TROTS op jezelf zijn dat je er zo positief in staat
      En met de mensen om je heen heb je het ook getroffen.
      Jullie gaan het wel redden en op naar een betere toekomst
      Het is je gegund.

  2. Als je onderaan staat is het moeilijk de eerste trede weer te nemen. De volle trap voor je kraakt onder de voeten van de mensen die door dit land worden geholpen. Soms moet je daar niet over na denken en heel creatief je inkomsten dan maar anders binnen halen. Van een kalle kip valt niets te plukken zeggen ze dan. Maar heel langzaam beginnen ze toch aan je velletje te pulken. De oplossing is niet zo simpel. Maar eigenlijk moet je iets doen waardoor je binnen een paar jaar kan zeggen dat je weer iets van een mens in je voelt. Zoek bij hulpverleners waar er wat te halen valt financieel en probeer iets te vinden waardoor je de kosten die je nu maakt, niet meer hoeft te maken (eten en drinken bijvoorbeeld). Ook met een lichamelijke beperking is het mogelijk om ergens vrijwillig iets te gaan doen. Dan zit je binnen, krijg je een paar keer per dag een bak koffie. Met een beetje mazzel ook wat te eten en jaarlijks een kleine vergoeding (die je meteen weer kwijt bent). Al zou je dat maar 3x per week doen. Van het weekgeld dat je overhoudt doe je 2 keer per dag een hele kleine boodschap. Je loopt langs de gratis koffie (veel supermarkten hebben dat) loopt langs de proeferij bij de vlees, brood en kaas afdeling. Dat doe je 2 of 3 keer per week bij verschillende supermarkten. En zoek uit wat de laatste marktdag in je buurt is. Op zaterdag doen veel groente boeren hun waar voor heel weinig weg. Einde van de dag dan. Dat kun je gewoon vragen. Heb je voor een week groente vor een paar euro. Niet kieskeurig zijn want je koopt wat ze over houden. Hoe vervelend het ook is, maar ga op de hand wassen. Je houdt je kleding langer goed en je bespaart enorm veel aan kosten. En pluk de dag. Zodra het licht gaat worden kom je in beweging. Zodra het donke wordt ga je gewoon optijd naar bed. Gebruik zo min mogelijk stroom en of gas. Douchen doe je daar waar je vrijwillig werkt. En als dat niet kan dan zo kort mogelijk. En gewoon vragen of mensen je willen betalen voor een klusje dat je voor ze doet. Al is het maar dat je boodschappen voor ze doet en je daar een paar euro voor krijgt. Wat in je hand zit staat niet op je rekening.

  3. mensen die nog durven te zeggen dat dit een land is van kansen en waar we het goed hebben zijn rijk geboren of zijn 1 van de weinige die met iets een gat in de markt heeft geslagen en niet meer weet hoe het is om niks te hebben en dat is wat dit land doet rijken rijker maken en de armen armer er bestaat geen middenmoot meer je bent gewoon een nummer in dit land ze geven helemaal niks om je en wat die vrouw zegt ik wil zelfmoord plegen als ze dat zou doen en overleven zou ze nog gestraft worden en waarom omdat je dit land geld ontneemt dan en niet omdat je een mens bent en problemen hebt enzo nee gewoon om het geld niks meer niks minder en ik kan zo nog wel uren doorpraten over wat dit land allemaal doet maar heeft toch geen zin want ook wat deze mevrouw zegt mensen klagen veel maar doen ook helemaal niks aleen maar ja en amen zegge als nederland zegt dit en dit gaat er gebeuren mensen blijven het pikken terwijl ze eronder lijden maarja nederlanders zijn te bang om iets te doen maar hoop dat op een dag dit land opstaat en voorzich opkomt en die dag zal ik met jullie voorop staan

  4. Ik moet de schuldsanering in, na scheiding, noodgedwongen stop zetten bedrijf.. Nu chronische ziekte en in de bijstand… Ik wil geen hulp, maar moet wel door de schulden vanuit het bedrijf….
    Met het lezen van dit ben ik ineens niet zo positief meer… Ik noteer de links en lees mee voor meer tips….

  5. met tranen in mijn ogen lees ik dit verhaal….ik heb nu een goed leven, maar herken hier veel van. Ik weet hoe het allemaal voelt, en je geen toekomst meer ziet. Zelf had ik een goede begeleidster, maar ook hoor ik van anderen mensen die in de schuldsanering zaten verhalen zoals deze hierboven. Mijn wijlen pa, zei een jaar of 30 geleden tegen mij heel trots….wat een mooi land hebben we toch he meid, we denken aan alle zwakke bevolkingsgroepen, we discrimineren niet, en onze zorg is de beste van de hele wereld. Hij is inmiddels niet meer onder ons…maar ik weet zeker dat hij tesamen met Joop den Uyl in zijn graf omgedraaid ligt. Joop schaamt zich voor zijn partij, die nu als het ware samengesmolten is met de VVD, want ze zeggen overal ja en amen op, en pa voor wat er veranderd is en zeer treurig is. Het is ook niet raar dat er steeds meer gediscrimineerd wordt. vreselijk erg, dat wel. Maar het is pure wanhoop en armoede wat dit allemaal teweeg brengt. Dan ga je rare dingen doen als je lijdt. LAAT DIT LAND EENS BEGINNEN MET ORDE OP ZAKEN TE STELLEN DOOR ALLEREERST DE ZORG AAN TE PAKKEN! door het ziekenfonds terug te nemen, geen superrijke zorgverleners meer hun werkelijk miljoenen te laten verdienen door het lijden van de zieke mens. Dan hebben we al de eerste goeie stap gemaakt. Hoe moet dit toch verder?? Ik ken al ik weet niet hoeveen mensen die schuld hebben bij de rijke VGZ en andere. gaan alle zieken en ouderen en armen nu failliet? Want je medicijnen heb je toch nodig…..en als je je huur niet meer kunt betalen wordt je tegenwoordig makkelijk je huis uit gezet. NEDERLANDSE REGERING: SCHAAM JEZELF KAPOT, JULLIE DENKEN NIET AAN JULLIE VOLK, JULLIE DENKEN ALLEEN MAAR AAN JE EIGEN GELD, DE EU, GRIEKENLAND…TERWIJL JE JE EIGEN VOLK KAPOT LAAT VALLEN. TIJD VOOR VERANDERING!!!!

  6. Ik ken de frustratie en vraagtekens ‘hoe lang nog’. Oa door een zorgverzekeraar die medische zorg niet uitkeerde wat wel schriftelijk was toegezegd ben ik in 2010 diep in de schulden beland. Een rechtzaak heeft niet mogen baten. Gedwongen ziek uit dienst gegaan, terwijl ik zelf dolgraag wilde werken en vond dat ik hiertoe in staat was. Door het UWV daarna binnen de kortste keren beter verklaard. 1,5 jaar mogen leven met een WW uitkering, afgewezen worden voor meer dan 600 sollicitaties èn schuldsanering, ben ik in 2012 maar een eigen bedrijf begonnen, want bijstand en ongeveer niets mogen ondernemen, dat leek me dus echt niks.

    Ondernemen met minder dan 0 Euro als startkapitaal is echt ingewikkeld. Inkomen moet naar vaste lasten en ik betaal ruim 2000 euro rente per jaar over m’n schuld. Ruimte om te investeren is er nauwelijks en als dat dan toch lukt, betaalt het zich soms minder snel terug dan ik hoop. Vorig jaar was m’n inkomen minder dan 5000 euro (totaal), mede door slecht of niet betalende internationale klanten. In werkelijkheid had dit meer moeten zijn, maar probeer over de grens maar eens geld te krijgen wat je te goed hebt zonder dat dit een vermogen kost. Mission impossible. En van wat er ‘overblijft’ probeer ik te leven. (soms) eten te kopen, of nieuw ondergoed.

    Ik voel me te trots om op te geven. Volg online gratis opleidingen, solliciteer me nog steeds een versuffing en werk meestal meer dan 100 uur per week om zoveel mogelijk kansen te vinden om geld te verdienen. Maar zo leef ik nu al bijna 3 jaar en m’n lijf sputtert zo af en toe tegen. Begrijpelijk, dit is voor geen enkel mens gezond. Maar wat moet ik dan? Ik heb geen keus. Overleven, volhouden, rug recht, hoofd omhoog èn heel hard hopen dat een werkgever me binnenkort een kans geeft. Ik zou echt niets liever willen.

    • Je doet het ontzettend goed.
      Maar een vraag:
      Als de zorgverlener schriftelijk heeft toegezegd iets te zullen betalen, dan moet een rechter hen toch gewoon dwingen het te betalen?

