Op weg naar duizenden kleine vredige gemeenschappen

Terecht stellen mensen mij de vraag na het lezen van mijn onophoudelijk kritiek op de overheid ‘Wat dan wel?’ De overheid als idee en organisatie is failliet en toe aan afschaffing. Daarvoor in de plaats suggereer ik een wereld met duizenden vrije gemeenschappen waarin de mensen gelijke rechten hebben, dus niets of niemand zal meer rechten kunnen hebben. Niet in de vorm van een wet, niet meer toegekend aan een gezagsdrager of ‘vertegenwoordiger’.

Hoe?

Met andere woorden we stoppen met zijn allen zoals Larken Rose dat zo mooi noemt ‘met het bijgeloof in gezag’. Niets of niemand heeft meer rechten dan een ander. Als de ene persoon niet het recht heeft om een ander te doden, heeft niemand dit. Als de een de ander niet mag opsluiten, mag niemand dit. Het enige recht dat een mens heeft is de beschikking over zijn eigen leven. Met andere woorden niemand heeft meer rechten dan het beslissen over zijn eigen leven. Hij heeft dus nooit het recht om anderen onder dwang te besturen. Let op dit wil niet zeggen dat mensen niet een leider kunnen benoemen. Echter zal deze persoon nooit meer rechten hebben, anders gezegd nooit ‘gezag’ dragen.

De wereld valt dan vanzelf uiteen in duizenden kleine gemeenschappen. Grenzen en internationale machtsconcentraties verdwijnen. Hiervoor zal geen ‘agenda’ meer bestaan, geen masterplan, geen wereldleider(s), geen wereld alomvattend plan of internationale organisaties meer. Wereldoorlogen kunnen niet meer bestaan, want er bestaan geen landen meer die tegen en met elkaar kunnen vechten en honderdduizenden zo niet miljoenen mensen de dood in jagen.

Mensen zullen met elkaar gaan samenwerken om te leven en te overleven binnen duizenden kleine vredige gemeenschappen. Deze gemeenschappen zijn onafhankelijk. Ieder mens draagt volledige verantwoordelijkheid voor zichzelf en zal problemen moeten oplossen en uitdagingen aangaan in samenwerking met elkaar. Dit is geen garantie dat er geen dingen meer mis zullen lopen in de onderlinge verhouding, maar

als we niet meer geloven in de ‘Overheid’, in ‘gezag’ zullen we nooit meer accepteren dat een medemens meer rechten heeft dan elk van ons.

Zolang mensen de vrijheid van anderen respecteren en deze vrijheid niet beperken, zullen ze zelf ook automatisch de vrijheid hebben te doen wat ze willen.

Vergeleken bij de strikte ordening van nu, waarbij bijna iedere handeling die we op een dag verrichten wordt georkestreerd door onze verplichting (schuld) aan hypotheekbank, woningeigenaar of overheidsinstelling betekent dit chaos of vrijheid.

Het grondgebied van de wereld is verdeeld en toegekend aan eigenaren. In principe hoeft hieraan niets te veranderen. Eventueel zullen de nieuw gevormde gemeenschappen aandringen op een andere verdeling van de eigendom, maar dat is aan iedere gemeenschap. Er zijn geen overkoepelende organen of wereldmachten meer die dit tegen kunnen houden. Alle gemeenschappen zijn net als hun deelnemers autonoom en trekken hun eigen plan op hun eigen stuk land. Multinationals zullen zich niet meer kunnen beroepen op internationale verdragen die hun belangen behartigen, daardoor zullen zij verdwijnen.

Voor de gemeenschappen ligt een gigantische uitdaging, namelijk samenleven zonder dat opnieuw een overheidsachtige instelling wordt geïnstalleerd, die gezag zal gaan uitoefenen en spoedig de kleine gemeenschappen weer bij elkaar brengt tot landen binnen nieuwe grenzen!

Het cruciale verschil met de huidige situatie zal zijn dat de gemeenschappen met elkaar samenleven op basis van hun individuele rechten als mens. Gezag zal niet meer bestaan, omdat niemand meer macht zal kunnen hebben dan een ander en daardoor boven een ander gesteld wordt, zoals een vorst, volksvertegenwoordiger of andere overheidsdienaar.

