Gifgas excuus voor meer oorlogsgeweld

Een gifgas aanval maakt talloze slachtoffers in een plaats in het noorden van Syrië. Voor de westerse wereld onder aanvoering van de VS staat al snel vast dat Assad verantwoordelijk moet zijn. President Trump spreekt over het vermoorden van onschuldige kinderen door president Assad en dat er een rode lijn getrokken moet worden. “Dat laatste is al gebeurd”, voegt hij hier dreigend aan toe.

Een waar propaganda-offensief rolt uit. Tal van grote nieuwszenders, waaronder onze NOS, herhalen dagen lang de verschrikkelijke beelden met de slachtoffers van het gas en roepen op tot bestraffing.

Als verweer van Syrië (met bevestiging door Rusland) tegen de beschuldiging wordt verklaard dat een fabriek waar dit gas gemaakt werd is geraakt. Het gas werd geproduceerd voor Irak en gebruikt door de opstandelingen.

Dit tegengeluid gaat onder in de stroom van beschuldigingen, waarbij zonder vaststelling van de schuld af te wachten de verdachte Syrische president al tot schuldige is gebombardeerd. En passant ook Rusland, want dit land houdt maatregelen via de Verenigde Naties tegen in de Veiligheidsraad. De VS houden de Russen eveneens verantwoordelijk.

De schaapskudde volgt de herder die vindt dat Syrië de schuldige is en daarom is hij schuldig. Slechts een enkeling raakt niet besmet met dit gif en vertrouwt op zijn verstand.

Welk voordeel heeft Assad eigenlijk bij een aanval van gas op de burgerbevolking? Het enige dat hij hiermee kan bereiken is de toorn van de VS oproepen. De grootste militaire macht van de wereld opzettelijk in zijn strijd betrekken zou ongeveer het domste zijn wat hij zou kunnen doen. Ook de Russen hebben geen enkel voordeel van een gasaanval. Zij hebben samen met president Assad bijna ISIS geheel verdreven. Hun klus in Syrië is op een haar na klaar.

De enige partij die reikhalzend uitkijkt om mee te kunnen doen aan het conflict in Syrië is…de VS. Zij willen immers Assad verdrijven en hun zoveelste ‘regime change’ toepassen die een Amerika gezinde regering in het zadel moet helpen.

Het ziet er naar uit dat de VS ‘vergeldingsmaatregelen’ zal treffen, omdat volgens Trump de gifgasaanval een ‘schande voor de mensheid’ is. Deze militaire vergelding zal ongetwijfeld burgerslachtoffers maken, maar daarover maakt Trump zich blijkbaar niet druk. Ook zal het dan gebeuren zonder goedkeuring van de VN veiligheidsraad.

Volgens Marjorie Cohn, professor emeritus van de Thomas Jefferson School of Law heeft Donald Trump, na slechts twee en een halve maand van zijn presidentschap, zich nu al getoond als oorlogsmisdadiger. Zijn regering doodt ongebruikelijk grote aantallen burgers waarmee hij zowel de Amerikaanse als internationale wetten schendt. (zie uitgebreid artikel)

In 2013 wist Rusland een door de VS geplande rechtstreekse aanval op Syrië te voorkomen door met een plan voor het verwijderen van chemische wapens uit Syrië te komen. De oorlog tussen ISIS en andere groeperingen met Syrië gingen de afgelopen jaren gewoon door. Aangenomen wordt, wat ook door allerlei instanties is verklaard, dat de VS met name IS in Syrië heeft gesteund en op die manier de regering van Assad indirect ten val probeerde te brengen.

Rob Vellekoop, 7 april 2017

9 Comments

 1. In Soedan en Jemen vind een ramp van ongekende proporties plaats, dit had voorkomen kunnen worden, maar er was weinig aandacht voor in de media oa omdat reporters geen visum konden krijgen, hieronder zijn verslag.
  “Na een paar telefoontjes kwamen we erachter wat er aan de hand was. Alle Jemenitische ambassadeurs die wilden dat journalisten Jemen zouden bezoeken, waren vervangen voor leden van de Al-Islah-partij, een pro-Saoedische partij die geen visa verstrekten aan journalisten. ”

  Tja ze willen geen pottenkijkers, miljoenen mensen komen om, door honger en terreurgroepen.

 2. Fryske dompraat, godinnen en goden hebben zowel oorzaken (zie boeken Ruby Wax, w.o. Sane new world), als oplossingen in de kan voor uitrol.
  Voedingstechniek uitrollen, idem vergroening, arbowet en kifa beleid, KAM overhead en Q vd arbeid met rendement geluk. Ook is bekend dat homogene groepen, tribes, oxytocine aanmaken bij rituelen delen en cortisol als dissonanten naderen. (o.m. glazen plafond ea problemen met vooroordelen). Er is GROK dus geweldloze communicatie uitgevonden, kortom. Alleen nog een paar eeuwen door kloten met oude generaties boeken over waarden en normen en dan zijn we zover. En VGW is leidraad btw qua waarden. Veiligheid gezondheid en welzijn.