  7. Ik kan er een boek van drie delen over schrijven!!!!
    Ik ben opzoek naar lotgenoten. Klinkt mss raar maar heb inmiddels een advocaat van de ombudsman en deze kan alleen verder met hoe meer klachten hoe sterker we met z’n allen staan!!!! Achter iedere schuldsanering zit een verhaal en we hebben hier echt niet omgevraagd maar door toedoen van banken en fout op fout op fout bij schuldhulpmiddelaars zijn wij nog veel verder van huis.
    Ik kan me heel goed in je verhaal plaatsen…
    Er zijn geen woorden voor. En deze mensen moet je dan vertrouwen….aanpakken die handel!!!
    Het moet afgelopen zijn.!!!!!

  8. Sorry maar dat verhaal klopt niet.
    Als je in het wsnp zit wordt het via de rechtbank geregeld. Die controleert of alle schulden zijn meegenomen. Als die persoon in 2010 in de wettelijke sanering kwam dan kunnen ze nooit schuld opeisen van 2009. Daarbij komt dat je zelf alle post moet doorsturen een bewindvoerder controleert alleen maar of je alles afdraagt. Na de sanering krijg je een schone lei en dan wordt er een bepaald percentage betaald aan de eisers. Daarna kan en mag er nooit meer iemand iets opeisen.
    Ook dr belasting niet. Belasting schuld gaat altijd voor andere schuld en zal dan als eerst worden afgelost.
    De rechter houdt daar toezicht op.

    • ‘Ze’ kunnen en doen veel meer dan jij denkt. Er zijn regeltjes en er is de uitvoering, die liggen mijlenver uit elkaar, in negatieve zin! Niemand zou minder dan 90% van het bijstandsminimum mogen overhouden en toch gebeurt dit talloze keren. Regeltjes? Welke regeltjes.

    • Dit klopt wat je zegt ik heb ook in wnsp gezeten en kreeg idd ook een jaar later een aanslag van de belastingdienst die moesten ze mij kwijtschelden. Verder moet ik zeggen bij mij is alles heel goed geregeld als je je maar aan de regels houdt.

    • nou sorry hoor maar ik ken meerdere verhalen ook allemaal door de rechter opgelegd en allemaal besodemieterd

    • 1, je post wordt automatisch afgeleverd bij de bewindvoerder. Dat moet jij helemaal niet ‘zelf’ doen. Je krijgt je post meestal dagen later en soms zelfs weken later (met alle gevolgen van dien). 2. Een schuld kan worden opgeeist als deze niet is meegenomen in de WSNP. Daarom is het belangrijk alle schulden mee te nemen. Als de schuld is ontstaan TIJDENS de WSNP, dan had de WSNP moeten worden beeindigd, want de voorwaarde van de WSNP is dat er geen nieuwe schulden mogen ontstaan.

      Ja, ik weet dat het hard is. Ik ken de slagen maar al te goed. En er uit komen is vrijwel NIET te doen. Ook na de sanering blijf je met problemen zitten. Bijvoorbeeld, een hypotheek afsluiten zal niet meer kunnen.

  9. Ik zou graag bij deze in contact willen komen met deze vrouw. Ik kan haar problemen niet wegnemen maar zou haar graag een fijne dag willen bezorgen met haar kinderen. Iedereen verdiend liefde en aandacht en dit is een roep om hulp en ik wil u graag helpen mevrouw!uw verhaal grijpt mij enorm! Liefs Natascha van der Doelen

  10. Ik verlang terug naar de tijd dat ik in de schuldsanering zat want toen had ik het beter als nu.
    Ben door het verlies van baan en andere omstandigheden in een diep gat gevallen.
    Belastingdienst heeft een valse claim op mij waar tegen ik geen bezwaar kan maken en na een klacht mag ik nu gelijk bijna 2000 euro ophoesten. Hoe armer ik wordt des te meer je bestolen wordt lijkt het wel.
    Terwijl er met buitenlandse postbusbedrijfjes geheime belasting afspraken gemaakt worden vernielt de belastingdienst arm Nederland. Banken kunnen mensen voor miljarden oplichten maar owee als je het waagt om arm te worden dan ben je de sjaak en weten belastingdienst en CJIB niet van ophouden.

  11. zo gaat het in dit landje…. wat mij vooral opvalt is dat veel mensen niet alleen een probleem hebben met geld maar ook met hun gezondheid. door stress of ziekte. Nederland kent voor elk iets wel ergens een hulpinstantie maar samen werken met de persoon meedenken en verder denken doen ze niet is dan niet hun taak. grrr dat maakt me vaak heel boos want juist door samen te werken kan je mensen sneller en beter helpen.. (kost de overheid op termijn ook minder geld)
    helaas heb ik zelf ook niet veel geld anders had ik graag geholpen met een donatie

    wel heb ik wat tips.
    bij gesprekken met bewindvoering uwv belastingdienst enz enz enz schrijf zoveel mogelijk op. zodat je thuis alles nog eens kan lezen. en neem als het kan iemand mee naar dat soort gesprekken (twee mensen horen meer dan 1)
    bij telefoon gesprekken altijd de naam van de persoon vragen opschrijven en als er aan de telefoon afspraken worden gemaakt altijd om een papieren bevestiging of via mail.

    over bewindvoering: volgens mij heb je altijd het recht om inzagen…
    en als je twijfelt of die bewindvoerder wel of niet iets heeft door gegeven of aangevraagd dan kan je zelf dat ook nog na vragen.

    vraag om uitleg als dingen niet duidelijk zijn! niet bang zijn dat je dom over komt al vraag je het 100 keer!

    en als laatste schaam je niet omdat je schulden hebt! je word er echt geen minder mens door

    voor alle mensen die het moeilijk hebben geef niet op hoe uitzichtloos het soms lijkt of zwaar het ook is!

    tasha

    • Maar niet iedereen heeft altijd iemand paraat die mee kan naar alle afspraken.

      Alle afspraken die telefonisch worden gemaakt schriftelijk laten bevestigen lukt ook niet altijd, bij mij weigerde de verzekering ooit weleens een afspraak die we telefonisch maakten op papier te zetten, bijv.
      Dat kwam gelukkig goed, ze hielden zich a/d afspraak. Maar als ze dat niet hadden gedaan was ik mooi de Sjaak geweest, want ik had en heb weinig geld en geen buffers. Dan loopt een kleine schuld al snel hoog op, mede door die misdadige incassokosten bijv.

  12. Over de bewindvoerder van de wsnp dat die alleen voor de schuldeisers is……is niet geheel waar die zijn er ook voor de persoon zelf……maar je moet maar net een goede treffen…..en de belastingdienst…..ja…..alles wat we schuldig waren aan hun……zijn ze nu aan het terug halen…..helaas…..terwijl zij uiteindelijk al het meest hebben gehad…..schandalig want ook wij HADDEN een SCHONE LEI! Maar is niets van terug te zien

  13. De rekensommetjes van de bewindvoerder zijn zo wie zo niet te volgen. Ik snapte in ieder geval helemaal niets van die half jaarlijkse evaluaties. En ik ben toch niet bepaald dom. Er zijn ook gaten in de wet- en regelgeving rond schuldsanering. Als voorbeeld; met een WW-uitkering was mijn inkomen te hoog om in aanmerking te komen voor kwijtscheldingen en gemeentelijke toeslagen of vergoedingen. Dit terwijl je door de afdracht aan de bewindvoerder onder het bijstandsniveau zakt. Ook zijn je toeslagen van de belastingdienst gebaseerd op je inkomen zonder rekening te houden met de afdracht.

    Maar gek, gek, gek…..terwijl ik dacht het na de bewindvoering allemaal makkelijker zou worden werd het juist alleen maar moeilijker. Precies op de dag dat ik mijn schone lei kreeg liep ook mijn WW af en moest ik een uitkering bij de sociale dienst aanvragen. Twee maanden later werd mijn zoon 18 en verviel het kindgebonden budget waarvoor voorlopig niets in de plaats komt. Ja, een eenmalig schijntje in juli en vanaf augustus misschien studiefinanciering als hij naar het vmbo gaat. Bij elkaar levert dit mij een aderlating op van meer dan 600 euro per maand. Met de veel lagere WWB-uitkering en het stoppen van toeslagen voor mijn zoon zit ik nu helemaal klem met niet meer dan 120 euro per maand om van te eten. Ra, ra……

    En ja ik heb mijn huur- en zorgtoeslag laten aanpassen op mijn nieuwe inkomen en ja van DUO krijg ik eenmalig een scholierentoeslag voor mijn zoon.

    En dat terwijl ik dacht dat je in de schuldsanering op 90% van het bijstandsniveau zou komen.
    Met een WWB uitkering voor een alleenstaande met een zoon van 18 zak je nog verder in de shit. Weer een gat in de regel- en wetgeving rond sociale zekerheid ontdekt. Een 18 jarig kind dat nog niet studeert bestaat kennelijk niet voor de wet.