Maar eerst zullen de oude overheden om te beginnen niet toestaan dat een gemeenschap zich buiten een grens stelt en het gezag niet meer erkent, zelfs niet binnen een soort niemandsland. (kijk bijvoorbeeld in eigen land naar de ervaringen van de vrijstaat Wonderland).

Om deze verandering tot stand te brengen is geen geweld nodig. Het bewustzijn van de mensen zal moeten groeien naar het besef dat ieder mens eigenaar is van zichzelf en niemand meer macht over zijn leven heeft dan hij zelf. Daarvoor moeten tal van illusies worden opgeruimd waaraan mensen zich vasthouden.

Ik verwacht niet dat dit morgen gerealiseerd zal zijn. De macht is nu gecentraliseerd.

Het kenmerk van de overheid is dat het aantal regels dat ze mensen oplegt, de neiging heeft te groeien in plaats van af te nemen.

Deze herverdelingsbeweging zal met alle macht worden tegengewerkt.

In eerste instantie zullen degenen die zich hiertoe geroepen voelen, zich gaan verenigen in kleine gemeenschappen die zullen knokken om zelfvoorzienend en onafhankelijk te mogen leven, want ook dat is door overheden verboden. Iedere inwoner van een land is automatisch ondergeschikt aan de wetten van dit land, alsof het een vanzelfsprekendheid is! Op dit ogenblik zijn er al gemeenschappen die proberen met zo min mogelijk overheidsbemoeienis te leven. Daaraan zal ik in een volgend artikel aandacht besteden. Het zijn eigenlijk de pioniers van de wereld en zijn duizenden kleine vreedzame gemeenschappen.

Ben je nog niet overtuigd van de falende overheid op elk denkbaar gebied, lees dan eerst de honderden artikelen hierover in DLM. Om te beginnen De overheid beschermt niet, maar levert ons uit aan hoogste bieder.

Bronnen
Het meest gevaarlijke bijgeloof, Larken Rose
Vrijheid!, Adam Kokesh
Het einde van al het kwaad, Jeremy Locke

Rob Vellekoop, 15 augustus 2017

45 Comments

 1. Ik kan sowieso niet wachten op dat volgende artikel hoor, maar als het er toch duizenden zijn, kan je dan ook wat aandacht besteden aan zo’n gemeenschap in de buurt van nederland?

  • leef jij in een onvredige gemeenschap dan?
   Ik dacht toch dat nederlanders elkaar redelijk met rust en in vrede laten leven.

   • Hier is zon plek caming ,de mensen leven in vrede >maar dat mag dan weer niet ,in wat voor wereld leven wij …p

 2. IN HET VORIGE ZEER VURIGE COMMENTAAR BEDOELDE IK MET “KNIPPER-LICHT” MEER EEN ‘AVONTUURLIJK’ Z-W-A-A-I-LICHT … PLAATS JE HET NOG? ZWAAIT ER DAN WAT?
  !JA! …HA-HA-HA…

 3. Het klinkt allemaal dat we terug moeten naar af. Waar het allemaal begon. Probleem is alleen ,dat mensen lijden aan de ziekte hebzucht. Althans veel van ons. Langzamerhand bestaat het gevaar dat we weer op hetzelfde punt uitkomen waar we nu zijn.
  Door die hebzucht,jaloezie en weet ik veel wat voor kwalijke menselijke eigenschappen er zijn.
  Maar misschien in de loop der tijd zal het lukken.

 4. Rob dit stuk en de filosofie die je er in uiteenzet doet mij erg denken aan de filosofie van Aaron Hawkins die ooit het videokanaal en blog ‘stormcloudsgathering.com’ begon. Hij is momenteel beduidend minder actief op internet dan voorheen, want erg druk met een leefgemeenschap op te bouwen door geheel of zoveel mogelijk zelfvoorzienend in de natuur te gaan leven en door middel van permacultuur zijn eten te verbouwen. Eveneens erg fascinerend naast buitengewoon indrukwekkend is dit relaas van Aaron Hawkins: How my family stopped a chronic MRSA infection. Waarin hij zijn succesvolle strijd tegen het resistente MRSA virus beschrijft dat hij overwint zonder antibiotica en met behulp van, je verzint ’t niet, probiotica! Vooral lezen, maar de video kijken kan ook.

  De filosofie van deze ‘vrijdenker’ zet hij voor een belangrijk deel uiteen in: The Tribal Identity – Paradigm For the Next Generation.

