Nederland krijgt waarschuwing voor Wilders

Trump heeft met een decreet het inreizen vanuit 7 moslimlanden naar de VS verboden. Wilders vindt deze discriminerende maatregel van moslims niet ver genoeg gaan en zou veel meer landen toevoegen. Een officiële waarschuwing voor iedere Nederlander.

Hij schrijft (net als zijn grote voorbeeld Trump) op Twitter:

 

De Nederlandse en Duitse regering hebben op 29 januari in een gezamenlijke verklaring afstand genomen van het inreisverbod voor moslims uit 7 landen naar de VS.

“In Europa is het niet ons beleid om mensen vanwege hun afkomst of religie te stigmatiseren. Bovendien is de bescherming van vluchtelingen, zoals vastgelegd in het Vluchtelingenverdrag, een internationaalrechtelijke plicht die niet in twijfel getrokken mag worden. We geloven absoluut niet dat inreisverboden tegen miljoenen mensen op grond van hun nationaliteit, afkomst of religie, het juiste middel kunnen zijn in de strijd tegen het terrorisme.”

In 16 Amerikaanse staten wordt eveneens afstand genomen van de moslim ban.

ISIS

Het is niet verwonderlijk dat talloze Amerikanen met roots en banden met de moslimgemeenschap de straat zijn opgegaan. Trump verbiedt voor een aantal maanden inwoners van Libië, Soedan, Yemen, Somalië, Irak en Iran de toegang tot de VS om zoals hij dat noemt te voorkomen dat radicale moslims de VS binnenkomen. Het leger vecht tegen ISIS en dan vindt hij het logisch dat deze strijd ook in de VS wordt voortgezet.

Stilzwijgend gaat Trump er aan voorbij dat volgens verschillende bronnen de terroristen van ISIS gefinancierd worden door diezelfde VS, die hen zegt te bestrijden. Ook Qatar en Saoedi-Arabië financieren het terrorisme in hun buurlanden. (Lees: Senator roept VS op te stoppen met steun terroristen Syrië  en Oorlog in Syrië, over de bevindingen van een Amerikaanse Onderzoekscommissie die Syrië bezocht.)

Zover de uiterlijke gevolgen. Nog veel ernstiger is de koppeling die opzettelijke aangebracht wordt tussen moslims en terrorisme. Het islamitische geloof, de moslim wordt vereenzelvigd door Trump met een terrorist. Een terrorist is een vijand van de VS die bestreden en vernietigd moet worden. Daar is sinds 9/11 zelfs een speciale oorlog tegen aan de gang, de ‘War on Terror’. Deze oorlog wordt uitgebreid naar het grondgebied van de VS, wat daardoor eveneens tot oorlogsgebied wordt uitgeroepen.

De moslim wordt de zondebok van al het kwaad in de wereld, met Trump als de grote leider die in de strijd de mensheid voor gaat. Wanneer nu nog niet alle alarmbellen gaan rinkelen, dan is er maar een conclusie: een bevolking die wil blijven slapen roept de ellende zelf over zich af.

Wilders

Wilders volgt Trump op de voet en net zoals Mussert Hitler als grote roerganger zag, zo kijkt hij bewonderend op naar Trump. Geert Wilders vindt zelfs dat Trump niet ver genoeg gaat. Hij stormt volgens de peilingen groots de Nederlandse verkiezingen van maart aanstaande in. Hoe gaat de Nederlandse bevolking hiermee om. Volgt het gedwee Wilders in zijn bestrijding van moslims? In zijn haatcampagnes? In zijn moslim verbanning?

De verkiezingen van 15 maart zal het antwoord op deze vraag geven. Ondertussen staan alle seinen op rood en is iedere campagne om Wilders als gevaar voor de Nederlandse medeburger te ontmaskeren geboden. We kunnen in ieder geval niet meer zeggen:”Wij hebben het niet geweten.”