    • O ja en dan nog in het algemeen over de wsnp: deze wordt je pas toegekend als de rechter oordeelt dat je ONVERWIJTBAAR in de schulden bent gekomen. Dit even aan hen die menen dat een saniet- degene met de schulden- er meestal zelf om gevraagd heeft en dus ook wel op de blaren mag zitten.

      Tegelijkertijd moet je vaststellen dat hoewel de schulden dus niet verwijtbaar zijn maar uit overmacht zoals ziekte, scheiding, ontslag, etc, zijn ontstaan, je toch behandeld wordt als een infantiele crimineel. Je gaat weliswaar niet de gevangenis in van beton en tralies, maar in een administratief/juridische gevangenis. Je kunt je afvragen wat erger is. Daarbij wordt je gestigmatiseerd door je omgeving en gaat de familie met je om alsof je een enge besmettelijke ziekte hebt.

      Dit maakte mij en vele anderen letterlijk ziek. Je hoort en leest het vaak. Het isolement en de onmacht, het schuldgevoel en de schaamte en het maatschappelijk-economisch en sociaal helemaal buiten spel staan; daar kan een mens aan onder door gaan.

      • Heel goed beschreven.
        Ik zit niet in de schuldsanering en heb dat oo nooit gezeten. Maar heb wel weinig geld en moet daardoor soms weleens vragen om een betalingsregeling. Die ik dan vervolgens netjes afbetaal.
        Maar je wordt tegenwoordig door iedere instantie echt als een crimineel behandeld, en idd. alsof je heel dom bent. Ik ben een vrij geduldig en beleefd mens maar zelf ik schiet er weleens van uit mijn slof.
        Door deze behandeling wordt mijn angst om te bellen met instanties ook steeds groter. Gelukkig kan ik goed rationeel nadenken en doe ik het na veel uitstellen uiteindelijk vaak toch, ook omdat ik niemand anders heb die het voor mij kan doen. Maar ik begrijp heel goed dat er zat mensen zijn die het niet kunnen opbrengen.
        Ook de angst voor het openmaken van post bouwt zich op zodra mijn financiele situatie neteliger wordt.
        En dat soort dingen beseffen al die mensen die snel (ver)oordelen niet.

    • Hoi Harry, jouw zoon heeft gewoon recht op studiefinanciëring als hij 18 is en naar het mbo gaat, hoor. Ook heeft hij recht op een studenten-ov. Laat je goed informeren, aub!

  14. En hel en waarom is er nou niet 1 iemand die dit kan oplossen !!! Een aktie nederland schuld vrij. En je bent zeker niet alleen maar blijf geloven dat er een betere tijd komt !! Laat je niet kapot maken dat geeft je kracht om tegen onrecht te vechten ! Ik doe het ook al 15 jaar !!

  15. Het spijt me zo om dit te moeten horen!
    Ik zit zelf niet in de schuldsanering maar ik weet wel dat het heel moeilijk is als er iets met je gebeurt waardoor je je rekeningen niet meer kan betalen!
    En dan is er heel weinig hulp en begrip inNL. En de regering die heeft er een grote zooi van gemaakt en van NL een armoedig land gemaakt! Ik wens dan ook iedereen die het zo moeilijk heeft als jou heel veel strekte op een beter leven!
    En ik hoop dat je het geluk weer kan vinden! Ik zal aan je denken?

  16. Waarom worden deze mensen niet beter geinformeerd? Dit heb ik al veel vaker gehoord. Het zou veel eenvoudiger zijn als mensen die in de schuldsanering komen ook actief door de belastingdienst benaderd worden of dat ze in diezelfde procedure een afspraak met de belastingdienst krijgen, om dit soort zaken te voorkomen, ipv achteraf met de gebakken peren zitten. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat bewindvoerders dit willens en wetens doen om de schuld eisers meer te kunnen betalen en zo achteraf een deel van de schuld alsnog doorschuiven naar deze mensen die vervolgens ipv 3 of 5 jaar 6 tot 10 jaar in de schuldsanering zitten. Het mag dan allemaal volgens de regels wel kloppen en deze mensen zijn er misschien zelf wel verantwoordelijk voor, maar we zeggen eigenlijk dat mensen die in de schuldsanering zitten op dat moment niet in staat zijn om zelf hun financiele zaken te behartigen, behalve dit deel. Het is onzin dat de bewindvoerder hier niet over gaat. Deze kent precies de situatie van deze mensen en weet dus heel goed dat de toeslagen onterecht zijn en dat moet ie op zijn minst vermelden dan.

  17. Lieve lotgenoten. Jullie problemen zijn mij bekend. Momenteel ben ik bezig met het opstellen van een aanklacht tegen de nederlandse regering. Het vergt tijd en initiatief om deze aanklacht voor te bereiden. Toch hoop ik op deze manier mensen een kleine hoop te kunnen geven om niet de moed te verliezen. Er zijn er velen die dit lot ondergaan. Achter de volgende bocht van de tunnel schijnt misschien dat kleine lichtje weer. Geef mij even de tijd en dan hoop ik op reacties die ons kunnen helpen. In de tussentijd blijf ik werken aan het opstellen van deze aanklacht, die nederland in het echte daglicht zal laten verschijnen waarin het hoort te staan. Hier worden mensenrechten met de voeten getrapt. Ik ga hiertegen in verzet. GEEF MIJ TIJD.

  18. Er zit een verschil tussen WSNP bewind en beschermingsbewind. Beide soorten worden door de rechtbank uitgesproken waarbij een bewindvoerder of een beschermingsbewindvoerder worden aangesteld.

    WSNP is de afkorting voor wettelijke schuldsaneringsregeling natuurlijke personen. Tijdens dit traject dat 3 jaar duurt spaart de schuldenaar op de boedelrekening voor zijn schulden. De bewindvoerder zal ervoor zorgen dat het inkomen c.q. uitkering op de boedelrekening wordt ontvangen. Tijdens deze 3 jaar mogen oude schulden, dus schulden die zijn ontstaan vóór datum uitspraak niet afbetaald worden. Deze zogenaamde schuldeisers dienen hun vordering in te dienen bij de WSNP bewindvoerder. Iedere maand ontvang je het VTLB. Dit is het vrij te laten bedrag dat buiten de boedel blijft. Het VTLB wordt berekend met een VTLB calculator. Hoe hoog dit bedrag is is afhankelijk van het soort inkomen (loon uit dienstverband of uitkering). Het VTLB wordt altijd door de rechtercommissaris goedgekeurd. Van het VTLB dien je zelf, dus niet de WSNP bewindvoerder, je vaste lasten enz te betalen. Na 3 jaar zal de bewindvoerder de rechtercommissaris adviseren of er aan de schuldenaar wel of geen schone lei verklaring afgegeven moet worden. Een schone lei betekent dat alle schulden die zijn ontstaan voor datum uitspraak daaronder vallen en daarna niet meer bestaan. Geen schone lei betekent dat na afloop WSNP alle schulden weer opeisbaar zijn. Het al dan niet verkrijgen van een schone lei hangt af van je gedrag gedurende deze 3 jaar. Dus geen nieuwe schulden maken, je informatieverplichting nakomen en je sollicitatieverplichting in het geval je een uitkering ontvangt.
    Tijdens deze 3 jaar blijft de schuldenaar zelf verantwoordelijk voor het doen van een tijdige correcte belastingaangifte. Dit is niet de verantwoording van een WSNP bewindvoerder. Mocht er een schone lei verklaring zijn afgegeven en komt er een naheffing van de belastingdienst over de periode voor datum wsnp dan valt deze aanslag onder de schone lei. Komt er echter een naheffing over de periode na uitspraak wsnp (dus de periode tijdens de wsnp of na afloop wsnp) dan valt deze niet onder de schone lei en dient u deze dus te betalen.

    Beschermingsbewind
    Een beschermingsbewindvoerder wordt ook aangesteld door de rechtbank. Dit traject is voor onbepaalde tijd en eindigt niet tussentijds. Hiervoor zal een seperaat verzoek ingediend moeten worden. Een beschermingsbewindvoerder moet ervoor zorgen dat alle vaste lasten iedere maand betaald worden. Dit kan uiteraard alleen als er sprake is van voldoende inkomen. De beschermingsbewindvoerder zal bij voldoende inkomen leefgeld verstrekken. Van dit leefgeld dient u boodschappen en kleding etc te halen. De beschermingsbewindvoerder regelt ook uw belastingaangifte. Mocht hier iets misgaan dan is dat de verantwoording van de beschermingsbewindvoerder.

