Dwergstaat Wonderland wordt toch niet ontruimd

Coevorden, bewoning op smalle strook grond ' Vrijstaat Wonderland" aan de Europark Allee tussen de Duitse en Nederlandse grens.

De gemeente Coevorden heeft ontruiming aangekondigd van de jonge vrijstaat Wonderland in november, maar Luca VdF Dinteren gelooft daar niet in sinds de “bombrief” aan de Duitse politie. De Duitsers zijn doodsbenauwd dat de
luVredespaleis_brengen_onafhankelijkheidsverklaring_web__21_september_2015chtballon van de Duitse staat wordt doorgeprikt.

Wonderland is een opgedroogde sloot van 6 meter breed en 485 meter lang die bij het industrieterrein Europark tussen Duitsland en het Drentse Coevorden ligt. Bij het Traktaat van 1824 is deze sloot tussen Nederland en Duitsland door geen van beide landen als eigendom is geclaimd. Op 21 september 2015 is de Onafhankelijkheidsverklaring van het dwergstaatje ondertekend en heeft de piepjonge staat zich aangemeld bij het Internationaal Gerechtshof in Den Haag. Zolang de bevolking niet besloten heeft tot het aanvragen van een lidmaatschap bij de Verenigde Naties, hebben zij niets met die instantie van doen.

De eerste inwoner Yoshi Livo heeft zich op 17 oktober gevestigd in Wonderland. Luca is een van de stichters van Wonderland.

Luca, wat is het belang van Wonderland, het nieuwe land voor vrije mensen? Waarom ondernemen jullie dit initiatief?

“Wonderland staat in het teken van –zelf het goede voorbeeld geven-. Het is veel te gemakkelijk om alsmaar kritiek te hebben op Obama, Putin, Rutte. De beste stuurlui staan aan wal.
Met de aanwezigheid van een strookje Niemandsland achter Coevorden ontstond de mogelijkheid om vanaf Nul een nieuw landje op te bouwen, helemaal vanuit het gedachtegoed van de Vrije Mens.
Dus dan praat je over een volksregering (alle macht letterlijk aan het volk), een Constitutie van Natuurrecht, sociale vernieuwing, een basisinkomen, een zorgkostenstelsel met alle ruimte voor complementaire geneeswijzen, et cetera).”

De vrijstaat heeft geen staatshoofd. Kan je uitleggen op welke manier Wonderland bestuurd wordt?

vlagwonderland“De bevolking is de baas en beslist. Daaronder zit een gekozen volksvertegenwoordiging, die de wensen van de bevolking vertaalt naar werkopdrachten, planning, offertes. En daaronder de uitvoerders, ambtenaren. Dus precies de omgekeerde piramide als in Nederland, waar je bovenin de koning hebt, daaronder de ministers, de politie, soldaten, ambtenaren en 16 miljoen onderdanen/staatsburgers. Wonderland is te klein voor grote gebouwen. Alle ambassades worden als Consulaat gevestigd ergens in Nederland en Duitsland.

“Het Deutsche Reich (de echte Duitse regering in ballingschap, friedensvertrag.org) heeft Wonderland erkend. Daarnaast zijn we nog druk bezig met contacten leggen met andere ambassades.
Via hen krijgen we ook via een officiële staatsdrukkerij de beschikking over wereldwijd erkende ID en paspoorten (particulieren hebben geen toegang tot zo’n drukkerij). Daar is het wachten op, voordat mensen echt woner kunnen worden van Wonderland. Inmiddels zijn er ongeveer 300 gegadigden.”

Als mensen zich afvragen hoe serieus het stichten van Wonderland is, wat is daarop dan jouw antwoord?

“Bloedserieus!”

Wat kunnen jullie tegen de aangekondigde ontruiming doen, afgezien van het feit dat bij het Traktaat van 1824 de sloot tussen Nederland en Duitsland tussen Coevorden en Emlichheim, door geen van beide landen als eigendom is geclaimd? Zou je de ontruiming kunnen beschouwen als een daad van oorlog?

“Het IS een daad van ontoelaatbare agressie. Daarom zullen we de Haagse Conventie (1907) er direct bij halen als het een procedure wordt voor het Internationaal Gerechtshof.”