  • Reactie op VS valt SyrÏe aan,

   Frank Hoek zegt op

   7 april 2017 om 14:07 het volgende:

   Zojuist een e-mail gestuurd naar de 2e Kamer fracties:

   Geachte heer, mevrouw,
   Ik verzoek uw fractie dringend de onwettige en op dubieuze ‘bewijzen’ gestoelde aanval van de Verenigde Staten op Syrië te veroordelen.
   Deze aanval op een souverein land en een wettig gekozen regering heeft m.i. voornamelijk tot doel een regime change te bewerkstellingen, waarna de amerikaanse macht kan worden uitgebreid en de olie kan worden ingepikt. Een reeds lang gekoesterde amerikaanse wens, waarvoor nu eindelijk een casus belli is gevonden.
   Het zal zonder twijfel leiden tot talloze doden en gewonden, nieuwe stromen vluchtelingen en verdere destabilisering, zo niet ontwrichting, van om te beginnen Syrië zelf, maar daarnaast ook buurlanden en Europa.
   Tevens verzoek ik u dringend geen enkele steun aan de VS te verlenen in deze oorlog mocht de regering daartoe besluiten, noch onder het mom van humanitaire missies, noch als lidstaat van de NAVO, noch onder enig ander voorwendsel.
   Met grote bezorgdheid, hoogachtend,
   (naam, adres)

   DE ADRESSEN VAN ALLE FRACTIES:
   hantenbroeke@tweedekamer.nl (VVD-buitenlandspecialist; de grootste partij van Nederland is als fractie niet bereikbaar)
   Pvv.publiek@tweedekamer.nl
   cda.publieksvoorlichting@tweedekamer.nl
   d66@tweedekamer.nl
   groenlinks@tweedekamer.nl
   spfractie@tweedekamer.nl
   pvda_voorlichting@tweedekamer.nl
   christenunie@tweedekamer.nl
   partijvoordedieren@tweedekamer.nl
   50PLUS@tweedekamer.nl
   sgp@tweedekamer.nl
   t.kuzu@tweedekamer.nl (DENK)
   t.baudet@tweedekamer.nl (Forum voor Democratie )

   • Dank Bernadette, heb bij de orgaandonatiewet ook geprotesteerd, soms krijg je een mail terug, maar zelden een antwoord, men legt alsnog, geduldig hun standpunt uit als aan een dom ongehoorzaam kind.

     • Beste Elles,

      Hartelijk dank voor uw e-mail aan de SP Tweede Kamerfractie.

      Ons Kamerlid Sadet Karabulut heeft grote zorgen over de Amerikaanse aanval op Syrië. Karabulut: ‘De burgeroorlog in Syrië woedt nu al zes jaar en heeft niets dan ellende opgeleverd. Honderdduizenden doden zijn er al te betreuren en maar liefst vijf miljoen mensen zijn naar de buurlanden gevlucht. Ik ben ervan overtuigd dat elke vorm van militaire steun aan partijen in dit conflict en militaire interventie door de VS, maar zeker ook Rusland, er alleen maar aan bijdragen dat de oorlog langer duurt en er nog meer slachtoffers vallen. Daarom keurt de SP de Amerikaanse aanval af.’

      Afgelopen nacht hebben de VS tientallen kruisraketten afgeschoten op een Syrische luchtmachtbasis, waarbij naar verluidt zes doden zijn gevallen. Het is een vergeldingsactie voor de chemische aanval die het regime van Assad eerder deze week zou hebben uitgevoerd, waarbij tientallen mensen omkwamen. President Trump roept andere landen op om zich aan te sluiten bij de VS.

      Karabulut: ‘Natuurlijk is de chemische aanval in Syrië volstrekt onacceptabel en een ernstige schending van het internationaal recht, maar het tekent de Amerikaanse houding dat niet eerst is gewacht op de resultaten van onafhankelijk onderzoek hiernaar. Dat geeft geen pas. Ik verwacht van minister Koenders van Buitenlandse Zaken dat hij dit veroordeelt en dat hij alle partijen in het conflict in Syrië oproept tot terughoudendheid. ‘

      Met vriendelijke groet,
      Carlo van den Aarsen
      Medewerker SP Tweede Kamerfractie

 3. zelig ventje om na zo’n schettercampagne over kinderleed gelijk maar met bombardementen in te zetten
  How patatick?

  • Inderdaad, maar er was nogal veel keus, Clinton of Trump kiezen tussen de pest o de cholera

 4. Ik leerde ooit: tegen domheid vochten zelfs goden tevergeefs, dusse….Wat ik ervan onthield is, dat: strijd strijd oproept. En dus ; ADAD, anders denken is anders doen. Wie oren heeft om te horen, die hore…..dat het wachtwoord liefde is…..hartegroet

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.