    • Laten we voorop stellen dat de WSNP niet ontwikkeld is om zoveel mensen te helpen, de eisen zijn daarom streng, zeer streng. Mensen die het geluk hebben om toegelaten te worden tot de WSNP hebben al een zeer lang, stressvol traject bewandeld. Leven van weekgeld is “teveel om van dood te gaan, maar te weinig om van te leven” Bovendien mag je ook nog € 10,00 per week leefgeld inleveren OMDAT je gebruik mag maken van de voedselbank.

      Dan de paketten van de voedselbank……. iedere week wel een paar stukken zeep van de ah of pepernoten die overgebleven zijn van vorig jaar. Aardappelen die al een eigen leven zijn gaan leiden en flesjes energiedrank die al ruim over tijd zijn. Voedselbanken een succes? Nederland zou zich dood moeten schamen dat ze zo broodnodig zijn.

      Maar wat als je werkt, bv zware nachtdiensten werkt en goed moet werken om energie op te bouwen om dit zware werk aan te kunnen, dan heb je toch heel erg pech met je voedselbank pakket en ga je het niet lang volhouden.

      Als moeder van een saniet, 3 dagen voor het einde van de WSNP ben ik in gevecht met de bewindvoerder en beschermingsbewindvoerder. Recht hebben en recht krijgen is een heel verschil. bsbv heeft jarenlang toeslagen aangevraagd EN ontvangen terwijl voor zo’n instelling heel duidelijk had moeten wezen dat de toeslagen terugbetaald diende te worden. Volgens zeggen ” omdat ze geld nodig hadden om af te dragen voor de boedel”. Naar nu blijkt hebben ze 1 x per half jaar een Vrij te laten bedrag berekening gemaakt (wat gezien de zeer wisselende inkomsten ieder maand had moeten gebeuren) bovendien hebben ze totaal verkeerde bedragen als inkomsten van de partner van saniet opgegeven (geen WSNP) een heel jaar lang meer als het dubbele als de inkomsten waren.

      Indien de bsbv de taak juist had verricht en rijkelijk voor wordt betaald, was er geen boedelafdracht achterstand ontstaan, maar ga dat maar eens bewijzen voor de rechtbank. Mij is dat gelukkig na vele nachtelijke uren van uitzoeken, doorspitten, rekenen, rekenen en nog eens rekenen, gelukt.

      Eigen verantwoordelijkheid van de saniet ? je hebt helemaal gelijk maar dan moet je ook wel de kans krijgen die verantwoordelijkheid te krijgen of te nemen. Belastingdienst staat je niet eens te woord en verwijst je doodleuk naar de bsbv, zo ook de banken. Je hebt wel recht op informatie maar je krijgt het gewoon niet.

      Er is heel veel mis met bewindvoerders en beschermingsbewindvoerder en zelfs als je van alle verhalen die je leest maar 5 % van de 100 % geloofd, gaat er heel wat mis in Nederland !!

  19. Systemen in ons land zijn niet goed op elkaar afgestemd en er zijn teveel regels en uitzondringen. Iedereen is verantwoordelijk voor zichzelf en het is een studie op zich om alle benodigde info te krijgen en dan nog alle zaken te kunnen toepassen. Neemt niet weg dat eigen verantwoordelijkheid voorop staat, en je -ook met hulp-altijd zelf verantwoordelijk blijft. De persoon die dit verhaal heeft geschreven heeft volgens mij tijd genoeg -want geen werk- om alles uit te zoeken. Dat is denk ik zinvoller dan om te komen in zelfmedelijden.

  20. Volgens mij kun je ook aan een betrouwbaar familielid vragen of die de bewind voering voor je wil doen.

    • Mee eens. Of een goeie vriend, naaste. Ik zelf heb hulp hierin. Een vriendin van mijn ouders, die ik als mijn nepmoeder beschouw en die doet dit voor mij. Aangezien ik soms door de bomen het bos niet meer zie met al die regeltjes hier in NL. Zij heeft da tan-codes en je kan een extra rekening laten maken onder je eigen rekening. Nu heb ik een pinpas waar ik elke week een bedrag op krijg. Hiervan kan ik eten. De rest gaat dan allemaal keurig via de “normale” rekening en die kan ik ook nooit aanraken zonder haar toestemming. Een opluchting voor mij.

  21. Belasting schuld blijft altijd bestaan. Ben je uit de schuldhulp komt de belastingdienst altijd en moet alles terug betaald. Wel kan je met hen een persoonlijke betalingsregeling treffen. Inkomen uit zorg en huurtoeslag blijf je altijd voor verantwoordelijk, wijziging moet je altijd zelf doorgeven. Als je zaken kwijt bent is alles op te vragen.
    Als je zo diep zit, maatschappelijke dienstverlening kan je wellicht helpen.

    • Belastingschuld gaat gewoon mee in de schuldsanering en zijn bewindvoerder is verantwoordelijk voor het wijzigen van het inkomen. Wel is het vreemd dat meneer geen toeslagen krijgt terwijl hij dus minder krijgt met zijn uitkering dan wanneer hij werkend is. Daarnaast zijn er toeslagen aan te vragen omdat meneer onder het sociaal minimum zit en er geen rekening is gehouden met het VTLB. De bewindvoerder heeft overigens verantwoording af te leggen aan de rechter-commissaris en het kan niet zo zijn dat meneer, na een schone lei, met achterstallige schulden blijft zitten. Hiervoor moet eerst goedkeuring komen van de rechter namelijk. Ik laat mijn gegevens achter bij deze krant en ik hoop dat zij meneer door kunnen sturen naar onze maatschappelijke instelling.

  22. ik heb wel een goeie bewindvoerder, als iets niet goed gaat dan ligt het aan me zelf, maar het gaat goed, extra geld mag ik altijd hebben als er genoeg staat op de bedoel rekening, hij doet en reageer meteen op, bellen gaat prima, mailen gaat prima, het hangt al welke bewindvoerder je heb, eentje met hart en nieren dan moet het goed gaan, ene me een hart van steen dan gaat het niet hey.

  23. Helaas hebben wij dus ook een bewindvoerder die nergens op reageert. Hij claimt dat hij geld van ons krijgt maar uitleggen waarom hij dat vindt doet hij niet. Inmiddels ligt er bij mij compleet loonbeslag ( ik zit nog niet in de wsnp maar de aanvraag loopt) want ik ben nu alleen verantwoordelijk voor de schulden en mijn man niet meer. Doordat er volledig beslag ligt kampen wij al 2 maanden met een enorm tekort en kunnen wij rekeningen niet betalen maar ondertussen wel brieven krijgen van de bewindvoerder dat er geen nieuwe schulden mogen worden gemaakt. Zelfs mijn hulpverlening heeft hem een email gestuurd met vragen en tot op heden krijgen wij geen enkele reactie want ja hij wil niet telefonisch benaderd worden. Ik heb door dit gezeik 3 maanden geleden een zware beroerte gehad. Ik weet op dit moment ook zelf niet meer waar wij aan toe zijn en mijn gezondheid gaat ook hierdoor achteruit door de enorme stress. Ik hoop dat ik snel wordt toegelaten tot de wsnp en een andere bewindvoerder krijg zodat mijn man ook kan gaan overstappen want deze bewindvoerder is echt te lui om te reageren naar ons toe. Hij houdt geld achter wat ik zou krijgen voor een treinabonnement om mijn dochter te halen voor weekendjes bij ons maar omdat hij van mening is dat er nog geld naar de boedelrekening moet krijg ik dit niet. Maar ondertussen word ik wel ervoor afgerekend omdat hij mijn complete loon meetelt in zijn vtlb berekening. Echt radeloos om van te worden. Ik herken het verhaal dus echt wel want dit is van de zotte.

    • Je moet is contact op nemen met een schuldhulpmaatje , via schuldhulpmaatje.nl
      Wij hadden dezelfde problemen als jij , en ons schuldhulpmaatje heeft ons erg veel geholpen , zij weten meer sls ons en krijgen deuren geopend die voor ons gesloten zijn
      een maatje is onpartijdig , en is er voor jou , en niet voor de schuldsanering of voor een bewindvoerder

  24. De heer heeft waarschijnlijk een bewindvoerder toegewezen gekregen ivm een wsnp. Dit is een andere bewindvoerder dan die de meeste mensen kennen. Deze bewindvoerder kijkt alleen maar naar wat er afgedragen moet worden ivm de afloscapaciteit meer niet. Het aanvragen van toeslagen etc dient dhr zelf in orde te maken. Voor hulp zijn er instanties die niets kosten die hem hierbij kunnen helpen… echter in dit geval mosterd na de maaltijd. Belastingschulden ontstaan binnen het schuldsanerings traject moeten ook meegenomen worden in dit traject. Achteraf kan je hier een bewindvoerder nog voor benaderen met de beschikking. Ik zou dit altijd schriftelijk doen.

