Vrijheid! volgens Adam Kokesh zonder overheid

In zijn boek Freedom (in het Nederlands vertaald Vrijheid) legt Adam Kokesh, Amerikaans oorlogsveteraan, uit dat vrijheid er pas is als niemand jou zijn wil oplegt. Om te beginnen met de inhoud van zijn boek moedigt hij iedereen aan de inhoud ervan te rippen, kopiëren, herschrijven, bekritiseren, uitzenden, jouw kopieën ervan branden, vertalen, verkeerd interpreteren, en ervan profiteren.

De optimistische boodschap van zijn boek is dat een vrije samenleving onontkoombaar is aangezien het wereldwijde paradigma verschuift doordat we ons recht op zelfeigenaarschap beter leren zien. We zijn namelijk eigenaar van onszelf en niemand heeft het recht anderen onder dwang te besturen.

Hij erkent dat op het ogenblik een werkelijk vrije samenleving niet bestaat, juist omdat we ons hebben laten overtuigen dat we al vrij zijn. We zijn zo door en door geïndoctrineerd dat we “vrijheid” zien als een ons door de overheid verleend recht. Met andere woorden dankzij de overheid is er vrijheid!

Kokesh zegt dat overheden de grootste oorzaak van geweld in de wereld zijn. Het zijn dwingende monopolies die geweld mogen gebruiken. Elke daad van geweld en elke dreiging met geweld tussen individuen is een inbreuk op iemands vrijheid.

Een voorbeeld daarvan is de ‘War on Terror’ die is gebaseerd op een hypothetische altijd aanwezige dreiging die elk aspect van ons leven kan beïnvloeden.

Deze dreiging van terreur blijft altijd bestaan waardoor de oorlog ook nooit meer zal stoppen! Dit geeft regeringen een excuus om elk aspect van ons leven te reguleren.

Inperkingen van meningsuiting en privacy zijn bijzonder nuttig voor hen omdat ze mensen minder kans geven om erachter te komen hoe erg ze worden beroofd en hoe ze zich kunnen verzetten.

Hij wijst er ook op dat het gebruik van oorlog de meest destructieve toepassing van overheidsgeweld is. Daarom voorspelt hij, zal de politie hun intimidatie effect vergroten door de politie te militariseren – door toepassing van kleding, tactieken, geavanceerde wapens, buitensporig geweld.

Adam Kokesh doet een aantal straffe uitspraken in zijn boek die hij ook degelijk onderbouwt. Zo schrijft hij:

“De beste nationale verdediging is een bevolking
die weigert te worden geregeerd.”

“Overheden bieden geen bescherming, want “De beste verdediging van een land is een goed bewapende bevolking die weigert om zich te onderwerpen aan een georganiseerd systeem van uitbuiting. De beste verdediging tegen invasie is juist geen regering te hebben. Een indringer zou een systeem om belasting te innen van de grond af moeten opbouwen en zoiets zou zeer moeilijk zijn en kostbaar om te handhaven.”

Over de toekomst is hij positief, maar niet voor de korte termijn.
“Als we de overheid zien voor wat het is, zijn we geneigd op te roepen tot een revolutie, een relatief snelle verandering. De overgang naar een werkelijk vrije samenleving zal niet van de ene op de andere dag plaatsvinden, en dat
zou ook niet moeten. Dit is duidelijk een proces van evolutie, niet van revolutie. De enige zinvolle revolutie is die met een fundamentele verandering in het paradigma. Het nieuwe paradigma zal universele geweldloosheid zijn, en dus de afschaffing van regeringen eisen.”

“Als we niet elke schending van de vrijheid afwijzen, kunnen we net zo goed toegeven dat vrijheid niet belangrijk is, en we liever als comfortabele slaven leven.”

Ook ziet Kokesh een rol weggelegd voor wat hij noemt lokalisatie en ik omschrijf als ‘Een wereld met 1000 vrije vredelievende gemeenschappen’. Een vrijwillige samenleving op basis van zelfeigenaarschap en universele geweldloosheid, opgebouwd van onderop, op lokaal niveau.

Adam Kokesh ging bij de Amerikaanse mariniers op zijn 17de en gaf zich op voor de oorlog in Irak in 2004. Deze oorlog bracht hem ertoe zijn diepgewortelde statistische overtuigingen grondig te herzien. Hij maakte voor het eerst naam als een anti-oorlogsactivist. In 2010 werd hij een onafhankelijke journalist als ADAM VS THE MAN. Hij is tientallen keren gearresteerd en opgesloten voor het opkomen voor zijn overtuigingen. Hij begon met het schrijven van dit boek tijdens zijn gevangenschap in Washington, DC.