Rob Vellekoop, 30 januari 2017

14 Comments

 1. Wat een onzin!….Volgens Trump is het zonneklaar, dat moslims/Islam in de VS een risico vormen voor de veiligheid.“Een groot deel van de moslims Amerika haten,” zei Trump en dus moet het land er alles aan doen om terroristische aanslagen te voorkomen.Bezoekers uit zeven islamitische landen zijn de komende drie maanden niet welkom in de Verenigde Staten(all 60+ jaar worden Israëliërs/Joden verboden in 16 islamitische landen en daarvoor zijn nog nooit protesten geweest).Trump wil radicale moslims voorlopig buiten de VS houden…Amerika heeft ook een grote problem met Islam,net als Europa:Op 15 april 2013,twee bommen ontploffen tijdens de Marathon van Boston. Er vallen drie doden en meer dan 260 gewonden. Twee Tsjetsjeense broers zitten achter de aanslag. In het Amerikaanse San Bernardino,de twee islamitische schutters veertien mensen hadden doodschoten. Een van de daders had zich voor de aanslag als een aanhanger van de terroristische organisatie Islamitische Staat bekendgemaakt.Een schutter in Chattanooga, Tennessee, vermoordde vier Amerikaanse mariniers en een marineofficier. De moordenaar, Mohammed Youssef Abdulazeez, was een immigrant uit Koeweit.Op 7 januari 2016,in de Amerikaanse stad Philadelphia wordt een agent beschoten, er valt 1 gewonde. IS eist deze aanslag op…

  De VS ontsnapten ook aan een reeks islamitische terreuraanslagen. Er was de bekeerling Richard Reid die in 2001 een verkeersvliegtuig probeerde op te blazen met een bom in zijn schoen. De Pakistaanse Amerikaan Faisal Shazhad parkeerde in 2010 een bomauto op Times Square in New York. Die ging gelukkig niet af. Legerpsychiater Nidal Malik Hasan trof wel doel toen hij in 2009 dertien mensen doodschoot op de militaire basis Fort Hood in Texas. Ook op de waslijst van tientallen verijdelde aanslagen van _would be-_terroristen stonden Amerikaanse moslims.Trump wil nieuwe controlemechanismen inbouwen, om te voorkomen dat moslimterroristen de Verenigde Staten binnen kunnen.In 2009 werd ontdekt dat twee Al-Qa’ida-terroristen uit Irak als vluchteling Amerika waren binnengekomen.Omdat het vermoeden bestond dat nog meer terroristen zich op deze manier toegang hadden verschaft tot het land, moesten honderden experts tal van gegevens onderzoeken, zoals vingerafdrukken.Haatzaaiers, fascisten, racisten, nazi’ etc. werden/ worden degenen genoemd als ze de moed hadden kritiek te uiten op de Islam.

 2. Als Wilders Nederland zal gaan regeren, dan zal hij dat precies doen zoals hij zijn Partij regeert. Hij is de lijsttrekker ,de beleidsbepaler, het gehele bestuur, beheert zelf de financiën etc………. Men noemt dit een “dictator en alleen heerser .

 3. http://xandernieuws.punt.nl/content/2017/01/Minimaal-100000-moslims-in-Nederland-bereid-tot-geweld-om-islam-te-verspreiden

  Volgens migratie expert Ruud Koopmans blijkt uit onderzoeken dat 11% van de in Nederland woonachtige moslims bereid is om geweld te gebruiken om de islam te verspreiden. Dan praten we over zeker 100.000 man,

  Grofweg de helft van de circa 1,6 miljard moslims op de planeet volgen een aartsconservatieve variant van de islam, die de rechten van vrouwen, homo’s en alle ongelovigen ernstig beperkt. Van die helft zijn er minimaal 50 miljoen die geweld aanvaardbaar vinden om de islam te verdedigen en te verspreiden.

  Koopmans waarschuwt dat dit nog een zeer voorzichtige schatting is. Het gerenommeerde Pew Research komt namelijk op 140 miljoen potentiële moslimterroristen uit. In Duitsland zegt 8% van alle moslims geweld voor de islam aanvaardbaar te vinden, in Nederland 11%, zo’n 100.000 personen, en in diverse islamitische landen 14%.

  De onderzoeker stelt dat er een groot verschil is tussen anti-islam ophitsers en critici, die zich baseren op feiten. Hetze is te stellen dat alle moslims geweld accepteren of willen gebruiken. Maar ‘je kunt niet iedereen als islamofoob wegzetten die over de feiten over het fundamentalisme en de acceptatie van geweld door moslims bericht’.

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2017/01/Linkse-partijen-Den-Haag-verdedigen-islamitische-haatideologie-met-verketteren-Trump

  Terreur-, misbruik- en misdaadexplosie in Europa compleet genegeerd – Wat moet er worden van onze samenleving, nu alle waarden en normen die vroeger normaal waren, compleet worden omgekeerd?