    • Iemand ernaar laten kijken die het allemaal op een rij zet.De rechtbank mailen en alles daarheen sturen. Hebben wij ook gedaan. Kregen uiteindelijk 1000 euro terug.

  25. Word al met 10% gekort, bezwaar heeft niets opgeleverd omdat ze natuurlijk onmenslijk zijn. Rechter stappen heeft geen zin want het is “ik” tegen een “betrouwbare instantie”. Vanmorgen een brief gekregen van mijn lieve vrienden werkplein baanzicht/isd/uwv/cwi (ze beginnen steeds meer op de neppe IS/ISIS/Al Quada te lijken met alle naam verschillen) maar daar stond in dat ik volgende maand met 100% word gekort “joepie” dacht ik en gelijk kwaad opgebeld.

    Wat krijg je dan te horen: “wij kunnen er niets aan doen, zo is de wet nou eenmaal”…. Werd er kwaad van en voordat ik degene had uitgescholden heb ik de verbinding maar verbroken. Gaat hierom dat ik volgens hun een traject heb geweigerd en ondertussen aan alle regels voldoe waarbij ik nog steeds dwangarbeid verricht zoals vele anderen in de uitkering. Toenertijd heb ik het hele verhaal uitgelegd en nu dit dus.

    Bezwaar zal wel geen zin hebben net als de vorige keren, dus ga na het weekend maar even goed nadenken om op een andere manier maar geld te verdienen om te overleven. Iig ik ga geen energie meer in dat tuig verspillen, stelletje grapjassen die zich achter de regels verbergen.

  26. Een WSNP bewindvoerder is geen BESCHERMINGS bewindvoeder. De WSNP bewindvoerder is er alleen voor de schuldeiser en niet voor de persoon zelf, dat is iets wat ook heel duidelijk uitgelegd wordt. De WSNP bewindvoerder draagt tijdens de schuldsanering zorg voor de meest mogelijke afdracht om schulden af te betalen. De persoon zelf is verantwoordelijk voor het in de gaten houden van het inkomen en toeslagen en alles. Dit is niet de verantwoordelijkheid van een WSNP bewindvoerder. Een BESCHERMINGS bewindvoerder daarentegen is hier wel verantwoordelijk voor en zou ook aansprakelijk gesteld kunnen worden voor zo’n fout. Als deze persoon zelf vindt dat ze het allemaal niet kan, had ze dat tijdens de hulpverlening al aan moeten geven en had er daar wat aan gedaan kunnen worden. Je komt niet zomaar in een schuldsanering terecht! Schulden maak je zelf, niemand anders doet het voor je!

    • He staatsgek!! Schulden maak je zelf?? Oh ja??!! Wat als je gaat scheiden? Wat als je je baan kwijt raakt door de crisis en na de ww in de bijstand komt maar je lasten blijven hetzelfde? Je huis krijg je niet verkocht of met een hoop verlies (schuld) !!
      Je weet niet waar je het over hebt!! Mafketel!! NIEMAND maakt moedwillig schulden om ze vervolgens niet terug te kunnen betalen. En niet zomaar in de schuldsanering?? Klopt, ze melken je eerst aan alle kanten uit en als je dan helemaal murw bent, komt er na de uitspraak zon aasgier van een bewindvoerder (en ik heb het sterke vermoeden dat JIJ er zo een bent) en maakt het allemaal nog erger.
      Niet iedereen heeft gestudeerd en weet van de hoed en de rand als het gaat om de Wsnp. Dus hou je mond alsjeblieft!
      Aan de andere kant: de experts genaamd bewindvoerders hebben een informatie plicht. En een leek heeft geen onderzoeksplicht. Hoe kan hij immers iets onderzoeken waar hij of zij niks van weet??!
      Hou aub je mond met je schulden maak je zelf! Wereldvreemde debiel!

      • De volgende VVD mantra zal zijn: ” Dus u heeft beide nieren nog”? “Weet u wel dat donor bij leven ook een mogelijkheid is om uit de schulden te komen”!
        “Natuurlijk na afdracht van de nodige inkomstenbelasting uiteraard”.
        “Schande van al die uitkeringstrekkers die gewoon met twee nieren durven rondlopen terwijl er toch z’n grote behoefte is aan donornieren”!
        “Eigenlijk zouden ze ambtshalve moeten worden aangeslagen wegens het moedwillig achterhouden van liggend kapitaal”!
        “‘T is maar goed dat er ook een wetsverandering komt op de lijkgestelling want naast cremeren, begraven en ter beschikkingstelling, wat overigens voor de onderklasse verplicht zou moeten zijn, kun je je nu ook laten composteren”!
        “Doet het werkloze schorriemorrie toch nog wat voor de samenleving”! “Pauper zijn is een keuze” Parbleu”!

      • Hola aloha señorita Saskia,

        Klasse jouw uitspraken en jouw altruïstische visie m.b.t. je medemensen.
        Daar kunnen medelanders als S met het kuddegedrag van een Texels mak lammetje nog heel veel van leren. En de polder Dictator / Koningin Maxie en haar schoonmama Trixie kunnen meteen bij jou op les gaan, om te leren hoe je omgaat met je medemens.

        Voor medelanders als jouw persoon neem ik wel mijn petje af en buig ik heel diep. Tevens is jouw handelswijze voor Pablitoh nog een reden om niet naar Latijns Amerika te vluchten.

        En deze opgedane ervaringen op de werkvloer als GIS operator wil ik met jullie allen samen delen.

        Bij het kadaster wordt namelijk op digitale tekeningen en een digitaal archief / database, al jouw gegevens aan elkaar gekoppeld met behulp van je BSN (Basis Sofi Nummer). Want je BSN is ook gekoppeld aan je salarisstrook, je ziektekostenverzekering, jouw bankrekening, bij waternet ivm waterschapsbelasting, bij de energie leveranciers, enz en dat wordt allemaal dus bij het kadaster van de gemeente aan elkaar gekoppeld. Ik was ruim 20 jaar werkzaam als GIS, Geografische Informatie Systemen, operator / technisch tekenaar en nieuwe gegevens invoeren of bestaande gegevens muteren in allerlei databases . digitaal archieven. Dat houdt in dat mijn persoon met vele anderen alle ondergrondse infrastructuur, zoals kabels en leidingen, en bovengrondse infrastructuur zoals wegen, straten, huizen, gebouwen en hun straatnamen en gebouwnamen digitaal registreerde met behulp van tekenprogramma’s met daarbij behorende software en databases. En bij het kadaster van iedere gemeente worden zelfs de huisnummers geregistreerd in digitale topografische kaarten lijkende op de digitale mappen van Google maps of de routeplanner van Tom Tom. En aan dat huisnummer worden dus al JOUW gegevens door de overheid geregistreerd met behulp van je unieke BSN. Mijn persoon is daarmee gestopt, want ik had vooral kabels en leidingen voor het waternet, gasnet, elektriciteitsnet met GIS getekend en de bijbehorende technische gegevens, echter toen ik ook later bij 2 gemeentes bij het kadaster werkzaam was, was dit maar voor hele korte duur en dat heeft mij veel geld gekost en zelfs mijn huis en huwelijk, echter niet mijn LIBERTAD/VRIJHEID…..

        BIG BROTHER is WATCHING YOU zoals de Yankees zo mooi zeggen. En de werkzaamheden van het kadaster doet mij weer denken aan de gele sterren en de tatoeages met nummers welks onze jiddische medemensen opgelegd kregen ten tijde van de Tweede Wereldoorlog.

        Je leest op vele websites tegenwoordig ook, dat de joden overal de schuld van krijgen mbt de hededaagse VOC / Kapitalistische maatschappij, echter bekijk zelf deze beelden van onze jiddische medemensen in de VS en geef daar een eigen oordeel aan beste medelanders.

        NYC: 10,000+ Jews Against Israel (U.S. Media Blackout)
        https://www.youtube.com/watch?v=nMQ9C6vni0w

        &

        Jews Against Zionism And Rothschilds
        https://youtu.be/awCOSRg-gks

        Saludos Pablo

        • Update

          Mijn persoon bedoelt BurgerServiceNummer, echter zelf noem ik het altijd het Basis Sofi Nummer, want het soifnummer was de oude benaming welks in 2007 weer is verandert in Burgerservicenummer:

          Burgerservicenummer (BSN)
          http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/persoonsgegevens/burgerservicenummer-bsn

          –Sofinummer–
          Burgerservicenummer
          Van alle op 26 november 2007 bij de Nederlandse gemeenten ingeschreven personen is het sofinummer qua terminologie en strekking officieel vervangen door het burgerservicenummer (BSN). Vanaf die datum wordt door gemeenten bij inschrijving een BSN toegekend. De belastingdienst neemt dit nummer vervolgens over in haar administratie, en gebruikt het daar ter vervanging van het sofinummer.
          http://nl.wikipedia.org/wiki/Sofinummer

          Allemaal woord trucjes om de medemens af te leiden 🙁
          En daar types zoals S en consorten medeverantwoordelijk voor.

