‘Oorlog in Syrië is voorbij als VS zich terug trekt’

Republikeins senator van Virginia Richard Hayden Black heeft de banden besproken tussen Daesh (ISIS) en de VS en verklaard dat de oorlog in Syrië voorbij zou zijn als de VS zijn interventie had gestopt toen Rusland zich met het conflict ging bemoeien. Hij deed dit tijdens een interview op PressTV.

“Als de VS op dat moment zich had teruggetrokken zou de oorlog over zijn; de mensen zouden aan de wederopbouw kunnen beginnen, de vluchtelingen zouden kunnen terugkeren naar Syrië, maar de VS stuurde anti-tank raketten, en we gebruikten de zogenaamde ‘moderate rebels’ als een middel om al-Nusra, wat al-Qaeda is in Syrië, te bevoorraden,” zei hij.

“Als we de oorlog in Syrië niet zouden steunen, denk ik dat de Syriërs, samen met hun bondgenoten uit Iran, Libanon en Rusland… beheerst de grenzen van Syrië zouden herstellen.”

Moderates tegenover Takfiris

De senator weigerde om onderscheid te maken tussen de zogenaamde ‘moderate’ rebellen en de Takfiri terroristen die tegen de regering van President Bashar al-Assad vechten, hij zegt dat ze volledig zijn geïntegreerd.

“Zij zijn hetzelfde, zij zijn onderdeel van hetzelfde leger,” zei hij, daarmee citeerde hij een onderzoek van de Amerikaanse defense intelligence agency uit 2013, die banden toonde van Washington met de Takfiris.

De republikeinse senator verwees naar plannen van de CIA om wapens te vervoeren van Libië naar Turkije en van daar naar Syrië om de ‘moderate rebels’ van deze wapens te voorzien, dit betrof een programma om alle rebellen te bevoorraden, met inbegrip van met name ISIS (Daesh) en al-Qaeda.

“We doen het niet rechtstreeks omdat dit onwettig is,” zei hij, en voegde er aan toe dat de VS “extreem gewelddadige organisaties… buiten de zwarte lijst van terroristen houdt, omdat dit de agenten zijn die onze wapens distribueren naar ISIS (Daesh) en al-Qaeda.”

Turkije bedreigt het westen

De Vietnam oorlogsveteraan lichtte ook zijn persoonlijke definitie toe van “axis of evil ” van het Midden-Oosten namelijk Qatar, Saoedi-Arabië, en in het bijzonder Turkije vanwege hun steun aan het terrorisme.

“Waarschijnlijk zijn 75% van de rebellen helemaal geen Syriërs; het zijn huurlingen gerekruteerd door Turkije, Qatar en Saoedi-Arabië,” daarmee de drie landen beschrijvend die achter de terroristen beweging zitten.

Rob Vellekoop, 26 oktober 2016

1 Comment

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.