In welke fase zijn de ontruimingsplannen van Coevorden nu aanbeland? Op grond van welke regels willen zij ontruimen? Zij hebben toch geen zeggenschap over het stukje niemandsland?

“Gemeente Coevorden kan op Duits grondgebied zelf niets uitrichten, omdat ze daar geen jurisdictie (bevoegdheid) hebben. Dus moeten ze de Duitse politie vragen om namens en voor hen in te grijpen. In eerste instantie wilde de Duitse politie dat wel. Totdat zij de “bombrief” kregen. Wat ze niet willen riskeren, is dat wij aan alle Duitse media (en dat zijn er een hele hoop) uitvoerig gaan berichten over het feit dat Duitsland sinds de overgave van de nazi’s in mei 1945 nooit meer een soevereine staat geweest is. Dat is prima gedocumenteerd en zij weten nu dat wij die documenten hebben. Duitsland staat ook na de eenwording in 1991 nog steeds onder gezag van de Alliierte Höchster Kommission in Stuttgart. Een mooie (maar tergend trage) documentaire staat hierover op You Tube.

Dus om te voorkomen dat wij 80 miljoen Duitsers wijzer gaan maken, die nu nog allemaal geloven dat Angela Merkel de premier is van een soeverein Duitsland, laten ze ons liever op dat ini-mini grondstukje met rust. In de hoop dat we vanzelf door ruzie uiteen vallen.”

Nieuws over Wonderland

Rob Vellekoop, 8 december 2015

Steun De Lange Mars met een Jaarabonnement voor 10 euro

9 Comments

 1. 11 december 2015:
  Vanochtend om half 10 heeft een gecombineerde politiemacht van Nederland en Duitsland ons land ontruimd. Via
  berichten op Vreesboek was eenvoudig te achterhalen dat Yoshi afwezig was en dat René alleen was. Hoogste tijd
  voor een diplomatiek offensief, dus wordt vervolgd.
  http://www.vrijstaat-wonderland.org/nieuws

  • Blijkbaar hebben ook de soevereinen het nog niet helemaal door dat je de strijd tegen een overheid op voorhand verliest als men wenst te strijden volgens hun uitgevonden regeltjes.
   Ik heb in mijn FB-periode (toen ik dus nog een account had) meerdere malen gehoord dat het ‘ei van Columbus’ was ontdekt om uiteindelijk erachter te komen dat het niets anders als ‘storm in een glas water’ was. Consequent als de soevereine mens het spel tracht mee te spelen volgens de regels die ze niet erkennen zullen ze met hun neus in de boter gedrukt worden. Dat zal ook weer gebeuren met de ‘zogenaamde’ geheime informatie voor 80 miljoen Duitsers die het niet eens intresseert dat ze worden opgelicht om mee te draaien in de EU en een oorlog in het Midden Oosten. Binnenkort mogen die Duisters samen met de rest van de EU (dus ook de Nederlanders) weer extra betalen om de zogenaamde opwarming van de Aarde tegen te gaan. Aangezien volgens de klimaattop vandaag nog niet duidelijk was wie wat gaat bekostigen terwijl deze MAVO klant daarop het antwoord meteen kan geven: de inwoners van de betrokken lidstaten bij deze top mogen dat betalen.
   Spelen op hun terrein, in de rechtzaal, conform hun regels is beginnen met een kennis achterstand van de regeltjes en ten tweede is het alsnog erkenning van hun regeltjes. In mijn ogen viel de soevereine staat Wonderland al op zijn gat door volksvertegenwoordigers in te zetten. Juist datgene waar men de buik van vol heeft gaat men wederom toepassen om erkenning te krijgen bij andere staten op de wereld.
   Een echte soeverein / anarchist erkent geen staten, erkent geen regels, erkent alleen rechten die voor een ieder gelijk zijn en zal zich geenzins laten verleiden om eventuele verworven vrijheden te laten ontnemen door wederom toe te geven aan regelgeving. Alleen al de idioterie van wederom een legitimatie (Wonderland legitimatie) terwijl dat tegen alle grondbeginselen van vrijheden indruist. Het is jezelf voorstellen aan een vreemde op verzoek (douanier / politieagent / marechaussee) ook al wil je het eigenlijk niet. Zolang het besef niet doordringt bij de grote menigte dat democratie en bestuursvormen op zich ten alle tijden dure woorden zijn voor slavernij heb ik ook weinig keus als deels mee te draaien in dat opgelegde systeem. Daar zal geen stuk grond claimen tegenop werken, legertje ME / ander gespuis staat snel klaar om dat stuk grond te ontzetten. Desnoods met grof geweld.
   Hard tegen hard (in ergste geval gewapend conflict) zal niets uithalen omdat een overheid (om het even welke natie) ten eerste zwaarder bewapend is (vandaar poging tot ontwapening volk van de USA) en ten tweede het aantal handlangers (wetshandhavers / militairen) vele malen groter is als het aantal mensen die zich afkeren tegen het systeem (freeman on the land, soevereinen, anarchisten). Daarnaast is de grote groep die wel genoeg van het systeem hebben maar denken dat er oplossingen komen door ander stemgedrag toe te passen ook een storende factor aangezien deze wel verlangen dat de mensen die zich verzetten gewoon mee blijven doen aan hun spelletjes, ook al is het een regelrechte schending van allerlei rechten. Een revolutie zal alleen werken als mensen begrijpen dat het logische vervolg geen democratie, communisme, dictatuur of welke bestuursvorm dan ook is maar juist het tegenovergestelde. Anarchie, oftewel: “mijn buurman laat mij met rust, ik laat hem met rust en als we elkander nodig hebben om te handelen, bouwen of wat dan ook dan nemen we contact met elkaar op”. Geen regeltjes (wetten) die keer op keer rechten (vrijheid) beperken en tevens verantwoordelijkheidsgevoel ontnemen.