  In tegenstelling tot wat wordt beweerd richt Trump zich niet tegen moslims in het algemeen, maar tegen de jihadisten en criminelen onder hen.

  ‘Vrijheid’, om enorme aantallen mensen toe te laten die een religieuze haatideologie navolgen die in alle landen waar deze zelfs maar een voet tussen de deur krijgt onmiddellijk begint met het stapsgewijs afschaffen van diezelfde vrijheid door intimidatie, criminaliteit, onderdrukking, terreur en vervolgingen van minderheidsgroepen zoals christenen, maar ook precies de groepen waarvan ‘progressief’ links altijd zegt jarenlang voor gestreden te hebben, zoals homo’s en vrouwen?

  Moslim aanslagen en criminaliteitsexplosies in Zweden, Duitsland, Frankrijk, officiële overheidsstatistieken waaruit blijkt dat ruim 86% van de migranten die worden toegelaten géén oorlogsvluchtelingen, maar economische gelukszoekers zijn, zijn feiten die niet zelfs niet meer mogen worden genoemd, omdat dit ‘de vrijheid’ zou aantasten?

  Oude basisnormen en waarden compleet omgekeerd

  Nog niet zo heel lang geleden was het vanzelfsprekend om je eigen grenzen, land, cultuur en volk te bewaken en te beschermen. Het stond in bijna alle verkiezingsprogramma’s. Het links-liberale establishment is erin geslaagd om die normen en waarden compleet om te draaien. Nu worden we gedwongen te accepteren dat het openzetten van die grenzen voor een ideologie die vijandig staat tegenover vrijwel de gehele basis van onze vrijheid en democratie, ‘medemenselijk’ is, en dat het willen beschermen van die vrijheid en democratie ‘racisme’ en ‘discriminatie’ is.

  Ik heb geen trek in een shariah staat op een bepaald moment ten gevolge van islamisering en al helemaal niet voor mijn kinderen.

  Lange mars doet in dit onderwerp teveel aan struisvogel politiek en heeft weinig geleerd van het islam verleden en de gruwelen die in islam landen worden bedreven onder het mom islam helaas.

  Ook verwerp ik het wegzetten van trump als fascist, dat is heel erg kort door de bocht en dan net doen alsof Trump tegen alle moslims is, dat is totaal niet zijn insteek.

 4. Geef angst en haat geen stem.

  Probeer iets van de geschiedenis en haar processen te leren en niet te rommelen met feiten. Ik zie niet in wat er verkeerd is aan Rob zijn redenatie. Dat sommigen vinden dat de regering en sommige andere partijen wat van de lessen van Wilders kan leren is afzakken naar collectieve karakterzwakte en wat ik hier op DLM en elders (de stappen naar)het nieuwe fascisme heb genoemd. Misschien heb ik het geluk van een goede geschiedenisleraar gehad. Iemand die haarfijn uit kon leggen wat het voorstadium van het fascisme met een grote F is. Voor de (halve)goedpraters van Geert W. op deze site zie https://www.indymedia.nl/node/37973

  en onder https://delangemars.nl/2017/01/27/pvda-ministerie-blokkeert-basisinkomen-terneuzen/ mijn reactie

 5. Nederland loopt niet voor niks de ene na de andere nagedachtenis te houden, misschien weten msm van wat gaande In?

 6. Hoi Rob,

  Hoewel hier op DLM normaliter geweldige inzichten gepubliceerd worden, waarvoor dank, is dit artikel helaas bijzonder kortzichtig en valt volledig uit de toon van de gebruikelijke scherpte. En mogelijk vervelender nog, het bericht past helaas precies in lijn met de mening van de grote, foute politieke partijen en het oude denken van de bestuurlijke elite, als ook de grote media, die ons allen goed in de problemen geholpen hebben.

  Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect. — Mark Twain

  We can’t solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them. — Einstein

  Je roept nu nota bene zelf op om andersdenkenden te bestrijden, vergelijkt zelf Wilders met Mussert en Trump met Hitler! Het lijkt wel alsof we hier de NPO/NOS/Rutte citeren. De analyse hier weergegeven is dus wat kansloos.

  Je signaleert zelfs niet dat de reactie van NL regering gaat over *oorlogsvluchtelingen*, en niet over moslims in het algemeen. Er is – voor zover ik weet – geen enkel beleid (los van de wensen van de EU) dat ons *dwingt* om mensen uit het buitenland toe te laten in de EU en Nederland.