  Het zou mij niets verbazen als je hem kent, volgt en al van plan was iets van zijn zijn projecten te gaan bespreken in een vervolgartikel.

  Eea culminerend in het volgende project: The Pongovi Experiment. Het lijkt mij wel iets voor jou om zijn project ooit in levende lijve te gaan bezoeken en erover te schrijven. Dat hoeft verder natuurlijk helemaal niet en klinkt eenvoudiger dan het is waarschijnlijk.

  En verder denk ik dat niet alleen dat maar ook dit erg inspirerend voor je moet zijn want dat is het voor mij.
  [GOOGLE books: Efé, the circle of right relationships ]

  Hier de prachtplaat in vol ornaat die de antropoloog Jean-Pierre Hallet maakte, en in kleur, en die zelfs zonder het verhaal van wat zich er afspeelt is zelfs zonder de achtergrond ervan te kennen van een indrukwekkende schoonheid! Uiteindelijk ook minstens zo inspirerend is het ontroerende verhaal over wat er zich afspeelt. En wat het ons verteld over (de wijsheid van) volkeren die dichter bij de natuur staan. En over onderwijs, (zullen we het daar ook ’n keer uitgebreider over hebben) en nog veel meer.
  Voor het gemak (en archief): screenshot 1 en
  screenshot 2 uit dat boek.
  En jij ook bedankt voor al je inspirerende blogposts!

 5. Dit is zo ongeveer wat Anastasia (de zoemende ceders van rusland) beoogt in haar boeken. Iedere Russisch gezin (mens) krijgt van de staat 1 ha land om van te leven en dan in groepen van 100 gezinnen. Dmv samenwerking is het hele dorp zelfvoorzienend. Het werkt daar al. Poetin werkt er aan mee. Ben jaloers….Als je filmpjes op internet ziet zie je hoe gelukkig mensen kúnnen zijn. En hóe gezond…Dit principe komt vanuit de VED-russen die op deze manier al duizenden jaren geleden zo leefden. Helaas heeft de romeinse overheersing( goden, later godsdienst) deze leefwijze vernietigd destijds.
  Daarom is Amerika zo bang voor Rusland!!!

 6. JE ZEGT: KLOPT… IK ZEG: VERWARRING ! IK DENK: ROB IS EEN LICHT… EN GEEN HELDER LICHT… MEER EEN KNIPPER-LICHT DAT OVER-AL EVEN VOORBIJ KOMT ALS EEN VUUR-TOREN IN EEN BEPERKEND OGEN-BLIK, DAARNA GA JE NAAR ANDERE “ONDERWERPEN” … HOE VIND JIJ DAT EIGENLIJK ZELF ??

  • Beste Geer, ik kijk naar de wereld en zucht van de ellende, die onnodig is. Dan zoek ik naar de oorzaken. Na deze gevonden te hebben zoek ik naar oplossingen. Van deze zoektocht doe ik verslag via mijn artikelen DLM. In deze periode ben ik druk bezig met het aanreiken van oplossingen.

  • Verschrikkelijk, en te gruwelijk, bijna niet om aan te zien. Ik weet niet of het hier een bende oorlog betreft of een vete tussen hutu’s en tutsi’s maar het geweld is buitenproportioneel heftig en vermoedelijk met doden tot gevolg.

   Ik zal maar niet over de barbaarsheid van ons koloniale verleden beginnen of over hoe de Amerikanen een rol speelden bij de conflicten in Angola en wat de Belgen uitgevreten hebben in de Congo en hoe het allemaal gekomen is met die bloeddiamanten en kindsoldaten, de coltan, het goud, de privelegers en fanatieke milities, de regering in Nigeria, Mali, Sierra Leone. Wellicht brengt het iemand op de gedachte dat het geen wonder is wanneer mensen daarvoor vluchten. Het beeld van het 12 jarige joch dat in Syrie onthoofd werd met een bot keukenmes is van ’n minstens even schokkende weerzinwekkendheid waarnaar ik gekeken heb. En waar ik om gehuild heb. Oorlog maakt beesten van mensen natuurlijk.