          Groet Pablo

    • Soms kom je in zulke benarde omstandigheden terecht dat je schulden moet maken om te overleven. Mensen houden steeds minder geld over (zie artikel van Ad Broere: rijken worden rijker, armen armer),dit komt omdat salarissen verlaagd worden, je je baan verliest en opeens van een WW-uitkering moet rondkomen, of nog erger van een bijstandsuitkering, soms word je ziek en kom je in de schulden voordat je het weet, enz. Hier kan je NIETS tegen doen. Dit overkomt je. De liberale VVD onzin dat je schulden zelf maakt kunnen deze lui alleen roepen zolang ze het nog goed hebben, maar ook zij draaien als een blad aan een boom om nadat ze hun baan hebben verloren. Dan praten ze ineens heel anders. Kortom: we hebben heel weinig in de hand. Daarom zouden we elkaar meer moeten helpen.

    • Schulden maak je zelf! Het zou zomaar de nieuwe VVD-leuze kunnen zijn. Natuurlijk heeft het niets met de alsmaar hogere kosten te maken, neh, en de alsmaar stijgende werkeloosheid. Het eerste dat je op je loonstrookje ziet is al dat geld dat door de belasting wordt geïnd, En voor sociale verzekeringen. Het is niet om aan te zien als je er eens gebruik van wilt maken. VVD, weg ermee!

    • Dat klopt niet helemaal wat je daar beweert.
      Je kunt ook door externe factoren in de schulden komen dus buiten je schuld om!
      Ik heb bijvoorbeeld in de WSNP gezeten zonder budget beheer omdat het niet kwam door te veel uitgaven of verkeerd gevoerde administratie van mijn kant maar omdat er andere externe factoren ervoor gezorgd hebben dat het bedrijf op de kop ging.
      Dat er veel mensen schulden hebben komt tegenwoordig komt ook omdat erveel regeltjes en eisen gesteld worden aan mensen en als die daar niet aan voldoen of op tijd ze dan ook al in de schulden terecht komen.
      Niet iedereen is goed in administratie of zit in een (tijdelijke) situatie waarin ze het even niet meer onder controle hebben.Je zit dan gelijk aan een stapel extra hoge kosten.
      De overheid hoort er voor de burger te zijn maar het lijkt wel net andersom.

  27. Ik vind het heel erg voor u
    Mijn man nu heeft ook 3 jaar in de wsnp gezeten.
    Toen hij eruit was hebben wij ook een brief ontvangen dat hij teveel huurtoeslag heeft gehad over 2013 het jaar dat hij nog in de wsnp zat
    Je blijkt ook zelf verandwoordelijk te zijn dat je alles goed doorgeeft dat doet een bewindvoerder niet
    Wij hebben bezwaar aangetekend tegen dit bedrag omdat hij in 2014 schone lei heeft gehad en daar zou deze ook ondervallen
    Misschien dat u dat nog kan doen met Hulp of een advocaat
    Sterkte.

  28. Enneh voor de parasieten uit de lage landen in het levende heden & welks vroeger weer als edellieden werden omschreven en in de adelstand werden verheven!!!, daar wordt heden ten dage net zoals vroeger weer goed voor gezorgd en wel door de gehele maatschappij 🙁 🙁

    Men kan beter zijn zuur verdiende centjes in een oude kous bewaren ipv bij een piraten huis ook wel een bank genoemd

    Zwendel, zeepbellen en de financiële crisis

    Dat banken geen veilige thuishaven zijn van ons spaargeld werd pijnlijk duidelijk in 2008. Financiële zeepbellen spatten uiteen, banken dreigden om te vallen en werden met miljarden aan belastinggeld gered. De reddingsoperatie van de staat ging gepaard met grote bezuinigingen die mensen raken die niets met deze crisis te maken hebben. Maar waar kwam die zeepbel vandaan?
    – See more at:
    http://socialisme.nu/blog/theoretisch/zwendel-zeepbellen-en-de-financiele-crisis/

    Beste mensen haal AL je geld weg bij de bank.
    & misschien een idee om gezamenlijk een stichting of plek op te richten enneh aldaar je geld te bewaren en te bewaken.

    met vriendelijk groet,

    Pablo

  29. wat een verhaal! ik wil jou het advies geven om je verhaal te posten op de facebookpagina: Maak recht in nederland. deze groep bestaat uit juristen/advocaten/budgetcoaches en meer. die kunnen je concrete handvaten geven (gratis). ik begrijp je gevoel heel goed, vecht voor jezelf en zorg dat je stem gehoord word! iemand in een kist is lekker makkelijk (niet rot bedoeld). kop op! wees sterk! knokken voor jezelf en je kinderen! en ik zou achter de inhouding op je inkomsten gaan…ze moeten rekening houden met de beslagvrije voet. en daar zitten ze al overheen! ze mogen niet zoveel inhouden. suc6! je bent prachtig. zelf zit ik ook tot mijn oren in de schulden, en ben nog maar 23 jaar. blijf positief en knokken!

  30. Sommige bewindvoerders maken meer kapot. Je wordt zomaar eruit gewipt omdat zij een fout maken en de rechtbank gaat erin mee

  31. zo triest dit allemaal,en ik maak het ook elke dag mee,leef momenteel van 35 euro per week,en voedselbank,maar niemand helpt je verder.slechte bewindvoerster.moet mijn hond maar weg doen word er gezegd.heb geen woorden hiervoor,want mijn dogg is alles wat ik heb. pffff

  32. Ik sta ook onder voorlopige bewindvoering, maar de rechter heeft destijds mijn vader aangesteld als mijn bewindvoerder, en alles is perfect in orde :), plus zo weet ik dat ik iemand heb die ik kan vertrouwen op financieel vlak.

  33. Ik herken zo veel aan je verhaal, niet zo zeer het financiële stuk. Maar wel het emotionele stuk, en daar ligt je redding… Wees niet langer een cash cow, je hebt echt geen idee hoeveel geld er aan je wordt verdiend momenteel… Als je gewoon eens wilt praten met een ex-cash cow die wakker is, en na 6 jaar kluizenaars bestaan nu wel gewoon weer gezond buiten rondloopt zonder pijn, ik kan je niets beloven want ik weet niet wat je voor ziekte hebt, maar ik vermoed iets waar je een internist heel rijk mee maakt! 🙁 Zo niet nodig. Mijn mailadres: blijgoudvisje@gmail.com

  34. Beste Rob, Weet jij waar deze meneer woont? Hij moet zo snel mogelijk contact opnemen met de SP Hulpdienst bij hem in de buurt. Neem eventueel met mij contact op als je weet in welke gemeente deze meneer woont, dan alarmeer ik de SP Hulpdienst in zijn buurt.
    Met vriendelijke groet, Marjo Sinoo

    • Met mijn verkouden hoofd slecht gelezen. Het gaat om een mevrouw. Laat haar contact opnemen met een SP Hulpdienst of neem contact op met mij!

  35. Ik zou ook graag dood willen liever vandaag dan morgen.Neem al een dikke week geen bloedverdunners meer en volgende week ook mijn 5 medicatie die ik moet nemen voor mijn hart en hoop ook dat ik gauw een beroerte krijg dan krijg ik euthanasie.

  36. Om te janken. Stond er maar een adres bij zodat we allemaal een kaartje konde sturen met een kleinigheidje zodat ze eindelijk wat leuks voor zichzelf kan kopen of wat leuks met de kids kan doen…

  37. Te gek voor woorden ze kunnen beter de mensen in nederland helpen in plaats afrika ik zeg eerst eigen mensen maar rutte weet wel hoe hij nederland kapot moet maken er is nog nooit zoveel ellende geweest dan de laatste jaren je zou denken dat wij in oorlog zijn zo erg is de armoed schandalig ik zie het ook hier in mijn omgeving mebsen die in het bewind zitten krijgen 60 euro per week maar komen niet aanmerking voor de voedselbank ze moeten 55 euro per week krijgen dan komen ze in aanmerking voor de voedselbank zo niet dan moet je kont maar redden van die 60 euro moet je alles van doen heb je een geboorte zelf kado betalen ben je jarig zelf maar zien of je mensen kan hebben voor je verjaardag gebak zwz niet is een kleinkind jarig kado zelf betalen moet je naar het ziekenhuis zie maar hoe je er komt ze zeggen als je wat extra wil bel dan doe je dat zeggen ze nee zo kan ik nog wel even door gaan ik schaam mij dat ik een nederlander ben zou graag weer terug willen naar belgie of duitsland daar is het veel beter

  38. Probleem is dat iedereen zich bewindvoerder mag noemen en er zitten veel rotte appels tussen

    • Dat is niet waar. Een bewindvoerder in de WSNP wordt door de rechtbank aangewezen.