  Wanneer iemand vlucht voor oorlog, dan is er een afspraak om onderdak te bieden. En dat moeten we doen. Maar dat gaat dan niet over directe nationalisatie (wat we ook structureel doen), en dit geldt zeker niet over strijders, gelukszoekers, etc.

  Je passeert daarbij ook, zoals gezegd, het feit dat de EU een beleid heeft om 60 miljoen moslims te importeren – cru als dat klinkt, het is waar. Dat is uiteraard ook discriminatie. Je valt in dit bericht ogenschijnlijk voor retoriek van de bestuurlijke elite. Dat is vreemd.

  Je mist ook het feit dat miljardairs als Soros, bewust onrust creeeren om asielzoekers op de been te krijgen naar de EU, om ook daar onrust en onvrede te creeeren. Ook dat klinkt cru, maar is realiteit. En dat weet je.

  Ik deel dat de actie van Trump weinig elegant is, maar hij doet wel gewoon wat hij aangaf als verkiezingsbelofte. Daar zouden sommige politici hier wel wat van kunnen leren. Dat de gevestigde politiek en hun lakeien in de grote media dat niet fijn vinden, en gesteund door de Sorrossen van de wereld tegen gaan ageren, dat is een te verwachten feit. Maar daar moet je dan niet zomaar in mee gaan.

  Buiten dat, sinds wanneer mag je je land niet meer beschermen tegen negatieve invloeden?

  De reactie is helaas bijzonder kortzichtig, en verzandt zelfs in een lelijke Godwin. Jammer.

  Een kritische, maar vaste, lezer.

  • Dank je voor je reactie.
   Helaas ben ik het niet met je eens.
   Het feit dat Soros ondersteuningsacties toevallig dezelfde kant opgaan is natuurlijk geen toeval. Hij wil verdeeldheid zaaien en doet alles wat in zijn mogelijkheden ligt om dat te doen. Miljardairs vinden het leuk om mensen tegen elkaar op te zetten. Dat is hun beweegreden.

   Dat wil echter niet zeggen dat Trump daarom steun verdient. Trump is in mijn ogen een fascist, en zijn handelingen dreigen straks worden nageaapt te worden door Geert Wilders. Daarom verzet ik me met hand en tand hiertegen, ook als dit toevallig dezelfde de kant opgaat die Soros steunt. Ons belang is dat mensen menswaardig behandeld worden, ook als zij moslim of welk geloof dan ook aanhangen. Trump draaft als een olifant door en verplettert allerlei mensenrechten. Moet ik dan mijn mond houden omdat Soros ook tegen Trump is? Een moslim is nu een terrorist geworden, terroristen zijn vijand van de VS en die mag je doden….op dezelfde manier werden joden weggezet in Hitler Duitsland.

   Ik heb de reactie van NL en Duitsland toegevoegd aan dit bericht, omdat dat voor mij dezelfde strekking heeft. Het beleid van zowel Rutte als Merkel met name op sociaal gebied wijs ik af, maar dat is voor mij geen reden om niet blij te zijn met hun afwijzing van het beleid van Trump, ook al spelen zij natuurlijk woordverstoppertje.
   De wereld is verdeeld over deze kwestie. Daar is de leidende elite natuurlijk heel erg blij mee. Toch moet ik helaas een van beide kampen steunen, daarmee hou ik de verdeeldheid in stand. Maar miljoenen mensen zondebok maken en terrorist noemen en daar een oorlog tegen beginnen gaat mij te ver.
   Onderschat alsjeblieft niet de wensen van Geert Wilders. Door de daden van Trump te volgen, zie je de gevolgen van de daden voor de zondebok. Datzelfde spelletje wil Wilders ook in NL gaan spelen. Dat is minder onschuldig dan jij denkt.

   • Dank voor je reactie, leuk dat je een inhoudelijke reactie geeft.

    De strekking van mijn berichtje was niet ‘omdat Soros voor is, is elke maatregel tegen geoorloofd’. Dat is uiteraard een oversimplificatie.

    > Toch moet ik helaas een van beide kampen steunen

    Dat is namelijk het fijne, dat hoef je dus juist niet. Juist door één van beide kampen te steunen, en de ander te verguizen, vergroot je de polariteit. Je helpt het debat escaleren door Godwins in te zetten. En daarmee loop je in de val.