Vrijheid! van Adam Kokesh, uit het Engels vertaald door Joris Meedendorp.
Gratis te downloaden in het Nederlands via vrijheid of in een andere taal via thefreedomline.com
In boekvorm te koop bij Academy of Happiness, supporter van DLM.

Rob Vellekoop, 25 juli 2017

16 Comments

 1. WIE ZICH ‘VREDE-LIEVEND’ TOT DE TANDEN TOE BEW-“A”-PENT… CREËERT HET GEVAAR VAN EEN HOAX MET TEGEN-STRIJDIG-HEID !

 2. Massaal is de overheid op vakantie, wie hoedt nu over ons?
  Het gaat gewoon door zoals gewoonlijk!

 3. GOED-BEWAPENDE-BEVOLKING, WELKE ECHTER UNIVERSEEL-GEWELDLOOS IS… DIT LIJKT OP EEN NOGAL-SCHIZOFREEN-GEORIENTEERD ! …”DUBBEL-LOOPS-MORAAL-IDEAAL”… ! KLINKT ALS HEEL-VREDE-LIEVEND-FOLTEREN

  • kan je niet wat harder praten, ik hoor je niet zo goed. (ben een beetje doof namelijk)

 4. hoe meer je te weten komt hoe meer ik mijn schaam voor mijn eigen land en haar politiek, het is forfait..

  om het begrip, juridische entiteit (waar in de volksmond de natuurlijke persoon voor staat, jouw ID Kaart of Paspoort) uit te leggen en u duidelijk te maken.. stappen we naar de mensen met een koopwoning, die in een schimmige constructie hun eigen huis onderverhuren..

  hier is het, het systeem wat jouw juridische entiteit misbruikt in de vorm van de ene overheid op de afdeling belastingdienst.. de belastingdienst die deze, de papieren fictie in de volksmond natuurlijke persoon, iets dwingt.

  deze misleiding kan ik je aan de hand van het huurwaardeforfait of eigenwoningsforfait..(is bijtelling op inkomen lees dit 3x en probeer het te begrijpen, zelfs als dakloze is hier niet aan te ontkomen) laten begrijpen..

  ik lees hier, dat jij inkomen ontvangt (zo de belasting stelt) van iets? dat jou huis huurt(onderverhuur!).. wie is die onzichtbare huur bewoner dan wel.. deze vraag (wanneer jij daar klaar voor bent) is te stellen aan die belastingdienst.. zal je ooit een antwoord krijgen!, hebben zij dat dan!.. of kom jij er achter dat de overheid in afdeling belastingdienst, jou misleid met een papieren fictie en een gegeven bsn nummer.. daarmee jou als mens strafbare feiten laat plegen..

  het huurwaardeforfait is het maken van geld uit het niets, de belastingdienst heeft deze truc van de banken, ook hier digitaal-geld..

  de stelling is: dat jij jouw eigen woning verhuurt aan jezelf (leuker kunnen zij het niet maken) en daarvoor een huur bent overeengekomen en ook ontvangt.. waardoor jij meer inkomen (fictief digitaal) vergaart en hier weer echte belasting centen over dient te betalen.. een fraude! door jou aan jou opgelegd, en volgens hypotheekcontract ook nog eens uitgesloten, zonder toestemming hypotheekgever, ja toch staat in jouw akte.. wat dan dus een strafbaar feit oplevert of contract breuk, wat jij pleegt of jouw natuurlijk persoon? snapt u het nog?.. dus vul voorlopig nihil in op je aangifte.. (=het opgeven van een misdrijf snap je die nu) tot je antwoord van de belasting dienst heb of jouw hypotheekverstrekker.. en gooi die huurder er uit het is toch jouw huis..
  ga begrijpen dat jij en niemand ooit iets terug zal ontvangen van het systeem.. teruggaven zijn door jou te veel betaalde opleggingen, daar overheid geen steekpenningen mag aannemen, zal altijd de regels volgen hoe misleidend zij ook zijn en te veel terug moeten geven en te weinig betaald nog van jou op eisen..
  tenzij jij in jouw vrije wil BW3.33 daarmee instemt..
  dan nu nog de vraag aan wie jij jouw woning onderverhuurt ja hier ziet de belastingdienst jou als mens, jouw levend wezen zijnde mens, huurt bij de natuurlijke persoon de woning.. mocht jij van de belastingdienst een ander antwoord ontvangen, herzie ik mijn auteursrechten beschermd schrijven..

  conclusies, als zou je alleen wonen sta je fictieve met 2 ingeschreven vandaar de gemeentelijke reiniging -schappen ed. voor 2 rekenen. tenzij je bezwaar maakt!
  ik merk dus dat ieder mens een denkbeeldig vriendje/vriendinnetje heeft ontvangen van de overheid, voor dubbele van belasting.. en jij, dat je daar zelfs meer waarde aan hecht, als aan zichzelf als echt levend mens..

