Het meest gevaarlijke bijgeloof

Larken Rose rekent in zijn explosieve boek ‘Het meest gevaarlijke bijgeloof’ af met gezag inclusief elk geloof in ‘regering’. Hij vindt dat het geloof in ‘gezag’ de aartsvijand van het mensdom is en legt dit met eenvoudige voorbeelden uit. Zijn conclusies zijn zo schokkend van eenvoud dat de lezer zich afvraagt hoe het kan dit niet eerder te hebben ingezien.

Eerst legt hij het concept ‘gezag’ uit. Daarna dat ‘regering’ een puur religieus geloof is gebaseerd op de acceptatie van een bovennatuurlijke entiteit, die nooit bestaan heeft. Vervolgens vertelt Rose waarom het geloof in ‘gezag’ zo verschrikkelijk gevaarlijk en destructief is. Tenslotte krijgt de lezer een glimp te zien van het leven zonder geloof in ‘gezag’. In tegenstelling tot de gebruikelijke verwachting dat afwezigheid van ‘regering’ tot chaos en verwoesting leidt, zien we dat wanneer de mythe van ‘gezag’ is opgeheven, veel zal veranderen, maar veel ook hetzelfde zal blijven. Hij probeert te laten zien waarom echte beschaving pas kan bestaan wanneer de mythe van ‘gezag’ uitgeroeid is.

“De boodschap hier is niet dat we moeten proberen om een wereld te creëren zonder ‘gezag’, maar de boodschap is dat het de mens zou betamen te accepteren dat een wereld zonder ‘gezag’ alles is wat ooit heeft bestaan en mensen zich op een veel meer rationele, morele en beschaafde manier zouden gedragen, als dat op grote schaal werd begrepen.”

Volgens Larken Rose is elke ‘regering’ een onrechtmatige bende boeven, dieven en moordenaars, die zich voordoet als een rechtmatig heersend lichaam. Het meeste onrecht en de verwoesting die in de wereld is voorgevallen kwam niet door de mensen ‘die de wet overtraden’, maar door mensen die wetten van ‘regeringen’ gehoorzaamden.

Het goede nieuws is, dat mensen één enkel bijgeloof – gezag – herkennen en dan één rationele leugen die bijna iedereen heeft leren geloven loslaten. De meeste wereldproblemen zouden als sneeuw voor de zon oplossen als iedereen iets deed dat vergelijkbaar is met het opgeven van het geloof in Sinterklaas.

Enkele schokkende conclusies uit het boek

“Elke ‘regering’ die de toestemming van de burgers had zou geen ‘wetshandhavers’ nodig hebben. Handhaving gebeurt alleen als iemand ergens niet mee instemt. Iedereen die zijn ogen open heeft kan zien dat ‘de regering’, continu, een heleboel mensen tegen hun wil dingen aandoet. Wie zich bewust is van de talloze belastinginners, oproerpolitie, inspecteurs en toezichthouders, grenswachten, narcotica agenten, officieren van justitie, rechters, soldaten, en alle andere huurlingen van de staat, en nog steeds beweert dat ‘de regering’ doet wat het doet met instemming van de ‘onderdanen’, maakt zich volkomen belachelijk.”

“De enige manier om in deze tijd een grote bevolking te regeren is …. hij kan alleen heerschappij verwerven als hij eerst de mythe van ‘gezag’ in de hoofden van zijn beoogde slachtoffers kan inprenten, en daarmee zijn slachtoffers ervan weet te overtuigen dat hij een legitieme en goede ‘regering’ is.”

“…..om te zeggen dat mensheid niet ‘klaar’ is voor een staatloze samenleving, of niet ‘vertrouwd kan worden’ te bestaan zonder een ‘gezag’ waarvoor zij buigen, wil zeggen dat een vreedzame beschaving alleen kan bestaan als er een grote, krachtige machine is die een enorme hoeveelheid immoreel geweld introduceert in de samenleving”

“Alle moderne staatisme is volledig gebaseerd op de veronderstelling dat mensen rechten die ze niet hebben kunnen delegeren.”

“Als de politici niet meer rechten hebben dan jij, kunnen al hun eisen en bevelen, al hun politieke rituelen, ‘wet’ boeken, rechtbanken, enzovoort, niet meer waarde hebben dan de symptomen van een ernstige psychotische waanvoorstelling.”