    Het mag duidelijk zijn dat Trump niet alle moslims als terrorist bestempelt, hij zet vooral een (tijdelijke) blokkade op op die landen waar grote ongeregeldheden zijn. En juist niet *alle* moslim landen. En hij doet dat als voorbereiding op zijn aangegeven inzet om reli-terrorisme concreet aan te gaan pakken. (Anders dan Obama die het reli-terrorisme juist steunde met wapens, geld en geweld.)

    Die regel is wellicht stompzinnig in sommige ogen, het is in ieder geval een poging om de samenleving te beschermen tegen invloeden die niet passen. Een open samenleving gaat gewoon niet goed samen met een gesloten religieuze samenleving die zich op voorhand weiger aan te passen. Die intentie om de eigen samenleving te beschermen, is meer dan je van de gehele EU kan zeggen!

    De EU heeft immers een totaal open deur beleid opgezet, waarin elke buitenlander, zelfs bewezen strijder, welkom is, uit willekeurig welke land, met integratie wens of niet, paraat voor directe nationalisatie(!), wetende dat die integratie nooit komt gebaseerd op recente relevante resultaten. Dat gedrag is minstens even krom, mijns inziens.

    >Het beleid van zowel Rutte als Merkel met name op sociaal gebied wijs ik af, maar dat is voor mij geen reden om niet blij te zijn met hun afwijzing van het beleid van Trump, ook al spelen zij natuurlijk woordverstoppertje.

    Fijn dat je erkent dat die woordverstoppertje spelen (een goede omschrijving!).

    Het probleem is dat ze door Trump steeds weer zwart af te schilderen – waar je ook zelf aan bijdraagt – de situatie bewust escaleren. Meer polariteit creëren, meer wrijving, meer Godwins.

    Herken dat hoe meer de bevolking wordt ontwricht, hoe meer we ons allen verzetten tegen enige realiteit, en concrete stemming onder de bevolking, hoe meer gehoor figuren als Wilders krijgen. Rutte en Merkel doen bewust aan ontwrichting, ogenschijnlijk vooral om de EU meer macht te geven, wetende en erkennende dat dat beleid averechts werkt. Het is openlijke verdeel en heers met de eigen bevolking! En polariserende berichten als deze – herhaal: Godwins! – helpen daarin uiteraard niet en werken zelfs averechts.

    Verder respect voor je reactie. Blijf open staan voor het feit dat niet alles wat Trump doet noodzakelijkerwijs slecht is, ook al lijkt dat wel zo in de media.

    Ik wens je veel scherpte toe in de je verdere analyses en berichtgeving op DLM. Dank voor je inzet!

    • We volgen het op de voet. Ik ben bang dat jouw positieve verwachtingen binnenkort overschaduwd zullen worden. De toekomst zal het ons vertellen.

  • Ik deel deze mening geheel, want wat ik nu heb zitten lezen is de grootste onzin ooit.

 7. En Wilders is het met Trump eens maar vraagrt waarom bijvoorbeeld niet Saudi Arabië. Hij is zo dom dat hij niet snapt dat Trump een zakenman is met veel zakelijke belangen in juist die landen waar de meeste terroristen vandaan komen. Trump is niet voor veiligheid maar voor steeds meer geld in zijn eigen zak.

 8. Het inreisverbod van Trump is inderdaad een stompzinnige maatregel om terrorisme in zijn land te bestrijden.
  Dat Wilders met de PVV hier ook achter is gaan staan is eerder een stevig signaal naar onze regering om de immigratiestroom uit m.n. moslimlanden enigszins in te dammen.
  Om kort te gaan: Nederland en Europa piepen wel naar de VS, maar zelf zijn zij te laf om een vuist te maken tegen de moslimlanden, waar de ‘vluchtelingen’ grotendeels vandaan komen.
  Slechts, naar verhouding, een klein gedeelte uit die immigratiestromen is de naam ‘asielzoeker’ waardig.

 9. tja, wanneer we blijven wegvluchten van de angst, anders dan deze te onderzoeken, dan krijgen we dit als uitkomst.
  een doordenkertje op deze kalmaandagmorgen, als volgt:
  een filosoof zei ooit: wanneer ik leef is de dood afwezig, en wanneer ik dood ben, is leven afwezig. dus waar zijn we dan bang voor?
  hartegroet.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.