  . (ID kaart Paspoort welke niet jou zijnde, is altijd rijkseigendom, net als alles wat er mee en door is aangeschaft of mee in bezit is verklaart behoort nooit aan jou)
  . wikipedia : Forfait en forfaitair zijn termen in het Nederlands belastingrecht die worden gebruikt om aan te duiden dat in een bepaald geval niet de werkelijke situatie, maar een veronderstelde situatie de… “wim zonneveld zingt het, ik ben belazerd ik ben bedonderd” en ik zeg zo als u zich voelt is wat mij verwondert.. serieus genomen door de belasting dienst, vise versa..
  laat het woord forfait ook eens google vertalen van het originele Frans (de diplomaten taal) naar Nederlands. weet je gelijk wat de belasting dienst jou laat doen..
  .(belasting ontwijking is “geen” misdaad opgeven, maar een “gift aan” die anbi melden, en doen)
  .(weet dat er in de wet, maar een overheid is met vele afdelingen, en een juridische entiteit, bestaande uit vele levende en ademende mensen)
  http://www.woonhelpdesk.nl/index.php?wonen=1&artikel=234&onderwerp=Huuropbrengsten%20-%20Kamerverhuurvrijstelling

  espavo van,

  :adrianus-johannes.
  VN ambassadeur inclusie IVRPH

  • Helemaal met je eens: trollen onderstrepen de kwaliteit van DLM!

   • @ adrianus – johannes
    Je hoeft je innerlijk niet te schamen voor dit stukje land gebied
    genaamd; Nederland ( het gehele fenomeen ) doet zich globaal voor op deze
    gekaapte Planeet Moeder Aarde in het het Universum .
    Neem het jezelf a.u.b niet kwalijk dat je eens als Baby geboren bent,
    en nog niet wist wat er wereldwijd gaande was .
    Of je wiegje nou in India , Rusland gestaan had of in België.
    Het maakt niet uit.
    Probeer toch wat positief tegen het Leven aan te kijken ,
    er is een gigantische kanteling gaande ( zo ook onze Planeet kanteld )
    mee met andere planeten om het zonnestelsel .
    Er komen mooie tijden van verandering aan ,
    eerst gaan mensen nu ontwaken, dat gaat allemaal vanzelf op eigen tempo.

    Hier een prachtige site
    ( misschien wat lastig voor mensen die moeite hebben met Engelse taal )
    Maar heel veel nuttige info voor wereld wijd 🙂

    https://wakeup-world.com/

 5. Vrijheid in Voedsel productie / Groene Evolutie in de Landbouw

  Over hoe het komt dat Cuba zo’n kleine ecologische voetafdruk heeft, dat een stad als Havana met meer dan 2 miljoen inwoners in staat is zichzelf te voeden, gaat het volgende artikel. Over een stille, onbekende revolutie die mondiaal een KEERPUNT in het denken en handelen teweeg zou moeten brengen …

  Voor wie geïnteresseerd is in allerlei nieuwe en energiezuinige methodes en machines om voedsel te produceren hierbij een tweedlige film over hoe Cubanen de voedselproblematiek in eigen land hebben aangepakt na de “speciale periode”. Ook in Nederland kunnen de landbouwbedrijven en de boeren gaan omzien naar een werkwijze die minder energie vraagt en afhankelijk is van fossiele brandstoffen. Minder transport en op een andere wijze produceren (meer lokaal) zal de vraag naar energie doen afnemen.
  De lobby van bedrijven als Monsanto GMO food, pesticiden benadrukken dat wat hier gebeurde niet mogelijk is en alleen zij het antwoord hebben op het mondiale voedsel vraagstuk. Niets is minder waar dan deze bewering!

  https://www.alertgroepen.nl/2017/07/25/cubas-groene-revolutie-in-de-landbouw/

 6. Wat geeft te denken, dat elke keer besluiten tot zogenaamd crisisbezwering de hele mikmak op zijn kop gezet wordt,de overheid als kiespijn gemist kan worden?

  • De overheid is net als God, een verzonnen entiteit.
   Onjuiste citaat: “Het nieuwe paradigma zal universele geweldloosheid zijn, en dus de afschaffing van regeringen eisen.”
   Dit zal net zo veel effect hebben als de eisen dat de kerstman of de paashaas weg gaan.

  • Volg elk je eigen innerlijke Hart .
   En kom je een hindernis tegen in je leven , wat jou blokkeerd
   in je levens-intentie , probeer het dan in het Goede te veranderen .
   Lukt dat niet omdat (het systeem) jou tegenwerkt ,
   dan ga je daar zeker NIET in mee gehoorzamen.

   https://www.youtube.com/watch?v=9KxOVy52EiE

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.