   Laten we vooral niet vergeten dat corrupte leiders of regime’s vaak de oorzaak zijn van dergelijke barbaarsheden. Seun Kuti hier in ’n song die uit ervaring spreekt, z’n vader meermalen gearresteerd onder valse voorwendselen, die z’n oma, de moeder van Fela Kuti, verloor doordat de politie of legereenheden in Nigeria haar het raam van de ouderlijke woning uit sodemieterden. Een muziekstuk waarin hij de regering en hypocriete politici ervan beschuldigd zich niets aan te trekken van het lijden van de bevolking in bijtende niet mis te verstane bewoordingen. Many Things

   Trauma op trauma stapelen in plaats van reguleren. Wanneer leren we het een keer.

  • De titel van de video, “Cigány verekedés” (uitgesproken als tsikaanj wèrèkèdeesj) komt uit het finoegrische taalgebied en betekent “zigeuner gevecht”. Geen onderwijs, meer kinderen dan geld en zo af en toe scharrelhond op de dis. In de steek gelaten door alles en iedereen in het welvarende Europa. Deze mensen leven o.a. in dorpen in het zuiden van Slowakije en in Transsylvanië die uit schaamte vaak niet eens op de kaart zijn gezet.

   https://www.youtube.com/watch?v=JD01xCLP_mI

   • Dank voor de toelichting Johan, dat maakt het perspectief duidelijker. Ergens wist ik dat met ‘Cigáni’ zigeuner bedoelt moest worden evenals dat met ‘Ciga’ het geval is maar ik kon zo snel niet achterhalen welke taal het was om de context hier ervan te begrijpen of er meer over te weten te komen. Tijd ontbrak, dit scheelt veel.

    Ja, nomaden zijn uiteindelijk overal de lul of dat nu in de westelijke sahara is, in Israel/Palestina of waar dan ook maar dat hun ruzies zo buitensporig gewelddadig konden verlopen is nieuw voor mij. Wat warchild als slogan hanteert gaat hier zonder meer ook op. En, jong geleerd oud gedaan. Vreselijk tragisch.

    Ik begrijp je ironie ook wel met je ‘prachtige sportieve prestaties’ en toch is het goed alternatieven te onderzoeken want cynisme is er al (en erg) genoeg en levert vaak weinig anders op dan defaitisme. Dat is wanneer mensen zich neerleggen bij iets dat hen eigenlijk niet bevalt en onder het mom van ‘je kunt er nu eenmaal toch niets aan doen’ het dan maar accepteert. En zo komt de klad er verder in! Zombieën dan maar?

    Wanneer we ophouden na te denken over hoe ’n uitweg te vinden en we accepteren iets als ‘fait a complit’ is het eind zoek. Het maakt het er dan alleen maar erger op. Zoals eerder hier besproken is bijv. het klakkeloos lid worden van ‘gratis’ diensten van facebook, instagram, google en noem ze maar op fnuikend is. Daarmee leveren je juist vrijheid ín, in plaats van dat je er meer vrijheid mee verkrijgt! (merk men ook vaak pas wanneer ze er geld voor gaan vragen daar wachten ze mee totdat ze de markt vrijwel geheel in handen hebben) Dat moet je mensen dus iedere keer weer opnieuw uitleggen wat Rob ook doet. (dit specifiek voor data-mining maar van alles is nog in ontwikkeling, zit er aan te komen, daar onkritisch schouderophalend aan voorbij gaan en alleen naar voorgespiegelde voordelen kijken en de nadelen over ’t hoofd zien ligt dan levensgroot op de loer. Moet je niet willen.)

    Dan sta je er niet eens meer bij stil. Bij dàt wij stilstaan, en daardoor kunnen we nog steeds of misschien wel júist van alles over het hoofd zien.

    Kortom al dit utopische denken, of idealisme over kleine zelfvoorzienende gemeenschappen sommigen noemen het dromen (was John Lennon geen hippie? Had Martin Luther King geen droom? En de Sandinisten sliepen ze?), of op z’n minst onderzoek naar waar het fout ging of naar waar winst te boeken valt door experimentele uitdagingen aan te gaan of daar op te broeden is zeker waardevol in mijn optiek.

    Zullen er ook nog mensen zijn die zeggen: ‘je moet ’n beetje minder praten en ’n beetje meer doen’. Prima! Ik laat al heel veel. (Als ik niet oppas schrijf ik hele epistels. Opletten.)

    We hebben het geloof ik wel over processen niet over ideologieën. We zijn het eigenlijk ook nog gewoon moreel verplicht willen we als soort iets voorstellen anders dan als ‘een plaag voor deze wereld’ te eindigen, al was het maar voor onze kinderen, in die zin kun je je afvragen, of we wel ’n keus hebben.