  39. Dit soort verhalen ken ik en dat zijn er vele.In de thuiszorg kreeg ik er veel mee te maken.De staat moet zich dood schamen.Wantoestanden zijn het.er is ook geen leven als je onder die omstandigheden bent.fout op fout word er gemaakt Door die instellingen.Geen armoede in nl.zeggen ze dan ook nog bha

  40. De bewindvoerder aanklagen, ik heb dat ook gedaan nadat mijn bewindvoerder nalatig was geweest met het aanvragen aanvullende bijstand. Ze zijn hier namelijk voor verzekerd. Mijn advocaat heeft zr aangeklaagd, en heeft over 9 maanden aanvullende inkomsten los kunnen krijgen. Advocaat heeft me nadat alles afgehandelt was 200 euro gekost, en van de bijzondete bijstand heb ik hier 140 euro voor terug gehad. Zeker het proberen waard.

  41. Incy welke advocaat wil je gratis helpen. in elke zaak stoppen ze met je of ze doen heel weinig voor je alleen al om het feit dat je genoodzaakt bent rechtsbijstand aan te vragen en je alleen een eigen bijdrage hoeft te betalen dan moeten ze te veel werk voor je doen terwijl ze te weinig aan je verdienen en dat willen veel advocatenkantoren niet. alles draait om geld hier. persoonlijjkheid is er niet bij.

    • Met legal2people.nl uit Den Haag hebben we bij DLM betere ervaringen. Zij houden zich uitsluitend met bijstandszaken bezig en doen dit qaa advisering gratis.

  42. Aan de oorspronkelijke schrijver, geen idee waar u woont, maar in (regio) Eindhoven heb je stichting Opmaat (budgethouders/bewindvoerders). Voor ons werd alles uitstekend geregeld.

  43. 813 euro is onder sociaal minimum. Al toeslagenwet aangevraagd op de WIA? En anders aanvullende bijstand bij de gemeente. En als je daar toch bent, informeer eens naar de mogelijkheden voor bijzondere bijstand 😉

  44. Hoi,

    Ik lees in dit verhaal veel overeenkomsten met ons, gezin Faasen, al op deze site gestaan i.v.m. de gevolgen als je klachtenprocedure voert tegen gemeentelijke schuldhulpverlening en aangifte doet tegen een bewindvoerder. De eerste er een puinbak van maakte, schulden verhoogde, de tweede fraude pleegde ook inzake PGB, maar ontving wel geld van de gemeente Overbetuwe en ook van de gemeente Arnhem. Na behandeling klachtenprocedures verkregen we excuses en een belofte te mogen uitzien naar een vergoeding. Echter, na gemaakte excuses ging de deur dicht, werd schuldhulp gestopt onder de noemer dat wij onwelwillend waren, huh? De aangifte werd in een la geflikkerd door de politie en is er niet meer uitgekomen, nu vijf jaar later nog niet! Waarom niet omdat de gemeente Overbetuwe benoemd wordt in de aangifte, wie fraude beloond! Nadien weigert men ons schuldhulp te geven, wat dus inhoud dat mijn uitkering continu onder druk straat door beslagleggingen. Waardoor in 2010 de huur voor onze woning niet meer op te brengen was! De gemeente wilde ons alleen helpen als wij onze beklonken klachten introkken! Gedaan, maar toen nog werden wij niet bijgestaan, en konden dus ons huis uit op 26 januari 2011. Was de bedoeling, want wij waren een grote last voor de gemeenteraad en B&W van de gemeente Overbetuwe, voor wethouder F. van Rooijen met name

    Daarna belandden wij met gezin op een camping, want de regiogemeente Overbetuwe, van Arnhem, kent geen opvang voor gezinnen die hun huis verliezen. De gemeente Arnhem had ook geen opvang, zat vol en nu vijf jaar later nog steeds. Daarbij hielpen zij ons ook niet omdat wij niet langer ingeschreven stonden in het GBA. Na veel gedonder kwam Rijnstad van Arnhem, een instantie die een gezin zoals wij behoren te helpen. Wat niet ontstond, ze stelden eisen, wij moesten naar de opvang Iriszorg, huh zat vol. Toen moesten we weer onder bewind, alvorens hulp te mogen verwachten, met onze urgente situatie, voor getekend, Maar toen moest het weer onder curatele worden, wederom zonder enige motivatie, werd alleen maar geroepen. Niet geen hulp, geen aandacht voor onze urgente situatie.

    Uiteindelijk verloren we ook onze caravan weer, 2 juli 2012. Waarom, omdat wij ageerden tegen de slechte hulpverlening van Rijnsstad en ons beklaagden bij Arnhem. Dit was april 2012, stopt plots mijn uitkering, geen geld in de maand april, vergissing UWV, werd eind mei 2012 hersteld. Maar in mei kregen we een beslaglegging van de gemeente Overbetuwe i.v.m. met gemeentelijke belasting. In mei/juni 2012 hielden we maar €679,= over en moesten €1000,= huur betalen per maand, wat dus niet ging lukken met het genoemde restant.

    In die periode hadden we bemoeienis van Jeugdzorg en de RvdK. Deden niets lieten ons als gezin op 2 juli 2012 gewoon op straat verdwijnen in het belang van de regio gemeente Overbetuwe en de gemeente Arnhem. ( wethouders )

    We werden opgenomen door mijn schoonmoeder, wie een appartement huurde van de gemeente Arnhem. Zij meldde dat, maar de gemeente Arnhem deed niks, maakte ook geen bezwaar tegen ons verblijf aldaar. Tot oktober 2013, liet de gemeente Arnhem ons daar verdrinken, met natuurlijk een fluctuerende uitkering, daar schuldeisers nog steeds vrij spel hadden door de geheel onthouding van schuldhulp door de gemeente Arnhem!

    In oktober 2013 boden ze mijn schoonmoeder een aanleunwoning aan, moest ze toen nemen, anders nooit meer. Ik had toen net een hartstilstand gehad en waren wij het zat. Wij zochten de media op, na het verschijnen van een interview in de krant, https://delangemars.nl/2013/09/18/arnhem-laat-gezinnen-op-straat-zetten/ , nam men mij de zorgverzekering af, verlaagde men mij mijn uitkering en wilde men ons op straat zetten per 15 december 2013. Nogal dodelijk voor een hartpatiënt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Wij pikten dit niet en zochten de VARA op, een interview op de radio… https://www.youtube.com/watch?v=JT9rJG9zmbU . Huisuitzetting ging niet door, bood de gemeente Arnhem ons een bruikleenovereenkomst aan tot 31 januari 2014. Want men wilde ons niet voorzien van huurrecht, in wezen al niet sinds 2 juli 2012. We kregen het leger des heils op ons dak. Wie de bruikleenovereenkomst verlengde voor onbepaalde tijd, met als voorwaarde we moesten onder bewind ( zie 2011/12 ) en moesten een zorgleveringsovereenkomst ondertekenen, waaruit voortkwam:

    – Maart 2014, zeer ernstig ziek, het leger liet mij barsten, nog steeds geen zorgverzekering!
    – Eind juli 2014, herstelde ze pas de zorgverzekering ( wilde niet dood )
    – ! augustus 2014, pas onder bewind, terwijl dat in januari al van ons werd geëist! ( inruilactie )
    – Opzet, we moesten onder grote financiële druk blijven staan, opdat we geen middelen hadden om te ageren!

    21 Januari 2015, werden we wederom geacht het pand te verlaten, Terwijl wij na 9 maanden onder bewind, nog steeds geen schuldhulp hadden, mijn uitkering inmiddels gereduceerd is naar €469,= per maand. ( beslaglegging schuldeisers ). We moesten naar een pand van het leger des Heils, onder een nieuwe zorgleveringsovereenkomt ( zie verloop lopende ) en nu tegen betaling, kosten €1075,= met een inkomen van€469,= per maand, huh?

    Men deed ons een kort geding aan, via een corrupte rechter wie van ons geen bewijzen aannam, waaruit bleek dat de gemeente Arnhem liegt, praktisch over alles via een advocaat, wij kunnen geen advocaat krijgen. Dus veroordeelt, gemeente heeft toestemming om ons op straat te pleuren. Dat in het belang van twee wethouders, te weten F. van Rooijen ( Overbetuwe ) en H.S. Kok ( Arnhem ), beiden Zorg & Welzijn, wiens portefeuille niet werkt, bewust en vooral niet voor mondige gezinnen!

