Groeten uit Duitsland met de pol puzzel

Zelfs tijdens mijn vakantie kruipt mijn bloed waar het niet gaan mag. Je bent immers niet voor niets ‘er tussen uit’. Dus dan wordt van je verwacht dat je je tijd aan iets anders besteedt dan werk. Gelukkig kan ik antwoorden dat schrijven voor De Lange Mars geen werk is, maar liefhebberij. Om aan mijn bijdrage iets van het vakantie-gevoel mee te geven bedacht ik de Politieke Puzzel.

Deze Pol Puzzel bevat een aantal vragen, die slechts tot een oplossing kunnen leiden.
Kijk of je er uit komt.

 1. Heeft iemand of een groep mensen, het recht om jou te laten betalen voor iets waarom je niet hebt gevraagd en wat je niet wilt financieren?
 2. Kan jij een instelling of iemand meer rechten geven dan je zelf hebt?
 3. Heeft iets of iemand het recht om jou te dwingen keuzes te maken?
 4. Bezit iets of iemand meer rechten dan jij?
 5. Kan jij ooit een verplichting hebben om iets te doen tegen je geweten in?
 6. Kan iets of iemand jou verplichten betalingen te doen waar geen prestatie tegenover staat?
 7. Kan jij verplicht worden om mensen te doden of hen op een andere manier geweld aan te doen?
 8. Is er iets op aarde dat meer gewicht heeft, belangrijker is dan jouw eigen geweten?
 9. Is er iets of iemand anders dan jij verantwoordelijk voor jouw daden?
 10. Als je alle vragen met ‘Ja’ beantwoord hebt, ga je dan in tegen je natuur?
  Als je alle vragen met ‘Nee’ beantwoordde, ben je in staat om alle consequenties daarvan te dragen?

De oplossing van deze puzzel verschijnt op 26 juli.

Hartelijke groet uit Duitsland,

Rob Vellekoop, 22 juli 2017

13 Comments

 1. Het meest opvallende van dit alles is dat de vrijheid steeds meer ingeperkt wordt?

 2. Het gebeurt met het geld mensen: iedereen in Nederland of Duitsland die zijn huishouden kan financieren met belastinggeld is een crimineel of op zijn minst een verdachte.

  • Niet voor niks dat de meeste de voorgestelde toeslagen onderhand niet durven aanvragen met de angst dat het tienvoudige teruggeëist wordt?
   Links of rechtsom zijn ze dan toch de dupe?

 3. !GEWETEN! HET “IK” WEET WEL MEER NIET: OOIT WIST IK NIETS EN LATER, DAN WEET IK DAAR GELUKKIG OOK NIETS MEER VAN… TOCH WEET IK WEL BIJZONDER VEEL, HOOR, MIJN WERELD IS EEN FEEST: OM TE LEVEN!

 4. Geen van die vragen is moeilijk te beantwoorden. De mensen die de vragen met ja beantwoorden staan toe dat vreemde mensen geweld plegen tegen andere mensen wat in veel gevallen doet vermoeden dat de beschermers de afpersers, oplichters, agressors en in het uiterste geval moordenaars zijn.

  Om twijfel weg te nemen raad ik een ieder met een koopwoning aan om eens te berekenen wat de koper en het nageslacht de staat heeft geschonken in 2200 aan onroerend goed en erf belasting.

 5. Boze teksten schrijven heeft geen zin. Wie gaat er mee naar villa Eikelhorst die buitenaardse technologie op te eisen? Zelfs de hond van de Kloning hebben ze nog zitten klonen aan boord van een buitenaards schip. Of zit ik hier op de verkeerde site? Dit was toch die site over verborgen technologie en de wereldrevolutie die samenwerking heet? Dat we dan linkse liedjes zingen en de buitenaardsen pannetjes voor ons staan te koken?

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.