Amerikaanse politieke elite wil oorlog met Rusland

Het is een verademing Amerikanen tegen te komen die kritisch staan tegenover het beleid dat gericht is op het voeren van oorlog met de wereld als een groot slagveld. De VS telt velen die zich verzetten, bijvoorbeeld tegen de roep om oorlog met Rusland. Een van hen is Philip Giraldi die in zijn artikel keihard uithaalt naar al die politici die het blijkbaar heerlijk vinden om oorlog te voeren, maar in ieder geval zelf niet naar het front hoeven, de zogenaamde ‘chickenhawks’.

Philip zegt zich te schamen voor de meest recente poging van de Democraten om de Russen te demoniseren. Ondanks een volledige afwezigheid van bewijs voor Russische inmenging in de presidentsverkiezingen, accepteren tal van congresleden de beschuldigingen aan het adres van de Russen zonder enig bewijs. Desondanks zei een van de Democratische senatoren en lid van de Commissie voor veiligheidsdiensten Mark Warner:¨Russische president Poetin beval een opzettelijke campagne nauwkeurig geconstrueerd om onze verkiezingen te ondermijnen.”

Senator Ben Cardin noemde Moskous inmenging een “aanval” en labelde het als “politiek Pearl Harbor.” Anderen noemden het een ‘oorlogshandeling’. Ook schrijft Giraldi dat bijna iedereen die deze zaken volgt kritisch staat tegenover Amerika’s huichelachtige pogingen om democratie te promoten en het zodoende mogelijk maakt moslim landen aan te vallen, die Israël of het Washington establishment hebben beledigd.

Hij vindt nog het meest verontrustend de constante vernedering van het Rusland van Poetin in de media en de oorlogsretoriek. Het hacken van een server door een vreemde mogendheid wordt even belangrijk gevonden als de aanval op Pearl Harbor. Dat Wereld Oorlog 3 een nucleaire holocaust gaat worden schijnt bij deze politici niet op te komen. Het doet Giraldi in ieder geval concluderen dat een oorlog veel te serieus is om aan politici over te laten.

Wat hem echter het meeste stoort is de lafheid van deze gretige oorlogsliefhebbers. Als een Vietnam veteraan begrijpt hij hoe het voelt als je leven verstoord wordt doordat je je dienstplicht moet vervullen en dat je waarschijnlijk zal sterven in een oorlog die totaal betekenisloos was.

Giraldi:”Onze politici zijn zo gek op praten over oorlog alsof het een monopoly spel is, en dat komt omdat het spel hen niet echt raakt. Ze hebben het gevoel dat ze volledig immuun zijn voor de gevolgen van een confrontatie met de Russen.  En grotendeels hebben ze nog gelijk ook, aangezien niemand verantwoordelijk is gesteld voor Irak. De gevolgen zijn voor de ‘kleine mensen’ en gelden niet voor hen.”

“De compleet zinloze oorlogen sinds 9/11 doodden ongeveer 10.000 Amerikaanse soldaten en huurlingen samen met honderdduizenden zo niet miljoenen inwoners van de landen die we hebben aangevallen. Ik stel het Congres, het Witte Huis en de massamedia rechtstreeks verantwoordelijk voor deze doden.”

Voor Philip Giraldi zijn drie mannen het meest verantwoordelijk voor de oorlog in Irak tijdens de periode Bush, namelijk Dick Cheney, Scooter Libby, en Paul Wolfowitz. Libby werd weliswaar veroordeeld voor 30 maanden cel, maar vrijgesproken door ingrijpen van President George W. Bush.

Wolfowitz werd benoemd tot president van de World Bank, voordat hij door het veroorzaken van een seksschandaal moest aftreden. Tegenwoordig is Wolfowitz een Visiting Scholar aan het American Enterprise Institute en Libby is Senior Vice President aan het neocon Hudson Institute. Cheney is met pensioen samen met een slordige $86 miljoen die hij voornamelijk verdiende bij defensie onderaannemer Halliburton. Geen van de drie was ooit soldaat, waarmee ze aangaven hun bereidheid om andere Amerikanen te laten sterven voor de politiek die zij bedreven.

Senator Mark Warner richtte het venture capital bedrijf Columbia Capital op en is ondertussen met een bezit van 200 miljoen dollar de rijkste Amerikaanse senator.

Dat zelfde patroon geldt ook voor de Democraten die Rusland als zondebok gebruiken voor hun blunder Hillary Clinton niet gekozen te krijgen tot president.

Philip Giraldi trekt de conclusie dat des te minder contact de leidende klasse in Washington heeft met de gemiddelde Amerikaan, die moet vechten en sterven in de oorlogen die voortdurend gepromoot worden, des te meer zal Amerika betrokken raken bij zinloze oorlogen.

Aan de ene kant claimen Amerikanen dat Moskou hun democratie bedreigt, terwijl ze aan de andere kant volledig negeren dat Amerikaanse inlichtingendiensten regelmatig regeringen omverwerpen en vanaf de Tweede Wereldoorlog overal ter wereld verkiezingen verstoren.

Regelmatig wordt Giraldi herinnerd aan de Griekse manier van oorlogvoeren. De wapenuitrusting was duur en alleen de rijken en machtigen konden zich het permitteren. Zij met wapenuitrusting stonden in de front linie omdat zij het beste uitgerust waren voor het gevecht en konden overleven. Daarbij was de wapenuitrusting dermate zwaar dat ze niet konden wegrennen. Daarom werden oorlogen alleen gevoerd als deze van levensbelang waren en ze werden tot de dood uitgevochten op het slagveld. Stel je een aanvalslinie voor met Warner, Wolfowitz, Cheney en Libby. Op deze manier zouden ze zoveel oorlog kunnen voeren als ze wilden, maar deze ook aan den lijve ondervinden. Philip Giraldi betwijfelt of ze dit lang zouden volhouden omdat ze zowel mentaal als lichamelijk lafaards zijn!

Rob Vellekoop, 6 april 2017

4 Comments

 1. Zoals er voor de VS gekropen wordt is ook vreselijk overdreven, onmiddellijk eigen eubeleid voeren?

 2. De Bilderberg-groep Sloper,
  De Sloper,
  Men wil een wo3!!!!!
  laat het dan ook gebeuren..maar doe het dan op 27-4-2017…dan is dat namelijk voor de oprichters van de Bilderberg-groep een erg speciaal feestje in Tilburg.
  Ik dank U!!

 3. jaren lopen te roepen de banden met vs te breken, zal meer tot vrede leiden
  denk dat china en rusland de zaken beter overwegen\?

 4. DIE MENSEN DIE GESLEPEN ZIJN – ZIJN SLUW EN VASTHOUDEND . . . LAF IS HET WANNEER IEMAND ALS “ZONDENBOK” ZOT-ZONDER-WAARSCHUWING-LOS-BANDIG IN DE MALING WORDT GENOMEN !

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.