    Feitelijk worden alle kinderen door grote mensen keihard bedonderd mbt hoe slecht het met hun toekomst gesteld is door hoe slecht de wereld er momenteel voor staat en met hoeveel bedreigingen ze te maken heeft. Maar mensen nemen helemaal geen kinderen om die kinderen een lol te doen, het is eerder behoorlijk tragisch dat kinderen zo verdomd loyaal zijn en dat dan ondanks hun egoîstische ouders. Een beetje gaan lopen klagen dat alles nu eenmaal zo is, en je het toch niet kunt veranderen en wel lekker kindertjes maken dat schiet in elk geval niets op.

    Ik hoop verder wel enorm op jeugdig elan, met potentieel, moed en solidariteit. Dat te ervaren is zo veel meer dan die stomme tv wil dat jongeren zijn of waar ze toe in staat worden geacht…
    Ach, volgens mij denken we er wel min of meer hetzelfde over.

    • Gefeliciteerd, wanneer jullie dan ook hetzelfde doen?

     Jij hoopt op jeugdig elan, wat denk je van andersom!?!

     Loyaal aan mijn ouders? Ach, t’is dat ik niet terug in de tijd kan.. die zou ik d’r buik trappen tot ik verdwenen ben.. alhoewel, misschien lag het toch meer aan mijn vader,.. die zou ik doodsteken, word ik misschien wel iemand anders. Dan blijf ik gewoon vaders doodsteken tot ik tevreden ben. Ha! Wat denken die mongolen nou!? Dat ze zomaar kinderen kunnen nemen, stelletje legbatterij pluimveevogels,.. hier nog een slaaf voor de staat, we zijn toch al zo gelukkig.. geen foutje bedankt hoor! Dan zou ik het ze niet eens kwalijk nemen, nee, gewoon drie! Welbewust! Mijn ouders hadden me niks gevraagd van te voren hoor! Die hebben me gewoon gemaakt. Tegen de tijd dat ze al lang dood zijn heb ik nog de behoefte om over hun graf te pissen.

     Kind van de duivel is geen aanklacht op de kinderen hoor, voor wie dat miste.. ventje schiet zichzelf niet voor niets dood!

    • Jim,
     nee we denken er niet hetzelfde over.
     Deze wereld is nog steeds prachtig we hebben alleen wel wat werk te doen. Waarom mensen kinderen nemen? 1000 mensen duizend redenen, een ervan is het geluk te voelen om een gezin te beginnen en een prachtig nieuw leven te mogen creëren.
     De meeste ouders zijn namelijk wel zielsgelukkig met hun kroost.

 7. Dit artikel beschrijft een 180 graden draai!
  Is ook niet verwonderlijk als je ziet hoe vandaag de hazen lopen dan weet je waarschijnlijk ook hoe ze morgen en overmorgen lopen.
  En dat is geen route die ik wil meemaken. Vandaar de terechte sterke behoefte Via de vigerende politieke protocollen kom je er niet, dat hebben we gezien. Pionieren is dan het parool. Maar daar heb je hele sterke zuivere zielen voor nodig en daar zijn er niet heel veel van. Waar er wel heel veel van zijn, zijn zielen die nog heel veel moeten ervaren en die smeken om een overheid met een ‘sterke man’.
  Jij gelooft toch nog steeds niet in ‘het collectief’ hoop ik?!
  Een afscheiding die zich verder uitgeselecteerd. Dan heb ik het over de tweedeling in de samenleving. Bij wijze van spreken, zesde klassertjes die popelen om verder te gaan maar worden gedwongen om nog jaren de klas over te doen.
  Op letterlijk ALLE MOGELIJKE MANIEREN probeert men de massa dom te houden en te vergiftigen dat behoeft geen uitleg maar uiteindelijk zal middels geweld de onafkelijkheidsbeweging de kop worden ingedrukt. Dan is de keuze, Massada of vechten. Puputan of pemuda! Reken erop, je hebt te maken met Luciferiaanse krachten.

