Doodgezwegen Vredestocht Berlijn – Moskou 2017

Op zondag 23 Juli begon vanaf de Brandenburger Tor de tweede Vredestocht Berlijn – Moskou. Met de vredestocht willen de organisatoren laten zien dat er wel degelijk een vriendschappelijke verstandhouding bestaat tussen het Duitse en Russische volk, ondanks het aanhoudende negatieve geluid van de westerse massamedia. De basis van goede betrekkingen tussen volken is kennis van het land en de mensen, daarom zijn ook ontmoetingen gepland met vertegenwoordigers van regering, steden en verenigingen.

De initiator Rainer Rothfuß heeft voorafgaand aan de Vredestocht de Duitse pers opgeroepen om Russen en Rusland niet te demoniseren.

https://youtu.be/0yORjyZPmJc

De tocht wordt gemotoriseerd afgelegd door naar schatting een paar honderd mensen en loopt in drie weken tijd via meer dan 40 steden tussen Duitsland en Rusland. Zie de kalender.

De Russische gezant Vadim Danilin bedankte namens de Russische regering voor de vredestocht en hoopte dat de deelnemers veel nieuwe contacten zouden opdoen en de samenwerking tussen mensen uit Duitsland en Rusland zich zou verdiepen.

Door de positieve geluiden over de 2016 editie van de Vredestocht hebben de organisatoren begin dit jaar de vereniging „Druschba Global e.V.“ opgericht. Met als doel vriendschap (Russisch: Druschba) via dialoog.

“De verantwoordelijken van de vereniging zijn tegen een militaire agenda, zoals de NAVO al jaren tegenover landen uit het oosten en nu versterkt tegen Rusland doorvoert, wat de Europese belastingbetaler in de komende 10 jaar honderd miljard euro extra zal gaan kosten.“

Aan de Vredestocht 2017 nemen 347 mensen uit 16 landen deel. Met 120 voertuigen zijn zij onderweg gegaan om via Polen, Litouwen, Letland en Estland in Rusland aan te komen. Daar worden ze in 45 steden door helpers en gastfamilies opgewacht.

 

Rob Vellekoop, 26 juli 2017

4 Comments

    • Natuurlijk. Trouwens de westerse politici en zeker Merkel is echt wel op de hoogte hoor.

  1. Prachtig…. Prachtig , Rob 🙂

    Daar worden wij – alle Mensen Blij van .
    We gaan er allemaal voor , Vrede & Recht & Harmonie 🙂

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.