“Elke daad van ‘wetgeving’ impliceert krankzinnigheid: het idee dat op de ene dag een daad volkomen geoorloofd is, en de volgende dag ‘verboden’.”

Lees het boek als pdf via deze link of in boekvorm te koop bij Academy of Happiness, supporter van DLM.

Rob Vellekoop, 17 juli 2017

33 Comments

 1. OP INTERNET IS TE ZIEN HOE LARKEN ROSE ERG SIMPEL SAMENLEVINGEN VERGELIJKT… ZIJN IDEEËN WERKEN TIJDELIJK, DUS SOMS IN KLEIN-SAMEN-LEVINGEN WEL “HANDIG” ! http://WWW.VISIONAIR.NL = ‘SITES VAN BERNY’ = ZO ONTSTAAT DAAR OOK: GEWOONTE-RECHT !

 2. Bij de oosterbuurtjes vallen veel politici al aardig door de mand en stellen dus steeds vaker de grens daar tussen de mens en de miezerige criminele lafaard. Het geloof in de politiek -het meest kwaadaardige dat er is!- is tanende:

  https://www.youtube.com/watch?v=qZiWFDDw5Yw

  Het kàn dus wel!

 3. Tja, met een wereldbevolking van 25 miljoen hadden we nog enige kans te overleven. Nu gaan 7 miljard mensen plat door overbevolking en de abrupte klimaatverandering, waardoor het laatste lcd-scherm nog voor 2050 op standje uit zal gaan. Tenzij de buitenaardsen miljarden mensen naar andere planeten brengen maar dat is dus de aanvulling op de grondbeginselen van de auteur. Best lastig, als iedereen in vliegende schotels af zal worden gevoerd, en de complete paniek uit zal breken. De regering is net een stal varkens. Alleen met formulieren dan. Wat dat betreft is het varken nog het minst schuldig aan de zwijnenstal die ontstaan is met het gif nog in het drinkwater. Goed hoor, thee met gif. Weer wat anders dan sinaasappel, of aardbeien. Iemand nog schepje suiker?

 4. Het systeem is volledig corrupt en door en door rot. De overheid en het financiele systeem zorgen dat we slaaf zijn. Er wordt een gevoel van vrijheid gecreeerd, maar we hebben geen vrijheid. Overheid, economisch systeem, onderwijs, media, religie, defensie zijn middelen om ons onder controle te houden. De bevolking is wereldwijd ondergeschikt aan en wordt gecontroleerd door een kleine groep. Alle instanties worden tegen ons ingezet en staan niet ten dienste van de bevolking. Alle ellende wordt bewust gecreeerd. Oorlogen, economische crisis, vluchtelingenstroom.
  Er is een soort van overheid nodig om bepaalde zaken van algemeen belang te organiseren en te sturen en misschien te controleren. In a nutshell.

 5. Dat leidt er uiteindelijk naar toe dat de menselijk handelen zo langzamerhand wordt overgenomen bepaald en bestuurd door cybercops en digitaal gestuurde app’s zodanig dat je als persoon zelfs nog geen zelfverantwoordelijkheid moet opbrengen voor je daden?

  • de mens blijft wel degelijk zelf verantwoordelijk, ook al is het dat hij deze overdraagt aan cybercops en z.g. digitaal gestuurde app’s.

 6. Een samenleving zonder gezag is een utopie.
  Onze ‘regering’ wordt bestuurd door mensvijandige overheden.

  Teveel mensen geloven nog steeds dat onze regeringsleiders het beste met ons voor hebben. Deze mensen accepteren daarmee het gezag van een bovennatuurlijke entiteit die wel degelijk bestaat en dat verschrikkelijk gevaarlijk en destructief is.

  Gelukkig naderen wij het ‘moment’ dat aan het psychopathische gezag een einde maakt door ingrijpen van ‘bovenaf’ . . . . .

  • @ Ja… wolfijntje
   We gaan naar Huis – terug naar de Bron waar we vandaan komen.
   We worden er met veel warme Liefde ontvangen .
   Ons innerlijke Bewustzijns Energie heeft het Eeuwige Leven.

   De Natuurwetten van het Universum
   staan BOVEN de politieke verzonnen regels en wetten.