  • Rob, ik geloof niet in geweld als oplossing. Het zal vele tientallen misschien wel honderden jaren nodig hebben, maar het besef zal rijpen dat mensen belazerd worden met het geloof in een illusie. Dan, pas dan zal er het een en ander veranderen. Tot die tijd is het afzien en toekijken. Met hier en daar wat initiatieven door zelfvoorzienende gemeenschappen die natuurlijk vreselijk tegengewerkt gaan worden. Wanneer het bewustzijn daar is dat de overheidsmacht slechts op geloof is gebouwd (net als het vertrouwen in geld, luchtfietserij is) dan zullen de duizenden vredige gemeenschappen als paddenstoelen uit de grond komen. Ik ben bang dat jij en ik dat niet meer zullen meemaken. Wij kunnen er slechts over dromen.

   • Ik wil ook nooit geweld propageren als oplossing. Slechts defensief geweld als er geen andere optie over is. Besef wel dat maar weinigen rijp genoeg zijn om het andere pad te kiezen.
    Wat ik realistisch gezien wel zie, is een enclave van rust, harmonie en rechtvaardigheid waar men in principe welkom is om aan toe te voegen en er vanuit te ontvangen maar misbruik, roof offensief geweld zal genadeloos worden uitgeveegd.
    Zowat als het oude Indianen protocol; kom in vrede of sterf.
    Ik zie niks in het hippie adagium; “ik ben ok, jij bent ok, wij zijn ok”.

    • ,,Ik geloof niet in geweld als oplossing.”

     Och nee!!
     Je denkt toch zeker niet dat we denken dat geweld een oplossing is? Lees ik dat nu goed zo?

     WoW, … O wauw …

     Nee, geweld is nooit een oplossing!

     En ook ik zie niks in het hippie adagium. Begrijp me niet verkeerd hoor, ik ben helemaal voor; leven en laten leven, maar zodra dat verwordt of, al is verworden tot;
     Ze laten me leven zolang ik maar leef zoals gedicteerd wordt, is daar dus eigenlijk al geen sprake meer van!!!

     Hij kan het zich wel veroorloven te wachten op wat hij verwacht dit leven niet meer mee te maken.
     Wat vind je daarvan dan? Zo geformuleerd? Is goed hoor, en persoonlijk. Verwacht je van anderen ook zoveel offeringsgezindheid en vertrouwen?
     Weet je zeker dat je niet gewoon wel christelijk bent? Anders laat je je oudste zoon kruisigen, dat schijnt het wel te doen.. 😛

     Al die geweldsbevelvolgers, het zijn er maar zestigduizend hoor!
     Ervan uitgaande dat het leger zich afzijdig houdt. Verdeeld over het hele land, met een grote concentratie in de Randstad!
     Hoeveel mensen zouden er zijn denk jij, die zich door die zestigduizend letterlijk gegijzeld voelen? Ik heb wel eens een avondje op het net doorgebracht, zoekend naar reacties van mensen die reageren vanuit een mentaliteit die die gevangenschap etaleert. Dat waren er zo veel, dat ik het maar bij één avondje gehouden heb, misschien was het toch al teveel.
     Die wil de rijken dood, die wil… Je kent het vast wel.

     Ik word gegijzeld. Klaar. Mijn leven is gegijzeld. Punt. Met geweld. Stop.

     Wat mij betreft gaan we dus gewoon ergens huizen bouwen.
     Nee, niet spontaan nee, beetje planning vooraf, is niet zo moeilijk hoor!!!

     Mocht jij nu iemand zijn die wat ik hier schets, al met geweld heeft ingevuld, ja, dan snap ik wel dat je denkt dat wij/ik geweld als ‘oplossing’ zie, omdat jij het erin kijkt!!

     Dat ik schijt begin te krijgen aan de geweldsbelofte komt niet omdat ik pas een BUK installatie heb gekocht in combinatie met antitank geschut hoor! Ik ben niet een of’t andere warlord die vanwege de plotselinge dood van mijn grootste concurrent ineens meer macht heb dan het leger ofzo..

     Het gaat er wat mij betreft om, dat je leven van wieg tot graf, en straks mogelijk van voor je geboorte tot na je dood, gedicteerd wordt met en door geweld.

     Voor wie inderdaad fantaseert dat er geweld nodig zou zijn om te bereiken wat ik net schets, heeft vanwege dat geweld blijkbaar al niet eens meer het perspectief dat het ook zonder geweld mogelijk is. MAKKELIJK ZELFS!!!

     Maar, al die opties en mogelijkheden worden dus zo intensief en efficiënt mogelijk buiten de perceptie gehouden! En voor zover die opties wel door ‘het beveiligingsbedrijf lekken, worden die opties met geweld niet toegestaan.