    Er lopen nu twee beroepszaken tegen de gemeente Arnhem, die men eerst probeerde te voorkomen door wederom mijn uitkering te verlagen waardoor ik de griffiekosten niet kon betalen, groot €334,=! Nu zijn die betaald door een derde en tillen ze beroepszaken over de datum heen van uitzetting. toeval? De gemeente verweerd zich geeneens tegen de beroepszaken binnen een gesteld termijn, wat feitelijk inhoud zou moeten geven aan een vonnis ten gunst van ons, ons gezin! Maar de rechtbank zwijgt in alle toonaarden tot aan heden! Is de rechtbank Arnhem/Gelderland corrupt net zoals het leger des Heils, bewind Melse Wassink uit Ede, in het belang van B&W, met de nadruk op wethouder H.S Kok en wethouder F. van Rooijen, wie geen kritiek willen op hun portefeuille Zorg & Welzijn? JA!

    Rob Vellekoop?

    Veel sterkte wij weten wat jullie doormaken Henk en Marjo

    • En waar ga je heen na de uitzetting? Echt op straat of is er geen oplossing in een andere plaats?

    • Met verschrikking gelezen.. Ongelooflijk niet. Heb hier geen woorden voor.. Ikzelf zit ook in de bewind, en heb al vaker aangegeven dat ik de zaakjes toch niet helemaal vertrouw..
      Maar ik word toch telkens weer van die “gedachtes” afgebracht. Dat ikzelf waarschijnlijk wel te wantrouwend zou zijn etcetc..
      En nu jullie verhaal..
      Nou, dat dit gwn allemaal maar kan en ook daadwerkelijk gebeurd.. Ongelooflijk toch.
      Ik wens jullie veel sterkte & kracht toe. En natuurlijk ieder ander die hier mee te maken heeft. En geloof me, dat zijn er veel.. Veelste veel!!

      Mvg,

  45. De bewindvoerder is m.i. schuldig aan wanbeheer en nalatigheid, zou het niet mogelijk zijn om die aan te klagen en hiervoor op te laten draaien?
    Of is er een instantie achter de bewindvoerder die aansprakelijk gesteld kan worden?

  46. De staat is geen geluk machine……een uitspraak van heer Rutte…. nou dat verwacht ook niemand maar de staat als martelwerktuig is weer heel iets anders.
    Dit verhaal is het trieste voorbeeld van een situatie waarin helaas steeds meer Nederlanders terecht komen dat zijn er veel meer dan we durven denken.
    Van redelijke zorg staat naar afbraak staat en totale liefdeloosheid ziehier het beleid van onze regeerders van welke kleur dan ook.
    Dee vrouw heeft in eerste instantie rechtshulp nodig en de bewindvoerder die hier verantwoordelijk was zou dit moeten corrigeren en persoonlijk verantwoordelijk gesteld moeten worden voor dit drama….
    Met al de hulpinstantie die we hebben gaat het toch nog steeds mis omdat er met de pet naar gegooid wordt dat is niet een kwestie van meer gels in dit soort instanties pompen maar beter gemotiveerde medewerkers en controle hoe de taak uitgevoerd wordt.
    Misschien is het wel een idee om een fonds via crowdfunding te maken om in dit soort situaties in ieder geval rechtshulp te kunnen geven en wat eerste hulp te kunnen verlenen zodat de situatie weer overzichtelijk wordt voor de betrokken mensen
    Tijd ook voor een bond van uitkeringsgerechtigden waarin iedereen met welke uitkering dan ook gehoor en steun kan vinden een bond die kan onderhandelen met de roverheid en hun onzalige plannen .
    .
    Hulp zonder oordeel of vooroordeel maar gericht op acute situaties op onderstaande link., valt allicht te proberen

    http://www.noodhulpnl.nl

    Volgend jaar weer verkiezingen en dan weer op Rutte stemmen ??????? Klaag dan niet als de huren nog verder stijgen uitkeringsinstanties zich meer zullen misdragen en het inkomen verder achteruit holt.
    De betekenis van het woord zorg zal dan in het woordenboek opgezocht moeten worden. Gezondheidszorg uhhhhh wat was dat ook alweer?
    Het is toch te gek voor woorden dat in dit land dat buiten de grenzen vele donaties geeft ,de eigen mensen creperen.
    Van VVD etc. verwacht je dit nog maar een PvdA … mijn hemel hoe durven die zich nog te vertonen.

    Maar toch en toch WIJ kunnen dit wel veranderen….ga wel stemmen en stem anders geen enkele partij heeft mijn hart maar voor de komende periode maar SP proberen en kijken wat ze er van maken. voor een keer het voordeel van de twijfel…. in ieder geval een kans geven .. erger als nu kan het al haast niet meer.
    Tja als dat dan niet werkt blijft er alleen maar piraat over of er moet nog iets nieuws komen we wachten het af.
    te triest voor woorden hoe het er op dit moment hier aan toe gaat en ik houd dan ook mijn hart vast voor de toekomst…oud worden in huis of onder een brug?

    • Stemmen??? Jij gelooft nog dat t wat uitmaakt? Ze zijn al lang van tevoren uitgekozen en ingewerkt in Washington…t is maar n schijn om mensen t false gevoel te geven dat hun wens wat betekent.

      • Neh, maar wellicht is het nog een manier om van die verschrikkelijke Rutte af te komen, het zou al een hele overwinning zijn.

    • rutte zegt toch dat we allemaal minimaal een inkomen van 3000 hebben dus hij ziet het probleem echt niet hoe groot is die plank voor zijn kop
      gr

  47. Herkenbaar en om te janken. Heb je het geld niet om je zorgverzekering te betalen, hoppa, dan mag je het dubbele dokken en dat geldt voor zo veel meer dingen die zo verkeerd zijn in dit land! Ook ik zou zo mee doen uiteraard met crowdfundingplan, maar helaas is deze persoon niet de enige.
    Er moet iets gebeuren en wel zo snel mogelijk!!!

  48. Ik begrijp niet veel van dit verhaal…
    Direct in het begin al schrijft de betrokkene dat ie tijdens de schuldsanering voor 100% afgekeurd werd, nu dat kan. Vervolgens schrijft ie dat de (wettelijk toegewezen) bewindvoerder (bitch) nooit heeft doorgegeven dat ie niet meer werkte.
    En dat kan naar mijn idee niet kloppen. Ik bedoel, je krijgt pas een keuring (middels een arts en een arbeidsdeskundige van het UWV) als je na twee jaar niet of gedeeltelijk niet meer aan het werk bent geweest en dus met ziekteverlof bent geweest tijdens die uren. De (voormalig) werkgever en het UWV moeten dit geregistreerd hebben, dus als ie (voor 100%) afgekeurd wordt, heeft ie al 2 jaar niet meer gewerkt.
    Volgens mijn idee hoeft de betrokkene alleen maar (?), met behulp van een advocaat, het ‘bewijs’ te zoeken bij het UWV en eventueel bij de voormalig werkgever.

  49. Als met crowdfunding zorgschuld en belasting kan worden betaald is dat toch fijn? Een aantal dozen met voedsel pakketten, nieuwe kleren en een Cado bon bioscoop, en kapper en deze persoon kan weer een nieuw leven beginnen.

    • Schaam je….zo onwetend…dit is de reden waarom de slavendrijvers vrije spel krijgen. Door blinde en doven zoals jij t ook ben. Er is zoveel meer wat hier achter zit…mens in de nauw huilt echt niet om liefdadigheid. Niemand wil in dit zitten…wat n donme domme opmerking. Je ben zeker van die typetjes die alles braafjes aangeven ?

  50. Crowdfunding voor deze man ? Kan jij net als ik niet 1 euro geven. En dat een boel keren dan. Wel onderhands, want anders pakken instanties het hem stellig af. Graag een rek.nr van DeLangeMars, helpt dat ?

    • mooi plan Hans, maar de opbrengst van deze crowdfunding zal dan terechtkomen bij de schuldsaneerders….

      • Welk plan er ook komt, iets moet er gedaan worden en dan maar via deze site anders voel ik me alleen een wauwelaar.
        Rob, we spraken ooit over een fonds wat beheerd zou moeten worden? Wordt tijd om toch eens met elkaar hierover te gaan babbelen?!
        Verhalen komen vaak van een kant maar mensen laten barsten is niet mijn stijl. Ook moet er veel actiever gewerkt worden aan een ander gezondheidssysteem. Laten we beginnen per volgend jaar ALLE verzekeraars eruit te flikkeren en alleen nog bij DSW te verzekeren. Deze is door de alternatieve behandelaars aangemerkt als meest relevante.

        • Je weet dat het niet mogelijk is om over te stappen van zorgverzekeraar wanneer je een schuld hebt?

          • Is het mogelijk om in contact te komen met de persoon in kwestie, om een bedrag in te zamelen, zodat deze persoon tenminste eenmaal normaal kan eten en nieuwe kleding kan kopen?

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.