   Ik moet zeggen, de timing (paar dagen na melding op DLM is er ontruiming) valt wel op. Blijkbaar lezen er wel degelijk individuen mee die men niet anders kan omschrijven als spionnen / verraders / gladjakkers.
   De mail over bewoning van Wonderland had ik al enige maanden geleden ontvangen.

   Getekend, 1 van de pak hem beet 3000 mensen die symbolisch een verhaaltje naar een onbekende (Willem Alexander en daarvoor Beatrix) van verzoek tot vrijheid gepost heeft. Wat dat bertreft zegt Larken Rose het heel mooi op zijn toespraak over de Revolutie op de 4e van juli.
   Ik zeg het ook wel eens, wil men vrijheid dan zal men dat moeten opeisen en om dat te verdedigen geven de leiders geen andere keuze als dit te verdedigen met geweld.
   https://www.youtube.com/watch?v=UX228ghKj3s

 2. @martijndegraaf1001 | 09/12/2015 at 16:38

  Medeeigenaar van Eurostatete bedoel je toch? Zodat je je eigen (vulmaarin)land kan oprichten.

 3. Om dit stuk land gaat het, het is nadrukkelijk geen droge sloot. De grens ervan loopt door een greppel gedeeltelijk. De naam ervan is ‘Eurostaete’ Luca vestigt er zijn ‘Wonderland’. Iedereen kan medeeigenaar worden voor 10,- adminstratiekosten, krijg je een oorkonde thuis. De eigenaar van de grond legt uit hoe het tot stand gekomen is: https://www.youtube.com/watch?v=6sc0i6QoByQ

 4. doen ze dat, dan krijgen ze een onoplosbaar probleem en misschien verdienen ze dat dan ook?

 5. Dank je Rob dat je aandacht hebt gegeven aan een mogenlijkheid om als “mens” iets te kunnen doen aan de de huidige machts misbruiken. Voor slechts € 10,00 ben je al mede eigenaar. CROWD POWER
  Het is al jaren mijn droom vanuit een vrije staat te laten zien hoe het ook kan.!
  Mijn droom komt nu uit. Laat niet Angst (lage energie) maar LIEFDE/PEACE je intentie zijn.
  Ik ben Frank; – http://www.nulpuntenergie.net

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.