     En daar zit wat mij betreft de clou, de q, de crux en de cue!

     Mijn grootste probleem zit ook daar!

     Waar de overheid op dit moment niets anders is dan het systeem dat zich toestaat met geweld de mogelijkheden van zijn (met geweld opgelegde) deelnemers te BEPERKEN!!!

     Je gelooft werkelijk dat ik geweld als ‘oplossing’ zie?
     Ha! Ja tuurlijk, maar alleen wanneer vrede het probleem is en geweld het doel. Laat dat nou net niet het geval zijn zeg…

   • Toch geloof ik heilig dat dit de enige en ware weg is!
    Gemeenschappen ter grootte van 250 personen die doen waar ze beste in zijn en wat hun omgeving kan bieden die in coöperatie werken met andere gemeenschappen die op hun beurt weer doen wat binnen hun bereik ligt is de basis voor een reële economie.
    Steden zijn dan uit de tijd of zijn omgevormd tot een ander model. Maar…laten we wel wezen, de beelden die ik heb van de toekomst (waarvan ik absoluut zeker ben dat die zo gaat plaatsvinden) zijn op dit moment nog dermate utopisch dat dit gezien de huidige stand van zaken zeker nog eeuwen kan gaan duren. En dat maken wij dan inderdaad niet mee.
    Tenzij,… je overtuigd bent van het feit dat nu een zaadje geplant, de boom van morgen de vruchten zal dragen waarvan je eet in een ander vleselijk jasje.

    • @Rvdz

     En ik maar denken dat jij op de hoogte bent van agenda 21.
     Jongen je zal krijgen wat je hier beschrijft, en zien wat het werkelijk inhoudt.Al hoop ik voor je dat het niet zal doorzetten omdat men gaat zien dat er inderdaad kwade krachten achter schuilen.

     250 per gemeente, (ik moet er niet aan denken) overigens waar laat je de rest gezinsuitbreiding ed???
     Zeg je dan “hup het dorp uit”?

     • Nee joh, we gaan ook gewoon terug naar kannibalisme hoor, dan eten we toch gewoon de ouders op..

   • “. Tot die tijd is het afzien en toekijken. Met hier en daar wat initiatieven door zelfvoorzienende gemeenschappen die natuurlijk vreselijk tegengewerkt gaan worden”

    nee hoor die krijgen alle ruimte en financiën van onder andere groen banken onder agenda 21.
    Ze breken ook de civilisatie op als het aan hen ligt. Ook willen ze graag het populatie getal verminderen naar een derde van het huidige getal.
    Ik zou graag willen weten wat de visie van Rob Vellekoop is op het overpopulatie standpunt en het opbreken van de civilisatie wat wil zeggen terug naar het jaar kruik waar wegen worden opgebroken en ga zo maar door.
    Ga jij het extreme club van rome’s Transition Towns pushen een dezer dagen?
    :/

    Apart ook hoe NIEMAND hier reageert op het earth federation bericht wat zich een wereld regering vormt (groene banken ngo’s un) de nieuwe weg is fake bottom up.
    http://www.radford.edu/gmartin/UN.merger.act.WLA64.pdf

    • Wat moet ik zeggen dan?
     Dat het me niet bevalt?
     Bij deze dan: Het bevalt me niet.

     En nu?

     Ik zie het niet meer goed komen hoor… Daarom reageer ik ook; ook niet, zelfs wanneer je zegt dat je graag een reactie zou willen lezen. Ik durf het te betwijfelen of dat wel is wat je echt wil. Voor mij is het al erg zoals Jim het ook zegt: fait a complit. Het feit is al lang voldongen. Ja, ik zou daar een heel haatrelaas om kunnen schrijven. Heb ik wel gedaan ook. Beter niet plaatsen zulke..

     • Anoniet
      dank voor je antwoord en dank dat je het haat relaas, bij deze comment, niet plaatst.
      Ik vroeg om een reactie omdat het er een beetje op leek dat niemand het iets kan schelen.

      Btw, het spijt me dat je zo over je ouders denkt, het spijt me dat je het leven niet lief hebt( ?). Ik hoop dat je de ervaring krijgt dit dit om kan draaien voor je.
      Het leven mooi maken kan de buitenwereld als je weet waarnaar te kijken. Liefde is overal.