   Kate hieronder is geen man / vrouw (dus even niet oordelen ) 🙂

   http://kateofgaia.net/en/home/

  • Ze willen met programma’s mensen duidelijk maken dat andere ontdekkingen plaats maken voor menselijke eigenschappen, zelfs het gevoel en intuïtie kunnen ze schijnbaar door techniek vervangen?
   Dus de eigenschappen die alleen voorbehouden zijn voor de mens gaan plaats maken voor artefacten. Kan bijna niet anders, deze eigenschappen worden met meest radicale middelen teniet gedaan? Denk aan chemtrails,vergiftiging etc.

  • Sabbatical? wat is dát nou weer? Of bedoel je vacantie?
   Komt van sabbat maar dan veramericaniseerd zoals alles!
   Ja, vernederlandertjes nemen zooo graag de taal over van de overheersers daaraan kun je zien hoe graag ze ‘baas’ aflikken.

 7. WAT GEBEURT ER ALS MEN DE OVERHEID DER BESLOTENHEID GAAT VERVANGEN DOOR EIGEN BLOOT-STELLENDE-VEROVERING ? RISKANT !

 8. BLOED-STOLLEND-SERIEUS EENS AFWISSELEN MET DIT ZALIG-ZOMER-ZOMBIE-RECEPT… : SAPPIG-GEGRILDE-BROM-VLIEG-IN-DE-SATE!

 9. We moeten ergens beginnen,dat het boek hier verschijnt is heel positief, wereldwijd worden steeds meer mensen anarchisten, Larken Rose zelf timmert behoorlijk aan de weg zijn boodschap te vespreiden, ik stuit nog op veel weerstand in eigen kring maar ook dat komt wel, het boek heeft mijn leven iig voorgoed veranderd en ik ben blij dat ik het 2 jaar gelden heb gelezen, ook omdat het een no nonsens boek is, het weerlegt elk argument dat je moeilijk tegen anarchisme zou kunnen hebben, na het lezen van het boek kun je niet anders concluderen dat hij gelijk heeft eb is iedere lezers wereldbeeld positief veranderd

 10. Geloven is vertrouwen zonder te weten. Dus dommer en gevaarlijker kan het niet.

  • Ik ben er nog geen 1 tegen gekomen die sluitende argumenten kunnen geven om de context van anarchie te weerleggen. Verder als drogredenen komen ze niet. Natuurlijk lopen er velen die beweren dat ze zelf geen leiding nodig hebben maar wel claimen dat er leiding nodig is voor anderen, vertelt meer over de mensen die zo een statement maken als over de mensen waarvan ze claimen dat die leiding nodig hebben.
   Zelf noem ik overheid God 2.0, moeilijk te ontmaskeren omdat er geen persoonlijkheid met bovennatuurlijke krachten aan gekoppeld is.

   • Ook hier komen we de tweedeling in de samenleving weer tegen.
    De ene groep die genoeg verantwoordelijkheidsgevoel kan opbrengen en snapt hoe de hazen lopen en zich niet meer alles door de media op de mouw laat spelden. En de andere groep die nog ver af staat van enig inzicht en nog steeds in sinterklaas gelooft en de legitimiteit van de overheid en zich als het moet wéér als kanonnenvoer laat gebruiken, daarbij met het grootste gemak hun jonge kinderen laat volblaffen met entingen.

    • Of entingen wel of niet mede verantwoordelijk zijn voor autisme en andere aandoeningen die het immuunsysteem aantasten zoals allergien laat ik in het midden. Ik vind het zorgwekkender dat al die koeiekoppen hun kids volduwen met Ritalin. Een middel wat tot op heden niet is getest wat de langdurige effecten zijn maar wel onder psychotropische drugs valt oftewel oftewel een langdurig effect heeft op de hersentjes in ontwikkeling.

     • Nou ik kan je door de ervaring die ik er in mijn werk mee heb opgedaan wel van zeggen dat deze mensen als zombies geleefd worden en voor de maatschappij nog weinig toevoeging kunnen leveren?
      Je zou met de migrantenbeweging ook nog jezelf afvragen of deze mensen(zwaar beschadigde) nog iets van betekenis aan deze samenleving hebben toe te voegen?

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.