Senator roept VS op te stoppen met steun terroristen Syrië

Het Amerikaanse Congreslid Tulsi Gabbard heeft na haar terugkeer uit Syrië in een persbericht gemeld dat ze geen antwoord had op de vraag, die haar daar gesteld was, namelijk waarom de VS en zijn bondgenoten Al-Qaeda en andere terroristengroepen helpen om de macht in Syrië over te nemen. Zij vindt dat de regeringswissel die de VS probeert te bereiken niet in het belang van Amerika is, maar ook niet in dat van de Syrische bevolking.

Het congreslid keerde naar Washington terug van een bezoek van een week aan Damascus, Aleppo, en Beiroet om uit de eerste hand de impact te kunnen zien van de oorlog in Syrië op de bevolking. Ze hoorde verhalen over het lijden en de pijn, moed en hoop van mensen over het gehele land. Ze ontmoette vluchtelingen, Syrische oppositieleiders die de protesten leidden van 2011, weduwen en familieleden van Syriërs, die vochten met groepen zoals al-Qaeda, en die vochten aan de kant van de regering. Ze ontmoette ook de nieuwe Libanese president, de Amerikaanse ambassadeur in Libanon Elizabeth Richard, Syrische President Assad, Grand Mufti Hassoun, aartsbischop Denys Antoine Chahda van de  Syrische Katholieke Kerk van Aleppo, medewerkers van hulporganisaties, studenten, kleine ondernemers en anderen.

Ze zegt:”We moeten stoppen met directe en indirecte steun aan terroristen – rechtstreeks door wapenleveranties, training en logistieke steun aan rebellengroepen geaffilieerd aan al-Qaeda en ISIS; en indirect via Saoedi-Arabië, de Golfstaten, en Turkije die op hun beurt terroristengroepen steunen. We moeten onze oorlog stoppen om de Syrische regering omver te werpen en onze aandacht focussen op het verslaan van al-Qaeda en ISIS.”

“Van Irak tot Libië en nu in Syrië, heeft de VS oorlog gevoerd voor een regime wissel. Dit resulteerde in onvoorstelbaar leiden, verwoestend verlies van levens en het versterken van groepen zoals al-Qaeda en ISIS.”

Collega congresleden hebben schande gesproken over het bezoek van Tulsi, die veterane is uit de oorlog met Irak. De VS heeft de Syrische regering beschuldigd van het opzettelijk maken van slachtoffers onder de burgerbevolking. Daarnaast onderhouden de twee landen geen formele diplomatieke betrekkingen. Obama beschuldigde president een oorlogsmisdadiger te zijn. (Net zoals beschuldigingen aan het adres van Khadafi in Libië en Sadam Hoessein in Irak de voorbodes waren van het verdrijven van de regeringen uit deze landen)

Er waren al eerder aanwijzingen dat de zogenaamde rebellen gefinancierd en getraind werden door Washington. Een groep Amerikaanse vredesactivisten keerde met een soortgelijke boodschap terug uit Syrië.

Ook republikeins senator van Virginia Richard Hayden Black heeft de banden besproken tussen Daesh (ISIS) en de VS en verklaard dat de oorlog in Syrië voorbij zou zijn als de VS zijn interventie had gestopt toen Rusland zich met het conflict ging bemoeien. Hij deed dit tijdens een interview op PressTV.
De vluchtelingen zouden kunnen terugkeren naar Syrië, maar de VS stuurde anti-tank raketten, en we gebruikten de zogenaamde ‘moderate rebels’ als een middel om al-Nusra, wat al-Qaeda is in Syrië, te bevoorraden,” zei senator Black.

Rob Vellekoop, 28 januari 2016

5 Comments

  1. Misschien toch handig om stil te staan bij het gegeven dat wij de mede-veroorzakers zijn van LIJDEN in de wereld. We zijn immers allen één, in essentie all-één.
    Laten we de handen inéén slaan en stemmen op een partij, die veel goede argumenten heeft, zoals partij voor de dieren……hartegroet.

  2. Maar wie was het allemaal niet om begonnen daar de boel in de war te sturen? Of is er een staat in een staat VS?

    • Gelukkige maar dat onze F16, s niet in de lucht kunnen anders kon botox hotlips zich wel schamen met al die verschrikkingen?

  3. Zo zijn alle oorlogen begonnen! Hitler is gefinancierd door Amerika. Alle oorlogen zijn georganiseerd om het satanistische groepje nog machtiger en rijker te maken. Er geven onze zonen en dochters als kanonnenvlees aan deze onzinnige waanzin. Wakker worden en niet meer meewerken aan deze kolder! Amerika is eerlijk gestolen van de Indianen en nu wil puppet Trump er een muur omheen zetten. Het zijn echte murenbouwers die Joden en Amerikanen!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.