 8. De kiezers willen maar niet begrijpen dat je door te gaan stemmen niet slechts de carrière van misdadigers financiert maar deze misdadigers ook nog eens de helpende hand reikt om het Nederlandse volk te verraden.

  Tegenwoordig kan iedereen die graag iets belangrijks wil weten zijn licht opsteken op het internet. “Wir haben es nicht gewusst” wordt dus voortaan “Wir wollten es nicht wissen”.

 9. Ik denk dat ik het nog het moeilijkst vind me niet aangesproken te voelen wanneer er wordt gegeneraliseerd.

  Vreemd eigenlijk..

 10. Omdat we ook nog steeds niet op eenhoorns kunnen jagen Rob.. en op draken.. of op Spiderman..

 11. VREDE IS HOOG-UIT BEVREDIGEND EN IN DE MENSEN-WERELD LEVEN WEL-LUST-HONGERIGE KANIBALEN, DUS LIEFDE IS TE MOEILIJK ! ALLEEN WIJSHEID GAAT ALLES REDDEN…..

 12. Het voordeel is dat de wereld ook technisch nu wel aan een volgende stap toe is. We kunnen onszelf nu prima lokaal als mondiaal organiseren via het internet. Er is helemaal geen behoefte meer aan grote top down hierarchische structuren.

  Lokaal, gezond en vers voedsel verbouwen. Lokale grids met hernieuwbare energie en tegelijkertijd op grotere schaal informatie en andere zaken uitwisselen als je regio toevallig over een bepaalde grondstof oid beschikt waar anderen ook graag gebruik van zouden willen maken.

  Ik hoop dat meer en meer mensen leren doorzien dat ons huidige banken en politieke systeem niets meer is dan slavernij in een nieuw jasje. En mensen kunnen alleen maar vrijheid gaan ervaren als ze hun medemens hier ook mee gaan vertrouwen.

 13. HET ‘ANTI-BELASTING-AKTIVISME’ VAN DHR LARKEN ROSE LIJKT MIJ !HAAKS! TE STAAN OP HET BASIS-INKOMEN DAT GEFINANCIEERD ZOU MOETEN WORDEN DMV VAN FLINK HOGERE BELASTINGEN TE INNEN VAN RIJKE MENSEN!

   • Zonder wettig betaalmiddel is er geen basisinkomen nodig. De technologie om bijna alle arbeid uit onze handen te nemen bestaat al zeker sinds halverwege jaren 80 maar wordt (bewust) niet toegepast.

    • Geld/ wettig betaalmiddel is niet de duivel van de aarde.
     Onrijpe zielen zijn er wel die er niet mee om kunnen gaan, schaf geld af en het oppressie middel wordt werkuren ofzo.

     Ongenuanceerde un zeitgeist visies zullen ons niet redden.

 14. De ultieme macht (dat is het “wettige” betaalmiddel dat we allemaal verplicht zijn te gebruiken) zal moeten worden gebroken waardoor automatisch aan de bestaansgrond van bankiers, de systeem-media en politici de bodem wordt ingeslagen. Pas dan zijn er voor ons allemaal heel goede alternatieven mogelijk.
  Wie dit goed begrepen heeft doorziet ook dat ons perverse geld aan de basis ligt van onze even perverse wetsinrichting!

 15. Men kan de overheid net zo min afschaffen als de kerstman, Sinterklaas of de paashaas. Of je gelooft er in of niet.

    • Beste Nico, ik ben het met je eens dat er niets wordt afgeschaft, maar kon het in de inleiding niet anders duiden. Want en ik denk dat jij het daarover met me eens kan zijn, op het moment dat je mensen of instellingen niet meer geeft dan de rechten die ieder van ons heeft, we op een andere manier met elkaar zullen samenleven, dus zonder het geloof in gezag.

     • Rob, het concept overheid is ook dusdanig ingewikkeld dat het de schijn heeft een fysieke entiteit te zijn in tegenstelling tot de voorgangers van onderdrukking (goden met persoonlijkheden). Dus op zich is je opmerking helemaal niet verkeerd.
      Het tweede deel wat je vermeldt spreekt voor zichzelf.

 16. ik denk niet: dat “de wereld” negatief uit-een-valt, hoewel het hier en daar af-en-toe eens lekker im-plo-deert…! want te veel stress is natuurlijk ook positief slechts maar tijdelijk vol te houden ! leve! de ont-span-ninggg …

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.